Beste metaaldetector van 2023 (TOP15)

De 15 beste metaaldetector beoordelingen:

Bestseller Nr. 1
Draagbare Metaaldetector, 360 ° Scannende Metaaldetector, IP66 Waterdichte Metalen Pinpointer, Ingebouwde LED-Indicator / Alarmlamp / 9V-Batterij Voor Jacht op Gouden Munten, Artefacten, Sieraden
 • 【Versnelde detectie】Het 360°-sondeontwerp van de metaaldetector vergroot het detectiegebied en vermindert het verlies van doelen. Temperatuurdetectiebereik: -35℃~60℃. Hoge detectiegevoeligheid en groot metaaldetectiegebied. Perfect voor het zoeken naar schatten in smalle nissen die uw typische metaaldetector niet kan bereiken!
 • 【Gedeeltelijk waterdicht】De wijzer van de stofdichte metaaldetector is gedeeltelijk waterdicht. U kunt dit onderdeel in water onderdompelen om te controleren op metaal in het water. Maar kan niet in water worden gebruikt, schakelaars en hoorns zijn niet waterdicht.
 • 【Detecteer verschillende metalen】Het kan munten, zilver, sieraden en goud lokaliseren in verschillende jachtomstandigheden, of het nu binnen, buiten, op muren, zand, gras of ondergronds is. Handheld metaaldetectoren zijn niet alleen een hobby, veiligheid en industrieel, maar ook geschikt voor gezinsvakanties. Let op: Sluit bij het aanraken van de waterbron het batterijklepje goed om waterschade te voorkomen!
 • 【Audiovibratorwaarschuwing & LED-lichtdetector】 Slimme vibratie- en audio-indicator zorgen ervoor dat je nooit een waarschuwing mist in een lawaaierige omgeving. De intensiteit van de waarschuwing neemt toe naarmate de aanwijzer het metalen doel nadert.Ingebouwde led-verlichting, eenvoudig te bedienen 's nachts.
 • 【Pakket inbegrepen】De metaaldetector wordt geleverd met een rekbare, geplooide plastic riem, een riemholster en een 9V-batterij, gemakkelijk te dragen of aan een riem te hangen om mee te nemen.
Bestseller Nr. 2
DR.ÖTEK Metaaldetector Voor Volwassenen, Professionele Lichtgewicht Gouddetector Kit Met Nauwkeurige Functie, Innovatieve Geheugenmodus, 25cm IP68 Waterdichte Spoel, 5-Modi
 • TOP METAALDETECTOR VOOR VOLWASSENEN. Deze metaaldetector voor volwassenen biedt 5 verbeterde modi waaronder Pinpoint Mode, All metal, Discrimination, Memory en Jewelry. De innovatieve geheugenmodus die een specifiek metaal onthoudt en detecteert.
 • GROOT LCD-SCHERM heeft een groot, helder scherm van 7,6 cm x 5,5 cm dat gemakkelijk af te lezen is. Met achtergrondverlichting kunt u in het donker werken voor veel meer flexibiliteit.
 • 25 CM BREED ZOEKSPOEL is zo krachtig dat het een kwart munt tot 25 cm onder de grond kan lokaliseren. De spoel is IP68 waterdicht en werkt goed in ondiep water.
 • VERSTELBARE GEVOELIGHEIDSNIVEAUS. Met gevoeligheid op 5 niveaus kunt u de gevoeligheid aanpassen om bepaalde interferentiefactoren tegen te gaan en het doel sneller te vinden.
 • PERFECT CADEAU MET ACCESSOIRES. De metaaldetector met een verstelbare steel van 108 cm tot 135 cm en accessoires inclusief een premium headset, een heavy-duty graafmachine en een multifunctionele draagtas, is een uitstekende keuze voor buiten en een perfect cadeau voor vakanties of verjaardagen.
Bestseller Nr. 3
MYLEK Metaaldetector Kit in hoogte verstelbaar met waterdichte zoekspoel - detecteert alle goud, zilver, non-ferro metalen, schat, lichtgewicht met koptelefoon en schop, Kids volwassenen beginners
 • Eenvoudig te gebruiken metaaldetector: de MYLEK lichtgewicht verstelbare metaaldetector is eenvoudig te gebruiken en kan veel verschillende metalen detecteren, waaronder Gold & Silver. U kunt binnen enkele minuten aan de slag zijn. Analoge meter toont type metaal gedetecteerd en heeft een variabele discriminatiecontrole die kan worden ingesteld voor alle metalen of aangepast om alleen te reageren op de hoogst geleidende zilveren of gouden metalen.
 • Lichtgewicht en comfortabel in gebruik: met een gewicht van slechts 1,2 kg kunt u er zeker van zijn dat dit een van de lichtste metaaldetectoren is die er zijn, perfect voor de beginner en met een extra bonus van een eenvoudig instelbare lengte As en verstelbare zoekspoel die ook waterdicht is, wat betekent dat iedereen deze metaaldetector met absoluut gemak kan aanpassen, dragen en bedienen tijdens het detecteren op het land of op het strand.
 • Audio- en visuele indicatoren, onderscheidende metaaldetector - uitstekende audio- en visuele indicatie voor gevonden items. Meterindicatie voor verschillende soorten metaal die worden gedetecteerd, ferro en non-ferro discriminator (onderscheidt ijzer of staal van goud of zilver). wordt geleverd met een koptelefoon om u die extra privacy en concentratie te geven in uw speurtocht.
 • Geweldige functies: lichtgewicht in ontwerp, Easy view meter, fine auto tune, verstelbare stuurpen voor comfortabel gebruik, gebruiksvriendelijke bedieningselementen, lage batterijindicatiefunctie, instelbaar volume, instelbare gevoeligheid, verstelbare 190mm zoekspoel voor Land of water, 1/82 hoofdtelefoonaansluiting (hoofdtelefoons meegeleverd), ook geleverd met gebruiksvriendelijke Lichtgewicht stevige schop. Functie verpakt voor beginners.
 • Wat is inbegrepen: 1 x metaaldetector met functies verstelbare stuurpen, waterdichte zoekspoel voor ondiep water, Easy view meter, 1 x gebruikershandleiding, stevige lichtgewicht hoofdtelefoon, stevige lichtgewicht schop, lage batterij-indicator.
Bestseller Nr. 4
DR.ÖTEK Metaaldetector voor Volwassenen en Kinderen, Waterdichte Gouddetector, Exclusieve Scènemodi, Snelle Pasvorm met één klik, Hogere Nauwkeurigheid, Groot LCD-Scherm, Nieuwe Geavanceerde DSP
 • Exclusieve Scènemodi - Biedt All-metal-, DISC- en Pinpoint-modi, evenals 3 unieke scènemodi, waaronder Pasture-, Park- en Sand-modi voor verbeterde detectie.
 • Eenvoudige en Intuïtieve Bediening - Pas verschillende instellingen aan door eenvoudig lang of kort op één knop te drukken. Het grote LCD-display is in één oogopslag zichtbaar.
 • 25CM Waterdichte Zoekspoel - De zoekspoel heeft een IP68-waterdichtheid, waardoor hij kan detecteren in ondiep water zoals beekjes, vijvers, rivieren en meren. (Let op: de schakelkast is niet waterdicht).
 • Nieuwe Geavanceerde DSP-Chip - Biedt een hogere nauwkeurigheid en een sterk anti-interferentievermogen om het zoekgebied en de gevoeligheid te verbeteren, waardoor de detectie-efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd.
 • Beste Cadeau Voor Iedereen - Weegt slechts 1 kg om vermoeidheid te voorkomen en heeft een verstelbare steel van 100 cm tot 123 cm, het is geschikt voor beginners van alle leeftijden.
Bestseller Nr. 5
Buki France Metaaldetector, KT7020D
 • Gebruik je metaaldetector om echte schatten te vinden
 • Kenmerken: digitale display, geluidssignaal, afneembare detectiekop, instelbaar volume
 • De zoekgevoeligheid is in te stellen
 • Inbegrepen: in kleur geïllustreerde handleiding
 • Er is 1 9V-batterij (LR61) nodig om de detector te laten werken (niet inbegrepen) Vanaf 8 jaar
Bestseller Nr. 6
SEAAN Metaaldetectoren, lichtgewicht gouddetector met 20 cm waterdichte zoekspoel, in hoogte verstelbaar voor kinderen beginners schattenjacht, DISC en alle metalen modi
 • 1. 【Twee detectiemodi】: Alle metaalmodus voor verschillende soorten metalen, inclusief munten, culturele relikwieën, sieraden, goud, koper, zilver, enz. ; Eliminatiemodus voor sommige metalen met lage waarde en onderscheiden hoogwaardige metalen die willen worden gedetecteerd.
 • 2. 【Buitensporen】: Met 3,5 mm universele hoofdtelefoonaansluiting kun je het volume aanpassen aan verschillende omgevingen. Eenvoudig en eenvoudig te bedienen, het is zeer geschikt voor kinderen en volwassenen, thuis en buiten.
 • 3. 【Genoeg voor Multi-Suituation】: Waterdicht, 7,8 inch zoekspoel, 2 pond, detecteren van de diepte van 6 inch ondergronds. Draagbaar voor strand, tuin, bos, grasland, bergverkenning en onderwaterverkenningsschatten.
 • 4. Eenvoudig om resultaat te krijgen: LED-display en piepherinnering. Pointer de waarde van 0 tot 10 vertegenwoordigt de signaalsterkte van het detecteren van het doelmetaal. Bij het detecteren geeft de machine een pieptoon om u eraan te herinneren dat er metaal in de buurt is.
 • 5. Eenvoudig te gebruiken: verstelbare steel (maximaal: 108 cm/42 inch; minimum: 78 cm/30,7 inch). Verbeterde armondersteuning voor ergonomischer en comfortabeler dan andere apparaten. Het kan FCC- en ROHS-certificering overgaan.
Bestseller Nr. 7
DR.ÖTEK Metaaldetector Voor Kinderen, Lichtgewicht Gouden Metaaldetector met Draagtas, Zandscreener, Zandschop, IP68 Waterdichte Spoel, Verstelbare Stam, LED Scherm, voor Kinderen 3-10
 • VEILIG EN KINDERVRIENDELIJK: Gemaakt van hoogwaardig en onschadelijk ABS-kunststof, met een comfortabele telescopische arm en antisliphandvat, veilig in gebruik.
 • HOGE NAUWKEURIGHEID: de verbeterde DSP-chip verbetert het zoekbereik en de gevoeligheid en kan objecten tot 10 cm diep detecteren.
 • IP68 WATERDICHTE ZOEKSPOEL: De 17,5 cm waterdichte spoel is ideaal voor metaaldetectie in tuinen, lokale parken, stranden.
 • GEEN MONTAGE: bediening met één klik, opvouwbare zoekspoel en telescopisch ontwerp maken het niet nodig om ingewikkelde onderdelen te monteren.
 • VERSTELBARE POLE: Met de verstelbare steel van 60 cm tot 76 cm kunt u de hengel zo lang of kort maken als nodig is voor verschillende maten mensen.
Bestseller Nr. 8
Allfreude Draagbare metaaldetector, pinpointer, IP66 waterdicht met ingebouwde led-indicator/alarmlicht, 360° scan, met holster, voor het zoeken naar gouden munten, relikwieën, sieraden
 • Uitstekende kwaliteit: het gebruikte materiaal is zeer goed beschermd tegen water, bescherming IP66, maak je geen zorgen om regen of stromend water, stabiele prestaties en duurzame levensduur.
 • Uitgebreid detectiegebied: de metaaldetector biedt 360 ° detectie, snelle scan van een groot gebied, hoge gevoeligheid en precieze locatie.
 • Alarmtrilling en ledlicht: de metaaldetector heeft de functie van het vinden van de klankbron. Zodra het een metalen object detecteert, geeft het klank en vibratie. Met het ingebouwde ledlicht kun je metalen detecteren.
 • Gemakkelijk in gebruik: druk de detectorknop in om snel te beginnen detecteren, gebruik de hanger en beschermhoes, je kunt de detector op elke plaats en op elk moment gebruiken, en hij is gemakkelijk mee te nemen.
 • Toepassing: de hooggevoelige metaaldetectoren detecteren verschillende metalen, zoals munten, goud, zilver, juwelen, enz., om snel waardevolle verloren voorwerpen en schatten te vinden,
Bestseller Nr. 9
MYLEK MYMD1062 Metaaldetector Waterdicht Compleet Met Zak, Koptelefoon, Schop & Pick/Kompas Tool Kit Voor Kinderen & Volwassenen, Geel en Zwart
 • Deze lichtgewicht metaaldetector wordt geleverd met tal van indrukwekkende functies, waardoor het de perfecte optie is voor elke liefhebber van metaaldetectie
 • Super sterke Discriminatie vermogen samen met zijn view meter, pointer en 6,5 inch waterdichte zoekspoel waardoor het geweldig voor gebruik in een verscheidenheid van metaal detecteren terreinen
 • Gratis koptelefoon, schop en 3-in-1 schop, pick & kompas tool inbegrepen: kies de XP plus en ga meteen aan de slag met je gratis hoofdtelefoon en 3-in-1 tool die fungeert als een schop, een pick en een kompas
 • De sterke en robuuste behuizing zorgt voor een langere levensduur, lage batterij-indicator, verstelbare armleuning en verstelbare stuurpen & 6,5 inch waterdichte zoekspoel
 • Wordt geleverd met 1 jaar garantie, is CE-gecertificeerd en voldoet RoHS aan de hoogste Britse normen door een Europees erkend testhuis voor uw gemoedsrust. Vereist 1 x 9V DC batterij (niet meegeleverd)
Bestseller Nr. 10
Happy People 19443 - Scout metaaldetector avontuur outdoor bos speelgoed metaaldetector goudzoeker schattenjacht in hoogte verstelbaar speelset
 • De SCOUT metaaldetector is de perfecte metgezel voor een ontdekkingsreis. Hij kan als staaf- of handgereedschap worden gebruikt.
 • Daardoor past hij zich heel eenvoudig aan het gebruik aan. Door de afbreekbare drie delen kan de detector heel eenvoudig worden opgeborgen.
 • De drie power ledlampen geven de ontdekkings- en ontdekkingssters het signaal voor een gevonden schat.
 • te gebruiken. De staaflengte bedraagt 74 cm, zodat ook een volwassene zijn geluk kan proberen.
 • Met de metaaldetector van Scout blijft niets meer verborgen. Wat vind je zeker in de tuin van je ouders?
UitverkoopBestseller Nr. 11
OMMO Metaaldetector, Waterdichte Metaaldetectoren Volwassenen Kinderen, voor Buiten met Pinpoint en Discriminatie en Alle Metaal- en Toonmodus, voor Schatzoeken, Opsporen van Goud, Munten
 • 🤶4 BEDIENINGSMODI - 4 verschillende modi waarmee u kunt optimaliseren voor het detecteren van metalen: ①DISCRIMINATIE - Deselecteer het metaal dat u niet wilt. In deze modus wordt het apparaat geleverd met automatische grondbalans. ②TONE --- De opgewaardeerde OM-C011 kan het metaaltype onderscheiden door een hoge of lage toon uit te zenden. ③PINPOINT --- Om het doel nauwkeurig te lokaliseren door de gevoeligheid te verlagen. ④ ALLE METAAL --- Om te zoeken naar allerlei metalen voorwerpen
 • 🤶WATERDICHT EN BREED BEREIK 🤶- Waterdichte zoekspoel waarmee u detectie onder water kunt gebruiken, perfect voor buiten, zoals strand, beek, tuin. (Let op: de schakelkast is niet waterdicht). De diameter van de OMMO-zoekspoel voor metaalzoeker is 25 cm, het detecteert doelen van muntgrootte tot 20 cm diep, en groter doelwit tot 1,20 meter, hoe groter de zoekspoel, hoe hoger de gevoeligheid. Maakt uw metaaldetectie efficiënter en tijdbesparend.
 • 🤶POINTER DISPLAY & EENVOUDIGE BEDIENING🤶 - OMMO nieuwste metaaldetector met aanwijzerscherm, handiger voor u om alle parameters te zien, zoals detectiemodus, gevoeligheidsniveau en batterijconditie. Zodra het doelfonds is, zal de meterwijzer naar rechts zwaaien. Draai de schakelaar linksom naar OFF om het apparaat uit te schakelen. Draai het met de klok mee weg van OFF om het apparaat in te schakelen. Als u de SENS van 0 naar 10 draait, wordt de gevoeligheid geleidelijk verhoogd
 • 🤶LICHTGEWICHT EN ERGONOMISCH ONTWERP🤶 - Voor langdurig gebruik en constante detectie, zal OM-C011 meer moeite besparen met het ontwerp van de armsteun, waardoor u comfortabeler en minder stressvol bent, zelfs als u de hele dag gebruikt. Dit is een uitstekende keuze voor reizen, vakanties, kampeertrips en uitstapjes.
 • 🤶 VOLLEDIG PAKKET VOOR UW SCHATJACHT 🤶 - Pakket inbegrepen: 1 × metaaldetector, 1 × draagtas, 2 × 9V batterij, 1 × schop, 1 × hoofdtelefoon. Alles wat je nodig hebt, staat voor je klaar! Inclusief 2 jaar garantie en gratis levenslange ondersteuning van OMMO, dus u kunt zorgeloos aanschaffen - wij staan voor u klaar!
UitverkoopBestseller Nr. 12
Sweetone Metaaldetectoren, Draagbare Metaaldetector Pinpointer Waterdichte Handheld Gouden Metaaldetector metalen pinPointer IP65 waterdicht 360 ° Scan, Kids Metaaldetector Pinpointer
 • IP65 waterdichte & metaaldetector pinpointer: Prachtig eenvoudig te bedienen en alles wat je nodig hebt is om op de knop te drukken en je schatjachtspellen te starten, en het is absoluut een goede activiteit voor jou en familie, vooral als je geniet van een happy hour op het strand. Opmerking: het kan worden gebruikt in regen of spatwater. Het ondersteunt geen volledige onderdompeling in water.
 • Hoge gevoeligheid: Pinpointer metaaldetector kan het object snel en nauwkeurig richten! Het kan binnen, buiten, op zand, gazon of in de grond detecteren, munt, zilver, sieraden en goud met snelheid en nauwkeurigheid lokaliseren.
 • 360° PinPointer: 360° zijscandetectiegebied. Hiermee kunt u de metaaldetector horizontaal vasthouden om snel groot gebied te scannen en versmalt uw detectieveld voor het nauwkeurig vaststellen van grotere doelen.
 • Veelzijdige metaaldetector: Schraapmes voor het zoeken tussen strakke grond. Automatische afstemming. Het alarm wordt verhoogd op basis van de nabijheid van doelgroepen. Led-licht voor indicator en weinig licht.
 • Detecteer alle metalen: Hoge gevoeligheid Pin Pointer metaaldetector kan binnen, buiten, op zand, gazon of in de grond detecteren, munt, zilver, sieraden en goud lokaliseren met snelheid en nauwkeurigheid Aanbevolen voor munt- en sieradenjacht, relikwie jacht, goud prospecting en nut toepassingen.
Bestseller Nr. 13
Velleman CS130 Metaaldetector, veelkleurig
 • Jacht op munten, sieraden, goud en zilver
 • Comfortabele armsteun
 • Vu meter voor metaaltype indicatie
 • Verstelbare tune en steel
 • Indicator voor lage batterij
Bestseller Nr. 14
Metaaldetectoren, Homealexa Metaaldetectoren voor volwassenen en kinderen, Draagbare Metaaldetector LED Pin Pointer - 360 ° Scandetector met Zoemer Trillingen, Kids Metaaldetector Metaaldetector Pinpointer
 • ★【Draagbare metaaldetector voor volwassenen kinderen】Professionele metaaldetector schattenjacht tool met holster u kunt het gebruiken om de gekochte schat tot 10 meter diepst gemakkelijk te detecteren. Bovendien wordt de draagbare detector geleverd met plastic rekbare opgerolde riem, riemholster en draagtas om te voorkomen dat vallen of ontbreken.
 • ★ 【IP65 waterdichte en metaaldetector Pinpointer】 Superb eenvoudig te bedienen en alles wat je nodig hebt is op de knop drukken en je speurspellen starten, en het is absoluut een goede activiteit voor jou en familie, vooral wanneer je geniet van een happy hour op het strand. ❤Opmerking: het kan worden gebruikt in regen of opspattend water. Het ondersteunt geen volledige onderdompeling in water.
 • ★ 【360 ° Detectietechnologie & Metaaldetectoren Wand】 Hoge gevoeligheid stelt u in staat om horizontaal 360 volledig te detecteren en scean een grote open aera te gebruiken en vervolgens een pinpointing tip te gebruiken om het doel te verkleinen en nauwkeurig te lokaliseren voordat het graven om korte tijd te snijden en kracht te besparen.
 • ★【Audio-vibrator en LED-metaaldetector voor kinderen】Automatische trillings-, audio- en LED-indicatoren zorgen ervoor dat u geen waarschuwing mist, en de LED-zaklamp blijft verlicht terwijl de metaaldetector is ingeschakeld, zodat u het metalen object snel en nauwkeurig kunt richten.
 • ★ 【Veel gebruikte en metaaldetectoren voor volwassenen】 Deze detector kan verschillende soorten klussen doen, zoals het vinden van munten, goud, zilver, relikwieën, sieraden om u te helpen gemakkelijk schatten of ontbrekende metalen voorwerpen te vinden, zowel binnenshuis, buiten, in muur, zand, gras of aarde, zelfs in een extreem temperatuurbereik van -35ºF (-37ºC) tot 158ºF (70ºC).
Bestseller Nr. 15
NEEMOSI Draagbare metaaldetector, IP68 waterdicht, met ingebouwde led-indicator en holster-accessoires, zeer geschikt voor veiligheidscontroles en het vinden van goud
 • Opmerkelijke waterdicht: deze nieuwste detector heeft beschermingsklasse IP68. Na de fabriekstest werkt het hele lichaam ook 10 meter onder water. Een betrouwbare waterdichte detector voor het zoeken van metalen schatten op regendagen, rivier, beek, vijver, meer, meer of verzonken wrack- en onderwaterreliquiën.
 • Praktische en verbeterde gevoeligheid: het is gemakkelijk te dragen en kan in veel nauwe openingen of in kleine ruimtes worden geplaatst. Het alarm neemt afhankelijk van de nabijheid, grootte en metaalgehalte van het doel toe. De gevoeligheid is ca. 25% hoger dan bij normale metaaldetectoren, wat 25% meer mogelijkheden betekent om de schat met ons product te vinden.
 • 3 alarmmodi: audioalarm, trilalarm (stil), trilalarm plus audioalarm. De akoestische waarschuwingen werken op het land, de trillingen zijn meer geschikt voor gebruik onder water om energie te besparen of voor de omgeving die geen geluid nodig heeft. De vibratie- en audio-alarmmodus helpt bij sommige zoekopdrachten, maar vereist een nauwkeurige herkenning.
 • Multifunctioneel gebruik: de nieuwe metaaldetector ziet er kleiner uit dan gewone metaaldetectoren en kan in de taille worden gedragen. En het voordeel van een hogere gevoeligheid maakt het volledig geschikt voor veiligheidscontroles bij verschillende gelegenheden. Daarnaast bevindt zich op de detector een speciaal ontwikkeld liniaaldrukpatroon voor gebruikelijke meetdoeleinden buitenshuis, wat zorgt voor een nauwkeurige schatzoekopdracht buitenshuis.
 • Eenvoudig te gebruiken: druk op de knop om in te schakelen en houd deze 2 seconden lang ingedrukt om hem uit te schakelen. Klik eenmaal op de knop om de modus te schakelen. Eenvoudig te bedienen, ook voor kinderen. Maakt van je schattenjacht een plezier. Het pakket bevat twee batterijen. Omdat je de batterij mogelijk in de toekomst moet vervangen, geven wij je een extra batterij. Na ontvangst van de producten kun je deze onmiddellijk gebruiken.

Metaaldetectoren zijn een effectieve manier om metalen voorwerpen te vinden die ondergronds zijn begraven. Ze werken door een magnetisch veld uit te zenden en vervolgens de veranderingen in het magnetische veld te detecteren die worden veroorzaakt door metalen voorwerpen.

Er zijn veel verschillende soorten metaaldetectoren, elk met hun eigen voor- en nadelen. U moet een metaaldetector kiezen op basis van waarvoor u hem wilt gebruiken, hoeveel geld u te besteden heeft en uw ervaring met het gebruik van metaaldetectoren.

De eerste stap bij het zoeken naar een goede metaaldetector is beslissen waar je hem voor wilt gebruiken. Verschillende soorten detectoren zijn beter geschikt voor verschillende taken, zoals het vinden van munten of sieraden versus het vinden van goudklompjes of relikwieën van een archeologische vindplaats.

metaaldetector

Wat zijn de voor- en nadelen van metaaldetectoren?

Metaaldetectoren zijn een noodzaak geworden in de moderne wereld, omdat ze ervoor zorgen dat mensen beschermd zijn tegen bedreigingen. Er zijn echter enkele nadelen aan het gebruik van metaaldetectoren.

Enkele voordelen van metaaldetectoren zijn dat ze in verschillende omgevingen kunnen worden gebruikt en dat ze veel verschillende soorten items kunnen detecteren. Enkele nadelen zijn onder meer valse alarmen en het ongemak dat wordt veroorzaakt door het moeten afdoen van riemen of sieraden voordat u een gebouw betreedt.

Wat zijn de verschillende soorten metaaldetectoren?

Metaaldetectoren zijn apparaten die metalen voorwerpen op afstand kunnen detecteren. Ze worden gebruikt door het leger, wetshandhavers en burgers.

Er zijn twee hoofdtypen metaaldetectoren: handheld en walk-through. Handdetectoren zijn bedoeld voor het detecteren van metalen voorwerpen op de grond of in de buurt van de detector. Doorloop is voor het scannen van grote gebieden en het detecteren van metalen voorwerpen op zijn pad.

Wat zijn de verschillende technologieën die in metaaldetectoren worden gebruikt?

Metaaldetectoren worden gebruikt in een breed scala van industrieën, waaronder mijnbouw, de bouw en het leger. Ze worden ook gebruikt om vreemde voorwerpen zoals wapens of explosieven op luchthavens en andere veiligheidscontroles te detecteren.

De twee belangrijkste soorten metaaldetectoren zijn actief en passief. Actieve metaaldetectoren zenden pulsen van elektromagnetische energie uit om metalen voorwerpen binnen een bepaald bereik te detecteren. Passieve metaaldetectoren gebruiken elektromagnetische inductie om metalen voorwerpen in de buurt te detecteren zonder energiepulsen uit te zenden.

Hoe kom ik erachter welk type metaaldetector voor mij het beste is?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden metaaldetectoren gebruikt om metalen te detecteren. Er zijn in de loop der jaren veel verschillende soorten metaaldetectoren ontwikkeld.

Waaronder:

 • Draagbare metaaldetectoren
 • Op het voertuig gemonteerde metaaldetectoren
 • Metaaldetectoren op vaste locatie
 • Gronddoordringende radar (GPR)
 • Strandjutten metaaldetector
 • Draagbare mijndetector

Metaaldetectoren kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze worden vaak gebruikt op openbare plaatsen zoals luchthavens, treinstations en scholen om te voorkomen dat mensen wapens en explosieven bij zich hebben. Ze kunnen ook door archeologen worden gebruikt om begraven artefacten te vinden of door schatzoekers om gouden munten of andere waardevolle voorwerpen onder de grond te vinden.

Hoeveel moet ik verwachten te betalen voor een metaaldetector?

Metaaldetectoren zijn relatief goedkoop. De duurste metaaldetector is niet per se de beste. Het is belangrijk om het doel van uw aankoop te overwegen en waarvoor u het gaat gebruiken voordat u een beslissing neemt.

De prijzen van metaaldetectoren variëren op basis van de functies die ze bieden en waar u ze koopt. Sommige van de duurdere metaaldetectoren zijn uitgerust met functies die kunnen helpen bij het detecteren van meer dan alleen metalen, zoals munten of sieraden.