Beste lichttherapie lamp van 2023 (TOP15)

Lichttherapielampen worden gebruikt om seizoensgebonden affectieve stoornissen, depressies en andere psychische problemen te behandelen. Ze kunnen ook helpen bij slaapstoornissen en problemen met het circadiane ritme.

De beste lichttherapielamp moet een volledig lichtspectrum kunnen bieden dat niet te hard of te zwak is en moet in staat zijn om de intensiteit van het licht aan te passen. Het moet ook een timer hebben waarmee de gebruiker kan instellen wanneer hij het aan en uit wil.

Lichttherapielampen worden vaak gebruikt in combinatie met andere behandelmethoden zoals medicatie of therapie.

De 15 beste lichttherapie lamp beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

Lichttherapielamp, ALBINA UV-vrije 10000 Lux SAD-lamp met 3 kleurtemperatuurmodi & instelbare helderheid & timer & geheugenfunctie, zonlichtlamp voor kantoor/thuis/decoratie (Wit)

 • 【Natuurlijke zonlichtsimulatie】: 10.000 lux natuurlijk zonlicht, imiteert daglicht in het spectrum, wat een aangename sfeer creëert en je nervositeit, angst en geïrriteerde stemming verlicht, vooral op regenachtige dagen, bewolkte dagen en andere sombere binnenruimtes.
 • 【Verbetering van de slaapkwaliteit】: een groot aantal experimenten met lichttherapie kan de slaap verbeteren door de diepe slaaptijd te verlengen om energie te behouden en de concentratie te verbeteren. 2-in-1 therapie-/dagverlichting is de juiste keuze.
 • 【3 kleurtemperatuurmodi en helderheidsinstelling】: met de keuze van wit licht, natuurlijk licht en warm licht 3 voldoet de ALBINA daglichtlamp aan de meeste verschillende behoeften en wordt ook gebruikt als dagelijks lees-/schrijf-/slaaplicht. Druk kort (20%-40%-60%-80%-100%) of lang (20%-100%) op de toetsen "+"/"-" om de helderheidsniveaus in te stellen.
 • 【Timer- en geheugenfunctie】: 10 minuten, 20 minuten, 30 minuten, 60 minuten tijdinstelling, geen handmatig uitschakelen van daglichtlamp bureau, wat vooral 's nachts de ideale slaapsfeer creëert. Met de geheugenfunctie onthoudt de lamp de vorige helderheidsinstelling, bespaart tijd en voorkomt dat deze opnieuw wordt ingesteld.
 • 【Draagbaar en artistiek ontwerp】: met zijn lichte en compacte formaat, gemakkelijk op te bergen en mee te nemen, kunt u het op uw bureau, naast uw laptop, op het aanrecht, het bureau of overal plaatsen. Lichttherapielamp kan vanwege zijn unieke uiterlijk ook als decoratie worden gebruikt.
UitverkoopBestseller Nr. 2

Fitfirst 16.000 LUX daglichtlamp, om mee te nemen, simulatie van het daglicht, met 4 timers en 4 helderheidsniveaus, uv-vrije LEDlamp voor thuis, kantoor

 • Instelbare daglichtlamp: deze verstelbare daglichtlamp beschikt over 3 kleurtemperaturen met een bereik van 3000-6500 K (koud wit, warm wit, warm geel licht), 4 helderheidsniveaus (25%, 50%, 75%, 100%) en 4 timers (automatische uitschakeling na 15, 30, 45 of 60 minuten). Programmeer je lamp voor maximaal comfort en een individuele aanpassing aan verschillende behoeften. 【Het is niet nodig om direct in de lamp te kijken.】
 • 【Ideaal voor de donkere seizoenen】: deze daglichtlamp maakt gebruik van een volledig spectrumlicht en met een lichtintensiteit van ca. 16.000 lux om het daglicht te simuleren als er op donkere herfst- en winterdagen een gebrek aan licht is. (Het is niet nodig om direct in de lamp te kijken).
 • 【Touch Control Light】Er zijn 3 touch-bedieningsknoppen: een aan/uit-knop, een helderheidsknop en een timerknop. Verander de kleurtemperatuur, helderheid en timer door gewoon de bijbehorende toetsen aan te raken. Geniet van een licht dat de ervaring van een zonnige dag nabootst, zonder uv-stralen, flikkering en geen verblinding. 【Opmerking: Dit product moet op het elektriciteitsnet worden aangesloten om te gebruiken】
 • 【45 graden inklapbare standaard】Gebruik op tafel of om op te hangen. Deze solarlamp beschikt over een 45° inklapbare standaard met ophanggaten voor tafelgebruik en eenvoudige opslag, of hang hem indien nodig aan de muur op. Een leuk cadeau voor iemand die last heeft van te weinig zonlicht, ouderen, kantoormedewerkers.
 • 【Compact en draagbaar licht simuleert het zonlicht】Ultradun en lichtgewicht ontwerp maakt deze zonnelamp compact en draagbaar voor op het bureau of in je rugzak. Perfect voor thuis, kantoor, thuis en op reis.
Bestseller Nr. 3

Beurer TL 30 Daglichtlamp, daglichtsimulatie, lichttherapielamp met lichtsterkte ca. 10.000 lux op 10 cm afstand, medisch product met LED-technologie, flikker- en UV-vrij, variabele voet en opbergtas

 • MEDISCH PRODUCT: Door simulatie van daglicht is de daglichtlamp geschikt voor gebruik bij symptomen van lichtgebrek zoals onevenwichtigheid, depressieve stemming of gebrek aan energie en drive en daarom ideaal voor donkere herfst- en winterdagen
 • KRACHTIG: Het verlichtingsoppervlak van 12 x 20 cm heeft een bijzonder gelijkmatige verlichting met een lichtsterkte van 10.000 lux op een afstand van 10 cm van de lamp
 • PRAKTISCH: De daglichtlamp heeft een handige éénknopsbediening en kan dankzij de traploos verstelbare klemvoet zowel staand als liggend worden gebruikt
 • COMPACT: Dankzij het compacte tabletformaat is de TL 30 lamp van Beurer ideaal voor op het bureau of onderweg en kan hij desgewenst worden opgeborgen in de praktische opbergtas
 • ENERGIEBESPAREND: Dankzij de gebruikte LED-technologie is de lichttherapielamp bijzonder energiebesparend en maakt een gelijkmatige, flikkervrije en UV-vrije verlichting mogelijk
Bestseller Nr. 4

Gemoor Triest Lamp, 10.000 Lux Triest Light Therapy Lamp met 4 Timer Instellingen Functie, Daglicht Lamp met UV-vrije Instelbare Helderheid & Kleur

 • 【SAD Light】 UV-vrij licht met volledig spectrum kan je licht bieden tot 10.000 lux, het kan je helpen weg van slecht humeur en ploegendienst. Het kan het volledige spectrum van natuurlijk daglicht imiteren zonder UV, lichtvervuiling of straling.
 • 【Twee kleuren licht en verstelbare standaard: de trieste lamp heeft koud licht en warm licht gelukkig licht waardoor je meer keuzes hebt voor verschillende omgevingsbehoeften. De daglichtlamp met een 90° draaibare standaard voor positionering met instelbare kijkhoeken.
 • 【Helderheid van vier niveaus】 Lichttherapielamp met 4 instelbare helderheidsniveaus, veranderde de helderheid zoals je wilt, gewoon om je ontspannen en comfortabel te laten voelen. Het kan ook uw ogen weghouden van uitputting.
 • 【Timer-instelling】 De ingebouwde timer voor lichttherapie heeft een set van 15, 30, 45, 60 minuten. We raden aan om met 15 minuten te beginnen en vervolgens geleidelijk te verhogen tot 15 minuten tot 1 uur per dag totdat u uw persoonlijke effectieve behoefte vindt.
 • 【Verbeterde Smart Touch-knop】 Het trieste licht met de aanraking is comfortabel in gebruik en de levensduur zal langer zijn dan de traditionele knop. De trieste lamp heeft een helderdere lichtheid dan gewone lampen, maar het vermogen is veel kleiner, slechts 10W.
Bestseller Nr. 5

Lichttherapie Lamp 10000 Lux - Blijf Fit in alle seizoenen - Volledig Spectrum Daglichtlamp - Verbetert uw stemming en goede zin

 • ☀️ Kom met een glimlach de winter door! Met zijn intens wit licht houdt deze lichttherapielamp van 10.000 lux u energiek en glimlachend.
 • ☀️ Blijf fit en energiek gedurende de dag. De lamp heeft een vol spectrum, 100% UV wordt gefilterd om schade aan uw ogen of huid te voorkomen.
 • ☀️ Lichttherapielamp voor gebruik thuis of op kantoor voor blootstelling tijdens het lezen, lunchen of werken. Hij is gemakkelijk te vervoeren dankzij zijn compacte afmetingen. Dankzij de verstelbare standaard kunt u hem horizontaal of verticaal op een tafel of bureau gebruiken.
 • ☀️ Uitgerust met 70 LED's (geen gloeilamp). Deze daglichtlamp heeft twee instelbare sterktes (6.000 lux of 10.000 lux). Uw lichtbehandeling duurt maar een uur op 20 cm afstand! Uw comfort is optimaal dankzij het gelijkmatige, niet-flikkerende licht.
 • ☀️ Geen last van sloomheid meer! Lichttherapie-apparatuur wordt in de Scandinavische landen veel gebruikt om het gebrek aan natuurlijk licht in de winter te compenseren. Deze draagbare lichte tablet vergezelt u waar u ook gaat en zorgt ervoor dat u in alle omstandigheden de moed erin houdt. Waarschuwing: er zijn contra-indicaties, zie de rubriek "Veiligheidsinformatie" op deze pagina.
Bestseller Nr. 6

Daglichtlamp 10000 Lux, draagbare zonlichtlamp, lichttherapielamp voor depressie en vermoeidheid, met timer-geheugenfunctie, aanraakbediening, UV-vrije daglichtlamp met traploos dimmen

 • 【10000 Lux voor SAD-lamp】Deze lichttherapie-lamp levert volledig spectrum UV-vrij (bescherm je ogen) helder licht om je dagelijkse boost van de zon te geven. 10.000 LUX voor effectieve lichttherapie, tegen winterdepressie, circadiane slaapstoornissen, vermoeidheid en ploegenwerk.
 • 【USB-aangedreven en compact ontwerp】 Aangedreven een USB type-C-kabel, kan direct op een computer of een powerbank worden aangesloten. Compact formaat (6,3 x 5,5 x 0,3 cm) met opvouwbare beugel past gemakkelijk in het dragen en opslaan, past naast uw laptop, op het aanrecht, op uw cabinekbureau en elders.
 • 【Touch Control & Traploze aanpassing】Met gevoelige touch-control-toets, ingebouwde 3 modi kleurtemperatuur (warm/warm wit/wit) en instelbare helderheid (2000-1000 Lux). Traploos instelbare kleurtemperaturen en helderheid door lang op de aanraakbedieningsknop te drukken, zodat u de helderheid en kleurtemperatuur kunt veranderen terwijl u wilt om de meest comfortabele omgeving te bieden.
 • 【Afteltimer & doordachte geheugenfunctie】Deze daglichtlamp heeft een ingebouwde automatische timer van 15/30/45/60 min; we raden aan om met 15 minuten te beginnen en vervolgens geleidelijk tot 30 minuten tot 1 uur per dag te stijgen totdat je een tijd vindt die het meest effectief voor je is. Alle instellingen worden automatisch opgeslagen voor het volgende gebruik, vermijd het opnieuw aanpassen van de instellingen elke keer dat u het gebruikt.
 • 【Brede toepassingen】Mini formaat en lichtgewicht nemen weinig ruimte in beslag, uitgerust met houder, zodat het flexibel kan zijn om met verschillende staande posities te staan. Het kan op grote schaal worden gebruikt thuis, op kantoor, in café winkel, yogales enz. Laat je de warmte van natuurlijk licht voelen op bewolkte dagen en houd je humeur vrolijk!
Bestseller Nr. 7

Beurer daglichtlamp TL 50 voor het simuleren van daglicht, Gecertificeerd medisch product voor meer welzijn

 • Vooral op donkere dagen hebben we vaak last van stemmingswisselingen, neerslachtigheid, futloosheid en weinig energie met de LED-daglichtlamp TL50 kunt u deze symptomen tot een minimum beperken
 • Door daglicht te simuleren, gaat u symptomen van lichttekort tegen: met een verlichtingssterkte van ca 10000 lux (bij een afstand van ca 13cm) genereert de sfeerlamp aangenaam licht dat niet flakkert en geen uv-straling afgeeft
 • Het medische apparaat voor lichttherapie past met het moderne design en het compacte formaat (verlichtingsoppervlak diametro ca 24,6cm) perfect op uw bureau, op de salontafel of op het nachtkastje
 • De wellnesslamp kan erg eenvoudig worden gebruikt dankzij de bediening met één knop dankzij de LEDlampjes is de lamp bovendien erg energiezuinig
 • De lichtdouche met daglicht kan in de herfst en winter preventief tegen de zogenaamde winterdepressie of voor de behandeling ervan worden gebruikt zo vergroot u het welzijn voor uw lichaam en geest zonder gebruik te hoeven maken van medicijnen
Bestseller Nr. 8

Beurer TL 45 Perfect Day daglichtlamp, simulatie van daglicht, met 3 kleurtemperaturen voor een gereguleerd dag/nachtritme, mensgerichte verlichting, ideaal voor op de werkplek of thuis

 • Lichttherapie lamp voor gebruik in geval van lichtgebrek, zoals onbalans, depressieve stemming, gebrek aan energie en lusteloosheid
 • 3 kleurtemperaturen instelbaar: therapie met 6.500 K, actief met 5.000 K en ontspan met 3.000 K
 • Voor het simuleren van het zonnige verloop van de dag of voor gericht gebruik in fasen van concentratie, therapie en herstel
 • Flikkervrije en UV-vrije simulatie van daglicht met een lichtintensiteit van ca. 10.000 lux op een afstand van ca. 20 cm (in therapie-instelling)
 • Verlichtingsgebied (20 x 20 cm) met bijzonder heldere en gelijkmatige verlichting, comfortabele aanraaktoetsen en uitklapbare standaard
Bestseller Nr. 9

Daglichtlamp, 10000 Lux daglichttherapielamp, daglicht traploos dimmen, full spectrum lamp zonder UV, solarlamp [A + energieklasse] [A + energieklasse]

 • Daglichtlamp 10.000 lux: de lamp kan het hele spectrum van de zon simuleren zonder ultraviolet licht en zo je ogen beschermen. Licht met een intensiteit van 10.000 lux kan je op regenachtige dagen zonlicht geven.
 • Draagbare fototherapielamp: het moderne platte paneel is eenvoudig te dragen. 84 ledlampen zorgen voor meer licht. Het lichte ontwerp maakt het mogelijk om het mee te nemen. Met de afneembare standaard kun je deze lichttherapielamp horizontaal of verticaal in een willekeurige hoek naast de laptop, op het aanrecht of op het bureau in de cabine, op kantoor of thuis neerzetten.
 • Type C opladen: deze fluorescentielamp maakt gebruik van een nieuwe generatie type C-interfaces en ondersteunt eenvoudig en comfortabel opladen via USB. Je kunt het apparaat opladen met mobiele voeding, laptop enz. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op en wij zullen je een bevredigend antwoord geven.
Bestseller Nr. 10

Daglichtlamp, 10.000 lux, lichttherapielamp voor depressies, zonlamp met touch-bediening, traploze helderheid, 4 timers en geheugenfunctie, opvouwbare standaard, lichttherapie voor op kantoor of thuis

 • 【10,000 Lux Full Spectrum Lights】The sad lamp delivers bright light at up to 10,000 lux, excellent LED beads, flicker-free, and anti-glare light without strobes and radiation, full spectrum to protect your eyes, provide you with your daily boost of sunshine, safe and natural to help treat seasonal depression, sleeping disorders, fatigue, and shift work, raise you a good vibes for the day.
Bestseller Nr. 11

Lichttherapie Lamp SAD Light 10000 Lux UV-Vrij 3 Instelbare Kleur 4 Helderheid Lichttimerfunctie Voor Thuiskantoor

 • ☀SIMULEER ZONLICHT: het zachte licht imiteert de zon, het licht is uniform, flikkert niet en verblindt je ogen niet, net als in de zon zitten. Daarom kan deze fluorescentielamp u helpen de slaap te verbeteren, terwijl de energie hol of depressief wordt. Bovendien bevat het licht geen ultraviolette straling, dus het zal je huid niet beschadigen zoals de zon.
 • ☀ SLECHTE BEHANDELING: Het heeft de functie van het regenereren van emoties, die zonlicht in moeilijke tijden kunnen aanvullen en depressies kunnen verminderen, vooral in de winter of op regenachtige dagen wanneer er geen zonlicht is. Iedereen heeft daglicht nodig om te verkwikken en te verjongen.
 • ☀DIMBAAR: waarmee de helderheid kan worden aangepast om een ​​nauwkeurige verlichting voor u in te stellen. Verschillende instellingen kunnen aan uw verschillende behoeften voldoen, zodat u uw persoonlijke zonneschijn kunt aanpassen.
 • ☀TIMER INSTELLING: Druk op de Timer-knop om de 15/30 / 60min-timer te selecteren. Automatische uitschakeling, je hoeft niet naar de telefoon en wekker te kijken.
 • ☀ DRAAGBAAR USB: kleine voetafdruk, flexibele stand, kan op grote schaal worden gebruikt in huizen, kantoren, cafés, yogalessen, enz.
Bestseller Nr. 12

M-AIGA Daglichtlamp- Luxe Daglichtlamp - ⌀ 32 - 10000Lux - Touch screen - 3 Kleuren - Lichttherapielamp - Lichttherapie - Daglichtlamp Bureaulamp - Daglichtlampen - Lichttherapielamp Winterdepressie - Lichttherapie Lamp

 • ✔ Stijlvol design (32cm diameter)
 • ✔ Simulatie van daglicht; lichtintensiteit van 10.000 LUX en hoger
 • ✔ UV-vrij en flikkervrij
 • ✔ 3 natuurlijke kleuren (geel, warm wit, koud wit)
 • ✔ 6 Helderheid standen
Bestseller Nr. 13

medisana LT 500 daglichtlamp, daglichtlamp met kleurverandering in 4 kleuren, lichtintensiteit van 10.000 Lux, lichttherapie tegen winterdepressie, LED-lichtdouche

 • Winterdepressie: speciaal in het donkere seizoen kan de LT 500 voor een lichtpuntje zorgen en zelfs de zogenaamde winterdepressie tegengaan
 • Daglicht op elk moment: de LT 500 daglichtlamp kan op elk moment vitaliserend daglicht maken. Met haar hulp kan zo in het donkere seizoen de dag kunstmatig worden verlengd
 • 4 kleuren: bij de daglichtlamp kunt u tussen 4 verschillende kleuren wisselen. Zo kunt u niet alleen tussen het daglicht, maar ook tussen verschillende sfeerlichten kiezen
 • Led-technologie: door 2 individueel te kiezen intensiteitsstanden zorgt de daglichtlamp voor een gelijkmatige lichtverdeling. Ze maakt een lichtintensiteit tot 10.000 lux mogelijk
 • Energiebesparend: dankzij de ingebouwde ledlamp heeft de LT 500 slechts een laag energieverbruik
Bestseller Nr. 14

medisana LT 460 daglichtlamp, daglichtlamp met een lichtintensiteit van 10.000 Lux, lichttherapie tegen depressie, winterdepressie, LED lichtdouche

 • Speciaal in het donkere seizoen kan de LT 460 voor een lichtpuntje zorgen en zelfs de zogenaamde winterdepressie tegengaan
 • Daglicht op elk moment: de LT 460 daglichtlamp kan op elk moment vitaliserend daglicht maken; met haar hulp kan zo in het donkere seizoen de dag kunstmatig worden verlengd
 • Klein & handig: de daglichtlamp is klein, plat en vooral licht als een tablet; zo biedt ze ook onderweg het beste comfort
 • Led-technologie: door 2 individueel te kiezen intensiteitsstanden zorgt de daglichtlamp voor een gelijkmatige lichtverdeling; ze maakt een lichtintensiteit tot 10.000 lux mogelijk
 • Energiebesparend: dankzij de ingebouwde ledlamp heeft de LT 460 slechts een laag energieverbruik

Lichttherapielampen zijn een effectieve manier om seizoensgebonden affectieve stoornis, een soort depressie, te behandelen. Het is echter belangrijk om de beste lichttherapielamp voor uw behoeften te kiezen.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een lichttherapielamp kiest. Enkele van deze factoren zijn de kwaliteit van het licht, de grootte en het gewicht van de lamp en hoe vaak u deze gaat gebruiken. Ook is het belangrijk om te bedenken wat voor soort stemming je wilt bereiken met je lichttherapielamp.

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie is gebruikt als een behandeling voor depressie, seizoensgebonden affectieve stoornis en andere aandoeningen.

Lichttherapie is het gebruik van licht om stemmingsstoornissen te behandelen. Het is ook bekend als fototherapie of fotobiotherapie. De therapeutische effecten van lichttherapie zijn goed ingeburgerd in de wetenschappelijke literatuur.

Lichttherapie wordt al eeuwenlang gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder depressie en seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD). In de afgelopen jaren is het populairder geworden vanwege de toegenomen beschikbaarheid in termen van technologie en de toename van het aantal patiënten dat behandeling zoekt voor deze aandoeningen.

Hoe lang blijven mensen doorgaans in het behandelgebied voor lichttherapie?

De behandelruimte voor lichttherapie blijft meestal een paar uur open. Het is belangrijk op te merken dat de tijdsduur dat mensen in het behandelgebied voor lichttherapie verblijven, kan variëren, afhankelijk van het type lichttherapiebehandeling dat ze ondergaan.

Lichttherapie is een vorm van psychotherapie die kunstmatige lichtbronnen gebruikt om de chemie van de hersenen te veranderen, wat op zijn beurt veranderingen in stemming en gedrag veroorzaakt. Het is aangetoond dat lichttherapie effectief is voor de behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), depressie, angststoornissen en andere stemmingsstoornissen.

Mensen brengen tijdens hun bezoek meestal ongeveer een uur of twee door in de behandelruimte voor lichttherapie.

Wat zijn de voordelen van lichttherapie?

Lichttherapie is een effectieve behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornissen. Het helpt bij de aanmaak van serotonine en melatonine. Dit is een stemmingsverbeterend effect dat ’s ochtends kan worden gebruikt om te helpen bij depressie en angst.

Lichttherapie heeft ook een positieve invloed op de slaapkwaliteit, alertheid en cognitieve functie. Het kan ook helpen het energieniveau te verhogen door de productie van dopamine, epinefrine en norepinefrine te verhogen.

Het is aangetoond dat lichttherapie voordelen heeft voor patiënten met slaapstoornissen zoals slapeloosheid, jetlag, ploegendienststoornis of narcolepsie, en om de stemming en kwaliteit van leven te verbeteren. De meest voorkomende vormen van lichttherapie zijn lichtgevende apparaten met een hoge intensiteit en een lage frequentie. Deze apparaten kunnen worden gebruikt terwijl de patiënt wakker is of slaapt om seizoensgebonden affectieve stoornis, depressie, chronische pijn, premenstrueel syndroom (PMS) en sommige vormen van angst te behandelen.

Hoe kies ik een lichttherapielamp?

Als u op zoek bent naar een lichttherapielamp, moet u rekening houden met de volgende factoren:

 • Wat is het doel van uw lichttherapie?
 • Welk type licht wil je gebruiken?
 • Hoeveel tijd besteedt u aan het gebruik van uw lamp?
 • Hoe vaak moet je het gebruiken?
 • Is er een aanbevolen hulpstuk voor uw lamp?

Lichttherapie is een effectieve behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornissen en kan helpen bij andere psychische problemen. Het wordt ook gebruikt als een algemene stemmingsbooster. Het meest voorkomende type licht dat bij deze behandeling wordt gebruikt, is blauw licht, waarvan is aangetoond dat het de stemming en het energieniveau verbetert.

Wat zijn de verschillende soorten therapieën die lichttherapielampen bieden?

Lichttherapielampen worden om verschillende redenen gebruikt, zoals de behandeling van Seasonal Affective Disorder (SAD), helpen bij het slapen, bestrijden van vermoeidheid en verbeteren van de concentratie.

Lichttherapie is een vorm van fototherapie waarbij natuurlijk of kunstlicht wordt gebruikt om de stemming en circadiane ritmes te veranderen. Lichttherapielampen geven licht in de vorm van fluorescerende of gloeilampen die specifieke golflengten van licht uitstralen.

Hoe werkt een lichttherapielamp?

Lichttherapielampen worden gebruikt om seizoensgebonden affectieve stoornissen, jetlag en andere slaapstoornissen te behandelen. Ze zenden licht uit in het blauwgroene spectrum om de circadiane ritmes te helpen reguleren.

Lichttherapielampen worden ook vaak gebruikt voor algemene welzijns- en gezondheidsredenen, zoals het verbeteren van de stemming, het energieniveau en de slaapkwaliteit.

Er zijn veel verschillende soorten lichttherapielampen die verschillen in hun kenmerken en voordelen.

Hoe vaak moet ik lichttherapie gebruiken voor het beste effect?

Lichttherapie is een behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornis, die wordt veroorzaakt door gebrek aan zonlicht in de winter. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van depressie en angststoornissen.

Lichttherapie kan in de wintermaanden gunstig zijn voor de hersenen, het lichaam en de stemming. Het mag echter niet dagelijks worden gebruikt, omdat het kan leiden tot gevoeligheid voor licht of vermoeidheid.

Om het beste effect van lichttherapie te krijgen, moet u het minstens drie keer per week gebruiken en ervoor zorgen dat u in uw dagelijks leven voldoende wordt blootgesteld aan natuurlijk licht.

Soms kan het best moeilijk zijn om het beste lichttherapie lamp te vinden. Met elke nichemarkt die zoveel verschillende producten aanbiedt, is het logisch dat dit het geval is.

Helaas kan dit feit het ongelooflijk moeilijk maken om het artikel te vinden dat het beste bij je behoeften past. Daarom hebben we deze lichttherapie lamp-koopgids samengesteld.

Het beste lichttherapie lamp vinden

Hier bespreken we een aantal factoren die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u het beste lichttherapie lamp voor u koopt.

Ongeacht het type artikel dat u wilt kopen, de kans is groot dat er bestaande koopgidsen op internet zijn, die allemaal tot doel hebben u goede lichttherapie lamp-aanbevelingen te geven.

Ondanks deze aanbevelingen is het echter altijd een goed idee om zelf onderzoek te doen. Naast dit onderzoek is het ook super handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Welke functies moet dit artikel hebben om perfect aan mijn behoeften te voldoen?
 • Wat is mijn budget?
 • Moet ik een bepaald merk kopen?

Zodra je deze vragen hebt beantwoord en een goed idee hebt van wat je zoekt, wordt het koopproces een stuk eenvoudiger. Houd er rekening mee dat wanneer u op zoek bent naar het beste product, u zich niet hoeft te haasten. In feite worden zeer zelden de ideale producten gevonden door de eerste te kiezen die u ziet of door uw beslissingen op slechts één factor te baseren. Neem de tijd en geniet van het proces!

Nu, met de antwoorden op de vorige vragen in gedachten, raden we je aan om onze aankomende koopgids voor lichttherapie lamp te gebruiken om te vinden wat je zoekt.

Merk

In sommige gevallen is het merk van lichttherapie lamp erg belangrijk. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een artikel dat samenwerkt met een ander artikel, is het heel goed mogelijk dat beide producten van hetzelfde merk moeten zijn. Als dit het geval is, is het van vitaal belang om op deze factor te letten, aangezien het kiezen van het verkeerde product het verschil kan betekenen tussen het verspillen van uw geld en het kopen van een geweldig product dat functioneert zoals het hoort.

Kenmerken

De functies in een bepaald lichttherapie lamp zijn belangrijk omdat ze kunnen bepalen welke versie van een artikel je nodig hebt en hoeveel geld je moet uitgeven. Overweeg alle belangrijke functies die u wilt dat uw artikel heeft en neem geen genoegen met iets dat niet ten minste ¾ van uw vakjes aanvinkt.

Beoordelingen

Klantrecensies over lichttherapie lamp zijn cruciaal – vooral als je een product koopt dat veel geld kost of van groot belang is. Gelukkig zijn de meeste producten online te vinden, wat betekent dat het gebruikelijk is dat er tientallen klantrecensies zijn van degenen die al een bepaald product hebben gekocht.

Let op deze beoordelingen. Let op de voor- en nadelen die ze noemen, en neem deze mee in je grote beslissing. In sommige gevallen zul je gedwongen worden om één nadeel op te offeren om een bepaalde professional te krijgen, maar in beide gevallen zal het nuttig zijn om je bewust te zijn van de mogelijke nadelen.

Kwaliteit

Uiteraard staat kwaliteit centraal. U wilt geen product van lage kwaliteit kopen. Als u dat wel doet, loopt u het risico dat uw artikel kapot gaat, niet goed werkt of op een andere manier zeer teleurstellend blijkt te zijn, evenals geldverspilling.

U kunt de lichttherapie lamp kwaliteit vergelijken door te onderzoeken waaruit uw potentiële aankopen zijn gemaakt, en de afzonderlijke artikelen tegen elkaar af te zetten om te zien welke van de beste materialen is gemaakt.

Garantie

Garantie zal niet altijd belangrijk zijn, maar dat kan het zeker zijn. Dit geldt met name als het artikel in kwestie technisch of duur is. Een goede garantie is na aankoop voor een langere tijd geldig en dekt een groot aantal problemen, variërend van defecten aan artikelen tot willekeurige ongelukken, waterschade en andere diverse gebeurtenissen die uw product kunnen beschadigen.

Gevolgtrekking

De zoektocht naar het beste lichttherapie lamp kan ontmoedigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan veel gemakkelijker worden gemaakt door jezelf een paar simpele vragen te stellen en vervolgens kritisch na te denken over de items die je wilt kopen. Overweeg hun kenmerken, kwaliteit, merk, garantie en klantrecensies en de kans is groter dat u een geweldige aankoop doet.