Beste lasapparaat van 2023 (TOP15)

Het beste lasapparaat hangt af van het soort werk dat u moet uitvoeren. Ga je bijvoorbeeld een lasapparaat gebruiken voor het snijden van metaal, ga dan voor een lasapparaat met een goede snijkracht.

Het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van een lasser is het soort werk dat u nodig heeft. Zoek je een lasser die metaal kan snijden, ga dan voor een lasser met een goede snijkracht.

De 15 beste lasapparaat beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

MIG MAG lasapparaat, 130 A, vuldraad, lasapparaat, set voor beginners, IGBT-interver-lasapparaat met elektrodenlasfunctie, VECTOR WELDING

 • Veelzijdig: MIG-lasfunctie biedt de MIG 130 ook de mogelijkheid van ARC (elektroden) lassen. Of je nu met vuldraad of elektroden wilt lassen, de MIG 130A is voor beide voorbereid. Een elektrodenhouder met een 3 m lange kabel is inbegrepen, wat je nog meer flexibiliteit en veelzijdigheid in je lasprojecten biedt. Dit maakt het ook aantrekkelijk voor beginners, omdat lassen met elektroden vaak als eenvoudiger en toegankelijker wordt beschouwd.
 • Draagbaar: het MIG 130 vuldraadlasapparaat is niet alleen krachtig, maar ook licht en draagbaar. Met een gewicht van slechts 4 kg kun je hem probleemloos naar je werkplek vervoeren. Of je nu thuis in je garage, werkplaats of op een bouwplaats werkt, de MIG 130 is altijd bij de hand en klaar wanneer je hem nodig hebt.
 • Hoge prestaties: dit compacte en krachtige lasapparaat dat zonder gas werkt, biedt een vermogen van 130 A, ideaal voor een verscheidenheid aan lastoepassingen, met name voor het lassen van dunne platen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als professionals. En het beste is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de aankoop of opslag van gasflessen.
 • Inhoud levering: de MIG 130A wordt geleverd met een omvangrijke levering, die alles bevat wat je voor je lasprojecten nodig hebt. Het pakket bevat: 1 x vuldraadbrander (AK-14) met 1,5 m kabel, 1 x massetang met 3 m kabel, 1 x elektrodenhouder met 3 m kabel, 1 kg vuldraadrol NoGas 1,0 mm, 1 x laskap, 1 x hamerborstel
 • Veiligheidsfunctie: het lasapparaat is uitgerust met een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging, die voor extra veiligheid tijdens het gebruik zorgt en een lange levensduur garandeert. Bovendien geeft het digitale display de actuele bedrijfsgegevens weer, zodat de gebruiker de lasomstandigheden gemakkelijk kan controleren
Bestseller Nr. 2

HITBOX 3 in 1 mig lasapparaat 130A draagbare DC 230V MIG lasmachine met universele MMA MAG LIFT TIG - incl. lastoorts en 0,8 mm gevulde draad (HBM1200)

 • ※ 【3-in-1 lasapparaat MIG MAG】: het vuldraadlasapparaat heeft drie functies zoals MMA, MIG, TIG. Door herhaaldelijk op de knop te drukken, kan de werkmodus van het lasapparaat cyclisch worden geschakeld en de bijbehorende statusweergave de huidige werkmodus van het lasapparaat weergeven. TIP: Iedereen is getest en het is normaal dat de contactpunt zwarte brandvlekken heeft.
 • Uitstekende laseigenschappen: het paneel van de Mig-lasapparaten is eenvoudiger te bedienen. De HBM1200 heeft instelbare draadtoevoersnelheid en vermogensinstellingen, je kunt hem aan je toepassing aanpassen. De lichtboog is glad, zodat je een goed werk hebt. Houd er rekening mee dat de MIG-brander niet afneembaar is.
 • ※ 【Overload veiligheidsbescherming】Het HITBOX MIG-lasapparaat is ingebouwd in oververhittings- en overstroombeveiliging. Als de temperatuur te hoog is of de stroom het bereik overschrijdt, wordt het werk automatisch ingesteld. Dit beschermt het interne circuit van het vuldraadlasapparaat tegen schade. 3 lamellenramen en ventilatoren koelen de lasmachine tijdens het werk af en verlengen de levensduur van de HBM1200.
 • ※【Lasdraad】: het inverter-lasapparaat is uitgerust met 0,6/0,8 mm schroefdraadaandrijvingsrol. Toepasselijke draaddiameter φ0,8 / φ0,9 / φ1,0 draad, de goede hulp bij airless lassen. E-handlassen 6013 kan worden gebruikt, ook 7018. Geschikt voor koolstofstaal, roestvrij staal.
 • ※【2 jaar wrannty】HITBOX HBM1200 inverter-lasapparaat biedt een goede garantie. Als u een probleem ondervindt met het gebruik van deze machine, neem dan gerust contact met ons op de eerste keer. Onze 24 uur online klantenservice zal je helpen om het op te lossen. Koop gewoon HITBOX lasmachines met vertrouwen!
Bestseller Nr. 3

Elektroden lasapparaat, 300 A, elektrode, inverter-lasapparaat, elektroden, inverter, ARC Welder beginnersapparaat, elektrisch lasapparaat met lasmasker en draadborstel

 • Elektrodenlasapparaat - inverter-lasapparaat ARC300 met 300 A stroomsterkte. Inclusief massatang en elektrodenhouder. Booglasapparaat 300 A lasstroom en digitale display. Gebruik een lasdraad van 1,6 tot 2,2 mm.
 • Welke materialen kunnen met dit lasapparaat worden bewerkt? Je kunt met dit professionele lasapparaat bouwstaal, roestvrij staal, titanium, magnesium, koper enz.
 • Het booglasapparaat is ook uitgerust met de volgende functies: oververhittingsbeveiliging + digitaal display + draagriem
 • Inhoud levering: je ontvangt bij aankoop het lasapparaat + elektrodenhouder 1,5 meter kabel + massatang met 1,5 meter kabel + accessoireset + handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands)
Bestseller Nr. 4

FERM WEM1042 Elektrisch lasapparaat – 40-100A – Oververhitting beveiliging – Instelbare lasstroom, 290 x 195 x 170 mm

 • De WEM1042 is een compact 230V lasapparaat van FERM met een maximale lasstroom van 100 Ampère
 • Het lasapparaat is voorzien van ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging met controlelamp zodat het geen probleem is hem zwaar en langdurig te gebruiken
 • Geleverd met borstel, lasbikhamer en laskap
 • Lasvermogen: 40 – 100 A
Bestseller Nr. 5

STAHLWERK MIG MAG 160 M IGBT lasapparaat Volledig synergetisch 5 in 1 combi-apparaat met echte 160 Amp en 2 rollen aandrijving/flux gevulde draad, MIG MAG, ARC MMA, Lift TIG

 • MIG/MAG - lassen met metaal inert gas met gelijkstroom (DC). Er kan worden gelast met inactieve/inerte gassen (MIG, bijv. argon) of met actieve gassen (MAG, bijv. CO2). Gas en lasdraad komen uit één toortskop en maken het mogelijk om het laswerk met slechts één hand uit te voeren.
 • Volledig synergisch apparaat: De spanning (volt) en de draadaanvoer worden automatisch aangepast aan de ingestelde lasstroom. Dit maakt het apparaat zeer eenvoudig te bedienen, vooral voor beginners.
 • 5 in 1 combinatietoestel - MIG/MAG, gevulde flux, lift TIG& MMA lassen is mogelijk tot 160 A.
 • Rechtstreeks van de fabrikant kopen - 7 jaar garantie volgens § 13 van de algemene voorwaarden (klik op de naam van de verkoper voor de algemene voorwaarden) op lasapparaten, plasmasnijders, luchtcompressoren, filters voor lashelmen & acculaders, telefonische ondersteuning, technische ondersteuning en service, zelfs buiten de garantieperiode.
 • Producttesten, testlassen, testsnijden op locatie - overtuig uzelf van onze hoge kwaliteit.
Bestseller Nr. 6

Anbull MMA elektroden lasapparaat, 140 A, draagbaar, ARC-lasapparaat, 220 V/3000 W, IGBT inverter stick arc lasmachine, 1,5 kg, ultralicht lasapparaat

 • 1. Klein en draagbaar: 220 V elektrisch lasapparaat neemt afscheid van traditionele, omslachtige en omslachtige lasapparaten. Hij is klein, licht en handig (1,5 kg; 24 x 23 x 8 cm). Hij is direct klaar voor gebruik, als het apparaat is ingeschakeld, heeft een hoge efficiëntie en werkt energiebesparend. De machine is uitgerust met een draagtas van ongevoelige kunstvezel.
 • 2. Automatische elektrode-aanpassing: het handlasapparaat is uitgerust met geïntegreerde smartchips. Als je op de knop drukt, detecteert de Smart Chip de elektrode automatisch. De bediening is eenvoudig en het apparaat is ook voor beginners gemakkelijk te gebruiken. Let bij het gebruik van het lasapparaat op de juiste bedrijfsspanning en vermogen om schade aan het apparaat te voorkomen.
 • 3. 【Anti-stick & verstelbaar】Het elektrode-lasapparaat beschikt over een nieuwe verbeterde lichtboogstarter. Het zorgt voor een gemakkelijke start en stabiliseert de boog. De anti-stick functie kan het vastplakken van de elektrode tijdens het lasproces voorkomen. De elektrodeninterface. Het apparaat kan bovendien handmatig vrij worden ingesteld en de stroom kan ook individueel worden aangepast om een bredere toepassing te garanderen. Het kan individueel aan het werkstuk worden aangepast om nog betere resultaten te bereiken.
 • 4. Smart display: het elektrode-lasapparaat beschikt over een smart digitaal display. Het display met hoge resolutie geeft stroom en bedrijfstoestand aan. Alles wordt gedaan door de drukknop van het handapparaat.
 • 5. Efficiënte warmteafvoer: het inverter-lasapparaat is professioneel instelbaar en uitgerust met royaal gedimensioneerde warmteafvoeraansluitingen. In geval van oververhitting schakelt het automatisch de stroom uit om schade te voorkomen. Het zeer efficiënte warmteafvoersysteem maakt de machine langer zonder pauze te gebruiken en duurzamer.
Bestseller Nr. 7

STAHLWERK MIG MAG 135 ST IGBT - MIG MAG gasdicht lasapparaat met 135 ampère, FLUX gevulde draad geschikt, met MMA E-Hand, 7 jaar fabrieksgarantie.

 • MIG/MAG gasbeschermd lasapparaat met MMA E-Hand functie. Moderne IGBT-technologie - krachtige 135 A met hoge inschakelduur.
 • Vuldraad/stroom geschikt, automatische draadaanvoer, inductie en spanning instelbaar.
 • Vele extra's: High Performance Cooling & Overheating Protection, Hotstart, Anti-Stick en nog veel meer.
 • Rechtstreeks van de fabrikant kopen - 7 jaar garantie volgens § 13 van de algemene voorwaarden (klik op de naam van de verkoper voor de algemene voorwaarden) op lasapparaten, plasmasnijders, luchtcompressoren, filters voor lashelmen & acculaders, telefonische ondersteuning, technische ondersteuning en service, zelfs buiten de garantieperiode.
 • Producttesten, testlassen, testsnijden op locatie - overtuig uzelf van onze hoge kwaliteit.
Bestseller Nr. 8

HITBOX ARC200D MINI - 2-in-1 compact elektroden lasapparaat met 200A LCD SYN digitaal display inverter lasapparaat MMA E-hand/lift TIG/Hot Start/Arc Force/VAD/beschermschild

 • Smart LCD eenvoudige bediening: de HITBOX ARC200D mini-inverter-lasapparaat beschikt over E-hand en LIFT WIG-functies. Kleine laswerkzaamheden. MMA lasapparaat uitgerust met intelligent digitaal display, alarm LCD en lasstroomindicator. Eenvoudig te bedienen, veilig en comfortabel, bijzonder geschikt voor beginners.
 • Draagbaar design en veiligheid: het HITBOX lasapparaat is klein en licht. ARC-lasser heeft een gemakkelijk te dragen draaggreep, die overal kan worden vervoerd of gebruikt. Het inverter-lasapparaat beschikt over ingebouwde beveiligingen om oververhitting en overstroom te voorkomen en een veilige werking te garanderen. Afmetingen: 225 x 180 x 185 mm. Gewicht: 2,1 kg.
 • 【Geavanceerde synergie technologie】Ingebouwde systeemsynergie chip-technologie past automatisch de startlichtboogstroom aan, terwijl de metaaldikte wordt ingesteld, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je door lassen of de boog niet kunt starten. Inverter-lasser is geschikt voor doe-het-zelvers, onderhoud, reparatie en metaalbewerking.
 • 【Hot Start and Arc Force】Klein lasapparaat met boogstarttechnologie. Door de aanpassing van de lichtboogontstekingsparameters probleemloos kan een 3,2 mm lasstaven worden aangestoken. Geschikt voor lasstaven: E7018/E6013. Elektrodengrootte 1,0-3,2 mm. Het booglasapparaat werkt met materiaaldiktes tot 5 mm.
 • 【100% geldteruggarantie】HITBOX 2 jaar garantie op lasapparaten. Als u niet tevreden bent met uw aankoop, zullen wij u binnen 60 dagen vervangen of terugbetalen. Koop gewoon HITBOX-machines met vertrouwen!
Bestseller Nr. 9

STAHLWERK ARC 200 MD IGBT - lasmachine DC MMA/E-Hand/Lift-TIG Lasser met echte 200 Ampère zeer compact, single board, 7 jaar fabrieksgarantie

 • Elektrode lasapparaat met 200 ampère voor MMA /ARC elektrisch handlassen met digitaal display
 • De lichtste en sterkste in zijn klasse! Zeer handig en gemakkelijk te vervoeren, incl. draagriem.
 • Met belangrijke extra's zoals bescherming tegen oververhitting, anti-stick en warme start.
 • Rechtstreeks van de fabrikant kopen - 7 jaar garantie volgens § 13 van de algemene voorwaarden (klik op de naam van de verkoper voor de algemene voorwaarden) op lasapparaten, plasmasnijders, luchtcompressoren, filters voor lashelmen & acculaders, telefonische ondersteuning, technische ondersteuning en service, zelfs buiten de garantieperiode.
 • Producttesten, testlassen, testsnijden op locatie - overtuig uzelf van onze hoge kwaliteit.
Bestseller Nr. 10

Lasapparaat, inverter, elektrodenlasapparaat, E-hand, MMA IGBT-elektroden met 140 ampère, digitaal lcd-display, 230 V, anti-stick, hot start, Arc-Force/beschermschild

 • Krachtig lassen: het omvormer elektrodenlasapparaat biedt 140 ampère vermogen voor efficiënt elektrodenlassen (MMA)
 • Digitaal lcd-display: het geïntegreerde lcd-scherm maakt een nauwkeurige instelling van de lasparameters voor optimale resultaten mogelijk.
 • VEELZIJDIGE TOEPASSING: geschikt voor verschillende elektroden en lasmaterialen, perfect voor doe-het-zelvers en professionele lassers.
 • Flexibele maten: dit elektrode-lasapparaat is geschikt met een staafelektrode met een diameter van 1,6 tot 5 mm.
 • Eenvoudige bediening: het lasapparaat beschikt over functies zoals anti-stick, hot start en Arc-Force die het lassen vergemakkelijken en de laskwaliteit verbeteren.

Lasmachines zijn in de loop van de tijd geëvolueerd. Het beste lasapparaat voor uw behoeften hangt af van uw budget en het soort laswerk dat u doet.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een lasapparaat. Hier is een lijst met enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden voordat u er een koopt:

 • Type materiaal waarmee u gaat lassen
 • Grootte van het werkgebied
 • Soort werk dat je met de machine gaat doen
 • Uw budget

Wat is het verschil tussen een MIG- en TIG-lasapparaat?

TIG-lasmachines zijn nauwkeuriger en gebruiken een dunne draadelektrode, terwijl MIG-lasmachines een dikkere draadelektrode gebruiken.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat TIG-lassers een constante boog tussen het werkstuk en de elektrode moeten houden, terwijl MIG-lassers de machine op elk punt op pauze kunnen zetten.

MIG-lassers kunnen ook meerdere passages uitvoeren met één machine, wat niet mogelijk is met TIG-lassers.

Met welke factoren moet ik rekening houden bij het kiezen van een lasapparaat?

Lasmachines zijn een speciaal soort apparatuur die helpen bij de fabricage van metalen. Ze worden gebruikt in veel industrieën, zoals de bouw, de automobielindustrie en de productie.

De factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een lasmachine, zijn onder meer het type materiaal dat wordt gelast, de grootte van de lasmachine en het prijskaartje.

De maat moet worden bepaald op basis van wat u ermee moet doen. Als u grote materialen zoals staalplaten of aluminiumplaten moet lassen, moet u voor een groter lasapparaat gaan. Als u alleen kleine reparaties wilt uitvoeren, is een kleinere voldoende. Het prijskaartje is ook belangrijk omdat het zal bepalen hoeveel uw project zal kosten en hoeveel het in uw budget zal opnemen.

Wat is het verschil tussen enkele en dubbele lassers?

Een enkele lasser wordt ook wel een standaardlasser genoemd en kan worden gebruikt voor het lassen van dunne metaalplaten. Een dubbellasser wordt ook wel een heavy duty of industriële lasser genoemd en wordt vooral gebruikt voor het lassen van dikkere metaalplaten.

Een enkele lasser kan worden gebruikt voor zowel dunne als dikke metalen platen, maar een dubbele lasser kan niet worden gebruikt voor dun materiaal.

Hoeveel kosten lasmachines?

De kosten van lasmachines variëren afhankelijk van het type lasapparaat en de kenmerken ervan. Een lasser met laag vermogen kost bijvoorbeeld ongeveer 1.000 euro, terwijl een lasser met hoog vermogen ongeveer 10.000 euro kost.

Lasmachines zijn duur, maar de investering waard als u zwaar werk moet doen aan staal of andere metalen.

Wat zijn de toonaangevende merken lasmachines op de markt?

De toonaangevende merken lasmachines op de markt zijn Lincoln Electric, Miller Welding en Hobart.

Lassen is een proces waarbij twee stukken metaal worden samengevoegd door ze samen te smelten met warmte. Lassen kan worden bereikt met handgereedschap of elektrisch gereedschap. De elektrische gereedschappen die voor het lassen worden gebruikt, zijn onder meer een lasapparaat, een booglasapparaat, een gas-wolfraam booglasapparaat, een plasmasnijder, een autogeengasbrander en een lasersnijder.

Heb ik technische kennis nodig om een lasapparaat te gebruiken?

Het antwoord is ja en nee. Als u een beginner bent, moet u eerst leren hoe u de machine moet gebruiken voordat u aan de slag kunt. Als u echter enige kennis heeft van lasmachines en hun functies, kunt u ze gebruiken zonder enige vooropleiding.

De lasmachine is een gereedschap dat wordt gebruikt om metalen platen aan elkaar te verbinden door ze te verhitten met een elektrische stroom. Het lasproces vereist een hoge mate van vaardigheid en ervaring van de gebruiker, omdat het gevaarlijk kan zijn als het onjuist wordt uitgevoerd. Het is belangrijk voor beginners om goed te leren lassen, omdat dit grote invloed heeft op de kwaliteit van het eindproduct.

Wat is het verschil tussen gas- en elektrische lasmachines?

Gaslasmachines worden vaak gebruikt in industriële omgevingen en gebruiken meestal een op gas gebaseerde brandstof om warmte te creëren. Elektrische lasmachines worden daarentegen vooral gebruikt in de bouw- en productie-industrie.

Gaslasmachines zijn doorgaans duurder dan elektrische. Ze produceren ook meer warmte en hebben meer ruimte nodig voor gebruik.

Elektrische lasmachines daarentegen kunnen gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden getransporteerd omdat ze elektriciteit gebruiken om warmte te creëren. Ze hebben ook een kleiner formaat en minder geluid in vergelijking met gaslassers.

Wat zijn de voordelen van gaslasmachines?

Gaslasmachines worden steeds populairder in de markt omdat ze veel voordelen bieden aan de eindgebruiker.

Gaslasmachines kunnen worden gebruikt voor metaalfabricage, winkelfabricage en metaalverbindingen. Ze worden ook door fabrikanten gebruikt om producten te maken die sterker en duurzamer zijn dan andere soorten productie.

Voordelen: Gaslasmachines bieden veel voordelen voor de eindgebruiker. Ze kunnen worden gebruikt voor metaalfabricage, winkelfabricage en metaalverbindingen. Ze kunnen ook door fabrikanten worden gebruikt om producten te maken die sterker en duurzamer zijn dan andere soorten productie.

Wat zijn de voordelen van elektrische lasmachines?

Elektrische lasmachines zijn efficiënter, veiliger en gebruiksvriendelijker dan traditionele lasmachines.

Voordelen van elektrische lasmachines:

 • Elektrische lasmachines produceren minder warmte dan traditionele lasmachines. Dit komt omdat de warmte wordt gegenereerd door een elektrische boog in plaats van door de vlam.
 • Elektrische lasmachines zijn flexibeler en gemakkelijker aan te passen met een verscheidenheid aan materialen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor verschillende soorten metalen, waaronder aluminium en roestvrij staal.
 • Elektrische lassers creëren een schonere las die niet zoveel voorbereidingstijd vereist als traditionele lassers.
 • Elektrische lasmachines kunnen in elk type werkomgeving worden gebruikt, van constructie tot productie, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over giftige dampen of geluidsoverlast

Hoe lang duurt het om met een bepaalde machine te lassen?

Mensen stellen deze vraag vaak omdat ze willen weten hoe lang het duurt om met een bepaalde machine te lassen.

Als je je afvraagt hoe lang het duurt om met een bepaalde machine te lassen, dan kun je de volgende formule gebruiken:

T1 = Tijd die nodig is om één inch lengte te lassen

T2 = Tijd die nodig is voor één seconde lassen

T3 = Tijd nodig voor één minuut lassen

T4 = Tijd nodig voor een uur lassen.