Beste slaapmiddel zonder recept van 2023 (TOP10)

De 10 beste slaapmiddel zonder recept beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

NATPAT BuzzPatch Sleepy Patch Slaapbevorderende Stickers voor Kinderen en Volwassenen (24 Pack) - Natuurlijke Patch - Chemische & Drugvrije Slaapondersteuning, Melatoninevrij, Slaaphulp voor Kinderen

 • VEILIG, EFFECTIEF EN CHEMISCH GRATIS - Gemaakt met jou en je kinderen in gedachten. Deze volledig natuurlijke, essentiële olie-doordrenkte stickerpatch kleeft aan de pyjama van je kleintje om hem te helpen sneller in slaap te vallen en een langere, meer verfrissende slaap te ondersteunen zonder saaie ochtenden. SleepyPatches gebruiken een speciaal vervaardigde formule van essentiële oliën om te slapen. Geen chemicaliën of andere zorgwekkende ingrediënten!
 • VOLWASSENEN HOUDEN OOK VAN HE! - SleepyPatch is ontworpen om het zenuwstelsel, de geest te kalmeren en een algehele sensatie van ontspanning te stimuleren. Het werkt door receptoren in de neus te activeren, die vervolgens berichten van het zenuwstelsel naar het limbische systeem stuurt - het systeem dat gedrag en emoties regelt. Ontworpen om te werken voor zowel kinderen als volwassenen!
 • KIND VRIENDELIJK, OUDER GOEDGEKEURD - Beëindig de nachtelijke gevechten voor het slapengaan met je kleintjes zonder het gebruik van melatoninepillen, suikerslaapgummies of recepten. SleepyPatch is net zo effectief zonder de negatieve bijwerkingen voor kinderen. Bovendien is het een leuke en gemakkelijke manier om ze te helpen ontspannen voor het slapengaan. En welk kind houdt niet van een smiley gezichtssticker?
 • LAAT DE HELE NACHT - Dankzij ons unieke nanomateriaal verspreiden de patches het aroma van etherische olie constant gedurende de nacht (ongeveer elke 30 seconden of zo), zodat u erop kunt rekenen dat uw patches de hele nacht werken. Gebruik 30 minuten voor het slapen gaan voor het beste resultaat!
 • BEVORDERT GEZONDE SLAAPGEWOONTEN - Als u merkt dat andere slaapmiddelen te sterk zijn voor uw kleintje of als u zich zorgen maakt over de ingrediënten in de meeste andere slaapondersteuningsproducten, is SleepyPatch de juiste keuze. Zonder bekende bijwerkingen, het is echt een van de beste manieren om gezondere slaapgewoonten te bevorderen.

Met het groeiend aantal mensen dat kampt met slapeloosheid, zijn er steeds meer keuzes voor een slaapmiddel.

Zorgprofessionals schrijven vaak slaapmiddelen voor aan patiënten met slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Deze voorschriften kunnen echter duur en moeilijk verkrijgbaar zijn. Veel mensen vinden het moeilijk om ze zonder recept te kopen.

Slaapmiddel zonder recept

Dit is waar online apotheken van pas komen, omdat ze goedkope alternatieven bieden voor slaapmiddelen op recept zonder dat u naar uw arts hoeft te gaan of een lang formulier hoeft in te vullen.

Wat zijn slaapmiddelen?

Slaappillen zijn medicijnen die worden gebruikt om slaap op te wekken of in stand te houden.

Slaappillen worden meestal voorgeschreven door een arts, maar ze kunnen ook zonder recept worden gekocht. Ze kunnen alleen of in combinatie met andere geneesmiddelen worden ingenomen, zoals antihistaminica en antidepressiva.

Sommige personen kunnen slaappillen nemen om hen te helpen slapen als ze slapeloosheid hebben, terwijl anderen ze gebruiken om overdag te functioneren en ’s nachts wakker te blijven. Sommige mensen gebruiken voorgeschreven slaappillen zoals benzodiazepinen, die afhankelijkheid en verslaving kunnen veroorzaken als ze gedurende langere tijd worden gebruikt.

Hoe koop ik het beste slaapmiddel zonder recept?

Als je moeite hebt met slapen, zijn er een aantal opties beschikbaar om te helpen. Sommigen van hen zijn over-the-counter en sommige vereisen een recept.

Sommige producten die zonder recept verkrijgbaar zijn, zijn onder meer:

 1. Melatonine
 2. Valeriaanwortelextracten
 3. Zolpidem
 4. Ambien
 5. Lunesta

Wat zijn enkele van de bijwerkingen van slaappillen?

De bijwerkingen van slaappillen zijn gevarieerd en kunnen van persoon tot persoon verschillen. Terwijl sommige mensen enkele bijwerkingen kunnen ervaren, kunnen anderen ernstigere symptomen hebben.

Enkele van de vaak voorkomende bijwerkingen van slaappillen zijn:

 • Slaperigheid
 • Hoofdpijn
 • Geheugenproblemen zoals moeite om dingen te onthouden die recentelijk zijn gebeurd of gebeurtenissen die zich gedurende de dag hebben voorgedaan
 • Duizeligheid

Kan ik natuurlijke remedies gebruiken om beter te slapen?

Natuurlijke remedies worden al eeuwenlang gebruikt om mensen te helpen beter te slapen. Het is echter belangrijk op te merken dat er geen wetenschappelijke studies zijn die bewijzen dat deze remedies echt werken.

Enkele van de meest populaire natuurlijke remedies zijn:

 • Melatonine: het is een hormoon dat wordt geproduceerd door de pijnappelklier in onze hersenen en dat ons helpt om ons slaperig te voelen.
 • Valeriaanwortel: Het wordt al eeuwenlang gebruikt als kalmerend middel en wordt vaak aangetroffen in thee en kruidensupplementen.
 • Kamillethee: het is aangetoond dat het helpt bij het slapen en het verminderen van angstniveaus.

Is er een manier om slaappillen effectiever te maken?

Slaappillen zijn een effectieve manier om mensen te helpen slapen, maar het is niet altijd effectief. Er zijn veel redenen waarom slaappillen mensen niet in slaap brengen. Een van de belangrijkste redenen is dat het individu niet in staat was om in slaap te vallen vanwege verschillende factoren, zoals stress, angst, pijn of andere psychische problemen.

Het artikel bespreekt de mogelijkheid om AI te gebruiken om te analyseren en te begrijpen hoe individuen hun slaapcycli ervaren en manieren te vinden waarop ze de effectiviteit van slaappillen kunnen verbeteren.

Waarom hebben sommige mensen ’s nachts een slaapmiddel nodig?

Veel mensen worstelen met slapeloosheid, wat wordt gedefinieerd als moeite met slapen of doorslapen. De meest voorkomende slaapstoornissen zijn slapeloosheid, rustelozebenensyndroom en slaapapneu.

Slapeloosheid kan het gevolg zijn van vele factoren, waaronder stress en angst. Stress kan ervoor zorgen dat de hersenen chemicaliën afgeven die het moeilijker maken om ’s nachts in slaap te vallen. Het is belangrijk op te merken dat er andere oorzaken van slapeloosheid zijn dan de oorzaken die in dit artikel worden genoemd.