Beste laptop koeler van 2023 (TOP15)

De 15 beste laptop koeler beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

NK Laptop Koeler Stand - 12-17" Laptop Computer Ventilator met 5 In Hoogte Verstelbare Stand, 2 Stille Ventilatoren, 2 USB Poorten, Snelle Koeling, Blauw LED Licht - Zwarte Kleur

 • ⌨️KOELBASIS: Met twee ingebouwde stille ventilatoren en meegeleverde intensiteitsregeling houdt u de basis van uw laptop altijd koel om de prestaties te optimaliseren en de levensduur te verlengen.
 • ⌨️5 HOOGtes: Instelbaar op de door u gewenste grootte, u kunt de hoek kiezen waarin u uw laptop wilt plaatsen om het zo comfortabel mogelijk te maken. De opvouwbare stopper aan de onderkant zorgt ervoor dat uw computer volledig vastzit en niet wegglijdt.
 • ⌨️2 USB POORTEN: Laat hem werken door de USB, meegeleverd in de doos, aan te sluiten op je computer en de koelervoet. Met het wiel aan de bovenkant van de basis kun je de stille ventilatoren activeren en hun snelheid regelen.
 • ⌨️CHARGE YOUR PHONE: Steek de oplaadkabel van uw apparaat in de tweede beschikbare USB-poort en begin met het opladen van uw apparaat terwijl u uw laptop gebruikt en koelt.
 • ⌨️COMPATIBILITEIT: De laptop koeler basis kan maten ondersteunen van 12" tot 17", sluit uw laptop nu aan en begin te genieten van de voordelen!
Bestseller Nr. 2

AABCOOLING NC70 - Laptop Cooling Pad with 6 Fans and Blue Backlight, Laptop Fan, Laptop Accessories, Gaming Laptop Cooler, Laptop Ventilator

 • ✅ AAB Cooling NC70 The black laptop stand : Efficient Laptop Cooling Pad, with six fans, adjustable by potentiometer with LED backlight!
 • ✅ Using the AAB Cooling NC70 Black Laptop Fan | Laptop Accessories | Gaming Laptop Cooler helps keeping your laptop cool, protects against overheating, and prevents you from having a few problems: performance loss and a noticeable slowdown in performance, battery life and processor crashes.
 • ✅ Gaming Laptop Cooler is compatibility with notebooks from 10 "~17.3"
 • ✅ Total dimensions of Laptop Ventilator: 350 x 250 x 20 mm Size with folded legs - lower: 350 x 250 x 29 mm
 • ✅ Fans dimension: 70x70x15 mm, Number of fans: x 6, BLUE LED Fan speed (regulated): 0 to 3000 rpm ± 10%
UitverkoopBestseller Nr. 3

ACT AC8110 Verstelbare laptop koeler met USB poort tot 17"

 • Voorkom oververhitting: de laptopverhoger met ventilator is uitgerust met een USB-aangedreven, stille ventilator voor optimale luchtstroom. AAN/UIT-knop om de ventilator te activeren.
 • ERGONOMISCHE ONDERSTEUNING: Vermijd rug- of nekpijn met de Laptop Cooler, die 5 instelbare ergonomische niveaus heeft. Help je rug recht te trekken en spiervermoeidheid tijdens werkuren te voorkomen.
 • Extra USB: de Laptop Cooling Pad heeft een ingebouwde USB-hub met 1 USB 2.0-poort voor randapparatuur en opladen. Voeding van de laptopkoeler met de meegeleverde USB-kabel.
 • UNIVERSEEL GEBRUIK: Geschikt voor laptops tot 17,3 inch. Gebruik als koelpad voor laptop en bureauverhoger of zelfs voor tablets of smartphones.
 • GEGARANDEERDE KWALITEIT: ACT blinkt uit in betrouwbare connectiviteitsoplossingen. Alle ACT producten voldoen aan internationale normen en EU-wetgeving en bieden 2-5 jaar fabrieksgarantie.
Bestseller Nr. 4

EMPIRE GAMING - Guardian S-C100 Koeling laptop RGB Gamer – 6 ventilatoren - LCD-controller - Verstelbaar op 5 hoogtes – Compatibel 12’’ tot 17’’ – Stil Ergonomisch - Verwijderbare smartphonehouder

 • EFFICIËNTE EN STILLE KOELING: De GUARDIAN-koeling verlaagt de temperatuur efficiënt, beschermt en verbetert de prestaties van uw computer dankzij 6 ventilatoren
 • REGELBARE SNELHEID: Pas de snelheid van de ventilatoren aan uw behoeften aan dankzij het intuïtieve LCD-scherm.
 • RGB-ACHTERGRONDVERLICHTING: Verlicht uw laptop naar uw smaak met de speciale knop en de 7 ingebouwde RGB-effecten!
 • STABILITEIT, VEILIGHEID EN COMFORT: Instelbaar op 5 hoogtes, basis en pootjes antislip, antivallager voor de veiligheid en stabiliteit van uw laptop.
 • COMPATIBILITEIT: Laptops van 12 tot 17 inch: Ultrabook, Netbook, MacBook Pro, MacBook Air… Verwijderbare smartphonehouder meegeleverd.
UitverkoopBestseller Nr. 6

Mars Gaming MNBC2, PC-basis, 5 ventilatoren, rode LED, 2 x USB 2.0, zwart, 43,9 cm

 • Dankzij het comfort en de ergonomie geschikt voor lange gaming-sessies
 • Koelpad speciaal voor extreem krachtige gaming-laptops met standfunctie tot 17,3 inch
 • Opvallend design, met Fluxus-opslagtechnologie en een spectaculaire rode ledverlichting
 • Exclusieve UA5 luchtstroomtechnologie met 5 ultrastille ventilatoren van 12 en 7 cm
 • Hij beschikt over twee USB 2.0-poorten, die de verbindingscapaciteit van de computer uitbreiden door de aansluiting van extra apparaten
Bestseller Nr. 7

KLIM Wind - Laptop Chiller + De krachtigste + Laptop Chiller met 4 ventilators 1200 RPM met ondersteuning + compatibel met alle maten + Nieuwe VERSIE + Blauw

 • ✅ EEN INVESTERING. Deze draagbare chiller is een investering op lange termijn, omdat hij de ventilatie van jouw PC, gaminglaptop of Macbook verbetert en oververhitting van de onderdelen voorkomt, waardoor de levensduur wordt verlengd en de prestaties worden verbeterd.
 • ✅ GROOT MODEL De KLIM chiller werkt als een draagbare ondersteuning en dekt maten van 11 tot 16 inch. Ook compatibel met laptops van 17,3 tot 19 inch. Hoewel de laptop in deze gevallen over de randen van de chiller zal komen, zal deze stabiel en onbeweeglijk blijven zonder gevaar voor wegglijden of vallen.
 • ✅ DE STERKTE OP DE MARKT. Deze chiller heeft 4 ventilatoren die tot 1400 omwentelingen per minuut kunnen draaien, waardoor het de krachtigste chiller op de markt is, waardoor de temperatuur van jouw apparatuur in minder dan een minuut daalt. Deze ventilatoren zorgen voor koeling van alle delen van jouw laptop, CPU en GPU.
 • ✅ VERFIJND ONTWERP + GEMAAKT OM LANG MEE TE GAAN. De KLIM Wind basis is één niveau hoger dan andere notebook ventilators dankzij het ontwerp en de stevige en stabiele constructie. Wij bieden 5 jaar garantie, wat aantoont dat wij vertrouwen hebben in ons product. Het is een risicovrije aankoop.
 • ✅ MULTIFUNCTIONEEL KLIM Wind heeft 2 extra USB poorten zodat je altijd een poort beschikbaar heeft. Het koelt jouw laptop, ongeacht de tijd of het gebruik: videogames, videobewerking of fotografie. Ook compatibel met PS4 en Xbox One.
Bestseller Nr. 8

KLIM Glacier + 6 Fans Laptop Cooler Stand met RGB -achtergrondverlichting + 11" - 17" + Gaming -laptopventilator + Nieuw + USB -aangedreven + stabiel en stil + voor pc, Mac, Xbox One, PS4 Cooler 17 "

 • Een goed bekende situatie. De meesten van ons hebben dit al meegemaakt: je laptop loopt langzaam, soms zelfs tot het punt dat het bevriest. Dat is al een tijdje gebeurd en je hebt nooit teveel aandacht aan de kwestie besteed omdat het niet zo slecht was ... totdat het te laat is. Nu is het gewoon frustrerend en verwent je humeur elke keer dat je met je computer werkt of videogames speelt.
 • Op zoek naar oplossingen. U kunt tijd en geld verspillen om naar de oorzaak te zoeken, IT-Ler in te huren, te wachten tot de fabrikant u een oplossing aanbiedt, of zelfs om een ​​nieuwe, dure laptop te kopen omdat "dit gewoon te oud is". De oorzaak is meestal heel eenvoudig: oververhitting leidt tot problemen. Wij bij Klim willen het beste voor u en bieden u een eenvoudige en goedkope oplossing om uw laptop te koelen.
 • ONMIDDELLIJK EFFECT. Vanwege de Klim Glacier -laptopkoeling hoort een langzame laptop bij het verleden. Zodra de 6 fans beginnen te roteren, hoef je je geen zorgen meer te maken over oververhitting in de zomer. Speel je favoriete spellen met volledige prestaties en mis nooit meer een werk- of studiedatum. Geniet van uw laptop zoals het zou moeten zijn en ervaar de nieuw gewonnen beveiliging voor een van uw meest waardevolle tools.
 • Elegant, robuust, effectief. Dit koelblok is een geweldige oplossing om zelfs de grootste gaming -laptops te koelen. Het is uitgerust met 6 ventilatoren die roteren met 2100 revoluties per minuut en een sterke luchtstroom genereren die de temperatuur binnen enkele seconden verlaagt. Met de knoppen aan de voorkant kunt u eenvoudig de ventilatorsnelheid instellen en een van uw 7 preferente verlichtingseffecten selecteren met de RGB -toets.
 • Duurzaam + productondersteuning. De ABS -structuur en de robuuste metalen rooster van de Klim -gletsjer verhogen de duurzaamheid aanzienlijk. We zijn zo overtuigd van onze producten dat we 5 jaar ondersteuning bieden op dit model, waardoor het een volledig risico -vrije aankoop voor u is. Bovendien is ons e -boek met nuttige tips om oververhitting te voorkomen. Bescherm vandaag uw waardevolle laptop zodat deze morgen perfect werkt: het zal u nooit meer teleurstellen!
Bestseller Nr. 9

KLIM Ultimate + Koeler voor laptops RGB - 11" a 17" + Koeler voor Gaming-laptop + Nieuwe + USB-ventilator + Stabiel en stil + Compatibel met Mac PS4 PS5 Xbox One

 • ✅ VAARWEL TEGEN DE OVERVERHITTING. Oververhitting van onderdelen is een grote bedreiging voor je laptop. Wacht niet tot er een ongeluk gebeurt, voorkom dit met KLIM Ultimate. Zijn krachtige en indrukwekkende ventilator van 200 mm draait op 750 RPM om een luchtstroom te genereren die je laptop in een mum van tijd afkoelt. Nooit meer last van de warmte!
 • ✅ AFKOELEN IN STIJL EN IN STILTE. De KLIM Ultimate is niet zomaar een eenkleurige laptopkoeler maar combineert ook stijl en efficiëntie. De innovatieve RGB-verlichting biedt maar liefst 5 effecten en 7 kleuren om hem aan te passen aan jouw smaak. Hij zal waar dan ook opvallen. Hij is ontworpen om zo stil mogelijk te zijn. Je merkt niet eens dat hij er is, zelfs niet op volle kracht.
 • ✅ COMPATIBEL + GEMAAKT OM LANG MEE TE GAAN. De KLIM Ultimate is geschikt voor alle laptops tot 17 inch, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de grootte. Je kunt ook kiezen uit 4 verschillende schuintes dankzij de standaard. Bovendien zal hij perfect bestand zijn tegen het gewicht van de laptop en de stoten met zijn metalen rooster. De KLIM Ultimate is bedoeld om lang mee te gaan.
 • ✅ RISICOVRIJE AANKOOP VOOR JOU. Wij bieden dit product aan met het 30-dagen retourbeleid van Amazon. Daarnaast heeft het een 5-jarige garantie, als bewijs van de kwaliteit van het product. Als je problemen ondervindt, zal ons team van specialisten in minder dan 24 uur reageren, zelfs in het weekend! Het is een 100% risicovrije aankoop voor jou.
 • ✅ BESCHERM JE INVESTERING. Je hebt waarschijnlijk nogal wat geld uitgegeven aan je computer en als die kapot zou gaan, zou dat echt erg zijn. Deze koeler is een investering => hij voorkomt oververhitting van onderdelen => maximaliseert de levensduur van je PC en verbetert de prestaties ervan ✔ EXTRA: wij bieden je het volgende ebook helemaag gratis per post aan: "7 tips om jouw computer langer in leven te houden en de prestaties te maximaliseren”
Bestseller Nr. 10

KLIM Everest Laptop Cooling Pad | Nieuw 2024 | Krachtige 4300 tpm turbo-ventilator laptop koeler | verzegeld schuim voor maximale prestaties | Vermijd oververhitting en bescherm uw gaming-laptop |

 • 📈 BESCHERM UW LAPTOP EN MAXIMALISEER DE PRESTATIES. Beklim bergen en bereik de beste prestaties van je laptop met de KLIM Everest, de opvolger van KN01! Het innovatieve en zeer effectieve ontwerp verlaagt de temperatuur van de interne componenten drastisch en verlengt de levensduur van uw laptop. Met een kleine investering bespaar je op de lange termijn honderden dollars, plus flink wat hoofdpijn!
 • ❄️ EEN VAN DE KRACHTIGSTE KOELPAD TOT DATUM: In tegenstelling tot traditionele koelpads beschikt de KLIM Everest over twee krachtige turboventilatoren (4300 tpm) die zeer hoge luchtvolumes door je computer stuwen en deze in minder dan 30 seconden afkoelen. Het afneembare schuim fungeert als een afdichting om hoge druk te creëren en de effectiviteit te maximaliseren.
 • Extra USB-poort + heldere RGB-verlichting: druk op de + en - knoppen om de 6 ventilatorsnelheden te selecteren. Gebruik de LED-knop om de gewenste kleur te kiezen (cyaan, blauw, rood, geel, wit, paars en groen) en effect (houd ingedrukt om de lichten uit te schakelen). Gebruik de extra USB-poort om uw randapparatuur (toetsenbord, muis, enz.) aan te sluiten.
 • 🛡️ DUURZAAM + UITGEBREIDE GARANTIE: Bescherm uw kostbare laptop vandaag zodat deze morgen perfect werkt! Om deze belofte na te komen, hebben we ervoor gezorgd dat we duurzame materialen en componenten van industriële kwaliteit selecteren, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Wij bieden 5 jaar garantie en onze specialisten staan 24/7 voor u klaar.
 • ⚠️ BELANGRIJKE INFORMATIE OVER COMPATIBILITEIT: Deze laptopkoelventilator is alleen compatibel met laptops tussen 14 en 17,3 inch. Kleinere modellen worden niet ondersteund. Zorg er ook voor dat uw laptop ventilatieopeningen eronder heeft, zodat de lucht er doorheen kan ontsnappen. GEBRUIK dit model NIET als uw laptop geen rasters heeft (bijvoorbeeld Apple MacBook-modellen). Voor vragen over compatibiliteit, neem contact met ons op via de optie 'Contact opnemen met verkoper' op Amazon.
Bestseller Nr. 11

Cooler Master NotePal CMC3 Notebook-koeler 'Stille 200 mm ventilator, 700 UPM, compatibel met laptops tot 15,6 inch R9-NBC-CMC3-GP, zwart

 • Productbeschrijving: Cooler Master NotePal < CMC3
 • Kleur: zwart
 • USB-versie: 2.0
 • Gewicht: 550 g
 • Afmetingen (b x d x h): 322 x 290 x 50 mm
Bestseller Nr. 12

Cooler Master NotePal U2 PLUS V2 Laptop Koeler - 2 verplaatsbare 80mm ventilatoren, Lichtgewicht, Ergonomisch zwart aluminium frame met polyesterstof - 2 jaar garantie

 • VERPLAATSBARE KOELINGSVENTILATOREN - Beschikt over twee 80mm ventilatoren (21 dBA, 2000 RPM, 31 CFM per ventilator) die verplaatst kunnen worden, zodat de koelende luchtstroom specifiek op de warme plekken gericht wordt.
 • VERBETERDE LOOKS - Het oppervlak van het aluminium frame is voorzien van een gezandstraalde finish gecombineerd met strakke polyesterstof details voor een elegante uitstraling.
 • LICHTGEWICHT ALUMINIUM FRAME - Het met precisie vervaardigde frame weegt slechts 570 gram (1.3lbs), gaat zeer lang mee en maakt het mogelijk om een luchtstroom van groot volume te realiseren.
 • ERGONOMISCHE TYPHOEK - De NotePal U2 PLUS V2 verhoogd het laptop keyboard naar de optimale kijkhoek van 12 graden en zorgt ervoor dat de polsen comfortabele ondersteuning krijgen tijdens het typen.
 • BESCHERMENDE CASE VOOR ONDERWEG - Tijdens het reizen, transformeert de U2 PLUS V2 tot een stevige beschermcase zodat jouw waardevolle hardware veiliggesteld is. Ondersteund laptops tot 17”.
Bestseller Nr. 13

NK Laptop Koeler Stand (Cooling Pad) - 12-17" Laptop Ventilator met Stand, 4 Stille Ventilatoren, 2 USB Poorten, Snelle Koeling, Blauw LED Licht - Zwarte Kleur

 • ⌨️ KOELBASE: Met twee ingebouwde stille ventilatoren en meegeleverde intensiteitsregeling houdt u uw laptopvoet altijd koel om de prestaties te optimaliseren en de levensduur te verlengen.
 • ⌨️ 2 USB POORTEN: Laat hem werken door de USB, meegeleverd in de doos, aan te sluiten op je computer en de koelervoet. Met het wiel aan de bovenkant van de basis kunt u de stille ventilatoren activeren en hun snelheid regelen.
 • ⌨️ CHARGE YOUR PHONE: Steek in de tweede beschikbare USB-poort de oplaadkabel van je apparaat en begin met opladen terwijl je je laptop gebruikt en koelt.
 • ⚠️ OFFICIËLE TECHNISCHE SERVICE IN SPANJE | KLANTENSERVICE IN MINDER DAN 24 UUR | PRODUCTGARANTIE VOOR 2 JAAR VOOR NIEUWE PRODUCTEN EN 1 JAAR VOOR GEREVISEERDE PRODUCTEN.
Bestseller Nr. 14

AABCOOLING NC71 - Laptop Cooling Pad with 5 Fans, Adjustable Tilt and Blue Backlight, Silent Laptop Cooler, Laptop Ventilator, PC Cooling Pad, PC Cooler

 • ✅ STABLE DESIGN→ 5 x Blue LED fans in Laptop Cooling Pad, One 120mm fan and four 70mm fans are suitable for efficient cooling » Fan speed (regulated): 120mm: 0~1000 rpm ± 10%, 70mm: 0~2000 rpm ± 10% → Recommended compatibility: notebooks from 15,6" ~ 18,4". Please refer to the dimensions of the stand ✅ AIRFLOW → (max. 124 CFM) » The fans direct the cool air, which is below the stand, to the entire notebook casing. This reduces the case temperature as well as the processor core «
 • ✅ Additional rear handle allows you to increase the angle of the stand up to five different ranges
 • ✅ PC COOLER IS EASY TO INSTALL→ Power cord length: 60 cm - Switch with potentiometer + manual adjustment of fans → 2 x USB connector - PC Cooling Pad works without additional drivers, Power consumption: 5V DC / 0,4A~0,9A / 2W~4,5W → Lifespan: 50000 h
 • ✅ EXCELLENT COOLING→ » The use of the AAB Cooling NC71 - Laptop Ventilator helps keep your laptop cool, protects it from overheating, and prevents from experiencing several problems: performance drop and a noticeable slowdown in performance «
 • ✅Silent Laptop Cooler is compatible with all notebooks / laptops of different matrix sizes. The size of the laptop does not matter here if the difference is within a few centimeters, but the sensitive areas where the elements are potentially exposed to damage due to excessive temperature

Laptopkoelers zijn een essentieel onderdeel van laptops. Ze helpen de laptop veilig te houden en efficiënt te laten werken.

Als het gaat om het kiezen van de beste laptopkoeler, moet u rekening houden met uw behoeften en budget.

Als u op zoek bent naar een koelsysteem dat is ontworpen voor uw laptop, wilt u misschien kijken naar de koelsystemen van bedrijven als Dell, Lenovo, HP, Apple en meer.

Als je op zoek bent naar een koelsysteem dat speciaal is ontworpen voor gaming-laptops, dan kun je misschien eens kijken naar Corsair Gaming- of Cooler Master-gaminglaptops.

Er zijn veel keuzes als het gaat om laptopkoelers. Het is belangrijk om de beste te kiezen op basis van uw behoeften en budget.

De meest populaire laptopkoeler is degene met een ingebouwde ventilator en een USB-poort. Hiermee kunt u uw oplader aansluiten terwijl u hem gebruikt. Als je meer koeling nodig hebt, kun je het beste een externe koeler kopen die je in de USB-poort van je laptop kunt pluggen. Deze hebben voldoende vermogen om laptops snel en efficiënt te koelen.

Laptopkoelers zijn er in verschillende soorten en maten en met verschillende functies zoals ruisonderdrukking, luchtstroomregeling en koelsnelheid. Om er zeker van te zijn dat u een goede aanschaft, kunt u overwegen te kopen bij vertrouwde merken zoals Dell of HP die al heel lang bestaan.

Wat is de beste laptopkoeler?

De beste laptopkoeler is er een die de beste koeling voor uw laptop kan bieden. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de beste laptopkoeler. Een van deze factoren is het geluidsniveau, omdat u de mensen om u heen niet wilt storen met luid ventilatorgeluid. Een andere factor die meespeelt, is de grootte en het gewicht van de koeler, omdat je wilt dat deze goed in je tas of rugzak past.

In dit artikel bespreken we wat een goede laptopkoeler maakt en hoe je een goede voor jezelf uitkiest.

Hoe bepaal je of een laptopkoeler goed voor je is?

Laptopkoelers zijn ontworpen om uw laptop en andere elektronische apparaten koel te houden terwijl ze in gebruik zijn. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de grootte van het apparaat dat u met de koeler gebruikt. Laptops zijn er in verschillende formaten, dus het is belangrijk om er een te vinden die compatibel is met uw apparaat.

Als je een kleine laptop hebt, is een kleinere koeler misschien het beste voor jou. Heb je een grotere laptop, dan is een grotere koeler wellicht meer geschikt voor jou.

Wat zijn de verschillende soorten laptopkoelers?

Er zijn verschillende soorten laptopkoelers die u kunt kopen, afhankelijk van uw behoeften en budget. Sommige zijn draagbaar, andere zijn klein en strak, terwijl andere veel meer functies hebben.

 • Laptop koeltassen zijn ontworpen om uw laptop koel te houden tijdens het transport. Ze hebben vakken voor andere slimme apparaten zoals tablets en smartphones. Omdat er een verscheidenheid aan ontwerpen en kleuren is, kunt u er een vinden die bij uw stijl past.
 • Laptoptassen zijn een essentiële investering voor iedereen die een laptop, tablet of smartphone bezit. Ze worden geleverd met ingebouwde plaatsen om uw apparaat op te bergen wanneer het niet in gebruik is, zodat het niet bekrast of beschadigd raakt. Ze worden ook geleverd met vakken voor andere apparaten om al je gadgets te ordenen.

Moet je een laptopkoeler kopen of gewoon een nieuwe laptop kopen?

Er zijn veel redenen waarom mensen laptops kopen. Sommige mensen willen een laptop kopen omdat ze hem nodig hebben voor hun werk, terwijl anderen dat doen omdat ze niet tegen de hitte in hun huis kunnen. Wat de reden ook is, één ding is zeker: laptops worden erg heet. Volgens sommige bronnen kunnen laptops zelfs tot 40 graden Celsius warmer worden dan de omgevingstemperatuur.

Dus wat moet je doen als je bang bent dat je laptop te warm wordt? Nou, er zijn een paar dingen die je kunt doen. Een manier is om een laptopkoeler te kopen. Met deze producten houd je je laptop koel en beschermd tegen oververhitting. Maar als dit niet genoeg voor je is, kun je overwegen een nieuwe laptop te kopen in plaats van er een koeler op te gebruiken.

Waarom raken laptops oververhit als ze op schoot liggen?

Laptops raken oververhit als ze op schoot liggen, omdat ze ontworpen zijn om op de luchtkoeler te draaien. Als je een laptop hebt die bedoeld is om zittend te gebruiken, probeer hem dan niet op schoot te gebruiken.

Laptops raken oververhit als ze op schoot liggen, omdat ze ontworpen zijn om op de luchtkoeler te draaien. Als je een laptop hebt die bedoeld is om zittend te gebruiken, probeer hem dan niet op schoot te gebruiken.

Het ontwerp van de laptop maakt het moeilijk voor luchtstroom die uit de onderkant van de laptop komt om de componenten af te koelen. Laptops gebruiken meestal een luchtkoeler die in hun chassis is ingebouwd, die koel moet blijven zodat deze de warmte van andere componenten zoals CPU en GPU kan afvoeren. De ventilator in zijn lichaam moet vaak worden vervangen als deze te veel lawaai maakt.