Beste telescoop van 2023 (TOP15)

Een telescoop is een apparaat dat verre objecten dichterbij laat lijken. Telescopen worden in veel vakgebieden gebruikt, waaronder astronomie.

Telescopen worden over het algemeen geclassificeerd op basis van het type optisch systeem dat ze gebruiken. De meest voorkomende soorten telescopen zijn de brekende telescoop en de reflecterende telescoop.

De 15 beste telescoop beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

MEEZAA Telescopische astronomie voor volwassenen, professioneel, 90 mm diafragma 800 mm, AZ mount, astronomische refractor, telescoop voor kinderen, beginners, voor het observeren van maan en planeten

 • Professionele astronomische refractortelescoop: als je geïnteresseerd bent in astronomie of de nachtelijke hemel wilt verkennen, is de MEEZAA telescoop astronomie precies wat je zoekt. MEEZAA streeft ernaar om betaalbare telescoop te introduceren die kwaliteit, prestaties en een betere gebruikerservaring voor kinderen, volwassenen en beginners combineren. Telescoop voor volwassenen, kinderen, beginners, astronomie. Perfect voor maanobservatie, stadsnachtzicht, buitenlandschap en meer.
 • 90 mm multi-gecoate optische lens: deze astronomische telescoop heeft een brandpuntsafstand van 800 mm (f/8,88) en een opening van 90 mm. De 90 mm lens verzamelt meer licht dan een telescoop van 60 mm, 70 mm en 80 mm, zodat het beeld in het oculair helderder lijkt en het beeld scherp en helder wordt. Volledig gecoate optische glazen lenzen met hoge transmissie produceren verbazingwekkende beelden en beschermen je ogen. De perfecte telescoop voor volwassenen, kinderen en beginners verkennen de sterren en de maan.
 • 32 x 240 x krachtige vergroting: de telescoop voor astronomie voor volwassenen en kinderen en beginners wordt geleverd met twee verwisselbare oculairs (10 mm en 25 mm) en een 3 x barlow lens. De 3x Barlow lens verdrievoudigt het vergrotingsvermogen van elk oculair. De vergroting bedraagt 32 x 240 x. De zoekertelescoop maakt het vinden van objecten eenvoudig. Perfecte telescoop voor beginnende astronomieën om hemelobjecten 's nachts en terrestrische objecten overdag van dichtbij te observeren.
 • Stabiel statief en telefoonadapter: onze telescopische astronomie professional voor volwassenen is uitgerust met een stabiel statief. Dit statief is gemaakt van dik roestvrij staal, dat stabieler is en niet gemakkelijk wiebelt. Het kan 360° horizontaal en 180° verticaal worden verplaatst, wat een groot aantal verschillende kijkposities mogelijk maakt. Met de telefoonadapter kan je telefoon met de telescoop worden verbonden om foto's en video's op te nemen en te delen.
 • Geweldig cadeau: de MEEZAA astronomische telescoop is een geweldig kerst- of verjaardagscadeau voor kinderen of beginners. Het kan hen helpen om een interesse in astronomie en wetenschap op te bouwen, het onbekende te verkennen. Levenslang onderhoud. Als je niet tevreden bent met ons product of vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op voor 24 uur technische ondersteuning van ons team van experts.
UitverkoopBestseller Nr. 2

Gskyer Telescoop, 70 mm opening 400 mm AZ-Mount astronomische refractie telescoop voor kinderen en beginners - reistelescoop voor volwassenen

 • Kwaliteitslook: 400 mm (f/5.7) brandpuntsafstand en 70 mm diafragma, volledig gecoate glazen lens met hoge transmissiecoating produceert adembenemende beelden en beschermt je ogen. Perfecte telescoop voor astronomen om sterren en maan te verkennen.
 • Vergroting: twee verwisselbare oculairs en een 3 x barlow lens zijn inbegrepen. 3 x barlow lens verdrievoudigt de vergrotingskracht van elk oculair. 5 x 24 zoekresultaten met montagebeugels en draadkruislijnen binnenin vergemakkelijken het vinden van objecten.
 • Draadloze afstandsbediening: gratis bevat een smartphone-adapter en een draadloze camera-afstandsbediening om de natuur van de wereld gemakkelijk door het scherm te verkennen en verbazingwekkende hemelbeelden op te nemen.
 • Verstelbaar statief: deze telescoop maakt veel verschillende kijkposities mogelijk met een verstelbaar aluminiumlegeringsstatief en een draagtas, de telescoop en het statief passen in de tas voor eenvoudig reizen en opbergen.
 • Tevredenheid: twee jaar garantie. Technische ondersteuning door ons team van experts 24 uur.
Bestseller Nr. 3

Telescopen voor volwassenen Astronomie, 80 mm diafragma 600 mm refractortelescoop voor kinderen en beginners, compacte en draagbare reistelescoop met rugzak

 • Groot diafragma van 80 mm - De astronomische telescopen van EACONN hebben een echt diafragma van 80 mm en een volledig gecoate lens van groen optisch glas. Het grote diafragma kan meer licht opvangen, de optische lens met hoge transmissie kan de lichtdoorlatendheid verbeteren en de reflectie van licht verminderen, zodat de telescopen voor astronomie voor volwassenen u meer heldere en duidelijke beelden zullen opleveren.
 • Ruwe afstelling en positioneringsgimbal gebruiken - De EACONN-telescoop is uitgerust met een ruwe afstelling en positioneringsgimbal met schaal, waarmee u eenvoudig de hoogte en azimut kunt aanpassen. Dat zal comfortabeler zijn om u te helpen verplaatsen waar u maar wilt.
 • Alles wat je nodig hebt Accessoires: Volledig geladen met 2 oculairs (K20mm en K9mm) met 30x-66x vergrotingen, 5x24 zoeker met een dradenkruis om de objecten gemakkelijk te lokaliseren. We hebben deze telescoop uitgerust met een op maat gemaakte mobiele telefoonadapter. De twee eindposities zijn respectievelijk voorbereid voor K20- en K9-oculairs, die het oculair en de telescoop snel en nauwkeurig kunnen lokaliseren. U hoeft alleen het bijbehorende oculair te selecteren volgens de letters op de te gebruiken adapter.
 • Eenvoudig te gebruiken en te dragen - De telescoop is eenvoudig te monteren, zelfs voor beginners en kinderen in de astronomie. We hebben een gedetailleerde installatiehandleiding en video-installatie-instructies om u te helpen. Onze refractortelescoop heeft een tas en een verstelbaar statief. Alle accessoires kunnen in de tas worden verpakt, wat handig voor u is om uit te voeren. Een draagrugzak maakt het gemakkelijker voor u om mee te nemen en verbluffende beelden vast te leggen.
 • Ongelooflijk astronomiecadeau - Perfect kerstcadeau voor beginners in astronomie en kinderen van 8-12 jaar. Of je hem nu thuis houdt om de maan te observeren of planeten te bekijken, of deze reistelescoop onderweg meeneemt om vogels en landschappen te bekijken, het is een geweldig cadeau voor beginners en het zal genieten van verschillende familiepleziermomenten.
Bestseller Nr. 4

Zoomion Pioneer 70/360 AZ telescoop set voor kinderen en volwassenen met vele accessoires voor het observeren van de maan, dieren en landschappen

 • Compact en mobiel met tafelstatief en comfortabele kijkhoek, ideaal voor het observeren van de maan, dieren of landschappen in de buitenlucht of thuis
 • Eenvoudige bediening met uitgebreide accessoires, ook geschikt voor kinderen en volwassenen en beginners in de sterrenkunde
 • Echte telescooplens bestaande uit 2 optische brillen van hoge kwaliteit produceert een scherp beeld, zelfs op grote afstand en in de schemering
 • Reële, vergrote weergave met tot 140x vergroting naar de maan als refractietelescoop met 70mm diafragma in achromatische uitvoering
 • De telescoop kan worden gebruikt voor digiscoping met de optionele adapter van Omegon. Zoeken naar B008AU0MH8 of B00Y4L5ICG
Bestseller Nr. 5

National Geographic Refractor telescoop 70/350 computergestuurd met automatische bediening via handbox inclusief statief en uitgebreide accessoires

 • De computergestuurde refractortelescoop is een krachtige lensverrekijker met een groot gezichtsveld, dat je door zijn compacte constructie probleemloos kunt vervoeren. De telescoop is ideaal voor beginners en als reisselescoop
 • Met een lensdiameter van 70 mm en een brandpuntsafstand van 350 mm heeft de telescoop een hoog lichtverzamelvermogen. De 270.000 opgeslagen coördinaten van hemellichamen kunnen automatisch via de handbox worden aangestuurd.
 • Met de azimutale montage en het robuuste statief is de telescoop snel uitgelijnd en direct klaar voor gebruik.
 • Afmetingen: 20,3 x 47,6 x 57,8 cm/gewicht: 4,3 kg; voor gebruik zijn 6 x AA (mignon), 1,5 V batterijen nodig (niet meegeleverd)
 • Inhoud: lenzentelescoop 70/350; aluminium statief met accessoirebak; GOTO handbox; oculair (10 en 20 mm); maanfilter; draaibare sterrenkaart, kompas met geïntegreerde waterpas; CD-ROM met handleiding en astronomiesoftware
Bestseller Nr. 6

BEBANG Telescopen voor astronomie, draagbare 70 mm refractortelescoop voor beginners en kinderen met verstelbaar statief, fotosluiter, 4-maanfilter, houder voor telefoonadapter en rugzak

 • Volledig gecoate glasoptiek met coatings met hoge transmissie voor verbeterde beeldhelderheid en -helderheid, perfect voor het bekijken van land en geeft een mooi uitzicht op astronomie, zoals de maan, planeten, landschappen, vogels. (Dit is een geweldige keuze voor kerst- en nieuwjaarscadeaus voor kinderen)
 • Accessoires zijn onder meer: smartphone-adapter, camera sluiterkabelbediening, verstelbaar statief, maanfilters, twee oculairs, 45 ° rechtopstaande beelddiagonaal, 5x24 zoeker, gebruikershandleiding, rugzak.
 • Kindertelescoop met K25mm en K6mm met een vergroting van 16x en 66x, een brandpuntsafstand van 400mm vanaf de 70mm objectieflens, biedt een sterk vergrote weergave van planeten en dieren in het wild.
 • Deze telescopen voor beginners in de astronomie zijn zeer gemakkelijk mee te nemen met een compact en lichtgewicht ontwerp. Eenvoudig op te zetten zonder gereedschap, perfect voor kinderen en beginners.
 • Wereldwijde garantie - levenslange garantie, zorgeloze aankoop. Garandeer onvoorwaardelijke terugbetaling binnen 30 dagen, geen zorgen meer over kwaliteitsproblemen en service na verkoop!
Bestseller Nr. 7

Celestron 11049 NexStar 4SE Geautomatiseerde Maksutov-Cassegrain-telescoop met volledig automatische montering, SkyAlign-technologie en XLT-coating, Zwart/oranje

 • NEXSTAR GEAUTOMATISEERDE TELESCOOP: De NexStar 4SE Geautomatiseerde telescoop beschikt over het iconische oranje tubedesign van Celestron met bijgewerkte technologie en de nieuwste functies voor geweldig sterrenkijken voor beginnende en ervaren kijkers
 • OPENING VAN 4 INCH: De primaire spiegel van 4 inch in deze Schmidt-Maksutov-telescoop voor volwassenen en kinderen heeft voldoende lichtinval om het beste te bekijken wat ons zonnestelsel te bieden heeft, allemaal in een kleine behuizing
 • VOLLEDIG AUTOMATISCHE GOTO-VOET: Met een database met meer dan 40.000 hemellichamen zoekt en traceert de GoTo-montering ingebouwd in onze telescopen voor astronomiebeginners automatisch objecten voor u
 • BONUS GRATIS STARRY NIGHT-SOFTWARE: De NexStar 4SE telescoop omvat een GRATIS download van een van de best beoordeelde consumentenastronomiesoftwareprogramma's voor een interactieve hemelsimulatie
 • ONOVERTROFFEN GARANTIE EN KLANTENSERVICE: Koop vol vertrouwen van 's werelds beste telescoopmerk, sinds 1960 gevestigd in Californië. U krijgt ook een garantie van twee jaar
Bestseller Nr. 8

BOSSDUN Monoculaire telescoop, 30 x 50 HD High Power Zoomvergroting met telefoonadapter, statief en lenskap, FMC-lens/BAK4-prisma, waterdichte monoculaire voor volwassenen voor vogels kijken wandelen

 • 【Premium optisch systeem】 Met behulp van BAK4-prisma binnen, een glas met een brekingsindex hoger dan BK7/BK9. De lens maakt gebruik van FMC volledig optische super volledige meerlaagse groene coating. Hoge lichtdoorlatendheid tot 99,5%. Leg scherpere en duidelijkere beelden vast. Bij weinig licht. kan ook een goed observatie-effect verkrijgen. Het is zeer geschikt voor reizen sightseeing, sterrenkijken, jagen, vogels kijken, wandelen, kamperen, dieren in het wild, concerten, theater, balspelen, enz.
 • Nieuw geüpgraded multifunctioneel en stabiel statief: 360° instelbaar van de richting. Met vijf hoogteposities om de hoogte van het statief aan te passen. Maak je handen vrij. Help je stabiele fotografie. Aandacht voor detail design. Stabiel en praktisch. Past op elke monoculaire en andere telescopen. De geweldige monoculaire reisgenoot.
 • 【Tot 30x High Power Zoom Monoculair】 Zorg voor een vergroting van 10 x 30 × 50mm objectief lens diameter. Hoge lichttransmissiesnelheid, betere beeldkwaliteit. 22mm oculair lens. 5,6-2,7° groothoekontwerp. Zorg voor een breder gezichtsveld. U kunt het natuurlijke landschap comfortabeler bekijken zonder duizeligheid. Het gezichtsveld kan 100m/1000m bij 10× bereiken. Hoe meer krachtige vergroting u hebt gekozen, de details zijn duidelijker.
 • 【Anti-reflecterende oculairkap】Voorkomt effectief lensreflectie en verstrooiing van beeldvorming. Help de helderste beeldkwaliteit te herstellen. Verhoog de lichtperceptie van zwart. Gemaakt van siliconenmateriaal, het past zacht op de huid en is niet gemakkelijk te vervormen. Licht en klein. Eenvoudig te monteren en gemakkelijk mee te nemen.
 • 【Draagbaar en gemakkelijk te gebruiken】De oppervlaktebehandeling is gemaakt van rubbermateriaal, comfortabel om vast te houden en antislip. Uitgerust met heuptas, handheld pad, handriem. Gebruik direct of stop in allerlei reistassen en draag het met je mee. Ideaal voor buitenliefhebbers en wildernisverkenners. De monoculaire telescoop voor gebruikt een O-ring om de lens af te dichten om de afdichtingsprestaties te garanderen en kan in water drijven. Het is bestand tegen de zwaarste omgevingen en voorkomt het binnendringen van vocht, stof en vuil.
Bestseller Nr. 9

Telescoop met 80 mm opening en 600 mm opening voor volwassenen, astronomie beginners, astronomische draagbare breektelescoop, volledig meervoudig gecoate coating met hoge ransmissie

 • 80 mm groot diafragma: de telescoop beschikt over een 80 mm diafragma en een volledig gecoate optische glazen lens. Het 80 mm diafragma zorgt voor meer licht bij het fotograferen en de meervoudig gecoate volledig optische lens met hoge transmissie verbetert de helderheid en helderheid van het beeld.
 • Draagbaar en stabiel: onze refractortelescoop beschikt over een rugzaktas, een verstelbaar aluminium statief en een verbeterde telefoonadapter. Alle accessoires kunnen in de tas worden opgeborgen, zodat je ze gemakkelijk kunt vervoeren en op reis kunt opbergen. Het statief is stabiel en de hoogte kan van 43 tot 130 cm worden versteld, wat geschikt is voor volwassenen en kinderen. Met de telefoonadapter kun je via je telefoon fantastische foto's maken.
 • Praktische accessoires in de tas: onze refractortelescoop beschikt over een rugzaktas, een verstelbaar aluminium statief en een verbeterde telefoonadapter. Alle accessoires kunnen in de tas worden opgeborgen, zodat je ze gemakkelijk kunt vervoeren en op reis kunt opbergen. Het statief is stabiel en de hoogte kan van 50 tot 130 cm worden versteld, wat geschikt is voor volwassenen en kinderen. Met de telefoonadapter kun je via je telefoon fantastische foto's maken.
 • Optimale vergroting: onze telescoop voor kinderen en volwassenen is uitgerust met twee verwisselbare hoogwaardige oculairs (20 mm en 9 mm) voor 30-voudige en 66-voudige vergroting. Dankzij de 5 x 24 zoeker verrekijker is het vinden van objecten ook eenvoudig.
 • 【Tevredenheidsservice】Wij bieden 1 jaar garantie en levenslange e-mailservice. Als u niet tevreden bent met ons product of vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op voor technische ondersteuning van ons team van experts.
Bestseller Nr. 10

Telescoop 130EQ Newtoniaanse reflectortelescopen voor volwassenen, professionele telescopen voor volwassenen astronomie, wordt geleverd met 1,5 x Barlow-lens smartphone-adapter en 13% T maanfilter

 • 130 mm groot diafragma: telescoop met groot diafragma van 130 mm, hoge resolutie, goed lichtverzamelvermogen, heldere beeldvorming, meer geschikt voor de observatie van hemelobjecten in de diepe ruimte.
 • Hoogwaardige optiek: de telescoop heeft een stevige en lichte structuur van de fram, de koolstofvezel bedekte het oppervlak van de telescoop, geavanceerde technologie. Objectieflens is voorzien van volledig gecoate glasoptiek, het kan de optische systeemprestaties van astronomische telescopen verbeteren, u helpen helderdere, meer gedetailleerde planeten te observeren.
 • Duitse equatoriale montage: Duitse equatoriaal met wijzerplaat en fijngedraaide bedieningskabels. Stel de stang in de gewenste positie en zet deze vervolgens eenvoudig vast door de knop vast te draaien. Nauwkeurige positionering en snelle tracking van hemellichamen maken uw waarneming stabieler. U kunt genieten van het verbazingwekkende proces van handmatige tracking van de maan en planeten.
 • Stabiel statief: De telescoop wordt geleverd met een hoogwaardig statief van een grote diameter verstelbaar aluminiumlegering. Extra een lade is bevestigd voor het opbergen van kleine tijdelijke bevestiging. De stabiele structuur van het statief stelt u in staat om hemellichamen soepel en nauwkeurig te lokaliseren.
 • 【Meerdere accessoires】Wordt geleverd met 2 hoogwaardige oculairs, een 1,5x opgerichte Barlow-lens, een 1,25 inch 13% transmissie maanfilter, een mobiele telefoonadapter. De telescoop bevat alle accessoires die je nodig hebt om te observeren. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op, wij zullen ons best doen om je binnen 24 uur te helpen.
Bestseller Nr. 11

Svbony SV28 Spotting Scope 20-60x60 Compact BAK4 Prism Beginners Monoculair Telescoop Breed Gezichtsveld Statief Telefoon Adapter Spotting Scope voor het observeren van vogels

 • Krachtig spectief: 20 x 60 x zoomvergroting met 60 mm lens brengt je dichterbij de natuur; een breed gezichtsveld bij 131-68 ft / 1000 yds; 45 hellingsoculair; oogafstand 16-14 mm; expeditiepupille 3-1 mm biedt een comfortabel zicht.
 • HD Spectief: Bak4 porro prisma en meerlaagse groene film voor heldere, heldere en contrastrijke beelden, ook bij weinig licht; geavanceerde coating voor verbeterde lichtdoorlatendheid.
 • IP65 waterdicht; verzegeld met een O-ring om te voorkomen dat vocht, stof en vuil in het spectief terechtkomen; dit zorgt voor betrouwbare prestaties in alle omgevingen; stikstof gevuld maakt het spectief condensvrij.
 • Mobiele telefoon adapter; compatibel met bijna alle smartphones; met de houder voor mobiele telefoon kun je foto's en video's opnemen; die je met je familie of vrienden kunt delen. Houd elk prachtig moment vast.
 • Tafelstatief; het Spektiv SV28 beschikt over een tafelstatief voor binnen met basisstabiliteit; als je een outdoor-liefhebber bent, wordt aanbevolen een camerastatief te gebruiken.
Bestseller Nr. 12

RP® Telescoop 625x Zoom incl 6 lenzen en Filterset Sterrenkijker Deluxe Set Wit - Afstandsbediening, Planisfeer, Leerboek en Smartphone Adapter

 • RP 50080 Telescoop voor kinderen en volwassenen met maximaal 625x vergroting Inclusief 4 oculairs (25mm, 10mm, 6mm, 4mm) en 2 barlow lenzen (3x en 5x). Met filterset (zonnefilter,maanfilter en 3 kleuren filters). Statief met Equatoriale Mount voor slow motion besturing. Met de red dot scope kun je snel objecten opzoeken en bekijken door de lens. Snelle en eenvoudige installatief. Inclusief online videos voor montage en uitgebreide uitleg. Met de telefoonadapter en bluetooth afstandsbediening maak je de scherpste foto's. Met alle extras zoals onze eigen planisfeer, een leerboek en een sterrenkaart vind je alles binnen een mum van tijd.
Bestseller Nr. 13

Bresser Sirius 70/900 Telescoop

 • Een achromatische lenstelescoop voor beginners met azimutale bevestiging en max. 675-voudige vergroting. Perfect voor het observeren van maan, planeetten en lichte deepskey-objecten
 • Met een objectiefdiameter van 70 mm en een brandpuntsafstand van 900 mm wordt een goede lichtbundelcapaciteit geproduceerd. Met de smartphone-adapter kun je eenvoudig eerste foto's van hemels maken
 • De azimutale montage maakt een eenvoudige uitlijning van de telescoop op de nachthemel mogelijk
 • Inhoud: Sirius refractor; Azimutale montage; aluminium statief met accessoire; oculair: 4 mm, 20 mm; 3-voudige barlow-lens; zenit-spiegel; smartphone-cameraadapter; software en maankaart om te downloaden
Bestseller Nr. 14

Professionele astronomische telescoop voor volwassenen, draagbaar, krachtig, 20 x 250 cm, eenvoudig te monteren en te gebruiken, ideaal voor het observeren van maan, planeten, galaxies en meer, inclusief handleiding in het Spaans (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands)

 • Ons Europese bedrijf heeft meer dan 96% tevreden klanten - hoge mate van klanttevredenheid op het gebied van astronomie-telescopen. Onze telescopen zijn ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen, professionals en beginners. Geniet van de hemel met een goede astronomie-telescoop uit de Amazon-catalogus.
 • Flexibel optisch systeem: combineer 3 oculairs van 25 mm, 10 mm en 6 mm met de meegeleverde Barlow 3x-lens om de prestaties van de Slokey 50080 aan te passen. Kies tussen 20x, 50x, 83x, 150x en 250x vergroting om de maan, de planeet of zelfs de diepe hemel te observeren. Met een oculair met speciale brandpuntsafstand kun je de vergroting perfect afstemmen op elk type waarneming, en ook het vermogen aanpassen en de helderheid van de beelden op een vooraf geoptimaliseerde manier beheren.
 • Superieure observatieervaring: het eenvoudige ontwerp van de Slokey 50080 maakt het perfect voor een eenvoudige installatie en elke observatiesessie. Deze telescoop beschikt over stabiel professioneel zicht dankzij het voorgemonteerde robuuste roestvrijstalen statief met 3 poten. Bovendien is het uitgerust met een rodepuntsysteem (reflex-technologie) om je te helpen het zicht te fixeren en met een professionele telefoonadapter voor meer zoom te maken, terwijl je unieke foto's maakt.
 • Uitstekende optische kwaliteit: de opening van 80 mm en de brandpuntsafstand van 500 mm maken nauwkeurige en hoge resolutie beelden mogelijk voor het verkennen van de diepe hemel. De glazen van de Skyways 50080 zijn behandeld met de FMC-technologie, die hun resolutie van de afbeeldingen hoger en scherper maakt dan andere telescopen. Bekijk alle levendige details van Saturnus ringen, de Jupitermonde, de Galaxie van ANDROMED, de Orion-mist, de Pléyaden en nog veel meer.
 • Hoogwaardige materialen voor een hogere stabiliteit en duurzaamheid – de perfecte telescoop voor fans die niet veel tijd aan onderhoud willen besteden. De 50080 is gemaakt van robuust materiaal. Het professionele statief bestaat uit hoogwaardig roestvrij staal, wat het perfect maakt om de stabiliteit tijdens alle toekomstige hemelobservaties te behouden.
Bestseller Nr. 15

BEBANG telescoop voor kinderen volwassenen beginners, 70mm professionele astronomie refractor telescoop met verstelbaar statief, telescoop cadeau voor kinderen sterrenkijken maan planeet

 • 【Uitstekende beelden】 Refractor telescoop keurt hoge kwaliteit prestaties BAK4 prismasysteem, hoge resolutie volledig multi-coated lens, combineren geavanceerde optische technologie, het bezit van een uitstekende transmissie, vermindering van beeld chromatische aberratie en vervorming, verbetering van de helderheid en duidelijkheid, creëert prachtige beelden, de bescherming van uw ogen, zorgen voor een betere kijkervaring.
 • 【Telescoop voor kinderen】70mm HD FMC objectief lens te vergelijken met een 60mm astronomische telescoop, kan het een groter, helderder en duidelijker gezichtsveld. BEBANG Astronomietelescoop is ideaal voor het verkennen van maan, planeten, meteoren, landschappen, vogels, wilde dieren. Het is een geschikt kerst- of verjaardagscadeau voor kinderen of beginnende astronomen. Het helpt hen interesse op te bouwen in astronomie en wetenschap, het verkennen van het universum, genieten van de natuur.
 • 【Draagbaar en Praktisch】De astronomietelescoop weegt slechts 0,72 kg. Uitgerust met maanfilter en aluminium statief, vermindert schittering, verbetert beeldkwaliteit en stabiliteit. De astronomische telescoop is ideaal voor kinderen en beginners om buiten nachtscènes en sterren te observeren.
 • 【Eenvoudige bediening】Zonder gereedschap, slechts 5 minuten nodig om in elkaar te zetten. Met de gedetailleerde handleiding kunnen kinderen en beginners gemakkelijk leren hoe ze moeten werken en hoe ze zich moeten concentreren. Astronomische telescopen zijn een geweldig cadeau voor kinderen en volwassenen die beginnen met het verkennen van de natuur en het universum.
 • 【Package Lijst】Het wordt geleverd met 1x astronomische telescoop, 1x zoeker scope, 1x 45 graden spiegel, 1x K6mm oculair, 1x K25mm oculair, 4x maan filters, 1x verstelbaar statief, 1x telefoon adapter, 1x draad sluiter, 1x handleiding, 1x draagtas.

Het kiezen van de beste telescoop is niet zo eenvoudig als het klinkt. Er zijn zoveel verschillende soorten telescopen en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Het eerste dat u moet overwegen, is welk type telescoop u wilt kopen. Er zijn drie hoofdtypen telescopen: brekende, reflecterende en catadioptrische. Brekende telescopen gebruiken lenzen om licht te verzamelen en gebruiken vervolgens een bolle spiegel om het licht op een oculair of een camera te focussen. Reflecterende telescopen gebruiken spiegels om licht te verzamelen en het vervolgens ook op een oculair of camera te focussen. Catadioptrische telescopen combineren zowel lenzen als spiegels om goed te kunnen werken.

Het volgende dat u moet overwegen, is de grootte van uw telescoop, die zal afhangen van hoe dichtbij u hem wilt hebben naar het doel. Als je een 16 mm oculair gaat gebruiken, wil je misschien een 3-inch telescoop kopen, maar als je een 8-inch scope gaat gebruiken, is het misschien de moeite waard om een 4-inch model te kopen. De grootte van uw telescoop is ook van invloed op hoe draagbaar hij is en hoe gemakkelijk hij voor u is opzetten.

Wat zijn de verschillende soorten telescopen?

Telescopen zijn instrumenten die lenzen of spiegels gebruiken om verre objecten dichterbij te laten lijken.

Telescopen worden ingedeeld in twee typen: optisch en radio. Optische telescopen gebruiken het licht van sterren, planeten, sterrenstelsels en andere ruimtevoorwerpen om een beeld te creëren. Radiotelescopen verzamelen de radiogolven die afkomstig zijn van ruimtevoorwerpen en zetten ze om in een afbeelding.

Wat zijn de beste materialen voor telescooplenzen?

Materialen voor telescooplenzen zijn erg belangrijk. De kwaliteit van de lens hangt af van het gebruikte materiaal. Er zijn veel verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt om telescooplenzen te maken, maar dit zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Glas: Glas is een zeer populair materiaal voor telescooplenzen omdat het gemakkelijk te bewerken is en een hoge brekingsindex heeft. Het is echter niet zo duurzaam als andere materialen en kan gemakkelijk breken als het valt of verkeerd wordt gehanteerd.
 2. Plastic: Plastic is een ander populair materiaal voor telescooplenzen omdat het een lage brekingsindex heeft en goedkoop te produceren is. Maar plastic lenzen zullen gemakkelijker krassen dan glazen en ze hebben niet zo’n hoge resolutie of contrastverhouding als glazen.
 3. Metaal: metaal is een ongewoon materiaal voor telescopen.

Wat is het verschil tussen brekende en reflecterende telescopen?

Het verschil tussen brekende en reflecterende telescopen zit in de manier waarop licht de telescoop binnenkomt. Brekende telescopen gebruiken lenzen om licht te buigen en te focussen. Reflecterende telescopen gebruiken spiegels om licht te reflecteren.

Reflecterende telescopen zijn gemakkelijker te bouwen, omdat ze maar één oppervlak nodig hebben om het licht terug naar het brandpunt te reflecteren. Dit betekent dat ze kunnen worden gemaakt met een enkele gebogen spiegel of een platte spiegel met een gat erin.

Brekende telescopen zijn complexer omdat ze veel lenzen of spiegels nodig hebben.

Welke telescoop is beter voor het bekijken van de maan?

Telescopen zijn erg belangrijk in de astronomie. Ze laten ons dingen zien die we met het blote oog niet kunnen zien. Telescopen hebben verschillende soorten lenzen en spiegels, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende doeleinden.

Het belangrijkste verschil tussen een reflectortelescoop en een refractortelescoop is het type lens of spiegel dat wordt gebruikt om licht te verzamelen en te focussen op het oculair waar u het beeld zult zien. Over het algemeen heeft een reflectortelescoop grotere spiegels of lenzen dan een refractortelescoop, maar ze zijn niet zo gemakkelijk te gebruiken omdat ze meer insteltijd vergen.

Refractortelescopen zijn gemakkelijker te gebruiken omdat ze minder tijd nodig hebben om in te stellen en kleinere lenzen of spiegels hebben, maar hun beelden zijn niet zo scherp als die van een reflectortelescoop.

Welke telescoop is beter voor het bekijken van planeten en sterren?

Telescopen worden gebruikt om objecten in de ruimte te observeren. Ze kunnen worden onderverdeeld in drie typen: optische, radio- en röntgentelescopen.

Optische telescopen gebruiken lenzen om lichtgolven vanuit de ruimte te focussen, terwijl radiotelescopen antennes gebruiken om de golven te detecteren. Röntgentelescopen gebruiken een reeks verschillende detectoren.

Astronomen kiezen meestal het type telescoop op basis van wat ze willen bestuderen.

Radiotelescopen worden vaak gebruikt voor het bestuderen van sterrenstelsels en quasars, omdat ze radiogolven kunnen detecteren die door deze objecten worden uitgezonden. Optische telescopen worden meestal gebruikt voor het bestuderen van sterren en planeten omdat ze het licht kunnen zien dat door deze objecten wordt uitgestraald.

Hoe kies je een telescoopmontage?

Telescopen zijn erg handig op het gebied van astronomie. Ze zijn ook behoorlijk populair onder amateurastronomen. Het is echter niet eenvoudig om een telescoopmontage te kiezen. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat u een beslissing neemt.

In dit artikel bespreek ik drie van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een telescoopvatting koopt.

De eerste factor is het type telescoopmontage dat u wilt kopen. Je moet kiezen tussen een alt-azimuth- of equatoriale montering, afhankelijk van het soort telescoop dat je wilt gebruiken en je behoeften als astronoom. De tweede factor is het type bevestigingsmateriaal dat u op uw telescoopmontage wilt hebben. Sommige steunen worden geleverd met slechts één set bevestigingsmateriaal, terwijl andere worden geleverd met twee sets die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals.