Beste slaapmiddelen zonder recept van 2022 (TOP10)

De 10 beste slaapmiddelen zonder recept beoordelingen:

Bestseller Nr. 1
Naturasense Bachbloesem nachtrust globuli voor volwassenen
 • Plantaardige inslaaphulp volgens Dr. Bach bloemen C30 Globuli - 10g
 • Hoogwaardige ingrediënten uit Duitsland, alcoholvrij
 • Maat 3, en dus bijzonder uitgebreid en eenvoudig te gebruiken.
 • Bachbloesemtherapie zonder alcohol.
 • Origineel apotheekproduct. Voor gebruik op de mens.
Bestseller Nr. 2
SLAAPSTAND - 50 capsules met L-glycine, L-tryptofaan, valeriaan, magnesium en hop - natuurlijke ingrediënten - alternatief voor de Slaaptabletten
 • 👌 EFFECT: Speciaal ontwikkelde voedingsstoffenformule - bijzonder populair product zonder kunstmatige toevoegingen - het natuurlijke alternatief voor een slaappil, slaapoptimalisatiemiddel, slaappillen enz. - natuurlijk over de toonbank
 • ✅ KWALITEIT: met hoogwaardige grondstoffen: Aminozuur glycine, tryptofaan, magnesium, valeriaanwortelpoeder, hopbloesempoeder - voedingssupplementen voor mannen en vrouwen
 • Ⓥ PLANTIC: Nutri-Plus-slaapcapsules zijn puur plantaardig en natuurlijk - veganistisch - suikervrij - vetvrij - lactosevrij - glutenvrij - supplement zonder zout - chillen en ontspannen
 • 🎓 PRODUCTVEILIGHEID: Hoogwaardige kwaliteit ontwikkeld door voedingsdeskundigen - in Duitsland geproduceerde voedingssupplementen volgens de strengste kwaliteitsnormen - ISO 9001, HACCP en GMP - wegwerpbare PET-blikjes
 • 💊 TOEPASSING: Neem 2 capsules (plantaardige HPMC Caps) voor het slapen gaan - ideaal slaapmiddel - formule zonder melatonine, maar met een hoge dosering
Bestseller Nr. 3
Bach RESCURA Kids druppels: Originele Rescue Bachbloesem-mix, speciaal voor kinderen, voor emotioneel welzijn, 10 ml
 • Voor kinderen: Bach Rescura Kids druppels ondersteunen het emotionele welzijn. Ideaal ter ondersteuning van dagelijkse zorgen, zoals schoolbezoek of emotionele uitdagingen in de puberteit
 • Natuurlijk en met de hand geplukt: Edward Bach's beroemde Bach-bloemengsel, met de hand geplukt uit zijn tuin in Oxfordshire, Engeland. De druppels bevatten zijn originele mix van 5 bachbloesems
 • Oud beproefd middel: de formule van de originele Bach Rescura mix is al meer dan 90 jaar bewezen. Alleen de naam is gewijzigd: Rescue wordt Rescura. Anders verandert niets
 • Eenvoudig in gebruik: 4 druppels in een drankje naar keuze of direct op de tong leggen. Indien nodig herhalen. Dankzij het zakformaat ideaal voor discreet gebruik onderweg
 • Alcoholvrij, lactosevrij en veganistisch: de Bach Rescura Kids druppels zijn geschikt voor veganistische voeding en bevatten geen alcohol of lactose

Het kiezen van het beste slaapmiddel is een moeilijke beslissing. Er zijn zoveel verschillende soorten slaapmiddelen beschikbaar, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste slaappil voor u. Van uw leeftijd, of u al bestaande medische aandoeningen heeft, tot hoe lang het duurt voordat de pil begint te werken. Er zijn ook verschillende soorten slaappillen – sommige werken op korte termijn, terwijl andere werken op een basis op langere termijn.

Wat zijn de voordelen van het nemen van slaappillen?

Het nemen van slaappillen is een veel voorkomende manier om slapeloosheid te behandelen. Ongeveer een derde van de volwassenen in de VS neemt slaapmedicatie. De voordelen van het nemen van slaappillen zijn dat ze mensen helpen sneller in slaap te vallen en langer te slapen. Ze kunnen ook worden gebruikt om andere gezondheidsproblemen te behandelen, zoals chronische pijn of depressie, die de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de bijwerkingen van slaappillen?

Slaappillen worden vaak voorgeschreven als oplossing voor slaapproblemen. Ze kunnen echter ook bijwerkingen hebben.

De meest voorkomende bijwerkingen van slaappillen zijn duizeligheid, misselijkheid, braken en hoofdpijn.

Slaappillen kunnen verslaving veroorzaken als ze gedurende een lange periode worden ingenomen. Ze kunnen ook leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer de gebruiker voor een langere periode stopt met het innemen ervan.

Wat zijn de verschillende soorten slaappillen?

Er zijn veel soorten slaappillen. Ze kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: niet-benzodiazepine hypnotica, benzodiazepine hypnotica en diversen.

Niet-benzodiazepine-hypnotica omvatten zolpidem (Ambien), eszopiclone (Lunesta), zaleplon (Sonata) en ramelteon (Rozerem). Dit zijn de meest voorgeschreven medicijnen voor slapeloosheid.

Benzadiazepines omvatten diazepam (Valium), alprazolam (Xanax), lorazepam (Ativan). Deze medicijnen worden gebruikt voor kortdurende verlichting van slapeloosheid en angststoornissen. Ze werken door de effecten te versterken van een chemische stof in de hersenen die de slaap bevordert, GABA genaamd.

Wat voor soort slaappillen moet ik nemen als ik zwanger ben, borstvoeding geef, een medische aandoening heb of in het verleden middelenmisbruik heb gehad?

Als u zwanger bent, borstvoeding geeft, een medische aandoening heeft of een voorgeschiedenis heeft, moet u voorzichtig zijn met het nemen van slaappillen. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het beslissen welk type slaappil u moet nemen.

Een ding dat belangrijk is om op te merken, is het type medicatie. Er zijn verschillende medicijnen voor slapeloosheid en slaapapneu. Sommige mensen kunnen gevoeliger zijn voor bijwerkingen van bepaalde soorten medicijnen dan andere.

Sommige mensen hebben ook een allergie of gevoeligheid voor bepaalde soorten medicijnen en hebben iets anders nodig met verschillende ingrediënten erin.

Hoe kan ik bepalen welke slaappil voor mij het beste is?

Het is belangrijk op te merken dat de beste slaappil voor jou misschien niet de beste slaappil voor iemand anders is. De beste manier om te bepalen welke slaappil het beste voor u is, is door uw arts te raadplegen en te kijken wat andere mensen hebben gezegd over hun ervaring met dit type medicijn.

In dit artikel leest u hoe u kunt bepalen welke slaappillen voor u geschikt zijn.

Hoe lang duurt het voordat een slaappil werkt en hoe lang duurt het?

Hoe lang het duurt voordat een slaappil werkt, hangt af van het type slaappil dat wordt ingenomen. Er zijn twee hoofdtypen slaappillen: benzodiazepinen en niet-benzodiazepinen. Benzodiazepinen, zoals Lunesta, Xanax en Valium, zijn de meest voorkomende slaapmiddelen. Niet-benzodiazepinen zijn Ambien (Zolpidem), Sonata (Zaleplon) en Rozerem (Ramelteon).

Benzodiazepine-medicijnen hebben 10 minuten of minder nodig om te beginnen werken en kunnen tot zes uur duren. Niet-benzodiazepine-medicijnen hebben 15 minuten of minder nodig om te beginnen werken en kunnen tot acht uur duren.

Werken alle slaappillen voor iedereen?

Het is belangrijk op te merken dat niet alle slaappillen voor iedereen werken. In feite meldt de meerderheid van de mensen die slaappillen gebruiken dat ze slechts marginaal effectief zijn.

Sommige mensen kunnen ‘s nachts misschien niet slapen omdat ze zich constant zorgen maken over hun baan of hun relatie. Anderen kunnen misschien niet slapen omdat ze ergens te opgewonden over zijn en hun hersenen niet kunnen uitschakelen. En weer anderen kunnen een aandoening hebben zoals chronische slapeloosheid, wat betekent dat ze moeite hebben om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan het onvermogen van een persoon om te slapen. Sommige van deze factoren kunnen worden aangepakt met veranderingen in levensstijl, zoals het verminderen van de inname van cafeïne, regelmatig sporten en goede slaaphygiëne toepassen (zoals elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaan). Maar als deze is niet voldoende om de slapeloosheid aan te pakken, of als een persoon ondanks het volgen van deze richtlijnen nog steeds slapeloosheid ervaart, kan een arts medicijnen aanbevelen. Bepaalde medicijnen kunnen echter het tegenovergestelde effect hebben van wat bedoeld is en iemands slaapkwaliteit verslechteren.