Beste videokaart voor games van 2023 (TOP10)

De 10 beste videokaart voor games beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

ASUS Dual NVIDIA GeForce RTX 3060 V2 OC Edition 12 GB GDDR6 Gaming-grafische kaart (PCIe 4.0, 12 GB, HDMI 2.1, DisplayPort 1.4a, 2-sleuf, axiale ventilator, 0 dB technologie)

 • Nieuwe NVIDIA ampère streaming multiprocessors: onmisbaar voor het maken van de snelste en krachtigste GPU ter wereld, ze vermenigvuldigen de stroom in FP32 en verbeteren de energie-efficiëntie van de GPU
 • RT-kernen van de tweede generatie: de nieuwe RT-kernen bieden in vergelijking met die van de 1e generatie dubbele prestaties en gelijktijdige Ray Tracing en Shading functies voor nieuwe prestaties
 • Tensor-harten van de derde generatie: de nieuwe Tensor-harten bieden dubbele prestaties met behulp van een zogenaamde dunne matrix en geavanceerde algoritmen voor kunstmatige intelligentie zoals DLSS-technologie.
 • Nu compatibel met 8K-resoluties, verhogen deze kernen de gamingprestaties aanzienlijk en bieden tegelijkertijd nieuwe AI-technologieën
 • Axiale ventilator: nieuwe technologie met centrale ventilator in omgekeerde richting ter vermindering van turbulentie
UitverkoopBestseller Nr. 2

MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4G OC Gaming Grafische kaart - GPU 2685/2825 MHz, 4000MB DDR6 Geheugen V508-003R Zwart

 • Een cleane backplate maakt warmteafvoer over de gehele lengte van de grafische kaart mogelijk
 • Dual Fan Design
 • Een aangepast PCB-ontwerp biedt een hogere betrouwbaarheid en een versterkt circuit, zodat de kaart zijn grenzen kan bereiken
Bestseller Nr. 4

Gigabyte Radeon RX 7600 Gaming OC 8G grafische kaart, 3X WINDFORCE Fans 8 GB 128-bit GDDR6, GV-R76GAMING OC-8GD videokaart

 • Aangedreven door Radeon RX 7600
 • Geïntegreerd met 8GB GDDR6 128-bits geheugeninterface
 • Ondersteuning voor PCI Express 4.0
 • WINDFORCE koelsysteem, RGB Fusion, Bescherming metalen backplate
 • HDMI 2.1 x1, DisplayPort 2.1 x2
UitverkoopBestseller Nr. 5

MAXSUN AMD Radeon RX 550 4 GB GDDR5 Grafische Kaart ITX Computer PC Gaming Videokaart GPU 128-Bit DirectX 12 PCI Express X16 3.0 DVI-D Dual Link, HDMI, DisplayPort

 • AMD Radeon RX 550-chipset, verzilverde PCB en alle solide condensatoren bieden lagere temperatuur, hogere efficiëntie en stabiliteit
 • 9CM unieke ventilator zorgen voor een laag geluidsniveau en een enorme luchtstroom voor uw GPU
 • GPU Boost Klok / Geheugensnelheid: tot 1183 MHz / 4 GB GDDR5 / 6000 MHz geheugen, Stream Processors 512, Perfect voor 3D CAD/CAM-werken, video- en fotobewerking, Videogames @1080p
 • Ondersteuning: DirectX 12, Shader Model 5.0, OpenGL 4.6/4.5, 4K Video Decode
Bestseller Nr. 6

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7700 XT OC Edition 12GB GDDR6 Gaming grafische kaart (AMD Radeon RX7700XT, PCIe 4.0, 1x HDMI 2.1, 3X DisplayPort 2.1, TUF-RX7700XT-O12G-GAMING)

 • Axial-tech ventilatoren zijn vergroot om 24% meer luchtstroom te leveren
 • Dubbele kogellagers voor ventilatoren houden tot twee keer zo lang conventionele ontwerpen
 • Condensatoren in militaire kwaliteit met een nominaal vermogen van 20.000 uur bij 105 °C maken de GPU-geleiderail duurzamer
 • Het metalen exoskelet zorgt voor structurele stijfheid en ventilatieopeningen om de warmteafvoer te verhogen
 • Auto-Extreme Precisie, geautomatiseerde productie voor hogere betrouwbaarheid
UitverkoopBestseller Nr. 8

ASUS TUF Gaming AMD Radeon RX 7900 XT OC Edition 20 GB GDDR6 Gaming grafische kaart (PCIe 4.0, 20 GB GDDR6 geheugen, 1x HDMI 2.1, 3x DisplayPort 2.1, GPU Tweak III, TUF-RX7900XT-O20G-GAMING)

 • Axial-tech ventilatoren leveren 14% meer luchtstroom
 • Ventilatoren met dubbele kogellagers gaan tot twee keer zo lang mee als conventionele ventilatoren
 • Condensatoren van militaire kwaliteit, ontworpen voor 20.000 uur bij 105 graden Celsius, maken de GPU-stroomrail duurzamer
 • Het metalen exoskelet zorgt voor structurele stijfheid en ontluchtingsopeningen voor een betere warmteafvoer
 • Auto-extreem nauwkeurige geautomatiseerde productie voor hogere betrouwbaarheid
Bestseller Nr. 10

ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition 8GB GDDR6 Gaming Grafische kaart (AMD Radeon RX7600, PCIe 4.0, 1x HDMI 2.1, 3X DisplayPort 1.4a, DUAL-RX7600-O8G-V2)

 • OC-modus: tot 2715 MHz (Boost Clock)/tot 2300 MHz (Game Clock)
 • Het axial-tech ventilatorontwerp heeft een kleinere ventilatornaaf om de luchtstroom door het koelsysteem te verhogen
 • Ventilatoren met dubbele kogellagers kunnen tot twee keer zo lang meegaan als glijlagers
 • Het ontwerp met 2,5 sleuven zorgt voor een grotere compatibiliteit en tegelijkertijd eersteklas koeling
 • Met de 0dB-technologie kun je genieten van lichte games in relatieve stilte

De videokaart is een belangrijk onderdeel van de game-ervaring en een cruciaal stuk hardware voor pc-gamers.

Als je op zoek bent naar een nieuwe videokaart, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Sommige factoren waarmee u rekening moet houden, zijn het type games dat u gaat spelen, de resolutie en het type monitor dat u gaat gebruiken. Het kopen van een videokaart kan een moeilijk proces zijn, maar het is niet onmogelijk.

videokaart voor games

Het eerste dat u moet doen, is een kaart vinden die aan uw behoeften voldoet. Of u nu op zoek bent naar een videokaart voor gaming, streaming of 3D-rendering, er zijn tal van opties die aan uw behoeften voldoen.

Het is belangrijk om te weten wat je van je videokaart nodig hebt voordat je deze aanschaft. Dit zal u helpen de best mogelijke beslissing te nemen en te voorkomen dat u iets koopt dat niet aan uw behoeften voldoet.

Wat is het verschil tussen een videokaart en een geïntegreerde grafische kaart?

Geïntegreerde grafische kaarten zijn gemaakt met een enkele chip die een GPU en een CPU bevat. Ze zijn meestal te vinden in laptops, desktops en all-in-one computers.

Videokaarten daarentegen hebben meer componenten dan geïntegreerde grafische kaarten. Deze kaarten zijn meestal alleen te vinden in desktopcomputers en werkstation-pc’s. Videokaarten worden meestal geleverd met hun eigen voedingseenheid (PSU) en geheugenmodules.

Wat is de beste videokaart om te gamen?

De beste videokaart voor gamen is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het nemen van deze beslissing, zoals de resolutie van de monitor, de grootte van het scherm en hoeveel geld u wilt uitgeven.

Videokaarten worden in computers gebruikt om afbeeldingen op monitoren of projectoren weer te geven. Ze bestaan meestal uit drie componenten: een GPU (Graphics Processing Unit), RAM (Random Access Memory) en een uitgangsconnector die kan worden aangesloten op een monitor of projector. De processor van de computer heeft ook toegang tot deze bronnen nodig om goed te kunnen functioneren, evenals toegang tot RAM wanneer dat nodig is.

Hoe weet ik of mijn computer klaar is om een nieuwe videokaart te ondersteunen?

Er zijn een paar tekenen dat uw computer klaar is om een nieuwe videokaart te ondersteunen. U wilt controleren of op uw computer de nieuwste stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd en of deze voldoende stroom heeft om de kaart te ondersteunen die u wilt kopen.

Als je het niet zeker weet, kun je proberen een benchmarkprogramma zoals 3DMark of Heaven uit te voeren en het wattage van je voeding te controleren.

Wat zijn de beste merken videokaarten op de markt?

De verschillende merken videokaarten zijn meestal onderverdeeld in twee categorieën: Nvidia en AMD. Nvidia wordt meestal gebruikt door gamers en AMD door professionals die werken met grafisch ontwerp, 3D-modellering en andere gerelateerde gebieden.

Nvidia heeft veel voordelen ten opzichte van AMD als het gaat om gameprestaties. Het beste merk videokaarten op de markt is Nvidia.

Hoeveel moet ik uitgeven aan een videokaart?

Videokaarten zijn in de loop van de tijd betaalbaarder geworden, maar dat betekent niet dat je voor de goedkoopste optie moet gaan. Je kunt geweldige deals vinden voor oudere modellen op eBay of Amazon, maar het is beter als je wat onderzoek doet en een videokaart vindt die niet meer leverbaar is.