Beste weerstation prijs/kwaliteit van 2023 (TOP10)

Weerstations zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen voor elke tuinier of boer. Ze helpen u een beter beeld te krijgen van het weer en de voorspelling. Ze helpen u ook bij het plannen van uw tuin dienovereenkomstig.

Als je op zoek bent naar een nieuw weerstation, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je er een gaat kopen. Zorg ervoor dat het een duidelijk display heeft dat gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. Het moet ook nauwkeurig zijn, dus overweeg om de nauwkeurigheid ervan te vergelijken met andere stations in het land voordat u het koopt.

Zorg er vooral voor dat het gemakkelijk te gebruiken en te installeren is!

De 10 beste weerstation prijs/kwaliteit beoordelingen:

UitverkoopBestseller Nr. 1

Alecto WS-1150 Digitaal weerstation, radio, vele opties en draadloze sensor, Alecto voor het meten van temperatuur, luchtvochtigheid binnen en buiten, maanfase

 • Draadloze buitensensor met temperatuurweergave, bereik tot 50 meter (vrij veld)
 • Alarm instelbaar voor min/max buitentemperatuur
 • Geanimeerde weersvoorspelling voor zonnig, licht bewolkt, bewolkt en regenachtig weer
 • Eeuwige kalender en een alarm. Je kunt het apparaat als wekker gebruiken en goed geïnformeerd met datum, tijd en weersvoorspelling in één oogopslag wakker worden.
 • Geschikt voor tafel- en wandmontage, zodat je het apparaat overal kunt plaatsen.
Bestseller Nr. 2

Sainlogic Professioneel draadloos weerstation met buitensensor, regenmeter, weersvoorspelling, windmeter, kleurenbeeldscherm, Wunderground

 • 7-in-1 buitensensor: levert het ontvangststation constant betrouwbare meetwaarden voor windsnelheid, windrichting, luchtvochtigheid en meer
 • Overal toegankelijk: u kunt gemakkelijk toegang krijgen tot uw persoonlijke weerinformatie vanaf uw computer, tablet of mobiele telefoon, waar u ook bent
 • Met dagelijkse waarschuwings- en alarmfunctie: Een alarm kan eenvoudig worden ingesteld om u op de hoogte te stellen wanneer de temperatuur een kritisch niveau bereikt. Je kunt ook een alarmplan handmatig instellen
 • Groot kleurendisplay: maakt de weergave van alle weersomstandigheden in één oogopslag, bijv. windrichting, neerslag, buitentemperatuur, luchtvochtigheid en meer
 • Weerstation buiten met zonnepaneel: De hoofdstroombron is een zonnecollector die een condensator met hoge capaciteit oplaadt. Batterijen leveren noodstroom wanneer de zonne-energie beperkt is
Bestseller Nr. 3

Bresser MyTime io NX Draadloze wandklok met thermometer en hygrometer, diameter 30 cm

 • 30 cm grote wandklok met binnen- en buitentemperatuurweergave, relatieve luchtvochtigheid in percent en weersvoorspelling
 • Geluidsarm radiouurwerk (automatische omschakeling naar zomer- of wintertijd door DCF-radiosignaal) met sluipende secondewijzer, de klok maakt daarom geen vervelende tick-tack-geluiden
 • Behuizing van geborsteld aluminium, draadloze zender met 30 m bereik buitenshuis
 • Afmetingen: klok: 300 x 300 x 40 mm. Gewicht: 1050 gram buitensensor: 65 x 93 x 23 mm; voor het gebruik zijn 3 x AA (horloge), 2 x AAA (buitensensor) nodig (niet meegeleverd)
 • Inhoud: wandklok; buitensensor; handleiding
Bestseller Nr. 4

RIOLIT Led Buitenlamp met Bewegingssensor Buiten en Binnen LUX Lichtsterkte Regeling en Verlichtingstijdinstelling IK 10

 • ✔️ 【Helder en energiezuinig】 Adviti RIOLIT genereert 1100 lumen neutraal wit, dat gelijkmatig over de lamp wordt verdeeld. Dankzij de ingebouwde bewegingsmelder gaat de lamp pas aan als er beweging wordt gedetecteerd en wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt.
 • ✔️ 【Modern en duurzaam】 Eenvoudig en modern ontwerp met stevige behuizing die niet vervaagt. Perfect licht voor tuin, terras, balkon of dak.
 • ✔️ 【Goed beschermd en getest】 De hoge beschermingsgraad IP54 en klasse IK10 garanderen dat de LED wandlamp jarenlang meegaat. Bestand tegen zware buitenomstandigheden en temperaturen onder het vriespunt zonder extra bescherming.
 • ✔️ 【Volledig instelbaar】 Met de LUX-instelling stel je in hoe donker het moet zijn om de lamp te laten werken. Pas de TIME-instelling aan om te bepalen hoe lang de lamp aan blijft nadat er beweging is gedetecteerd.
 • ✔️ 【Werking op lange termijn】 50.000 uur werktijd met een geïntegreerde bewegingsmelder zorgen ervoor dat je niet snel hoeft te vervangen!
Bestseller Nr. 5

FS304-SHT3X Temperatuurbewaking, sensorsonde, I2C-interface, digitale uitgang voor bewaking van het weerstation (SHT31)

 • Het heeft de voordelen van een uitstekende kwaliteit, een hoog beschermingsniveau, een ultrasnelle reactie, een sterk ontstoringsvermogen en een hoge kostenprestaties.
 • Kan worden gebruikt in computerruimtebewaking, HVAC, weerstation, magazijn, bouwplaats, betontestblokinspectie, landbouwkas, bloemenkwekerij en bodemtemperatuur- en vochtigheidsmeting.
 • Waterdicht, stofdicht, roestvrij, corrosiebestendig.
 • Gebruik van 's werelds meest geavanceerde temperatuur- en vochtigheidssensoren als kerncomponenten om een hoge betrouwbaarheid en uitstekende stabiliteit op lange termijn te garanderen.
 • De temperatuur- en vochtigheidssensor is een kabelsensor uit de digitale temperatuur- en vochtigheidssensorserie.
Bestseller Nr. 6

Uzoli weerstation met regenmeter windmeter wifi app kleurendisplay temperatuur vochtigheid weersvoorspelling luchtdruk Maanfase 6 in 1 buitensensor draadloos - FT0367

 • 1. [Weerstation met kleurendisplay] Het verbeterde 7,3" VA-scherm is gemakkelijker af te lezen door de waarden te verdelen in reeksen van verschillende kleuren. Het heeft 4-traps achtergrondverlichting (altijd aan bij netvoeding) en een beter kleurcontrast, zodat de weergegevens vanuit elke hoek duidelijk te zien zijn, zelfs in het donker. De console kan op tafel worden gezet met de uitklapbare standaard of aan de muur worden gehangen met het ophanggat.
 • 2. [Weerstation met draadloze buitensensor] Ons professionele draadloze weerstation levert uitgebreide weergegevens. Deze door de sensor verzamelde weergegevens kunnen niet alleen op het display worden opgeroepen, maar ook via WLAN (naar WU/WC) naar de PC en mobiele apparaten worden overgebracht, zodat u altijd en overal de historische en actuele weersinformatie kunt opvragen.
 • 3. [Multifunctioneel en professioneel] Het professionele weerstation levert nauwkeurigere en uitgebreidere gegevens in real time en heeft de volgende functie: ①Tijd- en datumweergave, 2 wekkers; ②Binnen/ buiten temperatuur met trends, binnen/ buiten vochtigheid met trends, buiten dauwpunt en gevulde temperatuur met trends, luchtdruk, windrichting en windsnelheid, hoeveelheid neerslag, maanfases; ③Alarm (wordt geactiveerd wanneer de ingestelde drempel wordt overschreden); ④Weerbericht.
 • 4. [Permanente voeding] De console kan niet alleen worden gevoed door de meegeleverde plug-in voeding, maar ook door 3 AAA-batterijen (NIET inbegrepen). De buitensensor heeft een zonnepaneel als voedingsbron, als de zonne-energie niet voldoende is, zorgen de 3 AA-batterijen (NIET meegeleverd) voor de stroomvoorziening. Dit zijn twee voedingsmethoden om ervoor te zorgen dat de datatransmissie van het weerstation nooit wordt onderbroken.
 • 5. [Handig voor tuin en huis] Het weerstation kan u waarschuwen voor zwaar weer, zodat u uw dagelijks leven beter kunt plannen. Dit weerstation is ook een ideaal hulpmiddel voor tuinliefhebbers (met de waarden van het weerstation heeft u bijvoorbeeld in de zomer de kans om uw gazon te maaien voordat er neerslag valt, dat dan opnieuw wordt besproeid).
Bestseller Nr. 7

NOKLEAD Hygrometer voor binnen, thermometer, digitale thermo-hygrometer, temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter, binnenklimaat-indicator met kalibratie, aanraakbaar nachtlampje, comfort-weergave MAX / MIN-gegevens

 • Groot lcd-scherm en achtergrondverlichting: afmetingen 9 x 8,5 x 2,5 cm, verbeterde hygrometer-thermometer met 9,4 cm groot lcd-display, lichter vanuit elke hoek en afstand in donkere omstandigheden (na 15 seconden automatisch uit).
 • Max & min binnen 24 uur-opnames: de digitale thermometer toont maximale en minimale luchtvochtigheid en temperatuur van de laatste 24 uur, zodat je maatregelen kunt nemen, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de thermostaat of luchtbevochtiger.
 • Nauwkeurige en snelle updates: de ingebouwde thermometer vernieuwt elke 10 seconden om je de laatste meetwaarden met gevoelige sensoren aan te bieden. Temperatuurbereik: 9,9 ~ 60 °C, nauwkeurigheid ± 1 °C; luchtvochtigheidsbereik 10% ~ 95% RH, nauwkeurigheid ± 3% RH, geschikt voor thuis, slaapkamer, babykamer, keuken, kas, gitaarruimte, kantoor en wijnkelder.
 • Comfortniveau-indicator: de kamerthermometer beschikt over 3 niveaus van de symbolen: nat / normaal / droog, die de verschillende temperaturen en luchtvochtigheid op basis van de airconditioning weergeeft, zodat je gemakkelijk je acties voor de airconditioning en je gezondheid kunt bewaken.
 • Smart design met 3-knop: met 12-uurs modus van 12 uur / 24 uur (DD / MM), Celsius - Fahrenheit omschakelbaar, met 2 x AAA-batterijen (inclusief), eenvoudige 1-instelknop voor de tijd, onze vochtmeter voor thuis is comfortabel en geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis.
Bestseller Nr. 8

Sainlogic FT0835 weerstation met buitensensor draadloos, regenmeter, weersvoorspelling, windmeter, kleurenscherm,zwart

 • METINGEN : Binnentemperatuur en -vochtigheid Buitentemperatuur en -vochtigheid Windsnelheid en -richting Draadloze regenmeter Min / Max gegevens Gevoelstemperatuur en dauwpunt Alarm hoog en laag Weersvoorspelling op basis van barometrische druk Wekker en kalender Maanfase Helder en van kleur veranderend display Zender op zonne-energie.
 • BUITENSENSOR: De buitensensor toont u actuele informatie over de temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, windsnelheid en -richting, evenals de hoeveelheid neerslag en nog veel meer.
 • ACCURATE WEATHER FORECAST: Ervaar het gemak van uw eigen persoonlijke weersinformatie Het weerstation meet windsnelheid, windrichting, neerslag, buitentemperatuur, zonnestraling, en biedt een weersvoorspelling en maanstanden.
 • DRAADLOZE TRANSMISSIE: U kunt het display basisstation gemakkelijk op een tafel plaatsen in elke kamer, thuis, in een kinderkamer, kelder, magazijn of kas, enz.
 • LARGE COLOUR DISPLAY: Het grote kleurendisplay geeft zicht op alle belangrijke functies en informatie De verschillend gescheiden gebieden ondersteunen de zichtbaarheid van het toch al duidelijke display.
UitverkoopBestseller Nr. 9

Technoline WS 9632 weerstation met weersvoorspelling, grijs, 8,4 x 2,3 x 15 cm

 • De WS 9632-IT is een weerstation in een klassiek ontwerp
 • Het bijzondere aan dit station is dat de weertrend aan je wordt getoond met behulp van de weerjongen
 • Dankzij het duidelijke display kunnen de gegevens snel en eenvoudig worden gelezen
 • Naast de exacte tijd via radio-ontvangst kunt u op het display ook de binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid, datum en dag van de week aflezen
UitverkoopBestseller Nr. 10

AZDelivery 3 x GY-BME280 Barometrische Sensor voor Temperatuur, Vochtigheid en Luchtdruk compatibel met Arduino Inclusief E-Book!

 • ✔️ Bent u op zoek naar een sensor voor temperatuur, vochtigheid en luchtdruk die zo klein, nauwkeurig en energiebesparend mogelijk is om uw SmartHome of modelbouwproject te implementeren? Dan ben je precies hier!
 • ✔️ Met hun hoge resolutie en lage stroomverbruik zijn deze sensormodules ideaal voor alle fabrikanten.
 • ✔️ Of het nu gaat om ondersteuning van hoogtebepaling voor GPS, in modelbouw of als weerstation, de toepassing is bijzonder handig dankzij een universele interface en veelgebruikte bibliotheken voor Raspberry en andere microcontrollers.
 • ✔️ De sensoren zijn in de fabriek al door Bosch gekalibreerd. Er zijn verschillende bedrijfsmodi beschikbaar, van ultra laag vermogen tot ultra hoge resolutie. Met het gratis eBook 📖 van AZ-Delivery kunt u direct beginnen met uw project zonder dat u veel tijd hoeft te besteden aan het opzetten van het product.
 • ✔️ Welkom bij de AZDelivery familie! Hier vindt u hoogwaardige producten voor uw projecten met Microcontrollers en Raspberry Pi. Wij bieden u graag een reeks toepassingsvoorbeelden, complete installatiegidsen, E-Books, bibliotheken en persoonlijke begeleiding. AZDelivery: uw micro-elektronica-expert!

Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden wanneer u een weerstation wilt kopen. U moet nadenken over de nauwkeurigheid, de kosten en de grootte van het station.

De beste weerstations zijn die met een breed scala aan functies en nauwkeurige metingen. Ze hebben ook een betaalbaar prijskaartje.

Voordat je er een kiest, moet je de “laatste” recensies op Amazon of een andere website bekijken waar mensen hun mening over hebben gegeven.

Wat is het verschil tussen een weerstation en een thermometer?

Een weerstation is een apparaat dat atmosferische omstandigheden meet en de gegevens doorstuurt naar een centrale locatie. Deze apparaten zijn vaak bevestigd aan de bovenkant van hoge gebouwen of torens.

Een thermometer is een instrument dat wordt gebruikt om de temperatuur te meten en wordt meestal aangetroffen in huizen, scholen en ziekenhuizen. Ze worden ook wel eens een ’thermometer’ genoemd.

Wat zijn de soorten weerstations?

Er zijn veel soorten weerstations op de markt. Enkele van de meest voorkomende zijn windmeter, luchtdruk, thermometer, windvaan en regenmeter.

Anemometer: Een anemometer is een apparaat dat wordt gebruikt om de windsnelheid en windrichting te meten. Het is meestal gemonteerd op een mast of toren en de komvormige schoep beweegt in reactie op de luchtstroom. Luchtdruk: Een luchtdrukstation meet de luchtdruk op een bepaalde locatie. Dit station bestaat uit een kwikkolom met daaraan een manometerbuis en een wijzerplaat die de atmosferische druk op die locatie weergeeft. Thermometer: Een thermometer is een van de meest voorkomende typen weerstations die worden gebruikt om temperatuurvariaties in de tijd of in de ruimte te meten.

Wat is beter, desktop of mobiele weerstations?

Er zijn tegenwoordig veel weerstations die u op de markt kunt kopen. Ze zijn echter niet allemaal geschikt voor uw behoeften. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een desktop of mobiel weerstation.

Desktop-weerstations: als u de meest nauwkeurige en betrouwbare voorspelling wilt hebben, moet u een desktop-weerstation aanschaffen. Ze bieden de hoogste nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in vergelijking met andere typen stations vanwege hun grote formaat en ingebouwde sensoren.

Mobiele weerstations: als je je weerstation onderweg nodig hebt of als het gewoon niet praktisch is in je huis vanwege zijn formaat, dan is een mobiel weerstation zeker meer geschikt voor jou. Ze worden geleverd met kleinere sensoren, wat betekent dat ze minder nauwkeurige voorspellingen geven, maar handiger zijn dan desktopweer stations. Ze gebruiken normaal gesproken een netsnoer, zodat ze op een stopcontact kunnen worden aangesloten en het weer buiten op een LCD-scherm weergeven, wat perfect is als u uw lokale omstandigheden wilt vergelijken met die van uw huis wanneer u onderweg bent. Als je je weerstation onderweg nodig hebt of als het gewoon niet praktisch is in je huis vanwege het formaat, is een mobiel weerstation perfect. Ze worden geleverd met kleinere sensoren, wat betekent dat ze minder nauwkeurige voorspellingen geven, maar zijn handiger dan desktop-weerstations. Enkele van de meest populaire mobiele weerstations voor thuis of op kantoor zijn: Wahoo TICKR X – een draadloos en batterijgevoed apparaat dat je hartslag, fietsactiviteiten en slaapkwaliteit bijhoudt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een weerstation?

De voordelen van het gebruik van een weerstation zijn dat u nauwkeurigere voorspellingen kunt krijgen, uw omgeving kunt volgen en het weer in uw regio kunt volgen.

U kunt ook weerstations gebruiken om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over wanneer u bepaalde activiteiten moet doen. Als u bijvoorbeeld weet dat de voorspelling voor uw gebied regen is, wilt u misschien een picknick of buitenevenement uitstellen tot de regen voorbij is.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van een weerstation?

Weerstations zijn onmisbaar voor mensen die zich willen beschermen tegen het weer. Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan het gebruik ervan.

Weerstations meten meestal de temperatuur en vochtigheid in een bepaald gebied, maar niet de windsnelheid of neerslag. Ze geven ook geen informatie over atmosferische druk of UV-index.

Het grote nadeel is dat ze veel onderhoud en onderhoud vergen – ze moeten regelmatig worden gekalibreerd om nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Waarom is het belangrijk om een nauwkeurig weerstation te hebben?

Weerstations zijn cruciaal voor het voorspellen van het weer. Ze helpen ons de huidige en toekomstige omstandigheden van ons klimaat te begrijpen.

Nauwkeurige weerstations kunnen ons ook helpen bij de voorbereiding op extreme omstandigheden zoals orkanen, tornado’s en sneeuwstormen.