Beste weerstation met app van 2023 (TOP10)

De 10 beste weerstation met app beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

BALDR Draadloos weerstation met buitensensor, slim weerstation met app/2,4 GHz wifi-bediening, 7,5 inch groot display, weersvoorspelling in real-time, digitale thermometer, hygrometer voor binnen en

 • - Nauwkeurige weersvoorspelling in real-time: biedt lokale weer-updates, zodat senioren voorbereid zijn op alle weersveranderingen.
 • - Gemakkelijk leesbaar 7,5 inch display: het grote lcd-display is goed leesbaar en geeft de informatie ook voor mensen met een visuele beperking duidelijk aan.
 • - Meerdere functies: naast de weergegevens en de kans op regen geeft dit weerstation ook de tijd, de kalender, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtdrukwaarden aan. Het station kan ook als wekker fungeren en beschikt over een eenvoudig te bedienen sluimerknop.
 • -Smart APP/2,4 GHz wifi-bediening: onder Smart APP/2. 4 GHz wifi-besturing kun je altijd en overal via de HomGar-app toegang krijgen tot de gegevens over binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk. Bovendien kun je je familie uitnodigen om samen via de HomGar-app te beheren.
 • - Ondersteunt tot 3 kanalen: met een ingebouwde ultra-gevoelige chip zal dit weerstation gevoeliger zijn en gegevens sneller, nauwkeuriger en stabieler overdragen. Bovendien kan het weerstation tot 3 sensoren binnen een afstand van 100 m zonder obstakel ondersteunen.
UitverkoopBestseller Nr. 2

Netatmo Draadloos Slim Weerstation Binnen en Buiten met muurbevestiging, Thermometer, Hygrometer, Barometer, Geluidsniveaumeter, Luchtkwaliteit - compatibel met Alexa, Apple en Google Home, NWS-AMZ

 • MUURBEUGEL VOOR JE WEERSTATION INBEGREPEN: Plaats je Weerstation waar je maar wilt met de speciaal voor je Weerstation ontworpen Muurbeugel.
 • LEER JE BINNEN- EN BUITENOMGEVING BETER BEGRIJPEN: binnen-/buitentemperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, geluidsniveaus binnenshuis, barometerdruk.
 • ONTVANG REAL-TIME MELDINGEN: gebruik je Weerstation om binnen- en buitenwaarschuwingen aan te passen en ontvang meldingen op je smartphone. Weet wanneer je moet ventileren met speciale meldingen.
 • TOEGANG TOT JE GEGEVENS OP AFSTAND EN MET JE STEM: krijg op elk moment eenvoudig toegang tot je weergegevens vanaf je smartphone, tablet, computer of met je stem via Alexa op Amazon Echo, Google Assistant op Google Home of Siri dankzij de compatibiliteit met Apple Home.
 • ANALYSEER GEGEVENS uit het verleden: raadpleeg je datageschiedenis om te zien wat er gebeurde terwijl je weg was, of analyseer de grafieken om de weersvariaties beter te begrijpen.
Bestseller Nr. 3

Raddy WF-100C Lite Weerstations Draadloos Binnen Buiten Met Temperatuur, Luchtdruk, Vochtigheid, Windmeter, Regenmeter, Weersvoorspelling, Maanzin, Wekker voor Huis, Tuin, Boerderij

 • Nauwkeurige metingen|Nauwkeurige bewaking van binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en richting, neerslaggegevens, luchtdruk en dauwpunt. Andere nuttige functies zijn de maanfase, de "gevoelde" temperatuur, de weersvoorspelling voor 12 uur en verschillende alarmen (voor verbetering van de nauwkeurigheid moeten de gegevens voor 1-2 weken worden verzameld).
 • Overzichtelijk kleurendisplay|Het grote kleurendisplay en de slanke behuizing voldoen aan al uw eisen. De overzichtelijke indeling van de meetwaarden maakt het mogelijk om in één oogopslag de gewenste gegevens vanuit verschillende hoeken te zien. Zowel het datumformaat ① als de gegevens over het dauwpunt of "gevoelde" temperatuur ② kunnen worden aangepast.
 • Eenvoudig te installeren en te gebruiken|Wij bieden stapsgewijze instructies om de installatie voor beginners en gevorderden te vereenvoudigen. De draadloze externe sensoren hebben een bereik van maximaal 100 m en bieden je daardoor meer flexibiliteit bij de installatie in de achtertuin, in de tuin, op de bootaanlegger enz.
 • 13-in-1 buitensensor|De betrouwbare draadloze sensormodule bevat een waterpas, thermohygrometer, zonnecel, zonnepaneel, regenmeter, windsnelheidsmeter en windvlag. Dankzij zijn robuuste structuur is hij ook bestand tegen windsterktes tot categorie 13.
 • Alles overal en altijd in het oog|Dankzij de extra Wi-Fi-verbinding ondersteunt de basiseenheid van de WF-100C Lite synchronisatie van real-time gegevens met Weathercloud en Wunderground. Je kunt op je mobiele telefoon, pc of tablet heel eenvoudig actuele gegevens volgen, historische trends tot 500 dagen traceren, diagrammen analyseren en nog veel meer.
Bestseller Nr. 4

weer & radar home 3, WeerDisplay met WeerRadar: nieuwe generatie wifi-weerstations, incl. binnenklimaatsensor, UV-index, pollenprognose, gedetailleerde verwachting, weerwaarschuwingen

 • WEERRADAR. Een gecombineerde weergave toont neerslag, bliksem, bewolking en temperaturen in één oogopslag. De view wordt elke minuut bijgewerkt door Weer & Radar ‒ natuurlijk zonder advertenties.
 • GOED OVERZICHT. Het digitale weerstation biedt elk uur een detailweergave voor de huidige dag en een 14-daagse verwachting. Het toont ook veel andere weergegevens, van de temperatuur tot de UV-index.
 • NIEUW: BINNENSENSOR. Een in het station geïntegreerde binnensensor meet temperatuur en luchtvochtigheid. Deze informatie helpt om het binnenklimaat te beheersen en de temperatuur efficiënt te beheren.
 • NIEUW: SERVICE VOOR MENSEN MET HOOIKOORTS. Gedetailleerde informatie over de actuele pollenbelasting en een vierdaagse preview stellen mensen met een allergie in staat hun dag beter te plannen.
 • EENVOUDIG EN ELEGANT. Het slimme weerdisplay in tijdloos design overtuigt door gebruiksgemak. Alleen elektriciteit en WiFi zijn vereist.
UitverkoopBestseller Nr. 5

Comboss Weerstation met wifi, thermometer en vochtigheidssensor, draadloos, voor binnen en buiten, met afstandsbediening, app en alarmmeldingen, werkt met de Tuya-app, set met 4 stuks

 • Houd temperatuur en vochtigheidsgegevens altijd en overal in de gaten: met de Tuya-app en de Smart Life-app kun je temperatuur- en vochtigheidsgegevens overal in real time volgen (ondersteunt geen 5G-wifi).
 • Kan overal worden geplaatst. Deze temperatuur- en vochtigheidssensor met wifi past in je handpalm. Hij is klein genoeg om te passen in potplanten, sigaren-humidore, reptielenvivaria en andere kleine ruimtes. Vervult je behoeften voor elke hoek.
 • Alarm via meldingen in de app: als de sensor waarden meet buiten het bereik dat je in de Tuya- of Smart Life-app hebt ingesteld, ontvang je direct een push-bericht van de app. Je kunt een herinnering instellen voor bijna lege batterij, altijd en overal beschikbaar stellen en via de app de veranderingen in je wijnkelder, broeikas enz. volgen.
 • Temperatuur en luchtvochtigheid tonen op afstand: je kunt de temperatuur- en vochtigheidssensor op afstand aflezen. Met dit artikel kun je de toestand in een kamer, de wijnkelder en het bedje van je baby bewaken. Deze sensor ondersteunt ook Alexa (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands) en Google Assistant. Met eenvoudige spraakbesturingscommando's weet je wat de temperatuur is, zoals bijv. "Alexa, hoe is de temperatuur hier?"
 • Vul je smart home-automatisering aan: gebruik een 2,4 G WLAN-netwerk, stel eenvoudig wifi in, scan het apparaat automatisch en voeg Bluetooth toe na het inschakelen via de Tuya-app. De slimme hygrometer/thermometer kan worden gebruikt als gegevensbron voor temperatuur en luchtvochtigheid in Tuya Smart, Smart Life, Amazon Alexa en Google Home. Je kunt veel geautomatiseerde processen uitvoeren op basis van de gegevensbron.
Bestseller Nr. 6

ECOWITT Weerstation, draadloos weerstation met op zonne-energie werkende weer-app, 7-in-1 buitensensor-array, weerserver, indoor gateway voor de tuin GW1101 868 MHz

 • DNT Wifi-weerstation Hiermee kun je de weersomstandigheden thuis en in je tuin op je telefoon (iOS en Android) via onze gratis WS View-app (binnen je thuisnetwerk) en de Ecoiwtt-weerserver (bewaking op afstand) bewaken; ondersteunt het toevoegen van maximaal 8 WH31 meerkanaals temperatuur- en vochtigheidssensor, 8 WH51 bodemvochtigheidssensor, 4 WH41 PM2.5 luchtkwaliteitssensor (met gateway-firmware V1.4.6 of hoger)
 • 7-in-1 buitensensor-array: omvat windvlag, windschalen, uv-/zonnestralingssensor, thermo-hygrometersensor, regenmeter, waterpas en zonnepaneel; bijgewerkt elke 16 seconden
 • Live gegevens op de app: Biedt alle sensorgegevens van de mobiele toepassing (WS View voor iOS of Android) in je lokale netwerk; de mobiele app wordt ook gebruikt voor het lokale weergeven van sensorgegevens en ter ondersteuning bij de configuratie van diensten
 • Diagrammen- en geschiedenisopnames op de website: Ondersteunt het uploaden van alle sensorgegevens naar onze gratis Ecowitt-weerserver (ecowitt.net) om alle gegevensdiagrammen weer te geven en de historische opnames op de website te downloaden; e-mailmeldingsfuncties voor alle sensoren beschikbaar
 • Andere ondersteunde weerservers: Ondersteunt het uploaden van buitensensorgegevens naar Weather Underground, Weathercloud en WOW; maakt het mogelijk om historische opnames van je WU-station weer te geven (buitentemperatuur, luchtvochtigheid, wind, regen)
Bestseller Nr. 7

Uzoli Weerstation met 3 buitensensoren draadloos radiogestuurde klok kleurendisplay weervoorspelling thermometer voor binnen en buiten hygrometer luchtdruk zonsopgang/ondergang getijden maanfase - EM3390

 • 1. [Radiogestuurde klok met weerinformatie] Het weerstation geeft nauwkeurigere real time gegevens en heeft de volgende functies: ①Radiogestuurde klok (Duits DCF radiosignaal); ②2 wekkers met sluimerstand; ③Temperatuur en vochtigheid met Max/min registratie, veranderingstendens en instelbaar alarm; ④Comfortniveau en risico op schimmel binnenshuis; ⑤Zonsopgang/zonsondergang, maanfase en getijden van je stad; ⑥Luchtdruk en weersvoorspelling (voor de komende 12 uur) enz.
 • 2. [Weerstation met kleurendisplay] Het grote 7,5 inch VA-display heeft een goed kleurcontrast en een brede kijkhoek. De weergegevens zijn goed verdeeld door verschillende kleuren en zijn vanuit alle hoeken goed zichtbaar (zelfs in het donker). Het basisstation kan zonder standaard direct op het bureau worden geplaatst (de kijkhoek kan ook worden aangepast door de uitklapbare standaard) of aan de muur worden gehangen door het ophanggat.
 • 3. [Draadloze thermometer met 3 buitensensoren] De buitensensor geeft direct de temperatuur en vochtigheid weer, is spatwaterdicht en kan dus ook onder de dakrand worden geplaatst (maar niet onder de regen). Het basisstation kan maximaal 3 buitensensoren aansluiten en de draadloze verbinding kan tot 60 meter bereiken (als er geen storende obstakels zijn), waardoor u altijd de binnen- en buitentemperatuur en -vochtigheid en hun veranderende trend in realtime kunt volgen.
 • 4. [Volgende 12 uur voorspelling] Het weerstation geeft de weersvoorspelling (gebaseerd op de lokale luchtdrukverandering), wat bijvoorbeeld handig is om u eraan te herinneren een paraplu mee te nemen bij regenachtig/sneeuwweer; het geeft ook de tijden van zonsondergang/opkomst (gebaseerd op de locatie van de stad), waardoor het beter bij uw planning past; het kan ook de getijden laten zien, wat ook vriendelijker is voor gezinnen die aan de kust wonen.
 • 5. [Geschikt voor vele scenario's] Dit multifunctionele weerstation is geschikt voor woonkamer, slaapkamer/baby/kinderkamer, balkon, tuin, achtertuin, kantoor/conferentieruimte/vergaderzaal, broeikas, wijnkelder/magazijn, enz. Het biedt elk gezin een eigen weerobservatiesysteem dat bijdraagt aan een gezondere en comfortabelere omgeving. Het is een goede en onmisbare hulp voor uw familie en ook het beste geschenk voor uw liefde.
Bestseller Nr. 8

TFA Dostmann draadloze weerstation met Wi-Fi View Breeze, 35.8001.01, incl. windmeter en thermo-hygro-zender, weervoorspelling, kleurendisplay, gratis app, barometer, zwart, (L) 229x(B) 27x(H) 137 mm

 • Draadloos weerstation: Weerstation inclusief twee buitenzenders, thermo-hygro-zender voor het controleren van de buitentemperatuur en luchtvochtigheid, windmeter voor het bepalen van de windsterkte op de plaats van installatie, extra indicatie van de gevoelstemperatuur; optioneel kunnen tot 4 zenders direct worden aangesloten
 • Weersvoorspelling: Met wifi-verbinding professionele en continue 12-uurs-weersvoorspelling voor de regio; met een druk op de knop ook voor 7 dagen of individueel; zonder wifi-verbinding weersvoorspelling door geïntegreerde barometer, met weergave van de luchtdruk, instellen van alarmen mogelijk voor temperatuur, wind en luchtvochtigheid
 • Digitaal kleurendisplay: Informatie zoals de maximum- en minimumwaarden, het dauwpunt. Alarminstelling voor diverse parameters, tijd met datum en uitgeschreven weekdag worden weergegeven. Display kan worden geregeld in 3 helderheidsniveaus en ‘s nachts worden gedimd. Wordt met netvoeding permanent gevoed
 • Wifi-weerstation: Met wifi-verbinding via de VIEW app worden de windrichting, een professionele weersvoorspelling van de online weerdienst, verwachte maximum- en minimumtemperaturen en de kans op regen weergegeven, met automatische tijdinstelling
 • VIEW app: De View app is gratis en is beschikbaar voor mobiele apparaten en tablets met iOS en Android in de app stores; wereldwijd opvragen van meetwaarden van het station (incl. historie van de laatste 30 dagen); instelbare alarmdrempels en push-notificaties bij een alarm, tot 50 zenders kunnen worden toegevoegd in de app, persoonlijke info teksten op het station
Bestseller Nr. 9

Uzoli Weerstation met buitensensoren draadloos Kleurendisplay Thermometer Hygrometer voor binnen buiten Wekker Weersvoorspelling Luchtdruk Comfortniveau Schimmelrisico Weerstation voor thuis - EM3405

 • 1. [Wekker met weersinformatie] Het multifunctionele weerstation biedt nauwkeurigere gegevens in real time: ①Tijd en datum; ②2 wekkers met sluimerstand; ③Binnen/buiten temperatuur en vochtigheid met trends; ④Amosferische druk met trends; ⑤Binnen/buiten comfortniveau en schimmelrisico; ⑥Voorspelling voor de komende 12 uur; ⑦Instelbare achtergrondverlichting met nachtmodus; ⑧Max/Min record en alarm (wordt geactiveerd wanneer drempel wordt overschreden), enz.
 • 2. [Weerstation met kleurendisplay] Het minischerm van 5,3 inch heeft een goed kleurcontrast en een grote kijkhoek. De weergegevens zijn onderverdeeld in verschillende kleuren en zijn vanuit alle hoeken goed af te lezen, zelfs in het donker. Het display heeft 5 niveaus van achtergrondverlichting met nachtmodus. De achtergrondverlichting kan de hele tijd aan blijven wanneer het op netstroom werkt (maar slechts 30 seconden wanneer het op batterijen werkt) en kan worden ingesteld om 's nachts automatisch te dimmen.
 • 3. [Weersvoorspelling voor de komende 12 uur] Het weerstation levert de weersvoorspelling (gebaseerd op de lokale luchtdrukverandering), wat nuttig is om u er bijvoorbeeld aan te herinneren een paraplu mee te nemen als het regent/sneeuwt. Het weerstation geeft ook het comfortniveau binnen en buiten weer, evenals het risico op schimmel, zodat u de kamertemperatuur en -vochtigheid beter kunt bewaken en meer aandacht kunt besteden aan de ventilatie van de ruimte.
 • 4. [Signaaloverdracht tot 60m] De buitensensor/ thermometer geeft direct de temperatuur en vochtigheid weer, is spatwaterdicht, dus kan ook onder het dak worden geplaatst (maar niet onder de regen). Elk basisstation is compatibel met maximaal 3 buitensensoren (maar de bestelling omvat slechts EEN), de radioverbinding is stabiel en kan tot 60m reiken bij afwezigheid van storende obstakels.
 • 5. [Geschikt voor meerdere scenario's] Afhankelijk van uw behoeften kan het weerstation op de tafel worden geplaatst (meer aanbevolen) of aan de muur worden gehangen en is het geschikt voor woonkamer, slaapkamer/ baby/ kinderkamer, balkon, tuin, achtertuin, kantoor/ conferentieruimte/ vergaderzaal, broeikas, wijnkelder/ magazijn, ect. Dit weerstation draagt bij tot een gezonder en comfortabeler milieu en is een onmisbare goede helper voor uw familie en ook het beste geschenk voor uw liefde.
Bestseller Nr. 10

TFA Dostmann Draadloze weerstation SPRING BREEZE, 35.1140.01, temperatuur en luchtvochtigheid binnen en buiten, weersverwachting, windmeter, klok, kleurendisplay, zwart, (L)208x (B)26x (H)140mm

 • Radiogestuurde klok: digitaal draadloos weerstation incl; klok met weergave van de huidige datum en dag van de week (in 6 talen), om neer te zetten en op te hangen
 • Weersweergave: prognose en weersvoorspelling met symbolen, luchtdruk, draadloze overdracht van de buitentemperatuur, luchtvochtigheid, windsterkte, maximum- en laagste waarden, trendweergave
 • Draadloos weerstation: meting van de binnen- en buitentemperatuur, lokale weersvoorspelling, thermometer met sensoren voor binnen en buiten, incl; klok met datum
 • Display: grafische weergave van de windsnelheid, À dauwpunt, kleurendisplay met 2 helderheidsniveaus, programmeerbare alarmtoestanden
 • Inhoud: basisstation, T/H/W-zender, netadapter, gebruiksaanwijzing (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands)

Er zijn veel verschillende soorten weerstations. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en hebben verschillende kenmerken.

Weerstations zijn apparaten die worden gebruikt om de temperatuur en vochtigheid van de lucht te meten. Ze zijn te vinden in huizen, scholen en bedrijven.

Het beste weerstation met app heeft een groot aantal functies die je leven gemakkelijker maken. Enkele van deze kenmerken zijn:

 • Bewaking op afstand – U kunt uw weerstation overal ter wereld volgen via een smartphone-app of webportaal.
 • Weerwaarschuwingen – U kunt meldingen ontvangen wanneer er een waarschuwing is in de door u gekozen zone.
 • Prognose – De prognosefunctie biedt u een prognose voor de door u gekozen zone.
 • Opslag van weersgegevens – De app slaat al uw gegevens op, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u deze verliest wanneer u een upgrade of vervanging van uw apparaat uitvoert.

De app is eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om het beste weerstation voor uw behoeften te selecteren.

De app helpt je bij het vinden van een breed scala aan weerstations die bij je budget passen. Het zal u ook laten zien hoeveel uw maandelijkse betaling voor elk station zal zijn, zodat u degene kunt kiezen die bij uw budget past.

Wat zijn de verschillende soorten weerstations?

Er zijn verschillende soorten weerstations die verschillende aspecten van het weer meten. Deze stations helpen bij het voorspellen van het weer en ook bij het begrijpen hoe het in de loop van de tijd verandert.

Verschillende soorten stations:

 1. Oppervlaktestation: Dit station wordt op een oppervlak geplaatst en meet temperatuur, vochtigheid, druk, windsnelheid, enz.
 2. Metrostation: Dit station wordt op de grond geplaatst en meet temperatuur, vochtigheid, druk, windsnelheid etc.
 3. Cloud-gebaseerd station: dit station gebruikt satellieten om de temperatuur en vochtigheid vanuit de ruimte te meten en voorspelt het weer dienovereenkomstig.

Wat zijn enkele voor- en nadelen van het gebruik van een weerstation met app?

Weerstations met apps zijn een handige manier voor mensen om hun weersinformatie te krijgen, maar ze hebben ook enkele nadelen.

Voordelen: Weerstations met apps zijn handiger dan traditionele weerstations omdat ze altijd beschikbaar zijn en overal toegankelijk zijn. Ze bieden ook de meest actuele informatie onderweg, wat vooral handig is als u op reis bent.

Nadelen: Weerstations met apps hebben doorgaans minder nauwkeurige gegevens dan traditionele weerstations, omdat ze afhankelijk zijn van de GPS-locatie van uw telefoon om te bepalen waar u naar kijkt. Dit is echter niet altijd een probleem, omdat het alleen gebeurt wanneer u naar uw telefoonscherm kijkt in de buurt van het station.

Wat is het beste weerstation met app voor mij?

Het beste weerstation met app is er een die nauwkeurige metingen en voorspellingen biedt met een hoge mate van betrouwbaarheid. Het moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn, goede gebruikersrecensies hebben en een reeks functies bieden die nuttig zijn voor zowel thuisgebruikers als professionele gebruikers.

Het beste weerstation met app is er een die nauwkeurige metingen en voorspellingen biedt met een hoge mate van betrouwbaarheid. Het moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn, goede gebruikersrecensies hebben en een reeks functies bieden die nuttig zijn voor zowel thuisgebruikers als professionele gebruikers.

Wat zijn de verschillende soorten sensoren die een weerstation kan hebben?

Weerstations kunnen een breed scala aan sensoren hebben waarmee ze gegevens kunnen verzamelen. Deze sensoren helpen hen om de weersomstandigheden te bewaken, het weer te voorspellen en zelfs mensen te waarschuwen voor natuurlijke gevaren.

Er zijn drie hoofdtypen sensoren die op een weerstation te vinden zijn: temperatuur, druk en vochtigheid. Temperatuur is de belangrijkste sensor omdat het helpt bij het bepalen van het soort weer dat zich in het gebied afspeelt. Druk is ook belangrijk omdat het helpt te bepalen of er natuurrampen zoals overstromingen of tornado’s zullen plaatsvinden. Vochtigheid wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke waterniveaus rond uw huis of kantoor zijn.

De verschillende soorten sensoren zorgen voor nauwkeurige informatie over de omgeving om je heen en zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen natuurrampen.

Hoe weet ik of ik een weerstation met app nodig heb?

Een weerstation met app is een betaalbare en handige manier om het weer in de gaten te houden. Het kan u helpen om de meest nauwkeurige voorspelling mogelijk te maken.

In dit artikel bespreken we hoe je weet of je een weerstation met app nodig hebt. Ook gaan we in op welke features je moet zoeken in een goed weerstation met app en andere apparaten die de omgeving monitoren.

Als u op zoek bent naar een apparaat dat omgevingscondities zoals temperatuur, vochtigheid, enz. bewaakt, dan is het belangrijk om te weten welke functies belangrijk zijn voor uw behoeften en welke niet.

Enkele van deze kenmerken zijn:

 • Nauwkeurigheid – Hoe snel het apparaat de meetwaarden bijwerkt
 • Betrouwbaarheid – Hoe lang het apparaat al in productie is

Wat is het verschil tussen een weerstation en een thermometer?

Weerstations en thermometers meten beide de temperatuur. Deze twee apparaten verschillen echter qua functie en kenmerken.

Een weerstation is een apparaat dat wordt gebruikt om atmosferische omstandigheden zoals druk, temperatuur, vochtigheid en windsnelheid te meten. Het wordt meestal geïnstalleerd op een locatie waar het voor het publiek toegankelijk is. Een weerstation heeft meestal meerdere sensoren die gegevens via radiogolven of draadgebonden communicatie terugsturen naar het centrale station.

Een thermometer is een apparaat dat wordt gebruikt om de temperatuur te meten. Het wordt meestal geïnstalleerd in een gebied waar het toegankelijk is voor het publiek of binnenshuis waar het niet toegankelijk is voor het publiek, zoals in uw huis of kantoor. Een thermometer heeft meestal één sensor die gegevens terugzendt naar het centrale station via radiogolven of draadgebonden communicatie.

Hoe stel ik mijn nieuwe weerstation in met een app?

Weerstations worden tegenwoordig steeds populairder en met behulp van een app zet je in een mum van tijd je eigen station op.

Er zijn veel verschillende weerstations om uit te kiezen. Je vindt ze online of in winkels bij jou in de buurt.

Het beste is om de instructies te lezen en erachter te komen welk type weerstation het beste voor u werkt.