Beste telescoop van 2023 (TOP15)

Een telescoop is een apparaat dat verre objecten dichterbij laat lijken. Telescopen worden in veel vakgebieden gebruikt, waaronder astronomie.

Telescopen worden over het algemeen geclassificeerd op basis van het type optisch systeem dat ze gebruiken. De meest voorkomende soorten telescopen zijn de brekende telescoop en de reflecterende telescoop.

De 15 beste telescoop beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

Gskyer Telescoop, 70 mm opening 400 mm AZ-Mount astronomische refractie telescoop voor kinderen en beginners - reistelescoop voor volwassenen

 • Kwaliteitslook: 400 mm (f/5.7) brandpuntsafstand en 70 mm diafragma, volledig gecoate glazen lens met hoge transmissiecoating produceert adembenemende beelden en beschermt je ogen. Perfecte telescoop voor astronomen om sterren en maan te verkennen.
 • Vergroting: twee verwisselbare oculairs en een 3 x barlow lens zijn inbegrepen. 3 x barlow lens verdrievoudigt de vergrotingskracht van elk oculair. 5 x 24 zoekresultaten met montagebeugels en draadkruislijnen binnenin vergemakkelijken het vinden van objecten.
 • Draadloze afstandsbediening: gratis bevat een smartphone-adapter en een draadloze camera-afstandsbediening om de natuur van de wereld gemakkelijk door het scherm te verkennen en verbazingwekkende hemelbeelden op te nemen.
 • Verstelbaar statief: deze telescoop maakt veel verschillende kijkposities mogelijk met een verstelbaar aluminiumlegeringsstatief en een draagtas, de telescoop en het statief passen in de tas voor eenvoudig reizen en opbergen.
 • Tevredenheid: twee jaar garantie. Technische ondersteuning door ons team van experts 24 uur.
Bestseller Nr. 2

Zoomion Spaceboy 50/500 AZ astronomische telescoop voor kinderen en beginners astronomie set met statief en accessoires

 • Educatief speelgoed en geschenken voor kinderen - zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar
 • De kindertelescoop voor kinderen en ook geschikt als beginnerstelescoop voor beginners in de hobbyastronomie
 • Complete telescoopset met statief en accessoires zoals oculairen, zoektelescoop en vergrotingslens
 • Klein, handig en mobiel, de stertelescoop kan snel en eenvoudig worden opgezet - voor een frustratievrije hobby-astronomie-ervaring
 • Reële, vergrote weergave van de maan, planeten en sterren als een refractietelescoop met 50mm-opening
Bestseller Nr. 3

HONPHIER Astronomische telescoop, 60 mm, HD, draagbaar, telescoop voor kinderen, telescoop, speelgoed voor kinderen en beginners

 • Verbeterde telescoop: de astronomische telescoop met een lensdiameter van 60 mm blinkt uit in het observeren van vogels overdag en in het observeren van dieren in het wild, landschappen en af en toe nachtelijke observatie van de maan. Het wordt ook geleverd met een doel om sterren te zoeken.
 • 【Grote vergroting】 De telescoopsets bevatten twee oculairs (H6 mm en H20 mm), waarvan je kunt genieten van de vergroting van 18 x tot 60 x. De perfecte refractortelescoop voor beginners of kinderen om de lucht te verkennen.
 • 【Verstelbaar en draagbaar statief】 Deze telescoop maakt veel verschillende kijkposities mogelijk met een hoogwaardig verstelbaar statief. De totale hoogte kan oplopen tot 115 cm. Telescoop en statief passen in de doos om gemakkelijk te reizen en sterren onderweg te observeren.
 • Snelle montage: deze telescopen zijn voorgemonteerd en kunnen zonder gereedschap worden gemonteerd, ook voor beginners.
 • 【Verpakte geschenkdoos】Geschikt als cadeau! Geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Opmerking: dit is een speelgoedtelescoop voor wetenschappelijk onderwijs of vrije tijd, geen professionele astronomische telescoop. Houd er rekening mee dat de verpakking kleine accessoires bevat, niet voor kinderen jonger dan 3 jaar.
Bestseller Nr. 4

ALEENFOON Telescoop voor kinderen Beginners Volwassene, 50mm Astronomische Refractor Telescoop met Verstelbare Statief Kompas en Finder Scope- Draagbare Reizen Telescoop Perfect voor Kinderen Tieners

 • 【Astronomische telescoop】Een doordachte telescoop voor kinderen beginners en volwassenen om de wereld om hen heen van dichterbij te kijken, land en lucht te verkennen! Kan worden gebruikt met statief of gewoon als handtelescoop, geschikt voor sterrenkijken, landverkenning, concert, dier, plantobservatie enzovoort.
 • Grote diameter en hoge brandpuntsafstand: met een diameter van 50 mm en een brandpuntsafstand van 360 mm heeft het item een sterker vermogen om licht, betere beeldvorming, hoger contrast, betere resolutie en duidelijkere observatie te verzamelen.
 • 【High-Definition Coating】Met professionele meerlaagse coating heeft het item meer lichtdoorlatendheid en kan het donkere hoeken effectief voorkomen, kleur en kleine details van kleurverschil herstellen, zodat het nachtzichteffect goed is en de beeldvorming helder en levendig is.
 • Brede hoek oculairs: met H6mm (60x vergroting) en H10mm (20x vergroting) grote groothoek high-definition oculairs ontwerp, het item is geen dispersie, weinig schade aan het gezichtsvermogen, en breder en mooier kijken; met oculair beschermkap ontwerp beschermt het de oculairs effectief tegen schade.
 • 【Multifunctioneel en duurzaam】 Wordt geleverd met kompas en stervinder lens, beter om de richting snel te vinden en het hemellichaam te vinden. Het lensvat ontwerp van de legering kan beter bestand zijn tegen lichtvervuiling, laat kinderen meer gericht en comfortabel kijken; De aluminiumlegering beugel is stabiel en opvouwbaar, en met 360 graden gimbal is het handiger om de ster te vinden. Kom met kleur doos, geweldig als cadeau.
Bestseller Nr. 5

Telescopen voor volwassenen Astronomie, 80 mm diafragma 600 mm refractortelescoop voor kinderen en beginners, compacte en draagbare reistelescoop met rugzak

 • Groot diafragma van 80 mm - De astronomische telescopen van EACONN hebben een echt diafragma van 80 mm en een volledig gecoate lens van groen optisch glas. Het grote diafragma kan meer licht opvangen, de optische lens met hoge transmissie kan de lichtdoorlatendheid verbeteren en de reflectie van licht verminderen, zodat de telescopen voor astronomie voor volwassenen u meer heldere en duidelijke beelden zullen opleveren.
 • Ruwe afstelling en positioneringsgimbal gebruiken - De EACONN-telescoop is uitgerust met een ruwe afstelling en positioneringsgimbal met schaal, waarmee u eenvoudig de hoogte en azimut kunt aanpassen. Dat zal comfortabeler zijn om u te helpen verplaatsen waar u maar wilt.
 • Alles wat je nodig hebt Accessoires: Volledig geladen met 2 oculairs (K20mm en K9mm) met 30x-66x vergrotingen, 5x24 zoeker met een dradenkruis om de objecten gemakkelijk te lokaliseren. We hebben deze telescoop uitgerust met een op maat gemaakte mobiele telefoonadapter. De twee eindposities zijn respectievelijk voorbereid voor K20- en K9-oculairs, die het oculair en de telescoop snel en nauwkeurig kunnen lokaliseren. U hoeft alleen het bijbehorende oculair te selecteren volgens de letters op de te gebruiken adapter.
 • Eenvoudig te gebruiken en te dragen - De telescoop is eenvoudig te monteren, zelfs voor beginners en kinderen in de astronomie. We hebben een gedetailleerde installatiehandleiding en video-installatie-instructies om u te helpen. Onze refractortelescoop heeft een tas en een verstelbaar statief. Alle accessoires kunnen in de tas worden verpakt, wat handig voor u is om uit te voeren. Een draagrugzak maakt het gemakkelijker voor u om mee te nemen en verbluffende beelden vast te leggen.
 • Ongelooflijk astronomiecadeau - Perfect kerstcadeau voor beginners in astronomie en kinderen van 8-12 jaar. Of je hem nu thuis houdt om de maan te observeren of planeten te bekijken, of deze reistelescoop onderweg meeneemt om vogels en landschappen te bekijken, het is een geweldig cadeau voor beginners en het zal genieten van verschillende familiepleziermomenten.
Bestseller Nr. 6

AQV Telescopische astronomie, telescoop voor kinderen en beginners, 70 mm diafragma, 400 mm AZ-houder, refractor astronomie, volwassenen telescoop met statief, maanfilter, mobiele telefoonadapter,

 • Verbeterd FMC all-look glas -- brandpuntsafstand: 400 mm (f/5.7). Openingsbreedte: 70 mm. De volledig gecoate look en meerlaagse lens realiseren een vrijwel verliesvrije transmissie, vermindert de lichtreflectie en verhoogt de lichtdoorlatendheid van 99,9% voor scherpe beelden met verhoogde helderheid en duidelijkheid, beschermt je ogen. Perfecte refractortelescoop voor beginners of kinderen om de hemel te verkennen.
 • 🌟Optimale hoge vergroting: de telescopische astronomie voor volwassenen wordt geleverd met een 3-voudige Barlow lens en drie oculairs (H20 mm, H12 mm, H6 mm) en kan van 20 x tot 200 x worden vergroot. Het diagonale prisma zorgt ervoor dat je een rechtop beeld krijgt, ideaal voor hemelse en terrestrische weergave. De 5 x 24 zoektelescoop vergemakkelijkt het lokaliseren van objecten. Het maanfilter helpt je om de maan duidelijker te zien en je ogen tegen verblinding te beschermen.
 • Uittrekbaar statief: met instelbaar aluminium statief kun je de hoogte van 41 cm tot 122 cm instellen. De stabiele statiefstructuur maakt het mogelijk om hemelobjecten nauwkeurig te lokaliseren. Kan 180° in verticale richting en 360° in horizontale richting. Omnidirectionele werking, geen waarneming van de dode hoek. Verschillende hoogtes zijn geschikt voor volwassenen en kinderen. Hij is gemakkelijk te dragen en je kunt hem meenemen naar de natuur om vogels en dieren te observeren.
 • ✅ Eenvoudig te installeren, draagbaar: een complete set papieren en video-installatie-instructies (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands). Voor eerste gebruikers, kinderen en beginners het zelf zonder gereedschap installeren. Wordt geleverd met 3 hoogwaardige oculairs, een 3-voudige barlow-lens, een 1,25 inch maanfilter, een mobiele telefoonadapter en rugzak. Hij is gemakkelijk te dragen, kan in de aangepaste rugzak worden opgeborgen en je kunt hem meenemen naar de natuur om vogels en dieren te observeren.
 • 🎁Cadeau-idee, betrouwbare service: onze telescopische astronomy is een kerstcadeau voor kinderen van 8-12 jaar, maar ook voor iedereen die enthousiast is voor het universum om interesse in astronomie en wetenschap op te bouwen, het onbekende te verkennen, van de natuur te genieten en buiten het scherm te genieten. Wij bieden levenslange klantenservice, als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij zullen ons best doen om 24H te helpen.
Bestseller Nr. 7

Zoomion Pioneer 70/360 AZ telescoop set voor kinderen en volwassenen met vele accessoires voor het observeren van de maan, dieren en landschappen

 • Compact en mobiel met tafelstatief en comfortabele kijkhoek, ideaal voor het observeren van de maan, dieren of landschappen in de buitenlucht of thuis
 • Eenvoudige bediening met uitgebreide accessoires, ook geschikt voor kinderen en volwassenen en beginners in de sterrenkunde
 • Echte telescooplens bestaande uit 2 optische brillen van hoge kwaliteit produceert een scherp beeld, zelfs op grote afstand en in de schemering
 • Reële, vergrote weergave met tot 140x vergroting naar de maan als refractietelescoop met 70mm diafragma in achromatische uitvoering
 • De telescoop kan worden gebruikt voor digiscoping met de optionele adapter van Omegon. Zoeken naar B008AU0MH8 of B00Y4L5ICG
Bestseller Nr. 8

OYS Telescoop, Telescopen voor volwassenen, 70mm diafragma 400mm AZ Mount, Telescoop voor kinderen Beginners, Volledig Multi-Coated Optica, Astronomie Refractor Telescoop met statief, Telefoon

 • 【Superieure optica】 De kindertelescoop heeft een objetieve lens van 70 mm, een brandpuntsafstand van 400 mm en een volledig gecoate glasoptiek met hoge doorlatendheid, waardoor scherpe en scherpe beelden worden gecreëerd. Het is ideaal voor het bekijken van hemelse en aardse objecten.
 • Krachtige oculairs en vergroting: de telescoop voor astronomie wordt geleverd met 2 vervangbare oculairs (10 mm en 20 mm). Kinderen kunnen genieten van de vergroting van 20x tot 44x. De 5x24 finder scope met cross hair lijn maakt het lokaliseren van doelen gemakkelijk. Het beeld van de Finderscope is omgekeerd, het is normaal.
 • 【Tas en telefoonhouder inbegrepen】De telescoop is uitgerust met een aangepaste rugzak om alles mee te nemen voor op reis. Inclusief telefoonadapter voor u om de verbluffende beelden vast te leggen en deze te delen met uw vrienden.
 • 【Verstelbaar statief】 De telescoop voor beginners maakt verschillende kijkposities mogelijk met zijn verstelbare statief van aluminiumlegering. De installatie is supereenvoudig, geen extra gereedschap nodig.
 • 【Tevredenheidsgarantie】2-7 dagen snelle levering. En in-time klantenservice voor vragen over de telescoop.
Bestseller Nr. 9

Celestron 22097 NexStar 127LST-Mak Draagbare geautomatiseerde Maksutov-Cassegrain-telescoop, Grijs

 • GEAUTOMATISEERDE STERRENLOKALISATIETELESCOOP: De Celestron NexStar 127SLT is een geautomatiseerde telescoop met een database van meer dan 40.000 sterren, sterrenstelsels, nevels en meer. De telescoop lokaliseert uw object met uiterste nauwkeurigheid en traceert het
 • COMPACT EN DRAAGBAAR: Deze telescoop voor volwassenen en kinderen samen is ideaal voor een weekendje kamperen of een uitje naar een locatie waar het donker is. Door zijn compacte ontwerp is hij eenvoudig te vervoeren en bijna overal in elkaar te zetten
 • MAKSUTOV-CASSEGRAIN OPTISCH ONTWERP: De NexStar 127SLT is de op een na grootste in de SLT-collectie. De opening laat voldoende licht binnen om ons zonnestelsel en meer te bekijken. Bekijk de ringen van Saturnus, de wolkenbanden van Jupiter en de maan
 • SNEL INSTALLEREN MET SKYALIGN: Met de SkyAlign-procedure van Celestron kunt u binnen een paar minuten sterrenkijken. Centreer drie objecten in het oculair en de NexStar SLT focust op de nachtelijke hemel, klaar om duizenden objecten te lokaliseren
 • BONUS GRATIS STARRY NIGHT-SOFTWARE: De NexStar 127SLT Geautomatiseerde telescoop omvat een GRATIS download van een van de best beoordeelde consumentenastronomiesoftwareprogramma's voor een interactieve hemelsimulatie
UitverkoopBestseller Nr. 10

Bresser Taurus 90/900 MPM Telescoop

 • Een achromatische lenstelescoop van aluminium voor beginners en hobbyastronomen met MPM-bevestiging, statief en max. 675-voudige vergroting; perfect voor het observeren van maan, planeetten in het zonnesysteem en lichte deepsky objecten
 • Met een objectiefdiameter van 90 mm en een brandpuntsafstand van 900 mm wordt een goede lichtbundelcapaciteit geproduceerd; met de smartphone-adapter kun je eenvoudig eerste foto's van hemels maken
 • De MPM montering (multi-Purpose-mount) maakt observaties met azimutaler (horizontaal) en equatoriale (parallacctische) opstelling mogelijk; de telescoop is eenvoudig te bedienen, compact en met zijn uitgebreide accessoires gemakkelijk te transporteren
 • Afmetingen: 90 x 11 x 11 cm, gewicht: 7,5 kg
 • Inhoud: lensentelescoop (tube, montering, statief); oculair (20 mm en 4 mm); zenith spiegel; led-zoekervizier; handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands)
Bestseller Nr. 11

Telescoop voor astronomie voor kinderen Beginners Volwassenen Telescopen, Refractoren met statief 110cm telefoon adapterbehuizing 400/70 mm hoge vergroting (wit)

 • 【Hoogwaardige optiek】 Deze reistelescoop is een gebruiksvriendelijke refractor met brandpuntsafstand van 400 mm (f / 5.7) en een diafragma van 70 mm, volledig gecoate optische glazen lens met hoogdoorlatende coatings, verbetert de helderheid van hemellichamen, levert 98% lichttransmissie en beschermt jouw ogen.
 • 【Primaire astronomische kit】 Wordt geleverd met twee verwisselbare oculairs (K25mm K6mm), ideaal vermogen voor Maan kijken bij 16x en 67x. De 5x24 zoeker en de diagonale spiegel met rechtopstaand beeld maken het gemakkelijker om de objecten te lokaliseren; zodat u hemellichamen 's nachts en aardse landschappen zoals dieren in het wild en landschappen gedurende de dag kunt observeren.
 • 【Eenvoudig te monteren en te gebruiken】 Er is geen gereedschap nodig om deze telescoop te monteren, ongeacht voor volwassenen of kinderen. Het heeft een lichtgewicht frame met een verstelbaar aluminium statief en telefoonadapterbevestiging, eenvoudig te bevestigen smartphone om foto's te maken. Het is een geweldig cadeau voor kinderen om te leren over wetenschap en astronomie.
 • 【Draagbaar en stabiel】 Het heeft een verstelbaar aluminium statief en een draagtas, waardoor veel verschillende kijkposities mogelijk zijn. De hoogte van het statief bereikt een hoogte van 50cm-110cm (19-45 ”); Stabiel om de telescoop of camera of spotting scope te ondersteunen. U kunt de telescoop in de draagtas stoppen en altijd en overal weer uitnemen.
 • 【Perfecte verjaardagscadeauset】 Degelijk pakket als cadeau voor kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in het universum met alle vaardigheidsniveaus voor buiten- en binnenactiviteiten het hele jaar door.
Bestseller Nr. 12

BEBANG Telescopen voor astronomie, draagbare 70 mm refractortelescoop voor beginners en kinderen met verstelbaar statief, fotosluiter, 4-maanfilter, houder voor telefoonadapter en rugzak

 • Volledig gecoate glasoptiek met coatings met hoge transmissie voor verbeterde beeldhelderheid en -helderheid, perfect voor het bekijken van land en geeft een mooi uitzicht op astronomie, zoals de maan, planeten, landschappen, vogels. (Dit is een geweldige keuze voor kerst- en nieuwjaarscadeaus voor kinderen)
 • Accessoires zijn onder meer: smartphone-adapter, camera sluiterkabelbediening, verstelbaar statief, maanfilters, twee oculairs, 45 ° rechtopstaande beelddiagonaal, 5x24 zoeker, gebruikershandleiding, rugzak.
 • Kindertelescoop met K25mm en K6mm met een vergroting van 16x en 66x, een brandpuntsafstand van 400mm vanaf de 70mm objectieflens, biedt een sterk vergrote weergave van planeten en dieren in het wild.
 • Deze telescopen voor beginners in de astronomie zijn zeer gemakkelijk mee te nemen met een compact en lichtgewicht ontwerp. Eenvoudig op te zetten zonder gereedschap, perfect voor kinderen en beginners.
 • Wereldwijde garantie - levenslange garantie, zorgeloze aankoop. Garandeer onvoorwaardelijke terugbetaling binnen 30 dagen, geen zorgen meer over kwaliteitsproblemen en service na verkoop!
Bestseller Nr. 13

Nasa Telescoop III, Telescoop voor Astronomie, Verstelbaar Statief, Telescoop voor Kinderen, 2 x Oculairs (50x & 100x), Telescoop voor Volwassenen, Refractor Telescoop - ThumbsUp!

 • Perfect voor observatie van de donkere hemel, deze telescoop is ontworpen om hemellichamen met ongelooflijke helderheid en detail in beeld te brengen
 • Het verstelbare statief variërend van 68 cm tot 118 cm biedt een stabiel kijkplatform en wordt geleverd met een vinderbereik voor eenvoudige doelverwerving.
 • Twee verwisselbare oculairs bieden vergrotingen van 50x (F12mm) tot 100x (F6mm), zodat u de nachtelijke hemel gemakkelijk kunt observeren.
 • Geweldig cadeau voor kinderen, dit is een geweldige eerste telescoop en een fantastische manier om astronomie voor kinderen te leren
 • 🚀 Geweldig cadeau voor volwassenen, deze astronomietelescoop is geweldig voor sterrenkijken en een fantastische aanvulling op een NASA-fancollectie
Bestseller Nr. 14

BEBANG Telescoop voor kinderen, volwassenen, beginners, 70 mm professionele astronomie refractor telescoop met verstelbaar statief, telescoop cadeau voor kinderen sterrenkijken maan planeet

 • 【Uitstekende afbeeldingen】 Refractortelescoop keurt hoogwaardige prestaties BAK4-prismasysteem goed, volledig multi-coated lens met hoge resolutie, combineert geavanceerde optische technologie, bezit uitstekende transmissie, vermindert beeldchromatische aberratie en vervorming, verbetert de helderheid en helderheid, creëert verbluffende beelden, beschermt je ogen, zorgt voor een betere kijkervaring.
 • 【Telescoop voor kinderen】70 mm HD FMC-objectieflens in vergelijking met een 60 mm astronomische telescoop, het kan een groter, helderder en duidelijker gezichtsveld bieden. BEBANG Astronomy telescoop is ideaal voor het verkennen van maan, planeten, meteoor, landschap, vogels, dieren in het wild. Het is een perfect kerst- of verjaardagscadeau voor kinderen of beginnende astronomen. Het helpt hen interesse op te bouwen in astronomie en wetenschap, het universum verkennen, genieten van de natuur.
 • Draagbaar en praktisch: astronomietelescoop weegt slechts 0,72 kg. Uitrusten met maanfilter en aluminium statief, verminderen verblinding, verbeteren beeldkwaliteit en stabiliteit. Astronomische telescoop is ideaal voor kinderen beginners buiten gebruik om nachtscènes en sterren te observeren.
 • 【Eenvoudige bediening】Geen gereedschap vereist, hoeft slechts 5 minuten te worden gemonteerd. Met gedetailleerde handleiding kunnen kinderen en beginners gemakkelijk leren hoe ze moeten werken en focussen. Astronomische telescopen is een geweldig cadeau voor beginners voor kinderen en volwassenen om de natuur en het universum te verkennen.
 • 【Pakketlijst】 Het wordt geleverd met 1x astronomische telescoop, 1x zoekerscope, 1x 45 graden spiegel, 1x K6mm oculair, 1x K25mm oculair, 4x maanfilters, 1x verstelbaar statief, 1x telefoonadapter, 1x draadsluiter, 1x handleiding, 1x draagtas.
Bestseller Nr. 15

[2023 Geüpgraded] Gaterda-telescoop, 70 mm Diafragma 700 mm Echte 210x HD-vergroting, Astronomische Telescoop Voor Volwassenen en Kinderen en Beginners met Red Dot-zoeker, Gemakkelijker te Gebruiken

 • 【Wonderful Telescope】70AZ is een gebruiksvriendelijke en krachtige telescoop die alles heeft wat je nodig hebt om te beginnen met astronomie. Alle accessoires zijn compleet, je hoeft geen extra accessoires te kopen, dus je kunt hem meteen gebruiken om het heelal te verkennen.
 • 【Professionele Optische Lens】De volledig gecoate objectieflens en de 45° zenitlens zorgen voor een hoge lichttransmissie, waardoor je een breder en helderder gezichtsveld krijgt. Het is uitgerust met twee verwisselbare oculairen (25MM, 10MM) en een 3x Barlow len
 • 【Nieuw model zoeker】 We hebben de sterzoeker geüpgraded, Red-Dot Finderscope is anders dan de normale optische zoeker, het is een positief beeld, perfect voor beginners. Er is geen hoogtevrees zoals bij een gewone zoeker.
 • 【Snelle installatie】 Wij bieden u handleidingen in het Engels met gedetailleerde installatie-instructies en voorzorgsmaatregelen die uw installatie eenvoudig en eenvoudig maken. Deze telescoop kan worden geïnstalleerd zonder bijpassend ander gereedschap.
 • 【Over garantie】 Wij bieden 5 jaar garantie. Alle onderdelen zijn gratis vervangbaar! Als je niet tevreden bent met het product of vragen hebt of hulp nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op voor 24 uur per dag technische ondersteuning van ons deskundige team.

Het kiezen van de beste telescoop is niet zo eenvoudig als het klinkt. Er zijn zoveel verschillende soorten telescopen en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Het eerste dat u moet overwegen, is welk type telescoop u wilt kopen. Er zijn drie hoofdtypen telescopen: brekende, reflecterende en catadioptrische. Brekende telescopen gebruiken lenzen om licht te verzamelen en gebruiken vervolgens een bolle spiegel om het licht op een oculair of een camera te focussen. Reflecterende telescopen gebruiken spiegels om licht te verzamelen en het vervolgens ook op een oculair of camera te focussen. Catadioptrische telescopen combineren zowel lenzen als spiegels om goed te kunnen werken.

Het volgende dat u moet overwegen, is de grootte van uw telescoop, die zal afhangen van hoe dichtbij u hem wilt hebben naar het doel. Als je een 16 mm oculair gaat gebruiken, wil je misschien een 3-inch telescoop kopen, maar als je een 8-inch scope gaat gebruiken, is het misschien de moeite waard om een 4-inch model te kopen. De grootte van uw telescoop is ook van invloed op hoe draagbaar hij is en hoe gemakkelijk hij voor u is opzetten.

Wat zijn de verschillende soorten telescopen?

Telescopen zijn instrumenten die lenzen of spiegels gebruiken om verre objecten dichterbij te laten lijken.

Telescopen worden ingedeeld in twee typen: optisch en radio. Optische telescopen gebruiken het licht van sterren, planeten, sterrenstelsels en andere ruimtevoorwerpen om een beeld te creëren. Radiotelescopen verzamelen de radiogolven die afkomstig zijn van ruimtevoorwerpen en zetten ze om in een afbeelding.

Wat zijn de beste materialen voor telescooplenzen?

Materialen voor telescooplenzen zijn erg belangrijk. De kwaliteit van de lens hangt af van het gebruikte materiaal. Er zijn veel verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt om telescooplenzen te maken, maar dit zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Glas: Glas is een zeer populair materiaal voor telescooplenzen omdat het gemakkelijk te bewerken is en een hoge brekingsindex heeft. Het is echter niet zo duurzaam als andere materialen en kan gemakkelijk breken als het valt of verkeerd wordt gehanteerd.
 2. Plastic: Plastic is een ander populair materiaal voor telescooplenzen omdat het een lage brekingsindex heeft en goedkoop te produceren is. Maar plastic lenzen zullen gemakkelijker krassen dan glazen en ze hebben niet zo’n hoge resolutie of contrastverhouding als glazen.
 3. Metaal: metaal is een ongewoon materiaal voor telescopen.

Wat is het verschil tussen brekende en reflecterende telescopen?

Het verschil tussen brekende en reflecterende telescopen zit in de manier waarop licht de telescoop binnenkomt. Brekende telescopen gebruiken lenzen om licht te buigen en te focussen. Reflecterende telescopen gebruiken spiegels om licht te reflecteren.

Reflecterende telescopen zijn gemakkelijker te bouwen, omdat ze maar één oppervlak nodig hebben om het licht terug naar het brandpunt te reflecteren. Dit betekent dat ze kunnen worden gemaakt met een enkele gebogen spiegel of een platte spiegel met een gat erin.

Brekende telescopen zijn complexer omdat ze veel lenzen of spiegels nodig hebben.

Welke telescoop is beter voor het bekijken van de maan?

Telescopen zijn erg belangrijk in de astronomie. Ze laten ons dingen zien die we met het blote oog niet kunnen zien. Telescopen hebben verschillende soorten lenzen en spiegels, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende doeleinden.

Het belangrijkste verschil tussen een reflectortelescoop en een refractortelescoop is het type lens of spiegel dat wordt gebruikt om licht te verzamelen en te focussen op het oculair waar u het beeld zult zien. Over het algemeen heeft een reflectortelescoop grotere spiegels of lenzen dan een refractortelescoop, maar ze zijn niet zo gemakkelijk te gebruiken omdat ze meer insteltijd vergen.

Refractortelescopen zijn gemakkelijker te gebruiken omdat ze minder tijd nodig hebben om in te stellen en kleinere lenzen of spiegels hebben, maar hun beelden zijn niet zo scherp als die van een reflectortelescoop.

Welke telescoop is beter voor het bekijken van planeten en sterren?

Telescopen worden gebruikt om objecten in de ruimte te observeren. Ze kunnen worden onderverdeeld in drie typen: optische, radio- en röntgentelescopen.

Optische telescopen gebruiken lenzen om lichtgolven vanuit de ruimte te focussen, terwijl radiotelescopen antennes gebruiken om de golven te detecteren. Röntgentelescopen gebruiken een reeks verschillende detectoren.

Astronomen kiezen meestal het type telescoop op basis van wat ze willen bestuderen.

Radiotelescopen worden vaak gebruikt voor het bestuderen van sterrenstelsels en quasars, omdat ze radiogolven kunnen detecteren die door deze objecten worden uitgezonden. Optische telescopen worden meestal gebruikt voor het bestuderen van sterren en planeten omdat ze het licht kunnen zien dat door deze objecten wordt uitgestraald.

Hoe kies je een telescoopmontage?

Telescopen zijn erg handig op het gebied van astronomie. Ze zijn ook behoorlijk populair onder amateurastronomen. Het is echter niet eenvoudig om een telescoopmontage te kiezen. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat u een beslissing neemt.

In dit artikel bespreek ik drie van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een telescoopvatting koopt.

De eerste factor is het type telescoopmontage dat u wilt kopen. Je moet kiezen tussen een alt-azimuth- of equatoriale montering, afhankelijk van het soort telescoop dat je wilt gebruiken en je behoeften als astronoom. De tweede factor is het type bevestigingsmateriaal dat u op uw telescoopmontage wilt hebben. Sommige steunen worden geleverd met slechts één set bevestigingsmateriaal, terwijl andere worden geleverd met twee sets die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals.