Beste schaakcomputer van 2023 (TOP10)

De 10 beste schaakcomputer beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

MILLENNIUM ChessGenius - Schaakcomputer met de wereldvermaarde software van Richard Lang. Speelniveaus van beginner tot toernooispeler. Een van de sterkst spelende schaakcomputers met > 2000 ELO.

 • [De software: ChessGenius] De schaakcomputer beschikt over een van de beroemdste schaakengines aller tijden: ChessGenius van Richard Lang. De Engelsman is met zijn 10 WK-titels in computerschaken ongetwijfeld één van de succesvolste schaakprogrammeurs ooit
 • [Onderweg] Ook onderweg kunt u het apparaat gemakkelijk gebruiken. Met geschikte alkaline-batterijen en de ECO-modus kunt u urenlang spelen met een stel batterijen
 • [Comfort] De ChessGenius Pro komt met de nieuwste MILLENNIUM HighSensitive-druksensortechniek. Het bijzonder soepel spelende en met 20 x 20 cm extra groot schaakbord zorgt voor maximaal spelplezier! Een groot verlicht LCD-scherm geeft het schaakbord virtueel weer en dient voor de indicatie van hulp- en controlefuncties. Met 7 talen voor alle menu- en hulpteksten, en de gebruiksaanwijzingen is voor (bijna) iedereen de juiste taal beschikbaar!
 • [Schaakfuncties] Bij ChessGenius kan een bijna onbeperkt aantal moeilijkheidslevels worden ingesteld en voor bijzonder sterke spelers zijn er toernooiniveaus. U kunt ook speciale beginnerniveaus selecteren. De desgewenst inschakelbare schaaktrainer waarschuwt tegen slechte zetten, biedt terugname ervan aan en doet voorstellen voor kansrijkere zetten. De gemiddelde tijd per zet en de maximale totale tijd per spel zijn variabel instelbaar
 • [Aansluiting adapter] De inschakelbare energiebesparingsmodus zorgt voor een lange speeltijd, ook in als u met batterijen speelt. De ChessGenius werkt op 3 x AA-batterijen. Maar u kunt ook de Millennium M811 gebruiken, de los verkrijgbare adapter.
Bestseller Nr. 2

Lexibook 12 LCG3000 ChessLight, elektronisch schaakspel met aanraaktoetsenbord en licht- en geluidseffecten, 2 spelers, 32 stuks, 64 moeilijkheidsgraden, batterij, blauw/geel

 • Het elektronische schaakspel voor je gamecollectie
 • In een bewezen en succesvol ontwerp met geweldige licht- en kleureffecten (met 64 LED's)
 • 64 moeilijkheidsgraden in 4 verschillende spelstijlen, ELO 1800 en leermodus (als de zet niet optimaal is, krijgt de speler nog een kans)
 • Met alle regels (50 teugels, patstelling, conversie en „en passant”)
 • Bijzonder leuk: Multimove-functie om het spel te beslissen tussen 2 spelers (als scheidsrechters)
Bestseller Nr. 3

Millennium ChessGenius Pro Chess set Desktop

 • MILLENNIUM ChessGenius Schaakcomputer
Bestseller Nr. 5

MILLENNIUM The King Performance - Schaakcomputer voor adaptieve speellevels. Met frame van echt hout, houten stukken en 81 LEDS voor zetinvoer. Online spelen via ChessLink-module & app. M830

 • [COMFORT] Met zijn klassieke, harmonieuze design in een echt houten frame van 40 cm en de handgemaakte stukken van echt hout, is dit het perfecte spel voor thuis. Het schaakbord in houtoptiek biedt met een geheel nieuwe ontwikkelde druksensortechnologie speelplezier met het hoogste comfort.
 • [LED ZETINVOER] De zetten van de computer resp. uw online tegenspeler worden aan de hand van 81 leds direct op het bord weergegeven. Uw concentratie blijft zo precies op het spel gericht!
 • [CHESS960, SCHAAKTRAINER] De populaire spelvariant Chess960 (volgens FIDE) is al geïntegreerd. Bovendien is een bijna onbeperkt aantal moeilijkheidsgraden instelbaar. De optioneel inschakelbare schaaktrainer waarschuwt voor slechte zetten, biedt terugname ervan aan en doet verbeteringsvoorstellen voor betere zetten.
 • [ADAPTIEVE LEVELS + ELO LEVELS]nu 4 adaptieve speellevels, die zich flexibel aanpassen aan uw vaardigheden. Bij het beginnerslevel "Speel & Win" beleven ook schaakbeginners plezier aan het spelen met de computer. Hier is hij gemakkelijk te verslaan. Daarbij zijn er nieuwe ELO-levels waarbij u een benaderde inschatting van uw eigen rating krijgt.
 • [ONLINE SCHAAK] Speel op uw board online via het platform lichess.org tegen tegenstanders uit de hele wereld. Alles wat u daarvoor nodig hebt is de verbindingsmodule ChessLink en de gratis ChessLink app. Ook hier worden de zetten van uw tegenspeler met de leds op het bord weergegeven. Beleef het authentieke spelgevoel op het bord ook tijdens het online schaken.
Bestseller Nr. 6

MILLENNIUM eONE M841 – Elektronisch schaakbord online op Lichess, chess.com en Tornelo. Met 81 leds voor de zetweergave. Lithium-ionen-accu en bluetooth/usb geïntegreerd.

 • Instellen, inschakelen en spelen: bluetooth, USB-interface en een krachtige lithium-ion batterij voor minstens 24 speeluren zijn al geïntegreerd. Binnen enkele seconden is de eONE klaar voor een partij – geheel zonder kabel.
 • [LED-toegangsweergave] De 81 leds (4 per veld) geven de treinen van de tegenstander direct op het bord aan. De treinoverdracht gebeurt in real-time aan apps, online platforms of schaakprogramma's. Dit zorgt voor authentiek speelplezier zonder afleiding en lange schermtijden.
 • Online spelen: spelen tegen miljoenen schaakspelers uit de hele wereld op lichess.org, chess.com of gebruik het toernooiplatform tornelo.com
 • Talloze toepassingen: naast de online platforms zijn ook schaakprogramma's zoals HIARCS of Chess for Android beschikbaar. Bovendien kun je schaakprogramma's zoals BearChess, Arena, LucasChess of Shredder gebruiken
 • Perfecte afmetingen en design: met zijn afmetingen van 31 x 31 x 2,2 cm heeft de EONE de perfecte maat voor elke gelegenheid. Het ontwerp is verminderd en zeer modern. De uniek vormgegeven figuren (koninghoogte 5,5 cm) bieden een perfect overzicht over het bord.
Bestseller Nr. 7

Lexibook CG1300 Elektronisch schaakspel met gevoelig speelbord

 • Compleet en progressief: 64 moeilijkheidsniveau‘s onderverdeeld in 4 speelstijlen.
 • Gevorderd: Evaluatie van de prestatie door het Elo 1800 systeem
 • Het volgen van de slagen wordt mogelijk gemaakt door 16 LED’s (zowel horizontaal als vertikaal).
 • Stand ‘TRAINING’ (perfectionering): Geeft aan of de zet die de speler heeft gedaan goed was, en zo niet, om hem in staat te stellen een nieuwe zet te doen.
 • Kent het spel in 50 slagen, de Pat stelling, de 0 door herhaling, verhandeling van pionnen en het slaan door passeren. Lost de Matstelling in 5 slagen op.
Bestseller Nr. 8

Fimleiy Draagbare elektronische schaakspelconsole: verbeter je schaakvaardigheden onderweg

 • 1. Multifunctionele schaakspelconsole: geniet van de wereld van het schaakspel met de mogelijkheid om tegen de computer te spelen op 20 verschillende moeilijkheidsniveaus, geschikt voor zowel beginners als ervaren spelers.
 • 2. 100 ingebouwde finale scenario's: verhoog je schaakvaardigheden door scenario's aan te kunnen. De gameconsole kan ook aanwijzingen en oplossingen bieden om snelle verbeteringen mogelijk te maken.
 • 3. Direct uitschakelen en hervatten: je kunt de gameconsole altijd uitschakelen en bij het opnieuw opstarten wordt naadloos voortgezet waar je was gebleven. Geniet van schaakpartijen volgens je eigen schema zonder je vooruitgang te verliezen.
 • 4. Aanraakbediening op volledig scherm: Navigeer moeiteloos met het full-screen touch-oppervlak, compleet met achtergrondverlichting om te spelen bij weinig licht. Duik in de visuele en tactiele ervaring.
 • 5. Schaken voor twee spelers: Daag vrienden of familie uit tijdens je reis met de modus voor twee spelers, waarbij iedereen de controle kan nemen over zwarte of witte figuren voor interactieve games.
Bestseller Nr. 9

Millennium ChessVolt – accupack voor schaakcomputers. Vele uren speeltijd, onafhankelijk van het elektriciteitsnet en stopcontact. Perfect voor tuin, balkon en camping.

 • Batterij voor MILLENNIUM schaakcomputer: de ChessVolt garandeert vele uren speeltijd, onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Sluit je schaakcomputer eenvoudig aan op de meegeleverde kabel. 4 leds geven de laadstatus aan. Voor het opladen gebruik je gewoon de meegeleverde adapter van je schaakcomputer.
 • [Geschikt voor de modellen] De praktische accupack is geschikt voor de MILLENNIUM schaakcomputer en uitbreidingen met 9V voeding: M820 ChessGenius Exclusive, M822 ChessLink, M823 The King Element, M830 The King Performance
 • [Schaken buiten en onderweg genieten] Perfect voor tuin en balkon, camping en alle plaatsen waar geen stopcontact in de buurt is.
Bestseller Nr. 10

MILLENNIUM The King competitie M831 - Schaakcomputer met adaptieve speelniveaus. Met adaptieve levels, Chess960 en 81 leds voor zetweergave. Online spelen via ChessLink-module.

 • [COMFORT] Met zijn modern design en robuuste ± 40 cm grote kunstofbehuizing is hij perfect om thuis mee te spelen. Het schaakbord in houtoptiek biedt met een geheel nieuwe ontwikkelde druksensortechnologie speelplezier met het hoogste comfort.
 • [LED ZETINVOER] De zetten van de computer resp. uw online tegenspeler worden aan de hand van 81 led's direct op het bord weergegeven. Uw concentratie blijft zo precies waar hij moet zijn: bij de partij!
 • [CHESS960, SCHAAKTRAINER] De populaire spelvariant Chess960 (volgens FIDE) is al geïntegreerd. Bovendien is een bijna onbeperkt aantal moeilijkheidsgraden instelbaar. De optioneel inschakelbare schaaktrainer waarschuwt voor slechte zetten, biedt terugname ervan aan en doet verbeteringsvoorstellen voor betere zetten.
 • [ADAPTIEVE LEVELS + ELO LEVELS]nu 4 adaptieve speellevels, die zich flexibel aan uw vaardigheden aanpassen. Bij het beginnerslevel "Speel & Win" beleven ook schaakbeginners plezier aan het spelen met de computer. Hier is hij gemakkelijk te verslaan. Daarbij zijn er nieuwe ELO-levels waarbij u een benaderde inschatting van uw eigen rating krijgt.
 • [ONLINE SCHAAK] Speel op uw bord online via het platform lichess.org of chess.com tegen tegenstanders uit de hele wereld. Alles wat u daarvoor nodig hebt is de verbindingsmodule ChessLink. Voor professionele toernooien staat het platform tornelo.com tot uw beschikking. De zetten van uw tegenspeler worden door middel van led's op het bord weergegeven. Beleef het authentieke spelgevoel op het bord ook tijdens het online schaken.

Soms kan het best moeilijk zijn om het beste schaakcomputer te vinden. Met elke nichemarkt die zoveel verschillende producten aanbiedt, is het logisch dat dit het geval is.

Helaas kan dit feit het ongelooflijk moeilijk maken om het artikel te vinden dat het beste bij je behoeften past. Daarom hebben we deze schaakcomputer-koopgids samengesteld.

Het beste schaakcomputer vinden

Hier bespreken we een aantal factoren die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u het beste schaakcomputer voor u koopt.

Ongeacht het type artikel dat u wilt kopen, de kans is groot dat er bestaande koopgidsen op internet zijn, die allemaal tot doel hebben u goede schaakcomputer-aanbevelingen te geven.

Ondanks deze aanbevelingen is het echter altijd een goed idee om zelf onderzoek te doen. Naast dit onderzoek is het ook super handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Welke functies moet dit artikel hebben om perfect aan mijn behoeften te voldoen?
 • Wat is mijn budget?
 • Moet ik een bepaald merk kopen?

Zodra je deze vragen hebt beantwoord en een goed idee hebt van wat je zoekt, wordt het koopproces een stuk eenvoudiger. Houd er rekening mee dat wanneer u op zoek bent naar het beste product, u zich niet hoeft te haasten. In feite worden zeer zelden de ideale producten gevonden door de eerste te kiezen die u ziet of door uw beslissingen op slechts één factor te baseren. Neem de tijd en geniet van het proces!

Nu, met de antwoorden op de vorige vragen in gedachten, raden we je aan om onze aankomende koopgids voor schaakcomputer te gebruiken om te vinden wat je zoekt.

Merk

In sommige gevallen is het merk van schaakcomputer erg belangrijk. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een artikel dat samenwerkt met een ander artikel, is het heel goed mogelijk dat beide producten van hetzelfde merk moeten zijn. Als dit het geval is, is het van vitaal belang om op deze factor te letten, aangezien het kiezen van het verkeerde product het verschil kan betekenen tussen het verspillen van uw geld en het kopen van een geweldig product dat functioneert zoals het hoort.

Kenmerken

De functies in een bepaald schaakcomputer zijn belangrijk omdat ze kunnen bepalen welke versie van een artikel je nodig hebt en hoeveel geld je moet uitgeven. Overweeg alle belangrijke functies die u wilt dat uw artikel heeft en neem geen genoegen met iets dat niet ten minste ¾ van uw vakjes aanvinkt.

Beoordelingen

Klantrecensies over schaakcomputer zijn cruciaal – vooral als je een product koopt dat veel geld kost of van groot belang is. Gelukkig zijn de meeste producten online te vinden, wat betekent dat het gebruikelijk is dat er tientallen klantrecensies zijn van degenen die al een bepaald product hebben gekocht.

Let op deze beoordelingen. Let op de voor- en nadelen die ze noemen, en neem deze mee in je grote beslissing. In sommige gevallen zul je gedwongen worden om één nadeel op te offeren om een bepaalde professional te krijgen, maar in beide gevallen zal het nuttig zijn om je bewust te zijn van de mogelijke nadelen.

Kwaliteit

Uiteraard staat kwaliteit centraal. U wilt geen product van lage kwaliteit kopen. Als u dat wel doet, loopt u het risico dat uw artikel kapot gaat, niet goed werkt of op een andere manier zeer teleurstellend blijkt te zijn, evenals geldverspilling.

U kunt de schaakcomputer kwaliteit vergelijken door te onderzoeken waaruit uw potentiële aankopen zijn gemaakt, en de afzonderlijke artikelen tegen elkaar af te zetten om te zien welke van de beste materialen is gemaakt.

Garantie

Garantie zal niet altijd belangrijk zijn, maar dat kan het zeker zijn. Dit geldt met name als het artikel in kwestie technisch of duur is. Een goede garantie is na aankoop voor een langere tijd geldig en dekt een groot aantal problemen, variërend van defecten aan artikelen tot willekeurige ongelukken, waterschade en andere diverse gebeurtenissen die uw product kunnen beschadigen.

Gevolgtrekking

De zoektocht naar het beste schaakcomputer kan ontmoedigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan veel gemakkelijker worden gemaakt door jezelf een paar simpele vragen te stellen en vervolgens kritisch na te denken over de items die je wilt kopen. Overweeg hun kenmerken, kwaliteit, merk, garantie en klantrecensies en de kans is groter dat u een geweldige aankoop doet.