Beste led kweeklamp van 2022 (TOP20)

De 20 beste led kweeklamp beoordelingen:

Bestseller Nr. 1
LED plantenlamp, volspectrum plantenverlichting, 80 LED‘s, 4-kops kweeklamp, plantenlicht, groeilamp voor planten, 10 dimniveaus, LED kweekverlichting voor kamerplanten, tuinieren, kas
 • 🌼【Het meest wetenschappelijke volspectrum】EWEIMA plantenlamp heeft 4 zwanenhalzen, gemaakt van 80 hoogwaardige LED-kralen (36 rood, 16 blauw, 28 warmgeel) en een golflengte van 380 - 800 nm. Het rode licht bevordert de fotosynthese in planten, ontkiemen, bloeien en het dragen van vruchten. Het blauwe licht zorgt ervoor dat planten meer energie opnemen door de synthese van chlorofyl. Het warmgele licht is effectief voor fotosynthese en helpt bij de ontwikkeling en ontkieming. Ideaal voor planten in alle groeiperioden.
 • 🌼【Automatische aan/uit-timer】De LED-plantenlamp heeft 3 timerinstellingen, die je elke 3/9/12 uur kunt herhalen. Je kan de tijdsduur instellen, zolang de voeding is aangesloten gaat de plantenlamp automatisch elke dag op hetzelfde tijdstip gaan branden, ook als je op vakantie bent of in het weekend. Zo groeit je plant snel en ongecompliceerd, ook als je lang afwezig bent.
 • 🌼【3 lichtmodi en 10 dimniveaus】De plantenlamp heeft 3 kleurmodi (warmgeel/blauw, rood/blauw en rood/warmgeel) in 10 dimbare helderheidsniveaus. De helderheid kan worden ingesteld op 10%, 20%, 30%, 40%... 80% en 100%. Zo kun je de helderheid en het spectrum van de plantenlamp aanpassen, zodat je planten gezond groeien. Bovendien wordt de 4-armige buis onafhankelijk bestuurd en storen de armen elkaar niet.
 • 🌼【Wetenschappelijk warmteafvoerontwerp en 360° verstelbare zwanenhals】De LED‘s van deze plantenlamp hebben een laag stroomverbruik en een uitstekende warmteafvoer. De warmte op de gloeilamp neemt snel af en blijft koel. Zo beschadigen je planten niet en gaat de lamp langer mee. De metalen clip beschikt over een 360°-slang die gemakkelijk overal kan worden geïnstalleerd en de richting en de afstand van de plantenverlichting aanpast.
 • 🌼【Breed scala aan toepassingen】Deze plantenlamp is geschikt voor tuinieren, balkon, kwekerijen, bloemen, potplanten, etc. Hierdoor wordt de groei van verschillende planten in verschillende stadia versneld. Onze LED-plantenverlichting is FCC-, CE- en RoHS-gecertificeerd. De tuinset "spade, hark en schep" wordt geleverd met het pakket. De beste keuze voor liefhebbers van binnentuinieren, zorgt voor een hoge kwaliteit en een goede oogst. Als je vragen of problemen hebt, neem dan gerust contact met ons op.
Bestseller Nr. 2
1200 W led-kweeklamp met dubbele schakelaar voor planten, compleet spectrum, planten met verstelbaar touw, vochtbewaking voor planten binnenshuis
 • Volspectrum: het licht bevat rood, blauw, geel, wit, IR en UV vergelijkbaar met de zon. Biedt groenten en bloemen alle fasen met alles wat natuurlijk zonlicht nodig heeft.
 • Dubbele schakelaar: de Veg en Bloom knop hebben verschillende functies. Veg-schakelaar: blauwe en witte led. Voor het zaaien of de jeugdige plantengroei kun je alleen de Veg-schakelaar gebruiken. Bloeischakelaar: rode en witte led voor bloeiende planten kun je zowel groenten als bloemen samen gebruiken.
 • Madeliefjesketting: de zorgvuldig ontworpen madeliefjesketting kan aan een andere eenheid worden bevestigd om de afdekking te verlengen. Geschikt voor broeikassen of kelders voor plantenfabrieken, kassen, bloemteelt, binnentuinen, in water oplosbare kweek van buizen, potplanten, kamerplanten, groentegroei, stofteelt enz.
 • Hoge efficiëntie en energiebesparing: in vergelijking met conventionele 800 watt HPS/MH verbruikt slechts 135-150 watt. 10 W chipdesign voor meer PAR-waarde en lumen uitgangsvermogen dan andere 1200 W verminderen effectief het lichtverlies en zorgt voor een lichtbenutting tot 98% Dit maakt dit groeiende licht tot een evenwicht tussen efficiënt gebruik en energiebesparing.
 • Garantie: Onze fabriek en professionals voor onderzoek, design en ontwikkeling van producten, de beste prijs voor jou. Professionele klantenservice, antwoord binnen 24 uur en 3 jaar garantie plus 30 dagen tevredenheid of retourneren
Bestseller Nr. 3
600 W, compleet spectrum plantenlicht met IR en UV, led-kweeklamp voor binnen, groei en bloei
 • Het uitgangsvermogen van het 600 W led-licht is 65 W-70 W, wij kiezen voor Samsung LED met hoge helderheid en ppdf, wij raden je aan om het voor de kweekfase van het zaaien te gebruiken. Als je kweekgebied slechts 3 x 3 meter is, kun je de 600 W led-kweeklamp van het zaaien tot de bloeiperiode gebruiken.
 • We hebben veel experimenten uitgevoerd om ervoor te zorgen dat dit volspectrumproject de plantengroei bevordert. Inclusief uv- en wit IR-licht, universeel, blauw en rood, die alle wensen van de plant in natuurlijk zonlicht bieden.
 • Waterdicht en goed afgewerkt: geen lawaai. Waterdichte driver met hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Het aluminium koellichaam is dik en robuust, kabelbeschermhoezen.
 • Hoge efficiëntie en energiebesparing: in vergelijking met conventionele 400 watt HPS / MH verbruikt slechts 65-75 watt. 10 W chip-design, biedt een PAR-waarde en een hogere lichtopbrengst dan andere 600 W.
 • Betrouwbare garantie: 1 x 1000 W plantenlamp, 1 x zonnebril, 1 x verstelbaar touw, 1 x ophangset, 1 x netsnoer. Wij bieden een 3 jaar garantie en een 30 dagen geld-terug-garantie. Als je problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden je een bevredigende service.
Bestseller Nr. 4
LED plant kweeklamp USB LED plant kweeklamp 3W kweeklamp kweeklamp kweeklampen voor kamerplanten kas
 • Helligkeit Instelbare helderheid】 Drie helderheidsniveaus instelbaar, eenvoudig aan te passen aan verschillende vereisten.
 • 【Verbetering van fotosynthese van planten】 18 stuks LED kralen voor plantenteelt (12 stuks rood licht, 6 stuks blauw licht). Het rode en blauwe licht bieden de meest efficiënte golflengten van licht om de fotosynthese te verbeteren en zo de gezonde groei van planten te verbeteren.
 • 【Producttoepassing】 Geschikt voor plantenteelt en aquariumverlichting Uitgerust met een USB-kabel om deze lamp gemakkelijk op te laden.
 • 【Kunststof schaal】 Deze LED plantenarmatuur bestaat uit een hoogwaardige kunststof schaal die stevig en duurzaam is.
 • 【360 ° verstelbaar plantenlicht】 360 ° flexibele zwanenhalzen maken het mogelijk om zich aan te passen aan elke richting of het verlichtingsgebied.
Bestseller Nr. 5
LED Plantenlicht, Bozily 300W Groeilamp LED Plantenlamp LED Kweeklamp Full Spectrum Sunlike LED Groeien Licht Plantenlicht met 338 LEDs voor Kamerplanten Botanica Groenten en Bloemen(56x30x1.8cm)
 • 🍓 Volledige spectrum voor de vruchttificatie: in tegenstelling tot andere conventionele paarse plantenlampen bevat dit 300 W plantenlicht een volledig golflengtespectrum van 380 tot 800 nm, dat bijzonder geschikt is voor stevigheid. Rode en blauwe golflengtes (400 nm tot 720 nm), infraroodstralen (720 nm tot 800 nm) en ultraviolette stralen (380 nm tot 400 nm), bevorderen de groei en de vruchtvorming van plantencellen en maken je bloemen en vruchten gezonder en kleurrijker.
 • 【Groter en efficiënter】: de afmetingen bedragen 560 x 300 x 18 mm, wat groter is dan bij andere conventionele plantengroeilampen en een groter verlichtingsoppervlak biedt. 338 led-chips en een verlichtingshoek van 90 graden zorgen voor een uitstekend spotlight-effect en zorgen ervoor dat je planten effectiever verlicht worden. 90°-reflector led met hoge nominale waarde: 565 μmol/m2 s bij 30 cm.
 • Geen ventilatie, geen lawaai, beste warmteafvoer. In tegenstelling tot andere plantenlampen met luide ventilatoren gebruiken bozily plantenlampen een aluminium achterwand en een koellichaam voor elke chip, om een uitstekende warmteafvoer te bereiken. 0 lawaai en kan gemakkelijk worden opgebouwd, ook het transport neemt minder ruimte in beslag. Het opvouwbare ontwerp maakt het mogelijk om het 300 W groeipaneel in verschillende vormen te plaatsen om aan verschillende eisen te voldoen.
 • 360 graden laten kamerplanten zonnebaden genieten: haken en hangers maken het mogelijk om hun spectrale led-groeilampen voor kamerplanten vrij op te hangen of te plaatsen om je planten te vullen. En bozily plantengroeilamp kan ook 360 graden zonder dodehoekverlichting voor je planten bereiken, waardoor je planten efficiënter verlicht worden. Bovendien kan deze led-verlichting voor kamerplanten zowel als landschapslicht worden gebruikt.
 • 【Breed inzetbaar】: ideaal voor kamerplanten, potplanten, zaailingen, bloemententoonstelling, bonsai, teelt, waterspinazie, broeikas enz. Zoals aubergines, sla, okra, tomaten, aquariumplanten zoals algen die in verticale boerderijen groeien, tenten, container groeisysteem, groeiruimte.
Bestseller Nr. 6
Sondiko Led-plantenlamp, kweeklamp, automatisch in- en uitschakelen, elke dag met verbeterde controller, 48 leds, 4 dimbare niveaus voor kamerplanten (verpakking van 2)
 • Volspectrum plantenlamp voor kamerplanten: met 48 premium ledlampen (50.000 uur levensduur, golflengte 380-800 nm). Volspectrum plantenlampen kunnen je plant elk licht geven dat je nodig hebt. Efficiënter dan een eenvoudige combinatie van rood en blauw licht. Het helpt om de plantengroei te versnellen. Geschikt voor groenten, bloemen, fruit en nog veel meer.
 • Verbeterde controller en 4 dimbare niveaus: de Sondiko led-plantenlampstrips bieden 4 dimbare modi voor verschillende stadia van de plantengroei. Hij past de helderheid tussen 25%/50%/75%/100% lichtintensiteit aan om aan de verschillende fasen van de plantenteelt te voldoen. Vergeleken met de oude versie van het kwartshorloge. Onze nieuwe controller-timer is nauwkeuriger. Met 3 toetsen en 2 statuslampen is het veel eenvoudiger te herkennen.
 • Automatische aan-/uitschakeltimer voor elke dag: deze plantenlamp voor gebruik binnenshuis kan zo worden ingesteld dat hij na 3/9/12 uur uitschakelt. Nadat je de uren hebt ingesteld, wordt het licht na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld en de volgende dag op hetzelfde moment ingeschakeld. Je hoeft je geen zorgen te maken over je planten als je op vakantie of in het weekend weggaat.
 • Eenvoudige en veelzijdige installatie: deze groeilamp in lijstvorm bevat 3M-plakbanden, kabelbinders en 2 schroeven voor drie eenvoudige bevestigingsmogelijkheden. Een schroevendraaier is praktisch voor de installatie. Eenvoudige installatie op kasten, planken, muren en meer. De lengte van deze groeilamp bedraagt 33,5 cm en is aanpasbaar. Ook als je niet ervaring hebt met technische installatie, kun je deze lamp eenvoudig monteren.
 • Beste service: wij zijn een professionele fabrikant van led-lampen met geavanceerde F&E-afdeling. Als je problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden je de beste service.
Bestseller Nr. 7
Roleadro 75W LED-Plantenlamp Volledig Spectrum LED-Kweeklamp Plantenlamp LED-Kweeklamp Voor Kamerplanten Groenten en Bloemen
 • 🌼Roleadro Nieuwe Upgrade Plant Lamp LED Grow Light 75W: 169 Full Spectrum LED Chips bootsen natuurlijk zonlicht na, brengen de juiste golflengte die gunstig is voor planten, zorg voor je planten als een baby, Geschikt voor alle groeifasen. Vergeleken met traditionele 15w / 45w / 50w LED-groei, zal 75w-groeilicht 20-30% betere efficiëntie bieden, de HPS 75W die hier wordt gebruikt, verbruikt slechts 28,8W Aanbevolen hoogte: 0,3 m-1 m.
 • 🌼Snelle warmteafvoer: in vergelijking met andere plantenlampen is het verschil van onze Led Plant Light de warmteafvoerplaat aan de achterkant van de Led-lamp. We gebruiken een speciale dikke plaat van aluminiumlegering als warmtedissipatieplaat, de warmteoverdrachtprestaties zijn beter dan een normale paneelkweeklamp op de markt! Dit ontwerp helpt de warmte sneller naar de lucht af te geven dan kartonnen LED-kweekpanelen en verlengt de levensduur van het product.
 • 🌼GEEN ventilatoren, geen lawaai, erg stil, je kunt het zelfs in je woonkamer gebruiken. Je kunt de plant elke dag zien groeien en zelf genieten van het kweken van planten, terwijl je je gezin gezonder en origineler biologisch voedsel geeft.
 • 🌼Productspecificaties: de led-kweeklamp is 276 * 276 * 14 mm, weegt 0,95 kg, erg dun en licht, het dekkingsgebied is 1-2 m2, onze aanbevolen installatiehoogte is 0,3-1 m en de werktijd is zaailingfase 14- 18 uur; Vegetatiefase: 14-18 uur; Bloeitijd: 10-12 uur.
 • 🌼Roleadro 75w Grow led wachstumslampe ist ideal für alle Arten von Zimmerpflanzen, Es ist ein sehr gutes Gerät für die Keimung, Gemüsephase und Blüte Stufen, weit verbreitet für Pflanzen wie Orchidee, Kartoffeln, Salat, Chili, Tomaten, Garten oder Grow Room. 1 Jahr Garantie und 30 Tage Geld-zurück-Garantie.
Bestseller Nr. 8
WEIATTLE 65W LED Plantenlamp met Samsung LED's Kweeklamp lamp volledig spectrum LED groeilamp Full Spectrum Plantenlampen voor hydrocultuur Kas Kamerplanten Groente en bloem,equivalent aan 600W HPS
 • 【LAGE BEDRIJFSKOSTEN EN HOGE KWALITEITSPRESTATIES】WEIATTLE LED Groeilampen maken tegenwoordig gebruik van de nieuwste hoogwaardige LED Technologie: Samsung's zeer energiezuinige LM281B+ diodes met 2.1umol/J zorgen voor een krachtige lichtopbrengst. So Hierdoor behaalt de een hogere PPFD waarde van 889 umol/㎡/s (Hoogte 30cm) .Gelijk aan traditionele 600W HPS/MH Lamps,The only 65Watt of power, , while help gets 50% higher yield harvest. The maximum output is 2.0g/w.
 • 【OPTIMALE FULL-SPECTRUM VERLICHTING】 Uitstekend volledig spectrum - wit, blauw, rood en IR (3000K, 5000K, Rood 660nm en IR 760nm). 3000K geeft meer roodachtig licht en de 5000K geeft meer blauwachtig licht. Het 660nm rode en IR-licht is vooral handig tijdens de bloei, waar het de bloeitijd versnelt en de opbrengsten verhoogt. Gelijkmatig over het oppervlak en diep in de wortels en bodem van het bladerdak voor consistente bloemen van de hoogste kwaliteit.
 • 【Vereenvoudigd structuurontwerp】 GEEN ventilatoren, geen lawaai, zeer stil. Hoge beveiligingsprestaties. Doorgegeven CE, RoHS, FCC-certificering. Door de hoogwaardige componenten gaat de LED kweeklamp langer mee, maar bespaart u ook geld. Laat je plant meer energie krijgen maar verbrand je planten niet Consistente bloemen van topkwaliteit. Raak de lamp niet direct aan tijdens gebruik
 • 【Aanbevolen】Het wordt aanbevolen dat de beste ophanghoogte 30 tot 50cm is(Pas de ophanghoogte aan volgens de LUX die de plant nodig heeft),De maximale effectieve dekking is 90*90cm.Groentedekking: 76*76cm,bloem of fruit: 60*60cm. NIET waterdicht?Waterdicht maken is eenvoudigweg een laag lijm op het oppervlak spuiten.Na een lange tijd van experimenteren zal het oppervlak van de diode bedekt zijn met veel stof en zal het moeilijk schoon te maken zijn,wat de spectrale waarde sterk zal verminderen
 • 【Beste Service en Zorgeloze Garantie】: WEIATTLE is een professionele fabrikant van LED-groeilampen met een sterk R & D-team en veel lichttesters. Productkwaliteit en vriendelijke klantenservice zijn altijd onze prioriteit. We bieden 2 jaar garantie plus 30 dagen geld-terug-garantie en professionele begeleiding om jou en je planten te helpen beter te groeien.
Bestseller Nr. 9
Kweeklamp - LED 18 W-lamp - kan worden aangesloten op de gebruikelijke lampkabel
 • Heb succes met je planten - Licht is belangrijk voor planten, vooral als je planten binnenshuis wil kweken! Kleine scheuten hebben licht nodig zodra ze verschijnen en geven de voorkeur aan veel licht. Onze kweeklamp geeft je planten wat ze nodig hebben en zorgt ervoor dat je succes zal hebben met tuinieren.
 • Eenvoudig te gebruiken - Onze LED-plantenlamp is supergemakkelijk te gebruiken. Hang de planten-LED-lamp gewoon over je planten en zet hem aan. Dat is alles - geen gedoe met verschillende tijd- of intensiteitsfuncties.
 • Energiezuinig & Veilig - LED-lampen zijn een energiezuinig alternatief dat veel licht per watt geeft en een lange brandduur heeft. Ze geven heel weinig warmte af, waardoor de kans op hitteschade aan gevoelige bladeren minimaal is.
 • Compatibiliteit - De LED-lamp heeft een E27-voet en kan worden aangesloten op de gebruikelijke lampkabel.
Bestseller Nr. 10
Led Groeilampen voor Kamerplanten 210 LEDs Kweeklampen Volledig Spectrum 100 W Plantenlicht Wit Timer 4/9/12H, 5 dimniveau 3 Schakelmodus Groeiende Lamp voor Indoor Planten, Groenten en Fruit
 • Volledig spectrum led-groeilicht – 100 W vergelijkbare zonlicht-groeilamp dekt de golflengtes van 380 nm tot 780 nm af en beschikt over een 210-delige warmwitte led-chip, die de fotosynthese effectiever bevordert, de groeisnelheid verhoogt en de kieming, de groei en de bloei en de vrucht van de planten bevredigt. Perfect voor alle soorten kamerplanten in alle groeifasen.
 • 5-traps helderheids- en 3-schakelaar-modus -- Deze volspectrum groeilamp met 5 dimbare standen: 20%, 40%, 60%, 80% en 100% lichtintensiteit en 3-schakelaarmodus: A-licht aan, B-licht aan of AB-licht aan. Meer keuze kan aan verschillende behoeften van verschillende kamerplanten voldoen.
 • cyclus-timerfunctie & 12 V 2 A-stekker – je kunt de timing eenvoudig met de timer-instelling (06.03.12 uur) instellen, en het plantengroeilicht brandt door het cyclusgeheugen de volgende dag op hetzelfde moment automatisch op en neer timerfunctie. Het wordt geleverd met 12V-stekker, die meer veiligheid biedt dan USB-stekker en meer stroom voor plantenlicht kan leveren.
 • Verstelbare zwanenhals - en warmteafvoerontwerp - Dit dubbele kop-groeilicht met een flexibele 360 graden hals kan gemakkelijk worden ingesteld om de hoek en de afstand tussen het licht en de planten aan te passen. Een hoogwaardige aluminium schaal voor de luchtvaart is beter geschikt voor warmteafvoer en verlengt de levensduur van de groeilamp.
 • Veel gebruikt & garantie – upgrade led-planten groeien licht voor kamerplanten, geschikt voor hydrocultuur-, kas, tuin-, donkerkamer- en balkonplantenzaailingen, die de groei van verschillende planten in verschillende stadia zoals vetplanten, tomaten, paprika's, rozen versnellen, potplanten, groenten enz.
Bestseller Nr. 11
CXhome 80W LED-kweeklamp met 3/6/12H Cyclustimer Plantlicht 3 Modi 360 ° Verstelbare Zwanenhals & Bureauklem LED-Kweeklamp 10 Helderheid voor Plantengroei in de kas
 • [3/9 / 12H TIMING FUNCTIE] Onze lamp is de nieuwste groeilamp met automatische timing en USB-stekker (wordt geleverd met een stroomadapter). Je kunt hem niet alleen instellen voor verlichting om de 3 uur, 9 uur of 12 uur, maar je kunt ook de helderheid van het licht en de afstand tussen licht en planten aanpassen aan de behoeften van de planten.
 • [80 HOGE KWALITEIT LED] Deze LED-lamp heeft kweeklampen die bestaan ​​uit 80 efficiënt groeiende LED's (52 rode en 28 blauwe). Het voldoet aan de voorwaarden van plantengroei zonder zonlicht. Het rode licht bevordert fotosynthese, kieming, bloei en vruchtvorming. Het blauwe licht zorgt ervoor dat de planten meer energie opnemen door middel van chlorofylsynthese om de kieming te ondersteunen.
 • [10 DIMMABLE & 3 CHANNELS] Grow-Lampen bieten 10 dimmbare Modi und 3 Spektrum-Modi für verschiedene Stadien des Pflanzenwachstums. Es hat 10 Lichtintensitätsstufen und 3 Spektralmodi (rotes, blaues und gemischtes Licht), um verschiedenen Stadien des Pflanzenwachstums gerecht zu werden.
 • [DETAILS VAN ONTWERP] De LED-kweeklampen hebben een USB-poort die gemakkelijk kan worden aangesloten op een USB- of stroomstekker (inclusief adapter) in uw kantoor of thuis. De 4-kops lamp heeft een flexibele 360 ​​graden zwanenhals gemaakt van hoogwaardige buizen om hem in een vaste positie te houden. Met de metalen klem is de lamp overal in huis of op kantoor te plaatsen.
 • [RUIM VERSPREID] Onze kweeklamp is geschikt voor kamerplanten of een binnentuin. Het versnelt de groei van verschillende soorten planten in elk ontwikkelingsstadium.
Bestseller Nr. 12
LED-plantlamp voor binnenplanten, Romwish, 198 LED's, met timer, 9-traps dimbare LED-plantlamp, met volledig spectrum van rood, blauw en wit, geschikt voor kas-, binnentuin, groente- en fruitplant
 • 🌱 [Plantverlichting voor hele kamerplanten] De led-kweeklamp heeft in totaal 198 led-kralen, 33 blauw, 66 rood en 99 natuurlijk wit. Rood licht bevordert de fotosynthese, blauw licht helpt planten meer energie te absorberen, en 4000K natuurlijk wit licht is een licht met een volledig spectrum dat al het uniforme licht voor planten geeft.
 • 🌱 [Automatische aan / uit en geheugenfunctietimer] De timing is 3 uur, 6 uur, 9 uur, 12 uur, en het zal de volgende dag automatisch op hetzelfde tijdstip worden ingeschakeld. De schakelaarlamp wordt gevoed door een 5V-adapter of USB-poort, u kunt vrij kiezen op basis van uw behoeften.
 • 🌱 [9 dimmodi en 4 spectrale veranderingsmodi] ROMWSIH-groeilicht biedt 9 dimbare modi (20% -100%) en 4 spectrale modi en heeft 4 spectrale modi (rood in gemengd licht, blauw en natuurlijk licht), die kunnen voldoen aan de behoeften van verschillende stadia van plantengroei.
 • 🌱 [Verstelbare beugel en zwanenhals] Door de 360 ​​graden draaibare hals kun je het licht perfect rond de plant plaatsen of meerdere planten tegelijk planten. Met behulp van antislip clips zijn ze sterk en duurzaam en kunnen ze hun positie behouden voor een optimale dekking rond planten.
 • 🌱 [Tevredenheidsgarantie] ROMWISH biedt 365 dagen onbeperkte garantie! Bent u niet tevreden over onze producten, neem dan contact met ons op voor een snelle oplossing. 24-uurs klantenservice maakt uw aankoop risicoloos!
Bestseller Nr. 13
T5 162 leds plantenlamp, Full Spectrum 60 cm, LED-lampen, kweeklamp met reflector/madeliefjes-design voor zaaien, kweekrekken
 • 💚 【Update volledig spectrum en breder verlichtingsoppervlak】 Het Niello T5 plantenlicht is ontworpen met een volledig spectrum van 380-800 nm, is de professionele vervanging van zonlicht voor kamerplanten. Met name worden rode leds met 630-660 nm toegevoegd, die het spectrum rijker en efficiënter maken, beloont meer bloemen en oogst. Perfect voor het zaaien, de vegetatie- en bloeicyclus.
 • 💚 【2 schakelmodi en Daisy Chain-functie】 Deze installatielamp is uitgerust met een dubbele schakelaar, je kunt een lamp aan of twee aankiezen. Super dun en licht, kan tot 5 buislampen met elkaar verbinden. De plantenlamp heeft 2 aansluitkabels en 2 aansluitingen, beide kunnen je gemakkelijk helpen om meer lichten met elkaar te verbinden om een hogere afdekking te bereiken, zonder dat bedrading en ombouw nodig zijn.
 • Energiebesparend en uitstekende warmteafvoer: het reflectordesign kan de lichtopbrengst van deze groeiende lichten met 60 cm tot 20 ~ 25% verhogen. Vervangt 60 W HPS om het licht te groeien, helpt tot 50% energie te besparen. De lampschaal van de installatie bestaat uit 100% aluminium, dat een zeer efficiënte warmteafvoer biedt en de langere levensduur van de ledchips garandeert.
 • 💚 Eenvoudig te installeren en verstelbaar: zeer eenvoudige en snelle installatie aan zowel het plafond als de hanglamp. De verstelbare staalkabel maakt je plantage flexibeler, je kunt de afstand tussen planten en lichten vrij veranderen om aan de verschillende behoeften van de planten te voldoen.
 • 💚 【Zorgeloze garantie】 De Niello T5 plant cultiveert het licht inclusief FCC, CE, RoHS-certificering, 12 maanden garantie plus 30 dagen tevredenheids- of teruggavering, 100% terugbetaling.
Bestseller Nr. 14
Bozily 1600W LED Plantenlamp, Plantenlamp met Volledig Spectrum Plantenlamp met Afstandsbediening, Dimbaar, 6/12/18H Timer, Automatisch AAN/UIT, 216 LED-kweeklamp Voor Planten in Veg, Seedings en Flower
 • 【Bozily led-groeilamp verbeterd】 Bozily led-plantenlamp met 24 unieke grote reflecterende bekers, elke reflecterende beker met 9 chips 8 W leds (in totaal 216 stuks 8 W leds), helderder en effectiever dan geen reflecterende dubbele chips of drievoudige chips op de markt. Maximale 7,8 / g opbrengst per watt (stroomverbruik).
 • 【Plantenlicht met hoge yled en lagere kosten】 Deze groeilamp voor planten consumeert 220 W met de hoogste PAR / lumen en bereikt 2773 umol bij 6 inch. Het bespaart tot 50% energie dan andere groeilampen. Het kernoppervlak bedraagt 2,5 x 2,5 meter. Het maximale bereik bedraagt 3,5 x 3,5 meter.
 • 【Timer & automatische aan/uit plantenlamp】 Ingebouwde 6/12/18 uur timer. Stel de benodigde tijd in via de afstandsbediening. Vermijd stroomuitval van de plantenlamp. Deze led-plantenlamp volspectrum wordt dag na dag automatisch in- en uitgeschakeld. Deze led-plantenlamp is geschikt voor alle groeistadia. Een grote stuwkracht voor de fotosynthese van planten. Het helpt bij het planten om groenten te bloeien en vruchten te dragen.
 • 【Dubbele warmteafvoer plantenlamp】: de hele aluminium behuizing neemt meer dan 90% ruimte in, waardoor het warmteafvoeroppervlak aanzienlijk wordt vergroot. Ventilatoren met intelligente temperatuurregeling, de ventilator wordt automatisch ingeschakeld zodra de temperatuur 45 °C bereikt. (Als de ventilator minder dan 45 graden Celsius is). Wij raden maximaal 5 stuks hetzelfde vermogen als de plantenlamp in de madeliefketting aan
 • 【Koop meer besparen】 Als je niet 110% tevreden bent met je plantenlicht, neem dan contact met ons op en onze 24-uurs ondersteuning zorgt voor je - Bozily led-plantenlamp volledig spectrum, geen vragen, alleen liefde
Bestseller Nr. 15
FECiDA® 1000W Grow Light, 2022 Nieuwste Dimbaar LED-groeilamp Volledig Spectrum, Plantenverlichting voor Kamerplanten, Led-plantenlamp met 588PCS LED's en Daisy Chain-functie
 • 👍♔【Lower Running Cost & Higher Quality Yields】This plant light for indoor plants uses 588pcs high quality LEDs very similar to Samsung LM301B diodes, high Energy Efficiency with 2.2 μmol/J, delivers powerful light output to resulting maximum higher yields. 1000w plant growing light only consumes 130 watt home electricity, running 50% less power than the other SMD LEDs or Blurple lamps or HPS.
 • 👍♔【Dimming & Daisy Chain Function】Upgraded CR series plant led light only has a dimming knob not only used as dimming function but also used as light switch. It is easy to use. You can connect multi-lights max 4 units together by daisy chain function but only need one outlet, and you can dim every light independently.
 • 👍♔【Ideal Full Spectrum for All Growth Stages】This indoor growing light includes 3000K, 5000K, 660nm, IR and UV LEDs. 3000K and 5000K diodes provide more reddish and blueish light. 660nm and IR light is especially useful during bloom, where it speeds up flowering time and boost yields. 395nm UV light can make your plants health. The light looks fairly natural sunlight.
 • 👍♔【Inner Quiet Fan & Well Made】This plant growing lamp designed with thicker aluminum heat sink and inner quiet fan, excellent cooling system means longer lifespan of LED. High Safety performance Driver; High-quality protective covers for cables; User-Friendly Packaging. Quality components mean the light lasts longer.
 • 👍♔【100% Satisfied After-Sale Service】FECiDA grow light is a professional led grow light manufacturer more than 12 years and a reliable amazon seller more than 6 years. We know after-sale service is what mean to customers. We provide 2-year warranty and please feel free to contact us by amazon online message, email or social media just as you like if you have any problems about our products.
Bestseller Nr. 16
Led-groeilicht T5 Samsung & Full Spectrum 3500K & Rode LED-strips met Auto Cycle Timer 3/6/12 uur Dual Channel 4 Helderheidsniveau led pflanzenlicht voor kamerplanten van zaaien tot oogsten (84 leds)
 • Full Spectrum Led Pflanzenlampe: Uitstekend volledig spectrum - 15 PCS warm wit, 3 PCS rood en 3 PCS Samsung led-chip. de warmwitte led-chips zijn net als natuurlijk zonlicht. Het heeft bewezen effectief te zijn bij het bevorderen van de binnengroei omdat het de fotosynthese versnelt. Het rode licht is vooral handig tijdens de bloei, het kan de bloei versnellen en de opbrengsten van je plant verhogen.
 • Automatische AAN / UIT- en timingfunctie: met de timer van onze LED-kweekstrips kunt u deze op een vooraf ingestelde tijd in- en uitschakelen, die 3 uur, 6 uur, 12 uur heeft 3 timingmodi, 3 kleurlichten komen overeen met de 3 modi . Als de indicator uit is, is de timingfunctie uitgeschakeld. LET OP: Deze timingfunctie is 24-uurs cyclustiming. het zal ongeldig zijn na uitschakeling.
 • Helder groeilicht met 4 instelbare helderheidsniveaus en tweekanaalsregeling: 25%, 50%, 75%, 100% - om te voldoen aan de verlichtingsvereisten van elke plant in verschillende stadia. 4x 10W & 84 LED-chips, tweekanaals bediening kan 4 stuks lichtbalk verdelen in 2 sets van elk 1-2 lichtbakken, net genoeg helderheid voor alle stadia van plantengroei zonder je zorgen te maken over het verbranden van je planten.
 • Hoog rendement: de LED-lamp voor plantengroei kan het specifieke licht uitstralen dat de plant nodig heeft. Het kan het zonlicht elke dag 12 uur volledig vervangen. Dit product is vrij van 3 verlengde margrietkettingen, de lijn is lang genoeg, de led-kweeklampbehuizing is gemaakt van aluminium, dat een uitstekende warmteafvoer heeft, geen koelventilatoren nodig heeft en stil werkt.
 • Betrouwbare garantie en professionele service: eenvoudig te installeren, gratis 3M dubbelzijdige tape, kabelbinders, professionele installatiehandleiding en gedetailleerde producthandleiding. Wij zijn een professionele fabrikant van LED-kweeklampen met 13 jaar ervaring.Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op, wij zullen u professionele begeleiding bieden om uw planten beter te laten groeien. We bieden 1 jaar garantie plus 30 dagen geld-terug-garantie.
Bestseller Nr. 17
LED Kweeklamp Volledig Spectrum 50W, E27 Kweeklamp voor Kamerplanten Groenten en Bloemen, LED Plant Gloeilamp voor Hydrocultuur Broeikasgassen Organisch, Duurzaam en Hoog Rendement, 78 Stuks leds
 • 【Volledig spectrum】 Deze LED-lamp voor plantengroei maakt gebruik van zeer efficiënte LED-chips, in totaal 78 hoogwaardige lampkralen: 42 rood + 18 blauw + 6 wit + 6 IR + 6 UV. Het kan een gebalanceerde PAR-output en dekkingsgraad behouden, zodat planten het licht effectiever kunnen absorberen, het ontluikingspercentage en de overlevingskans verhogen en planten helpen gezond te groeien.
 • 【Efficiënte lichtemissie】 Het ontwerp van deze LED-plantenlamp zorgt ervoor dat het het plantoppervlak met ongeveer 180 ° licht kan verlichten, waardoor de plant uitgebreider wordt bestraald, met een hoge helderheid en uniforme dekking. Hoge lichtopbrengst. Dit soort plantensupplementlicht kan de plantengroei goed bevorderen en de opbrengst aanzienlijk verhogen. Het kan ook helpen planten vorm te geven en ze kleurrijker te maken.
 • 【Hoogwaardig, warmteafvoereffect, lange levensduur】 Dit soort groeilamp is ontworpen met hoogwaardig luchtvaartaluminium en het product is robuuster. Tegelijkertijd kunnen het verdikte aluminium materiaal en het sterke convectieontwerp de warmte snel afvoeren, het warmteafvoerprobleem van de lamp oplossen en ook het lichtverval van de lampparels verminderen en de levensduur van de lamp verlengen. Tegelijkertijd kan het isolatieontwerp ook elektrische schokken voorkomen.
 • 【Eenvoudig te installeren】 De lamp past op de standaard E27-lamphouder. De installatie is heel eenvoudig, zolang het op een geschikte lamphouder is geïnstalleerd, kan het worden gebruikt, wat handig en snel is. Het wordt gebruikt voor binnenbeplanting om de plantengroei te bevorderen, zodat planten bij afwezigheid van zonlicht of onvoldoende zonlicht toch kunnen fotosynthetiseren.
 • 【Brede gebruiksscenario's】 Deze groeilamp wordt veel gebruikt in verschillende soorten planten in kassen en binnenshuis. Bevorder de plantengroei, verhoog de opbrengst en maak planten kleurrijker. Het wordt meestal gebruikt voor bloemen, hydrocultuursystemen en het planten van groenten. In de donkere nacht, bewolkt, regenachtig, winter etc., wanneer er geen of onvoldoende zonlicht is, geeft het planten meer licht en bevordert het de fotosynthese.
Bestseller Nr. 18
WOLEZEK Plant Light, 4 Heads Kweeklampen voor Kamerplanten, 80LEDs Led Grow Light 3000K 5000K 660nm Volledig Spectrum, Timer 3/9/12H, 10 dimniveau 3 Schakelmodus, voor Groenten en Fruit
 • 【2020 bijgewerkte 4 Heads Grow Light】 De plantenlamp heeft vier zwaanvormige lampen die 360 ​​graden kunnen worden gedraaid, het verlichtingsveld is breder en kan voldoen aan de eisen van meerlaagse beplanting. De onderkant van de plantenlamp is een antislip-apparaat, dat stabieler en robuuster is.
 • 【Laatste volledige spectrum】 Wolezek LED-groeilicht bevat 80 LED's (28 stuks 5000k wit + 40 stuks 3000k warm wit + 12 stuks 660nm rood). Het spectrum 380 nm-800 nm is het meest effectieve spectrum om de fotosynthese van planten in zaailingen te ondersteunen en is zeer geschikt voor alle planten tijdens het groeiseizoen.
 • 【Automatische uitschakeling en timerfunctie】 Onze 40 W lamp voor systemen heeft een automatische timingfunctie en een USB-aansluiting (met voeding). Indien nodig kan de timer worden ingesteld op 3/9 / 12H. Je hoeft het maar één keer in te stellen en het wordt elke dag automatisch in- en uitgeschakeld.
 • 【3 verlichtingsmodi en 10 dimbare modi】 U kunt kiezen tussen 3 kleurmodi (wit licht, rood + warm wit licht en gemengd licht) en 10 dimbare modi (10%, 20% -100%), die het gebrek aan natuurlijk zonlicht en groei bevorderd door planten in planten- of bloemenstadia.
 • 【Multifunctionele en servicegarantie】 Onze plantenlamp is geschikt voor kamerplanten, potplanten, bladstekken, kasgroenten etc. Wij bieden u een garantie van 12 maanden plus een geld-terug-garantie van 30 dagen. Wij danken u en kijken ernaar uit u als onze klanten te verwelkomen.
Bestseller Nr. 19
Kweeklamp LED COB, Bozily 450W Led-Plantenlamp Groeilamp LED Full Spectrum Waterdicht IP67 LED Plantenlicht voor Kamerplanten, Broeikas, Hydrocultuur, Vetplanten, Bloemen, Zaailingen
 • FULL SPECTRUM PLANTEN BUITEN KWEEKLAMP: deze waterdichte led kweeklamp met optimaal full spectrum (380-800nm) die planten in alle stadia vega en bloei geeft. Rood (630-660nm): Bevorder direct de bloei, vruchtvorming en het verhogen van de opbrengst; blauw (440-460nm): Bevordert kieming en fotosynthese; ir(780-800nm): Bevordert de groei van plantencellen; uv (380nm): Groeilicht op zonne-energie helpt planten gezond te blijven groeien.
 • WATERDICHTE BUITENPLANTENVERLICHTING: Plantenlamp is waterdicht ip67 voor zowel buiten- als kamerplanten. Planten groeien sneller. Vooral wanneer de plant extra licht nodig heeft op regendagen en sneeuwdagen, maak je geen zorgen over schade veroorzaakt door water dat de waterdichte cob led-groeilamp binnendringt.
 • HOOG RENDEMENT COB KWEEKLAMP: Deze 450w led cob kweeklamp kan traditionele 450 watt hps/cmh vervangen en verbruikt slechts 145-155 watt. Maar maximaliseer het gebruik van lichtenergie door cob-technologie, onze experimenten bewijzen dat deze cob led-groeilicht de opbrengst met 45% -65% verhoogt, waardoor 50% energieverbruik wordt bespaard. Led cob-groeilicht heeft de hoogste prestatieprijsverhouding.
 • INTELLIGENTE KOELING LED-GROEILICHT: Dit led-groeilicht met volledig spectrum heeft een ingebouwde temperatuur-ic, intelligente regeling van de warmteafvoer ic aan de binnenkant, integrale stralingsbehuizing met warmteafvoercoating, laat de cob-groeilicht zeer goed afkoelen, zorg voor een temperatuur van minder dan 65 graden celsius, waardoor de levensduur van de cob led kweeklamp wordt verlengd.
 • WATERDICHTE KWEEKLAMP KWALITEITSBORGING: Deze led-groeilampen voor kamerplanten zijn gekwalificeerd met ce, fcc en rohs certificaten. Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met ons op, en we zullen binnen 24 uur een snelle en vriendelijke klantenservice bieden. Bozily waterdichte kweeklampen houden alleen van.
Bestseller Nr. 20
Roleadro Led-plantenlamp, 40 W, plantenlamp, plantenlamp met timer, 3 h/6 uur/12 uur, helzingsniveaus, 4 stuks, strip, groeilamp, IP65, plantenverlichting voor kamerplanten, tuinieren
 • ⤠【 Instelbare tijdfunctie 】 De lamp beschikt over een timer, waar je ook de gewenste tijd (3h, 6 uur, 12 h) kan instellen. De dagelijkse cyclus begint op de volgende dag weer (dagelijkse herhalingen van de dim- en tijdfunctie). Daarmee kan de plantenlamp via een timer worden gebruikt, die op vakantie of in het weekend de verlichting van de planten automatisch overneemt.
 • ⤠【 3:1 de beste verhouding 】 De lamp bevat 64 leds waarvan 48 rood met 620-630 nm, 16 blauwe met 460 Nm. De planten hebben deze bijzondere mix nodig omdat het zonlicht ook uit meerdere kleuren bestaat. Juist voor fotosynthese heb je dit bijzondere licht nodig om bloemen te krijgen, vruchten te vormen en de bladgroei te bevorderen.
 • ⤠【 4 niveaus helderheid 】 25%+50%+75%+100%. Met de praktische schakelaar is het vrij eenvoudig om de groeilamp op een lagere lichtinstelling of volledig op helder niveau in te stellen, het is volledig dimbaar met een hoge of lage instelling.
 • ⤠【 Lage hitte 】 de leds hebben een laag energieverbruik en ook bij de warmteontwikkeling zijn er geen problemen. Je kunt de lamp dus ook goed langere tijd laten branden. De plantenlamp brandt tot 50.000 uur, 10 x langer dan conventionele gloeilampen. Gemeten energieverbruik.
 • ❊ 【Toepassing】 De 40 W 64 leds plantenlamp past bij alle huisplanten, inclusief hydrocultuur en waterplanten. Als aanvulling op zonlicht, vooral in de wintertijden. Optimaal voor woningen die minder zon of daglicht krijgen.

Led kweeklampen zijn de beste optie als je binnen wilt kweken. Ze zijn efficiënt, gebruiksvriendelijk en hebben niet zoveel licht nodig als andere soorten lampen.

Het beste led-groeilicht is degene die u zich kunt veroorloven en het meeste uit uw geld haalt. Als je een klein budget hebt, kun je het beste voor een goedkopere optie gaan die je een goede start geeft bij het binnen kweken van planten.

Als u meer geld te besteden heeft, kunt u het beste voor een led-groeilicht van betere kwaliteit gaan dat u meer voordelen oplevert dan uw budget toelaat.

Wat zijn de voor- en nadelen van led kweeklampen?

LED-kweeklampen zijn een populaire keuze voor binnenkwekers. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele kweeklampen, zoals een lager energieverbruik en een betere opbrengst. LED-kweeklampen moeten echter om de paar maanden worden vervangen, wat voor sommige kwekers kostbaar kan zijn.

Voordelen: LED-kweeklampen bieden veel voordelen voor binnenkwekers. Ze helpen bij de plantengroei en verminderen de hoeveelheid tijd die nodig is om planten te oogsten tot 70%. Ze besparen ook op energiekosten door de hoeveelheid stroom die nodig is om de lampen te laten werken, te verminderen. LED’s gaan ook langer mee dan traditionele lampen, terwijl ze nog steeds vergelijkbare resultaten opleveren in termen van plantengroei en opbrengst.

Nadelen: Een nadeel van het gebruik van LED-kweeklampen is dat ze om de paar maanden moeten worden vervangen. Dit kan kostbaar zijn voor sommige telers die gebruiken deze lichten voor hun activiteiten. Veel telers gebruiken LED’s als vervanging voor HPS-lampen die traditioneel werden gebruikt. Deze lampen gaan veel langer mee dan HPS-lampen en verbruiken ook minder stroom. Er is een optie om LED-groeilampen te kopen die ook steeds opnieuw kunnen worden hergebruikt.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen led kweeklampen en fluorescentielampen?

Het belangrijkste verschil tussen LED-kweeklampen en TL-lampen is dat LED-kweeklampen efficiënter zijn, minder stroom verbruiken en meer geschikt zijn voor binnenkweek.

LED-kweeklampen versus TL-lampen:

 • LED kweeklampen verbruiken minder stroom dan tl-lampen.
 • LED-kweeklampen produceren een beter lichtspectrum.
 • LED’s hebben een lange levensduur in vergelijking met fluorescentielampen die vaak vervangen moeten worden.

TL-verlichting:

 • Fluorescentielampen zijn goedkoper dan leds.
 • Ze bieden een breed lichtspectrum (niet zo goed als LED’s).

Wat zijn de verschillende soorten led kweeklampen?

LED-kweeklampen zijn het meest populaire type kweeklampen voor binnentuinen. Ze bieden een breed scala aan voordelen ten opzichte van andere soorten lichtbronnen, zoals fluorescerend en HID.

Er zijn 3 verschillende soorten LED kweeklampen:

 1. Single-ended LED-groeilicht
 2. Dubbelzijdig LED-groeilicht
 3. Drievoudig LED-groeilicht.

Welk type led kweeklamp past het beste bij mij?

LED-kweeklampen zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen voor binnentuinieren. Ze geven telers meer controle over de blootstelling aan licht van hun planten, wat essentieel is voor een gezonde groei.

Er zijn drie soorten LED-kweeklampen:

 • Hogedruknatrium (HPS)
 • Metaalhalogenide (MH)
 • Fluorescerend (Fluoride)

Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten bij het kiezen van een led-groeilamp?

LED-kweeklampen zijn een populaire keuze voor binnentuinieren. Er zijn echter enkele fouten die u moet vermijden bij het kiezen van een LED-groeilamp.

Fout #1: Geen rekening houden met het planttype

Verschillende planten hebben verschillende lichtspectra nodig om goed te gedijen en te groeien. Als u niet zeker weet welk spectrum het beste is voor uw plant, vraag het dan aan uw plaatselijke kwekerij of doe online onderzoek.

Fout # 2: Geen rekening houden met de grootte van de plantruimte

De grootte van uw plantruimte bepaalt hoeveel lampen u nodig heeft en hoe groot ze moeten zijn. Als je een klein gebied hebt, is het waarschijnlijk dat slechts één of twee lampen voldoende zijn om het hele gebied te bedekken en toch voldoende licht te geven om je planten goed te laten groeien. Als u echter een groot gebied heeft met veel ruimte, zou je wat meer lampen willen gebruiken om de beste dekking te krijgen. Het type licht dat u kiest, hangt af van uw verlichtingsbehoeften. HPS-lampen zijn geweldig voor vegetatieve groei en bloemproductie, terwijl CFL’s de voorkeur hebben voor bloeiende planten. U kunt ook een T5-lamp overwegen om grotere gebieden te bedekken, maar zorg ervoor dat u er geen blokkeert.

Hoe lang gaan led kweeklampen mee?

LED kweeklampen worden steeds populairder in de markt. Ze hebben een lange levensduur en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Wanneer u LED-kweeklampen koopt, moet u rekening houden met een aantal factoren voordat u er een koopt. Deze factoren zijn onder meer grootte, stroomverbruik, lichtopbrengst en prijs. De grootte van een kweeklamp is belangrijk omdat het de ruimte bepaalt die het kan bedekken en de hoeveelheid planten die het kan ondersteunen.

Het stroomverbruik van een kweeklamp is ook belangrijk omdat het bepaalt hoeveel elektriciteit uw tuin nodig heeft om uw systeem soepel te laten werken. De output van het groeilicht is belangrijk omdat het bepaalt hoeveel licht je planten in één keer zullen ontvangen en hoe ver ze zullen kunnen reiken in hun groeicyclus. Ten slotte is de prijs ook een belangrijke factor, omdat elk product een bijbehorend kosten.

Welke led kweeklamp is het beste voor beginners?

Er zijn veel opties voor LED-kweeklampen voor beginners, maar het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste voor jou is. Deze gids helpt je bij het maken van de juiste keuze.

De belangrijkste factor om te overwegen bij het kopen van een LED-groeilamp is uw budget. De duurste hebben de beste kwaliteit en functies, maar ze kosten ook meer dan andere opties.

Light-emitting diodes (LED’s) zijn een type halfgeleiderdiode die licht uitstraalt wanneer er een elektrische stroom doorheen stroomt in voorwaartse richting. LED’s worden in veel toepassingen als lichtbronnen gebruikt, zoals LED’s voor achtergrondverlichting van LCD-schermen en digitale displays, verlichting, autokoplampen, enz.