Beste luchtreiniger allergie van 2023 (TOP15)

De 15 beste luchtreiniger allergie beoordelingen:

Bestseller Nr. 1
Proscenic A8 luchtreiniger allergie, luchtreiniger met app-bediening, 55 ㎡, echte H13 HEPA-combifilter, 4 reinigingsmodi, stille werking, tegen allergie, geuren, pollen, luchtreiniger voor rokers
 • Geniet van gezond leven: CADR tot 220 m³/h, Proscenic A8 luchtreiniger isoleert dankzij de UPV reinigingstechnolgie effectief de allergie-activering en rook, geschikt voor mensen met allergieën, huisdieren, rokers. Opmerking: het wordt aanbevolen om het filter elke 3 maanden te vervangen. (ASIN: B08BYQR8B8)
 • 4-in-1 zeer effectief filtersysteem: door het filtersysteem met voorfilter, H13 HEPA-filter, actieve koolfilter en zilverion-sterilisatiefilter is de luchtreiniger ozonvrij en reinigt de schadelijke stoffen in de lucht effectief.
 • Er zijn vier reinigingsmodi beschikbaar: er zijn twee verschillende niveaus, automatische modus en slaapmodus. In de slaapmodus is de luchtreiniger minder dan 24 dB luid, wat een betere slaapomgeving garandeert.
 • Luchtkwaliteitslicht met 3 standen: het luchtkwaliteitslicht verandert van kleur zodra de luchtkwaliteit verandert. groen-goed, geel-matig, rood-slecht
 • App & touchscreen-bediening: met de ProscenicHome app kun je de A8 luchtreiniger eenvoudig bedienen en de luchtkwaliteit zien, of je kunt door het touchscreen de luchtreiniger direct starten. Opmerking: alleen 2,4 GHz Wi-Fi wordt ondersteund.
Bestseller Nr. 2
Luchtreiniger, luchtzuiveraar, met actieve koolfilter, stille luchtzuivering voor 99,97% filtervermogen, luchtreiniger, allergie voor rookkamer woning, draagbare luchtreiniger tegen stof, rook en pollen van dierenharen
 • 3-traps filtratiesysteem: de luchtreiniger is een combinatie van voorfilter, actieve koolfilter en H13 HEPA-filter, die effectief en naadloos 99,97% van de deeltjes in de lucht tot 0,3 micrometer en PM2,5 deeltjes zoals rook, pollen en huisstofmijten verwijderen en schimmelsporen.
 • Stille werking: lage snelheid met het geluidsniveau voor ongestoorde slaap en uitrusting. Bij de hoge snelheid met matig volume wordt de lucht in de ruimte echter effectiever gereinigd.
 • Zeer effectieve luchtreiniger: 3 ventilatorsnelheden (laag, midden, hoog) worden gemakkelijk aangepast aan je verschillende behoeften en luchtkwaliteit van het huis.
 • Type-C USB-netsnoer: gebruik een USB-stroomvoorzieningsmethode, gebruik een adapterstekker, een notebook en een powerbank om stroom te leveren. Dit is zeer energiebesparend, maar heeft geen invloed op de reiniging.
 • Kleine luchtfilters: dankzij het compacte formaat past de luchtreiniger gemakkelijk overal in je huis, draagbare luchtreiniger geschikt voor kleine ruimtes en ruimtes zoals studio's, slaapkamers, kantoren, keukens, auto's, dierenkamers.
UitverkoopBestseller Nr. 3
Tristar AP-4787 Luchtreiniger – Verminderd allergie- en astmaklachten – 3 verschillende filters, wit
 • Helpt bij het verminderen van allergie- en astmaklachten
 • Een uitstekende luchtkwaliteit dankzij de drie verschillende filters
 • Drie verschillende snelheidsinstellingen, een timerfunctie en slaapmodus voor optimaal gebruik
 • Geschikt voor kleinere en grotere ruimtes door het ruime bereik
 • Een modern en praktisch ontwerp dat perfect past in iedere woning
Bestseller Nr. 4
COWAY AIRMEGA 150 Luchtreiniger met GreenHEPA technologie - Verwijdert 99,999% van deeltjes tot 0,01 µm*, virussen en aërosolen - ECARF gecertificeerd voor mensen met een allergie (Sage Green)
 • HYPERCAPTVE FILTER & GROENHEPA - DE ULTIEME SCHILDER: De Coway luchtreiniger is voorzien van HyperCaptive Filtration System, dat gebruik maakt van drie filters om schadelijke deeltjes zo klein als 0,01 µm met 99,999% efficiëntie te vangen. Het vangt effectief bacteriën, fijn stof, haren van huisdieren en virussen. Bovendien inactiveert de GreenHEPA-technologie deze opgevangen deeltjes binnen 24 uur, waardoor het een effectief schild is tegen verontreinigende stoffen in de lucht.
 • EXPERIENCE WHISPER-QUIET SLEEP: De stille nacht luchtreiniger is ontworpen om een ruisvrije ervaring te leveren, omdat het de certificering van QuietMark heeft ontvangen, die de stille werking garandeert. Het werkt op slechts 22 dB in de stille modus, wat betekent dat u rustig kunt slapen en werken zonder afleiding.
 • ALLERGIE-VRIENDELIJK & ECARF GECERTIFICEERD: Onze stofverwijderaar verwijdert PM10 en PM2.5 deeltjes, allergenen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht, waardoor het een ideale keuze is voor mensen met allergieën of gevoeligheden. Deze slimme luchtreiniger voor thuis is een betrouwbare keuze voor een gezondere omgeving.
 • INTERNATIONAL DESIGN AWARD WINNER: Onze hepa filter luchtreiniger heeft drie design awards ontvangen, waaronder de prestigieuze IDEA award, voor zijn hoogwaardige design en product uitmuntendheid. Het compacte formaat en het slanke profiel maken het gemakkelijk te integreren in elke leefruimte, zonder opdringerig te zijn of kostbaar vloeroppervlak in te nemen.
 • VERTROUWD DOOR MEER DAN 15 MILJOEN KLANTEN WERELDWIJD: Coway levert sinds 1994 kwaliteitsluchtreinigers voor thuis en heeft internationale erkenning gekregen voor zijn producten, met 5.000 productpatenten en onderscheidingen van gerenommeerde instituten en beoordelaars in de VS en Zweden.
Bestseller Nr. 5
LEVOIT Luchtreiniger Huisdier Allergie Vervanging Filter, 3-in-1 H13 HEPA, Hoog rendement Actieve Koolstof, Core 300-RF-PA, Geel
 • De High Efficiency Carbon Filter maakt gebruik van Air Reborn Geurverwijderingsformule en hoogwaardige korrelige koolstof dan originele filter, die effectiever is om huisdierallergieën, geuren te absorberen en chemisch te ontbinden
 • Core 300 vervangingsfilter: exclusief ontworpen voor Levoit Core 300 luchtreiniger om zijn piekprestaties te behouden. Met kosteneffectieve prijs om veel kosten te besparen voor uw het hele jaar door luchtreinigingsbehoefte. Het wordt aanbevolen om filters elke 6-8 maanden te vervangen
 • H13 HEPA-Technologie: Keur Ware HEPA-Filter met H13-rang goed die voldoet aan de norm van de Hoogrendementdeeltjeslucht (HEPA). Het filtert de fijne deeltjes in de lucht, zoals huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt en pollen, waardoor allergieën effectief worden verbeterd
 • Vallen Groot Deeltje: Ultra-fijne Nylon Pre-Filter vangt grote deeltjes zoals stof, pluisjes, vezels, haar en huisdier bont, ook nuttig om het leven van de filter te maximaliseren
 • Koop met vertrouwen: Filters zijn verzegeld om hun servicetijd te beschermen. Verwijder de plastic verpakking van de nieuwe filters voordat u de luchtreiniger uitvoert. Neem gerust contact op met het Levoit Customer Service Team voor alle benodigde ondersteuning
Bestseller Nr. 6
Luchtreiniger met H13 HEPA-filter voor mensen met een allergie,
 • 【3-traps filtersysteem】: het 3-traps HEPA-filtersysteem verwijdert 99,97% van de allergenen in de lucht en bevrijdt de lucht effectief van allergenen, rook, virussen, pollen, stof, keukengeuren en andere ultrafijne deeltjes. Zoek naar B08CR97XGX om een passend filter te kopen
Bestseller Nr. 7
Levoit Luchtreiniger tegen allergie met CADR 230 m³/h voor woning rookkamer, luchtreiniger met auto-timer, slaapmodus, luchtreiniger met HEPA-&actieve koolfilter tegen stof, rook pollen dierenharen
 • Zeer efficiënte HEPA-filter filtert 99,97% van stof, bacteriën, pollen, mijten en luchtvervuiling van PM 2.5
 • Met 230 m3 CADR is hij geschikt voor ruimtes tot 48 m2
 • Slimme auto-modus door bewaking van de luchtkwaliteit wordt intelligent de schakelstand
Bestseller Nr. 8
JINPUS Luchtreiniger, allergie, met True HEPA & actieve koolfilter, desktop-luchtreiniger, ionisator met led, perfect tegen stof en huisdierallergenen, voor mensen met allergieën, rokers, astma
 • ♤ 【Ochefficiënte HEPA-combifilter】: onze luchtreiniger kan 99,99% stof, pollen, rook, geuren, schimmelsporen, dierenharen en ook luchtvervuiling van PM 2.5 filteren, om de algemene gezondheid te verbeteren. Je kunt je verfrist voelen en elke dag de frisse lucht inademen.
 • Eenvoudig te bedienen: twee modi (normaal en slaapmodus), druk gewoon op de bovenste knop aan/uit. Als je de slaapmodus inschakelt, wordt het apparaat na 8 uur automatisch uitgeschakeld.
 • ♤ 【Draagbaar & compact】: de perfecte, ruimtebesparende oplossing voor kleine ruimtes en ruimtes zoals hal of hal, studio, slaapkamer, kantoor, keuken, huisdierkamer. De JINPUS luchtreiniger straalt noch uv-straling noch schadelijke stoffen of ozon uit. Veiligheid voor het hele huis.
 • Ideaal voor mensen met een allergie en astma: vermindert allergieklachten en neutraliseert geuren zoals sigarettenrook. Verhoogt de algemene lichaamsenergie door vitaliserende, schone, gezonde lucht in de ruimte.
 • ∙ 【Reservefilter beschikbaar】: het filter moet elke 6 maanden worden vervangen. Zoek naar "JINPUS-filter" om hem te kopen. De JINPUS luchtreiniger heeft CE, RoHS certificering doorstaan.
UitverkoopBestseller Nr. 9
MEDION slimme luchtreiniger (UV-licht, HEPA H13 filter, reduceert verontreinigingen aeorosols pollen stof dierenhaar, tot 34 m², slaapfunctie, app-besturing, luchtkwaliteitsindicatie, 35 watt, MD
 • Luchtreiniger met 4-trapssysteem incl. UV-licht, filtering van dierhaar, stof en pollen, reductie van aerosols, geschikt voor allergische personen.
 • Comfortabele besturing: bestuur jouw luchtreiniger heel eenvoudig en comfortabel vanaf de sofa via app.
 • Filter vervangen: de reiniger maakt het tijdig wisselen van het filter voor jou bijzonder eenvoudig en brengt jou op de hoogte als een wissel nodig is.
 • Nachtverlichting: de luchtreiniger zorgt door de geïntegreerde nachtverlichtingsfunctie met instelbare helderheid voor een onbezorgde nachtrust.
 • Extra stil: door de slaapmodus met verlaagd werkingsgeluid laat de luchtreiniger je onbezorgd doorslapen.
Bestseller Nr. 10
Pro Breeze 4-in-1 luchtreiniger met voorfilter, True HEPA, geactiveerd koolstoffilter en ionisator, 99,97% Filter uitvoering, Voor thuis, kantoor - ideaal voor mensen met een allergie, rokers, tegen allergieën, stof, dierlijk haar
 • 4-in-1 luchtreinigingssysteem: met een voorfilter, zeer effectieve True HEPA-filter en actieve koolfilter worden tot 99,97% luchtoverdragende deeltjes, stof, pollen, rook, geuren en dierenharen verwijderd.
 • Energiezuinige ionengenerator: de ingebouwde generator produceert negatieve ionen die zich met schadelijke stoffen in de lucht verbinden en deze neutraliseren - voor een schone luchtkwaliteit.
 • Eenvoudig design: met slechts één druk op de knop kun je tussen de twee instellingen schakelen (laag/hoog), om de luchtkwaliteit in de woonkamer, werkkamer, baby- of kinderkamer te verbeteren.
 • Stil en draagbaar: dit compacte luchtfilter is optimaal geschikt voor de directe omgeving met een oppervlakte van ca. 5 vierkante meter en CADR van 42 m3/h. Het stijlvolle design en de fluisterstille werking maken dit apparaat optimaal voor de slaapkamer of kantoor.
 • Multifunctioneel: dit moderne apparaat is ideaal voor huisdieren, rokers en mensen met een allergie in huis, woning of rookkamer. De luchtkwaliteit wordt verbeterd en ongewenste geuren verwijderd. Let op: deze luchtreiniger is alleen compatibel met het luchtfilter: PB-P03F.
Bestseller Nr. 11
Honeywell Premium luchtreiniger (True HEPA, allergie, luchtkwaliteitssensor, CADR 204 m3/h, 4-traps filtering) HPA710WE
 • Luchtkwaliteitssensoren met kleurgecodeerde weergave tonen de luchtkwaliteit en de automatische modus stelt de intensiteit in om je lucht snel te reinigen.
 • De 4-traps filtratie registreert 99,97% van de deeltjes en allergenen zoals schimmel, sporen, pollen, stof, rook, dierenschubben en ziektekiemen.
 • Het voorfilter neutraliseert onaangename huishoudelijke geuren en FOV's/gassen
 • Voor mensen met een allergie wordt een True HEPA-filter aanbevolen. 5 reinigingsstanden (fluisterstil, ziektekiemen, algemeen, allergenen, turbo)
 • Ideaal voor grote ruimtes tot 84 m2. Clean Air Delivery Rate (CADR): 204 m3/uur voor een schonere binnenlucht.
UitverkoopBestseller Nr. 12
djive ARC Casual 2in1 rotorloze ventilator & luchtreiniger, stil, HEPA 14 & UVC filter 99,995% van aerosolen, pollen, stof, virussen, app, Smart Home Alexa & Google Home, allergie, Metallic Grey
 • 2in1 COMBINATIE rotorloze ventilator en luchtreiniger - Reinigt en verfrist een ruimte van 25m² binnen een uur, CADR: 86.3 m³/h
 • HEPA 14 FILTERS & UV-DISINFECTIE elimineren efficiënt 99,995 % van alle deeltjes (pollen, virussen, bacteriën, fijn stof, enz.) uit de lucht - ideaal voor mensen met een allergie
 • KRACHTIGE VENTILATIE met 9 ventilatorsnelheden plus turbostand
 • SMART PHONE APP EN SMART HOME COOPATIBILITEIT - flexibel te bedienen via App, Alexa of Google Home
 • SILENCE MODE zorgt voor een stille nacht (29 dB) met schone, frisse lucht via de slaapfunctie en automatische uitschakeling via de timerfunctie
Bestseller Nr. 13
Luchtreiniger voor allergie en hooikoorts met Quattro Hepa luchtfilter voor pollen, mijt, huisstofmijt, schimmel, bacteriën, WELLS AL315 ALLERGY Air Purifier, 95m², slechts 25 dB, sensor, auto
 • 【MET EXTRA ALLERGIEFILTER】Extra luchtfilter voor micro-organismen zoals pollen, mijt, huisstofmijt, stofmij, huismijt, bacteriën en schimmels. Smart Custom Silver Ion pollenfilter voor mensen met allergie en allergieën.【KRACHTIGE REINIGINGSTECHNOLOGIE MET ZERO CLEAR HEPA】 Quattro-filtersysteem: voorfilter, Zero Clear HEPA-filter, actief koolstoffilter en 4x Smart Custom allergiefilter.
 • 【ZO ZUIVER ALS LUCHT MOET ZIJN】 Verwijdert 99,97% van de fijne deeltjes: filtert stof en deeltjes (PM2.5 en UFP), bacteriën, pollen, meeldauw, schimmels, aerosolen, rook, verontreinigingen en gassen (TVOC), geurtjes.
 • 【ZEER STIL EN KRACHTIG】 Slechts 25 dB met een capaciteit van 456 m³/uur, geschikt voor ruimtes tot 95 m²: Perfecte luchtreiniger voor huis, woonkamer, slaapkamer, appartement, studio, kantoor.
 • 【ZEKER VAN LUCHTKWALITEIT】 Intelligente sensoren, automatische modus, turbomodus, nacht-/slaapmodus. Luchtkwaliteitsindicator: Multicolour LED indicator voor luchtkwaliteit. Timerfunctie.
 • 【ENJOY PERFECT FRESH AIR】 Ideaal voor mensen met allergieën (hooikoorts, stof, haren van huisdieren, stofmijt, huismijt). Perfect voor thuis, appartement, woonkamer, kantoor.
Bestseller Nr. 14
Therapy Air IOn Filter Zepter luchtfilter Hepa-filter met HEPA tegen pollen en allergie voor luchtreiniger of luchtreiniger in woning, frisse lucht met luchtreiniger filter, de beste luchtreiniger
 • Elektrische filter – de eerste fase – verwijdert grotere stof-, schimmel-, haar-, vachtdeeltjes en roos, geschikt voor luchtreinigers van Therapy Air iOn by Zepter.
 • Antibacteriële filter: de tweede fase – voorfilter verwijdert resterende kleine stofdeeltjes en bacteriën groter dan 0,1 micrometer, zoals pollen, en dient tegelijkertijd als bescherming van het HEPA-filter.
 • HEPA-filter – de derde fase – hier worden de kleinste stofdeeltjes en sigaretendunst vernietigd, waarbij de antibacteriële Thiabendazol bacillen, schimmelsporen en ziektekiemen en vermindert zo het risico op infecties.
 • Anti-allergeen filter – de vierde fase – het filter bevat een extract van ginkgo-biloba-bladeren, geschikt voor astma, longziekten en doorbloedingsstoornissen. Bovendien elimineren ze de veroorzakers van allergieën, virussen en bacteriën.
 • Actieve koolstoffilter: de eindfase: elimineert voedselgeuren, giftige gassen en andere geuren dankzij de hoge absorptie van de luchtreiniger. Dit filter kan niet door schadelijke stoffen worden doorgedrongen. Alleen pure lucht komt in de ionengenerator.
Bestseller Nr. 15
Pro Breeze 3-in-1 Mini Desktop Luchtreiniger met HEPA Filter en Ionizer - Small Air Filter voor thuis of op kantoor - Ideaal voor mensen met een allergie en rokers | USB en stroomkabel
 • 3-in-1 luchtreinigingssysteem: met het voorfilter en zeer effectieve True HEPA-filter worden tot 99,97% schadelijke deeltjes, stof, pollen, rook, en geuren verwijderd. Opmerking: deze luchtreiniger behandelt de lucht in de directe nabijheid en is niet bedoeld voor grote ruimtes
 • Negatieve ionen-generator: het apparaat produceert negatieve ionen die zich met schadelijke stoffen in de lucht verbinden en deze neutraliseren - voor een betere luchtkwaliteit
 • Persoonlijke luchtreiniger: in de levering is een USB en netsnoer inbegrepen, zodat het apparaat heel praktisch overal kan worden geplaatst. Ideaal voor op het bureau of nachtkastje - behandelt de lucht in de directe nabijheid
 • Led-nachtlicht: de mini-luchtreiniger wordt geleverd met een geïntegreerd ledlicht. Dit is perfect als nachtlampje voor baby's en kinderen en zorgt voor een rustige, ongestoorde slaap met frisse lucht
 • Multifunctioneel: optimaal voor diereneigenaren, rokers en mensen met een allergie. De luchtkwaliteit wordt verbeterd en ongewenste geuren verwijderd. Let op: deze luchtreiniger is alleen compatibel met het bijpassende luchtfilter van Pro Breeze: PB-P02F

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de kwaliteit van uw luchtreiniger. Een belangrijke factor is hoe goed het de lucht filtert en zuivert.

De beste luchtreiniger voor thuis of op kantoor moet de lucht effectief kunnen filteren en reinigen, met een lange levensduur van het filter en een stille werking. Het moet ook een timer hebben die na een bepaalde tijd automatisch kan worden uitgeschakeld.

Wat zijn de beste luchtreinigers voor allergieën?

Luchtreinigers zijn een must-have voor iedereen die met allergieën leeft. Ze kunnen helpen de symptomen van allergiegerelateerde aandoeningen zoals astma en sinusitis te verminderen.

Er zijn veel luchtreinigers op de markt, maar het kan een uitdaging zijn om er een te vinden die voor u werkt. U moet rekening houden met factoren zoals grootte, gewicht, geluidsniveau en filterlevensduur.

Sommige mensen weten niet zeker welk type luchtreiniger ze moeten kopen, omdat ze niet weten wat voor soort allergieën ze hebben. Anderen willen misschien een luchtreiniger kopen die krachtiger is dan hun behoeften vereisen. Er is echter geen juist antwoord op deze vraag, omdat de behoeften van iedereen anders zijn, afhankelijk van hoe ernstig hun allergieën zijn.

Wat zijn de voordelen van luchtreinigers?

Luchtreinigers worden gebruikt om stof, bacteriën en virussen te verwijderen. Ze helpen ook bij het verwijderen van allergenen.

Sommige luchtreinigers hebben een ingebouwde ozongenerator die ozon produceert om bacteriën en virussen te doden.

Luchtreinigers zijn gunstig voor mensen met astma of allergieën.

Wat zijn de voor- en nadelen van luchtreinigers?

Luchtreinigers zijn een van de meest populaire huishoudelijke apparaten die al heel lang worden gebruikt. Ze worden meestal gebruikt om verontreinigende stoffen uit de lucht in uw huis te verwijderen en voor schonere lucht te zorgen.

De voordelen van luchtreinigers zijn onder meer:

 • Ze kunnen helpen een gezonder milieu voor u en uw gezin te creëren door schadelijke verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen.
 • Ze kunnen ook worden gebruikt als luchtbevochtiger of ontvochtiger, afhankelijk van welk type u besluit te kopen.
 • Ze kunnen uw huis comfortabeler maken omdat ze allergenen, stof en andere irriterende stoffen uit de lucht filteren die allergieën of astmasymptomen kunnen veroorzaken.

De nadelen zijn onder meer:

 • Sommige mensen vinden ze misschien te luid of storend wanneer ze ’s nachts worden ingeschakeld terwijl ze slapen.

Wat zijn de verschillende soorten luchtreinigers?

Luchtreinigers gebruiken filters om schadelijke deeltjes uit de lucht te verwijderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, afhankelijk van hun functionaliteit en ontwerp.

Soorten luchtreinigers:

 • Luchtreinigers – Dit zijn de meest voorkomende luchtreinigers. Ze hebben een filter dat deeltjes uit de lucht haalt. Ze hebben echter geen mechanisme om geuren of chemicaliën uit de lucht te verwijderen.
 • Luchtbevochtigers – Deze apparaten voegen vocht toe aan de lucht door er waterdamp in te laten ontsnappen. Ze kunnen een kamer ook bevochtigen door er rechtstreeks waterdamp aan toe te voegen via een slang of door een automatische luchtbevochtiger te gebruiken die door verdamping vocht aan de kamer toevoegt.
 • Luchtontvochtigers – Deze apparaten verwijderen vocht uit de kamer door warmte en condensatie weg te nemen om de relatieve vochtigheid.

Hoe werken luchtreinigers?

Luchtreinigers werken door deeltjes in een kamer op te vangen en vervolgens schone lucht af te geven.

Luchtreinigers worden gebruikt om deeltjes in de lucht, zoals stof, vuil of rook, te verwijderen. Ze kunnen ook worden gebruikt om geuren en chemicaliën uit de lucht te verwijderen.

Ze worden meestal aangedreven door elektriciteit, maar ze kunnen ook worden aangedreven door warmte of zonne-energie.

Wat is een slimme luchtreiniger?

Luchtreinigers zijn apparaten die de lucht filteren en schone lucht in de vorm van een nevel afgeven. Ze worden meestal in een kamer of een gebied geplaatst.

Er zijn veel verschillende soorten luchtreinigers en sommige hebben functies die ze slim maken. Deze functies omvatten sensoren die verontreinigende stoffen in de lucht detecteren, bewegingsdetectie om uit te schakelen wanneer er niemand aanwezig is en spraakbesturing waarmee u uw apparaat op afstand kunt bedienen.

Slimme luchtreinigers kunnen uw gezondheid helpen verbeteren door de blootstelling aan schadelijke verontreinigende stoffen zoals benzeen, formaldehyde en koolmonoxide te verminderen. Ze kunnen ook nuttig zijn voor mensen met allergieën of astma omdat ze deeltjes uit de lucht filteren.