Beste thermostaat voor vloerverwarming van 2022 (TOP15)

De beste thermostaat voor vloerverwarming hangt af van de ruimte en het type verwarming dat je wilt gebruiken.

Als je een grote ruimte hebt of van plan bent een verwarmingssysteem voor het hele huis te gebruiken, moet je een programmeerbare thermostaat overwegen met een breed scala aan instellingen. Als je alleen je vloer wilt verwarmen, dan is een eenvoudige digitale thermostaat met vooraf ingestelde temperaturen wellicht meer geschikt.

De 15 beste thermostaat voor vloerverwarming beoordelingen:

Bestseller Nr. 1
Kavolet Wi-Fi Smart thermostaat, digitale temperatuurregelaar, app-control LCD-display, touchscreen, per week programmeerbare elektrische vloerverwarming, thermostaat voor thuis, school, kantoor, hotel, 16 A
 • App-bediening: de intelligente thermostaat kan via mobiele telefoon worden aangestuurd voordat je naar huis gaat. (App: slimheid) Handmatige en automatische modus, je kunt de handmatige modus of de automatische modus afhankelijk van het doel selecteren.
 • Toepassing: geschikt voor elektrische verwarming. Perfect voor thuis, kantoor, winkelcentrum, hotel enz. Kinderbeveiliging, toetsvergrendeling moet misbruik door kinderen voorkomen.
 • LCD-touchscreen: elegant uiterlijk, effen design, krasbestendig. Groot LCD-aanraakscherm met achtergrondverlichting voor eenvoudig aflezen. Geheugenfunctie, geen uitschakelen, gegevens opslaan bij het uitschakelen.
 • Temperatuurnauwkeurig: interne sensor-bodemsensor die de omgevingstemperatuur en de bodemtemperatuur kan registreren. Automatische temperatuurregistratie, nauwkeurigheid: 1 °C.
 • Wekelijks programmeerbaar: de thermostaat ondersteunt verschillende temperatuurinstellingen met 6 tijdmodi per dag.
Bestseller Nr. 2
KETOTEK Smart thermostaat WiFi voor elektrische vloerverwarming 16A met sonde, programmeerbare kamerthermostaat compatibel Alexa/Google Home/Tuya Spraak en APP bediening WLAN
 • 【WiFi-thermostaat】 Dit is een voor wifi geschikte thermostaat voor elektrische vloerverwarming (ook volledig functioneel zonder wifi). WiFi-connectiviteit biedt gemakkelijke toegang tot de thermostaat vanaf uw smartphone en compatibiliteit met Alexa of Google Assistant. Inbouw, ingang: 90~240V, 50/60Hz, uitgang: stroom Imax 16A. 220V AC-voeding is vereist om de thermostaat van stroom te voorzien. Productgrootte: 86 mm * 86 mm.
 • 【Slimme bediening via app en spraak】 Deze Smart thermostaat vloerverwarming maakt eenvoudig verbinding met wifi om de temperatuur en instellingen vanaf je smartphone of tablet te regelen met behulp van de smart life-app of de tuya-app. Koppel de thermostaat aan apparaten met stemassistenten zoals Alexa of Google Home om eenvoudige spraakopdrachten te gebruiken om de thermostaat te bedienen. 2,4 GHz wifi vereist.
 • 【Wekelijkse programmering】 De thermostaat vloerverwarming biedt een keuze aan werkmodi die bij uw levensstijl passen, inclusief handmatige modus, vakantiemodus en programmamodus. De programmamodus omvat een planning van 5/2 dagen, 6/1 dag en 7/0 dagen met maximaal 6 verschillende tijdinstellingen per dag, waarmee u energie en kosten bespaart op uw energierekening.
 • 【Open raamdetectie】 De ventilatiefunctie inschakelen om energiebesparing te vergemakkelijken. Deze thermostaat vloerverwarming WiFi kan worden geconfigureerd om een ​​snelle temperatuurdaling te detecteren (zoals wanneer een deur of raam openstaat) en de verwarming automatisch uit te schakelen om energieverspilling te voorkomen.
 • 【Meer functies voor uw behoeften】 Temperatuurkalibratie, ventilatiefunctie, resetfunctie, vorstbeveiliging, kinderslot, hoge/lage temperatuurbeveiliging, uitschakelinstellingen opslaan-functie die alle instellingen worden opgeslagen bij uitschakelen, hysterese-instelling, enz. Pakket: 1 * thermostaat; 2 * schroeven; 1*2.5m NTC externe temperatuursonde; 1* handleiding.
Bestseller Nr. 3
KETOTEK Vloerverwarming Kamerthermostaat Handmatige voor Elektrische Vloerverwarming met Sonde, Temperatuurregelaar thermostaat vloerverwarming Elektrische AC 220V 16A
 • Inbouw, deze handmatige kamerthermostaat is ontworpen om automatische aan/uit-regeling te bieden voor elektrische vloerverwarming en andere elektrische verwarmingselementen. Temperatuurregelbereik: 5℃~ 40℃. Uitgang: maximaal 16A.
 • CE-gecertificeerd, veilig en gemakkelijk te gebruiken. Zet de drukknop aan en stel vervolgens de kamertemperatuur in door aan de draaiknop te draaien. Wanneer de ingebouwde luchtsensor detecteert dat de kamertemperatuur de vooraf ingestelde temperatuur bereikt, zal de Thermostaat Vloerverwarming Elektrische de verwarming automatisch pauzeren.
 • Ingebouwde sensor en 3m NTC externe vloersonde. De ingebouwde sensor wordt gebruikt voor detectie van kamertemperatuur en de externe sonde wordt gebruikt voor bescherming tegen hoge vloertemperaturen die ervoor zorgen dat de maximale vloerverwarmingstemperatuur niet wordt overschreden 50℃.
 • LED-indicator. Deze elektrische vloerverwarmingsthermostaat heeft een LED-indicator, zodat je gemakkelijk kunt controleren of het vloerverwarmingssysteem werkt of niet. Als de LED-indicator brandt, geeft dit aan dat hij aan het opwarmen is.
 • Specificatie: Voeding: AC230V 50/60Hz; Stroomverbruik: 5W; Temperatuurlimietbereik: 25℃~ 55℃; Beschermingsgraad: IP20. Pakket: 1 * thermostaat, 1 * 3 m vloersensor, 2 * montageschroeven, 1 * gebruikershandleiding.
Bestseller Nr. 4
Beok WIFI Verwarmingsthermostaat, Tuya Slimme Thermostaat Touchscreen Verwarmingsthermostaat Kamerthermostaat Intelligente voor Gasboiler Vloerverwarming Compatibel Alexa Google 3A
 • Onilne Easy Control: thermostaat voor vloerverwarming, de thermostaat is geschikt voor ketels en boilers, je kunt deze thermostaat online via de app "Tuya" bedienen, je smartphone kan de thermostaat altijd en overal bedienen, de kamertemperatuur vooraf veranderen en je levensstijl verbeteren en de huidige status via de app zien.
 • Thermostaatprogrammering: het apparaat heeft een programmeerbare 5+1 + 1 zeven programmeerbare periodes maximaliseert het comfort en de energiebesparing, waarmee je de verwarming van je huis aan je levensstijl kunt aanpassen, zodat het comfortabel warm is als je thuis bent en energie bespaart.
 • Compatibel met Google Home en Alexa: Bluetooth en wifi kunnen worden gebruikt om snel met je mobiele telefoon te verbinden, de bedrijfsstappen zijn eenvoudig: spraakbediening van de integratie en verwarming van het intelligente huis met Amazon Alexa en Google Assistant. Voer gewoon een spraakopdracht in voor het in- en uitschakelen van de thermostaat en zelfs op een bepaalde temperatuur naar behoefte (bijv. Alexa, zet de woonkamer op 20°)
 • 【Multi-vermogen】 Verdeling 0,5 °C; instelbaar bereik tussen 5 en 35 °C; LCD-scherm met touch-knop is ook in het donker gemakkelijk te lezen; andere functies: handmatige modus in de programmeermodus, temperatuurkalibratie; slaapgeheugenfunctie, kindervorstbescherming, kalibratie, bescherming tegen hoge temperaturen. verschil in de oorspronkelijke temperatuur, enz.
 • 【Toepasselijk en after-sales】 Wij maken producten die je leven vergemakkelijken, het spiegeldesign maakt het mogelijk om van het intelligente leven te genieten, terwijl je de ruimte decoreert, natuurlijk geldt onze 30 dagen geld-terug-garantie ook voor de garantie. Als je thermostaat om welke reden dan ook niet aan je verwachtingen voldoet, neem dan direct contact met ons op om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Bestseller Nr. 5
Beok WIFI Verwarmingsthermostaat, Tuya Slimme Thermostaat Touchscreen Verwarmingsthermostaat Kamerthermostaat Intelligente voor Elektrische Vloerverwarming Compatibel Alexa Google 16A
 • App-bediening: thermostaat voor elektrische verwarming, geschikt voor elektrische vloerverwarmingssystemen zoals elektrische muren, elektrische verwarmingsplaten, elektrische verwarmingskabels, je kunt deze thermostaat online via de app "Tuya" altijd en overal bedienen en de huidige status wordt op de app weergegeven. De kamertemperatuur verandert van tevoren en je voelt je thuis goed.
 • 【Weekprogrammering】 Het apparaat heeft 3 programmeerbare periodes 5 + 2/6 + 1/7 maximaliseert het comfort en de energiebesparing, je kunt de verwarming van je huis aanpassen aan je levensstijl, zodat je je comfortabel warm voelt als je uitgaat; eenvoudige gebruikersinterface voor buitengewoon gebruiksgemak.
 • Spraakbesturing: compatibel met Google Home en Alexa. Bluetooth en wifi kunnen worden gebruikt om snel met je mobiele telefoon te verbinden, de stappen zijn eenvoudig: spraakbesturing van de integratie en verwarming van het intelligente huis met Amazon Alexa en Google Assistant. Voer gewoon een spraakopdracht voor het in- en uitschakelen van de thermostaat en zelfs op een bepaalde temperatuur naar behoefte in.
 • 【Multi-vermogen】 instelbaar bereik tussen 5 en 35 °C; LCD-scherm met touch-knop is ook in het donker gemakkelijk te lezen; extra functies: handmatige programmeermodus, temperatuurkalibratie; geheugenuitschakeling, kinderbeveiliging, vorstbeveiliging, begintemperatuurverschil enz.
 • Toepasselijk en na verkoop: wij produceren producten die je leven vergemakkelijken, het spiegelontwerp maakt het mogelijk om van het intelligente leven te genieten, terwijl je je kamer decoreert. Als je thermostaat om welke reden dan ook niet aan je verwachtingen voldoet, neem dan direct contact met ons op om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Bestseller Nr. 6
MRC WiFi Smart Thermostaat/kamerregelaar met vloersensor voor vloerverwarming, elektrische verwarming, convector, Tuya Smart App
 • Wifi-thermostaat met kamersensor en vloersensor voor vloerverwarming, elektrische verwarming, infraroodverwarming, ketel, convector enz.
 • Compatibel met slimme luidsprekers met Alexa, Google Home, SmartThings en de Tuya Smarthome app
 • Geïntegreerd in schakelprogramma's met 55 x 55 mm afmetingen van GIRA, Merten, Berker, JUNG en ELSO
 • Weekprogramma met drie verwarmingsperioden per dag, raam-open detectie, vorstbeschermingsfunctie, vakantiemodus en kinderbeveiliging
 • Groot 6,1 cm kleurenaanraakscherm voor goede leesbaarheid en eenvoudige bediening. Menu in 6 talen beschikbaar
UitverkoopBestseller Nr. 7
tado° Bedrade Slimme Thermostaat – Additioneel voor aansturing per kamer, intelligente verwarmingsaansturing, eenvoudige doe-het-zelf installatie, compatibel met hydronische vloerverwarming
 • Aanvullend product voor de tado° Starterskits: voeg extra Slimme Thermostaten aan jouw setup toe om meerdere kamers of zones afzonderlijk te regelen
 • Stuur alle kamers aan vanuit één app; maximaal comfort en energiebesparing
 • Werkt alleen met een tado° Starterskit (V2, V3, V3+), apart verkrijgbaar
 • Compatibel met 95% van alle verwarmingssystemen incl. hydronische vloerverwarming; je hebt de Bedrade Slimme Thermostaat nodig als je een conventionele bedrade kamerthermostaat hebt om de ketel aan te sturen
 • Doos bevat: 1x Slimme Thermostaat, 3x AAA-batterijen, plakstrips, bevestigingsmateriaal.
Bestseller Nr. 8
Caredy thermostaat voor vloerverwarming, handmatige digitale thermostaat voor elektrische verwarmingssystemen, temperatuurschakelaar 230 V
 • Aan de binnenkant gemonteerd op het wandoppervlak.
 • Temperatuurcontrolebereik + 5 / + 40.
 • Gebruikt in het automatische controlesysteem van de kamerverwarming.
 • Led brandt tijdens het verwarmen.
 • Voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, energiebesparing en comfort.
Bestseller Nr. 9
Computherm Q7RF digitale, programmeerbare draadloze kamerthermostaat voor verwarming, airconditioning & vloerverwarming, wandthermostaat draadloos & digitaal met 6 programma's per dag
 • Programmeerbaar & individueel: de wandthermostaat maakt voor alle dagen van de week dagelijks 6 vrij te kiezen en van elkaar onafhankelijke schakeltijdpunten en een vakantieprogramma voor gepersonaliseerde & automatische temperatuuraanpassing (eigen verwarmingsprogramma), waarbij wordt bepaald wanneer de gewenste temperatuur op verschillende dagtijden moet worden uitgevoerd.
 • Gewenste temperatuur: door de temperatuurregelaar van de kamerthermostaat kan een eenvoudige instelling van de gewenste temperatuur tussen 5 en 40 °C in stappen van 0,5 °C worden uitgevoerd – bovendien beschikt de thermostaat over een pompbeschermingsfunctie voor het verwarmingsvrije seizoen.
 • Exacte temperatuurinstelling & weergave: het digitale display is in een modern blauw verlicht, waarop enerzijds door de thermometer betrouwbaar de ingestelde gewenste en de huidige kamertemperatuur, anderzijds de tijd en de datum worden weergegeven – veel nauwkeuriger meten en instellen dan bij traditionele thermostaten en zowel voor koelen als verwarmen inzetbaar.
 • Constante kamertemperatuur: de digitale thermostaat bevat een schakelgevoeligheid van naar keuze ± 0,3/0,2 of 0,1 graden en maakt daardoor een gelijkmatige en constante kamertemperatuur mogelijk, dankzij de combinatie van draadloze en mobiele kamerthermostaat en ontvanger kan de temperatuur ook bij kamerwisseling worden ingesteld.
 • Inhoud: 1 x Q7RF programmeerbare, digitale radiografische kamerthermostaat, set van mobiele regeleenheid (thermostaat) met dagelijks 6 instelbare programma's + ontvanger (RF-modellen) van Computherm incl. 2 jaar fabrieksgarantie.
Bestseller Nr. 10
KETOTEK Vloerverwarming Thermostaat WiFi voor Water verwarming/Gas Boiler 3A, Slimme Kamerthermostaat Programmeerbare Alexa/Google Home Tuya Compatibel, Smart Life APP & Spraakbesturing WLAN
 • 【Boiler/water vloerverwarming】Dit is een wifi-compatibele inbouwthermostaat die geschikt is voor water-vloerverwarming of droogcontact-ketel. Ingang: 90~240V, 50/60Hz, uitgang: stroom Imax 3A. Deze KETOTEK vloerverwarmingsthermostaat kan een batterijgevoede thermostaat niet vervangen, hij heeft 230V ± 10% wisselstroom nodig om de thermostaat van stroom te voorzien. CE-gecertificeerd.
 • 【Spraak- en APP-bediening】 Deze wifi vloerverwarmings thermostaat ondersteunt spraakbediening en APP-bediening. Het kan werken met Echo Alexa en Google Home. Je kunt ook de Smart Life APP of Tuya downloaden en wifi verbinden om je vloerverwarmingssysteem altijd en overal op afstand te bedienen via je smartphone. 2,4 GHz wifi vereist (5,0 GHz niet van toepassing).
 • 【Eenvoudig te programmeren】Deze vloerverwarmings thermostaat voor warm water ondersteunt de automatische modus, handmatige modus en vakantiemodus. 5+2/6+1/7 wekelijkse programmeermodus, 6 perioden per dag, ondersteunt maximaal comfort en energiebesparende strategie.
 • 【Energiebesparing】Activeer de ventilatiefunctie om energiebesparing te vergemakkelijken. Deze thermostaat voor vloerverwarming op water kan worden geconfigureerd om een ​​snelle temperatuurdaling te detecteren (bijvoorbeeld als een deur of raam openstaat) en de verwarming automatisch uit te schakelen om verspilling van energie te voorkomen.
 • 【Temperatuurkalibratie】De temperatuur kan indien nodig worden gekalibreerd. Overige functies: gegevensopslag bij uitschakelen, resetfunctie, antivries, kinderslot, etc. Deze functies bedien je via de APP of de thermostaat. Zwart touchscreen met een behuizing van zilveraluminiumlegering, verfijning en mode gaan samen.
Bestseller Nr. 11
Beok WIFI Verwarmingsthermostaat, Tuya Slimme Thermostaat Touchscreen Verwarmingsthermostaat Kamerthermostaat Intelligente voor Elektrische Vloerverwarming Compatibel Alexa Google 16A
 • Onilne Simple Control: Thermostaat voor vloerverwarming, geschikt voor elektrische vloerverwarming, elektrische wand, elektrische verwarmingsfolie, elektrische verwarmingskabel, je kunt deze thermostaat online via de app "Tuya" bedienen en je smartphone kan de thermostaat altijd en overal bedienen, de kamertemperatuur vooraf verandert en verbetert de functies van je levensstijl en toont de actuele status via de app
 • Thermostaatprogrammering: het apparaat heeft een programmeerbare 5+1 + 1 zeven programmeerbare periodes maximaliseert het comfort en de energiebesparing, waarmee je de verwarming van je huis aan je levensstijl kunt aanpassen, zodat het comfortabel warm is als je thuis bent en energie bespaart.
 • Compatibel met Google Home en Alexa: Bluetooth en wifi kunnen worden gebruikt om snel met je mobiele telefoon te verbinden, de bedrijfsstappen zijn eenvoudig: spraakbediening van de integratie en verwarming van het intelligente huis met Amazon Alexa en Google Assistant. Voer gewoon een spraakopdracht in voor het in- en uitschakelen van de thermostaat en zelfs op een bepaalde temperatuur naar behoefte (bijv. Alexa, zet de woonkamer op 20°)
 • 【Multi-vermogen】 Verdeling 0,5 °C; instelbaar bereik tussen 5 en 35 °C; LCD-scherm met touch-knop is ook in het donker gemakkelijk te lezen; andere functies: handmatige modus in de programmeermodus, temperatuurkalibratie; slaapgeheugenfunctie, kindervorstbescherming, kalibratie, bescherming tegen hoge temperaturen. verschil in de oorspronkelijke temperatuur, enz.
 • Toepassing: wij maken producten die je leven vergemakkelijken, elegant uiterlijk, eenzijdig design, krasbestendig. Groot lcd-display met touchscreen met achtergrondverlichting. 9 soorten systeemtalen. Activeert automatisch de vakantiemodus, energiebesparend en comfortabel. Natuurlijk geldt ook onze garantie: een 30 dagen geld-terug-garantie.
Bestseller Nr. 12
Kavolet Digitale thermostaat, kamerthermostaat, vloerverwarming, smart lcd-display, touchscreen, week, programmeerbare elektrische vloerverwarming, thermostaat voor thuis, school, kantoor, hotel, 16 A
 • Elegant uiterlijk, eenzijdig design, krasbestendig. Groot lcd-touchscreen-display met achtergrondverlichting, gemakkelijk te lezen. Je kunt de handmatige modus of de automatische modus voor verschillende doeleinden selecteren.
 • Wekelijks programmeerbaar, de thermostaat ondersteunt verschillende temperatuurinstellingen met 6 tijdmodi per dag.
 • Interne sensor vloersensor, waarneembare omgevingstemperatuur en bodemtemperatuur. Ontvang automatisch de temperatuur, 1 °C nauwkeurigheid.
 • De slimme thermostaat is de beste keuze voor de temperatuurregeling thuis. Geschikt voor elektrische verwarming. Perfect voor thuis, kantoor, winkelcentrum, hotel enz.
 • Geheugenfunctie, geen stroomuitval, gegevensopslag bij uitgeschakeld apparaat. Kinderbeveiliging, de toetsvergrendelfunctie moet voorkomen dat kinderen per ongeluk werken.
Bestseller Nr. 13
Heschen LCD digitale wekelijkse programmeerthermostaat, HS-E806, 230VAC 3 Ampère, voor regelaar voor vloerverwarming thermostaat
 • Nauwkeurigheid van de weergave van de omgevingstemperatuur: ± 0,1 ℃
 • Nauwkeurigheid van de temperatuurregeling: ± 0,5 ℃
 • Voedingsspanning: 230 VAC ± 10% 50/60 Hz
 • Stroomverbruik: < 2 W
 • Beschermingsbehuizing: IP20
Bestseller Nr. 14
Beok Smart WIFI thermostaat voor vloerverwarming met programmeerbare wekelijkse functie touchscreen LCD 3A
 • Inhoud: programmeerbare thermostaat, handleiding in het Engels, schroeven
 • Compatibel – de Beok thermostaat werkt perfect met de meeste verwarmingssystemen of apparaten met AC 200-240 V 50/60 Hz, maximale stroombelasting 3 A met luchtsensor.
 • Multifunctioneel: wifi voor Android en iOS, uitschakelgeheugen, 5 + 2/6 + 1/7 dagen met zes perioden, vorstbescherming, 3-sensormodus, kinderslot
 • Nauwkeurigheid: temperatuurnauwkeurigheid van 0,5 °C voor een aangename tijd binnenshuis.
 • Energiebesparend: De thermostaat heeft een energiebesparende functie
Bestseller Nr. 15
Kavolet Digitale thermostaat, kamerthermostaat, vloerverwarming, smart lcd-display, touchscreen, week, programmeerbare elektrische vloerverwarming, voor thuis, school, kantoor, hotel, 16 A
 • Elegant uiterlijk, eenzijdig design, krasbestendig. Groot lcd-touchscreen-display met achtergrondverlichting, gemakkelijk te lezen. Je kunt de handmatige modus of de automatische modus voor verschillende doeleinden selecteren.
 • Weekprogrammering: de digitale wifi-kamerthermostaat ondersteunt verschillende temperatuurinstellingen per dag, met 6 tijdmodi.
 • Interne vloersensor, waarneembare omgevingstemperatuur en bodemtemperatuur. Zorgt automatisch voor de gewenste temperatuur, tot op 1 °C nauwkeurig.
 • Deze slimme thermostaat is de beste keuze voor de temperatuurregeling bij je thuis. Geschikt voor elektrische verwarming. Perfect voor thuis, kantoor, winkelcentrum, hotel enz.
 • Geheugenfunctie, geen stroomuitval, gegevensopslag bij uitgeschakeld apparaat. Kinderbeveiliging: met de toetsblokkering kan worden voorkomen dat kinderen per ongeluk de thermostaat bedienen.

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste thermostaat voor vloerverwarming. Deze omvatten de grootte, het type verwarmingssysteem en het budget. Om de beste thermostaat voor uw huis te kiezen, moet u rekening houden met deze factoren en met uw persoonlijke behoeften.

Wat is het beste type thermostaat voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is een type verwarming dat onder de vloer wordt geïnstalleerd en de hele ruimte verwarmt. Het is meestal goedkoper om te installeren dan andere soorten verwarming. Het beste type thermostaat voor vloerverwarming hangt af van wat je wilt dat je thermostaat doet.

Het beste type thermostaat voor vloerverwarming is een geavanceerde programmeerbare thermostaat. Deze thermostaat kan automatisch de temperatuur aanpassen op basis van jouw voorkeuren en heeft daarnaast meer features dan standaard modellen.

Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende soorten thermostaten?

Verschillende soorten thermostaten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Voordelen:

 1. Digitale thermostaten zijn doorgaans energiezuiniger. Ze hebben ook een timer waarmee u energie kunt besparen door de verwarming of airconditioning in en uit te schakelen wanneer dat het meest nodig is.
 2. Digitale thermostaten zijn gemakkelijker te gebruiken dan analoge, omdat ze kunnen worden geprogrammeerd om automatisch in en uit te schakelen op specifieke tijden.
 3. Digitale thermostaten kunnen verschillende temperatuurinstellingen bieden voor elke kamer in uw huis, wat handig is voor mensen die de hele dag in verschillende kamers willen slapen.
 4. Digitale thermostaten zullen minder snel kapot gaan of onderhoud nodig hebben dan analoge omdat ze geen bewegende onderdelen nodig hebben.

Wat zijn de verschillende soorten vloerverwarming?

Er zijn veel soorten vloerverwarming, elk met specifieke voordelen.

Soorten vloerverwarming:

 • Conventionele warmtepomp: deze maakt gebruik van een warmtepomp om warm water door het gebouw te laten circuleren. Het verwarmde water wordt vervolgens via leidingen of speciale slangen in de vloer gepompt.
 • Stralingswarmte: Stralingswarmte wordt geproduceerd wanneer een elektrische stroom van hoge temperatuur een element opwarmt dat licht en warmte afgeeft. Het wordt gebruikt in gebieden waar geen ruimte is voor een conventioneel verwarmingssysteem.
 • Heat-pipe: Heat-pipe-technologie maakt gebruik van de natuurlijke convectie van lucht om warmte over te dragen door buizen, die meestal zijn gemaakt van koperen buizen of stalen buizen. De verwarmde lucht stijgt en de koelere lucht zakt, waardoor een convectiestroom ontstaat die de warmte door de hele systeem.

Hoe kies ik de beste thermostaat voor mijn vloerverwarming?

Vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis warm te houden in de winter. Het is ook een geweldige manier om energie en geld te besparen op de stookkosten. Het kiezen van de juiste thermostaat kan echter lastig zijn.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u een thermostaat koopt voor uw vloerverwarmingssysteem. Deze omvatten de grootte van uw huis, hoeveel warmte u wilt produceren en hoe vaak het ‘s nachts moet worden uitgeschakeld.

Dit artikel behandelt enkele van de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het zoeken naar een vloerverwarmingsthermostaat. Het zal ook enkele aanbevelingen geven over wat volgens ons enkele van de beste thermostaten zijn die momenteel beschikbaar zijn.

Welk type thermostaat moet ik kopen, draadloos of bedraad?

Dit is een vraag waar veel mensen mee te maken krijgen als ze een nieuwe thermostaat kopen. De keuze tussen bedrade en draadloze thermostaten is niet eenvoudig. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide soorten thermostaten.

Voordelen van draden:

 • Bedrade thermostaten bieden een betere verwarmingsregeling omdat ze kunnen worden geprogrammeerd om automatisch in en uit te schakelen volgens uw voorkeuren.
 • Ze zijn gemakkelijker te installeren dan draadloze, omdat er geen extra apparatuur nodig is, zoals een wifi-router of een stopcontact.
 • Ze zijn betrouwbaarder dan draadloze, omdat ze geen andere batterijen of stroombron nodig hebben dan die van het centrale verwarmingssysteem van uw huis.

Nadelen van draden:

 • Zij zijn onhandiger in gebruik dan draadloze, omdat ze meer handmatige inspanning vergen en niet onbeheerd kunnen worden achtergelaten.
 • Ze kunnen soms brand veroorzaken als ze zich in de buurt van warmtebronnen bevinden.
 • Draden zijn moeilijker te installeren en te onderhouden dan draadloze, omdat er extra apparatuur voor nodig is, zoals een stopcontact.