Beste stratego opstelling van 2023 (TOP6)

De basisopstelling van het spel is dat er twee spelers zijn, één die het rode leger speelt en één die het blauwe leger speelt. De twee legers beginnen aan weerszijden van het bord. De spelers verplaatsen om de beurt hun stukken om te proberen de stukken van hun tegenstander te slaan, met als doel alle stukken van hun tegenstander te slaan of hen te dwingen zich over te geven.

De eerste stap bij het kiezen van een strategie is beslissen wat voor soort spel je wilt spelen: een snelheidsspel of een langzaam spel. Speedgames zijn korter en intenser. Langzame games duren langer, maar hebben minder spanning omdat ze niet zo competitief zijn.

De 6 beste stratego opstelling beoordelingen:

UitverkoopBestseller Nr. 1

Stratego Original

 • Spelklassieker: Er zijn veel strategiespellen voor volwassenen, maar deze nadruk van de klassieke stratego mag in geen enkele speelcollectie ontbreken
 • Taal van het spel: DE, GB, NL
UitverkoopBestseller Nr. 2

Jumbo - Stratego Original - Bordspel - 2 Spelers vanaf vanaf 8 jaar - Nederlands - Gezelschapsspel - Strategie

 • STRATEGISCH: Hoe zet jij jouw pionnen neer? Denk goed na over de posities van de pionnen en verover de vlag!
 • UITDAGEND: Maak het spel nog uitdagender door de Battle Cards te gebruiken. Kies jij voor een aanval of verdediging?
 • BORDSPEL: Speel het spel met je broer, zus, vader of moeder. Iedere generatie die kent Stratego!
 • VAARDIGHEDEN: Ontwikkel tijdens het spel twee belangrijke vaardigheden: logisch denken en strategie
 • INHOUD: 40 rode and 40 blauwe pionnen, 30 battle cards, bordspel, scherm en instructies
Bestseller Nr. 4

Jumbo - Spies & Lies - A Stratego Story - 19739

 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Strategisch familiespel
 • Een geheimzinnig spel van deductie en misleiding door Don Eskridge met illustraties van Roland MacDonald
 • Uniek spel voor 2 spelers dat zich afspeelt in de wereld van Stratego
 • Met spelvarianten voor 3 en 4 spelers
Bestseller Nr. 5

Stratego compact

 • Hoe zet jij jouw pionnen neer? Denk strategisch na over de posities van de pionnen en verover de vlag!
 • Speel het spel met je broer, zus, vader of moeder. Stratego is een echt familiespel
 • Ontwikkel tijdens het spel twee belangrijke vaardigheden: logisch denken en strategie
 • Inhoud: Spelbord, 2x30 magnetische speelstukken, spelregels

Een goede manier om te beginnen is door naar het thema van de game te kijken. Heeft het een historisch thema? Heeft het een fantasiethema? Is het een mix van beide? Het thema van het spel helpt je te bepalen welke kleur je wilt voor je stukken, indien van toepassing.

Sommige spellen zijn strategischer dan andere. Schaken is bijvoorbeeld een zeer strategisch spel dat veel denkwerk en planning vergt. Aan de andere kant is dammen niet zo strategisch omdat er minder stukken zijn en de zetten eenvoudiger zijn.

Wat zijn de verschillende soorten stratego-opstellingen?

Stratego is een bordspel waarin de spelers om de beurt hun stukken verplaatsen, hetzij om vijandelijke stukken te veroveren of om gebied op het bord te bezetten.

Er zijn veel verschillende soorten stratego-opstellingen. De meest populaire is de “King and Queen”-opstelling, waarbij twee spelers beginnen met 16 stukken. De ene speler heeft de koning en de koningin, terwijl de andere speler vier torens, vier ridders en acht pionnen heeft. Het andere type opstelling heet “The Scholar’s Mate”, die in totaal zes stukken (drie pionnen, twee ridders en één toren) voor elke speler heeft.

Wat is een stratego-setup en hoe werkt het?

Een stratego-setup is een vorm van marketingautomatisering. Het wordt gebruikt om het contactproces met klanten die zich hebben aangemeld voor marketingcommunicatie te automatiseren. De contactgegevens van de klant worden in het systeem opgeslagen en wanneer deze een trigger herkent, stuurt deze een e-mail of sms naar die klant.

De trigger kan van alles zijn, van de klant die een aankoop doet tot een aankoop gedurende meer dan 6 maanden. Een stratego-setup kan ook worden ingesteld op specifieke data zoals verjaardagen of feestdagen, zodat klanten op die dagen relevante berichten krijgen.

Hoe kies ik de beste stratego-setup voor mijn behoeften?

Stratego is een spel van strategie en tactiek waarin de spelers om de beurt stukken op een bord plaatsen om te proberen elkaars stukken te veroveren of het meeste gebied te bezetten.

De eerste stap bij het selecteren van de beste stratego-setup voor uw behoeften, is uitzoeken welk type spel u wilt spelen. Wil je tegen iemand anders spelen, of wil je tegen een computer spelen?

Als je op zoek bent naar een uitdagend spel met een tegenstander, dan kun je het beste een tegenstander vinden die hetzelfde vaardigheidsniveau heeft als jij. Als je tegen iemand speelt die meer ervaring heeft dan jijzelf, dan zullen ze je waarschijnlijk elke keer kunnen verslaan.

Wat is het verschil tussen een team en een leger in stratego?

Het verschil tussen een team en een leger is dat een team meer dan één speler op het bord heeft, terwijl een leger er maar één heeft.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een stratego-setup?

Stratego is een spel waarbij spelers om de beurt stukken op het bord plaatsen. Het doel is om de stukken van je tegenstander te veroveren.

De voordelen van het gebruik van een stratego-opstelling zijn dat het meer strategie en concentratie vereist dan andere spellen. Het maakt het spel ook uitdagender voor spelers omdat ze hun zetten van tevoren moeten plannen.