Beste kunstkerstboom van 2023 (TOP15)

De 15 beste kunstkerstboom beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

FairyTrees FT14/FT15 Nordmanntanne Kunstkerstboom, groene stam, gemaakt van PVC, inclusief houten standaard, 180 cm, FT14-180

 • Kunstkerstbomen, zeer echt – stabiele, extreem dichte naalden, perfect om te versieren – zeer natuurgetrouwe kleur – extreem lange houdbaarheid ook na vele jaren.
 • Gemaakt in de EU van hoogwaardige materialen – takken zorgvuldig met de hand verwerkt – geïnspireerd door echte Nordmann dennenbomen – geen schuim, glitter of dennenappels, daardoor lijkt de boom zeer authentiek.
 • De verdiepingen met lange en korte takken zijn afwisselend aangebracht: de dennenboom wint daardoor aan volume en natuurlijkheid; eenvoudige montage; geen weekmakers; moeilijk ontvlambaar.
 • Levering incl. de ecologische houten standaard – boomstandaard volledig van natuurlijk hout – inklapbaar – dankzij de houten standaard ziet de kunstkerstboom er extreem stijlvol en esthetisch uit.
 • Eenvoudige montage – afhankelijk van de hoogte bestaat de kunstkerstboom uit 2 of 3 delen. Inclusief montagehandleiding en beschermende handschoenen. De doos kan bovendien als opslag worden gebruikt
Bestseller Nr. 2

KADAX Alpentanne 220, kerstboom, kunstkerstboom van pvc, dennenboom met standaard, kerstversiering, kunstboom, boom met 435 takken (kerstboom 220 cm)

 • Natuurlijk uiterlijk: onze dennenboom van hoogwaardige pvc-folie wordt gekenmerkt door een zeer realistisch uiterlijk. Het natuurlijke groen van de takken lijkt op een echte boom en vervaagt niet na verloop van tijd.
 • Dicht - de kunstkerstboom bestaat uit 435 takken, waardoor hij zeer dicht is. De lange groene en bruine naalden geven het een natuurlijk karakter. De takken van de kerstboom met een standaard kunnen naar wens worden vormgegeven.
 • Geen naalden: de kunststof Alpentanne is een goede oplossing voor mensen die geen zin meer hebben in voortdurend opruimen. Onze kunstkerstboom laat geen naalden vallen, wat er aanzienlijk toe bijdraagt dat je met Kerstmis meer tijd hebt voor aangename dingen.
 • Stabiele sokkel: de kerstboom bevindt zich op de standaard van robuuste kunststof. De stabiele sokkel voorkomt het omvallen van de boom en het beschadigen van de kerstversiering. De dennenboom blijft stabiel onder het gewicht van glazen ballen en lampjes.
 • Veilig: een echte kerstboom kan bij kortsluiting gemakkelijk beginnen te branden. Bij onze kunstkerstboom is dat onmogelijk, omdat hij van vuurvast materiaal is gemaakt. De verkrijgbare maten bedragen 180 en 220 cm. In de set bevindt zich alleen de boom. De decoraties zijn niet inbegrepen.
Bestseller Nr. 3

FAIRYTREES Kunstkerstboom, 180 cm, spar, natuur, met kerstboom, houten standaard, kunstdennenboom met groene stam, gemaakt in de EU

 • Kunstkerstbomen, net echt - stabiele, extreem dichte naalden, perfect om te versieren - zeer natuurgetrouwe kleur - liefdevol met de hand gemaakt - traditionele vorm
 • Gemaakt in de EU van hoogwaardige materialen - de takken zijn zorgvuldig met de hand verwerkt - geïnspireerd door echte sparren-naaldbomen - geen schuim, glitter of dennenappels, daardoor ziet de boom er zeer authentiek uit
 • Dankzij de groene boomstam lijkt de kerstboom nog voller en natuurlijker - eenvoudig te installeren - lange levensduur - geen weekmakers, moeilijk ontvlambaar.
 • Levering incl. de ecologische houten standaard - boomstandaard volledig van natuurlijk hout - inklapbaar - dankzij de houten standaard ziet de kunstkerstboom er extreem stijlvol en esthetisch uit.
 • Eenvoudige montage - afhankelijk van de hoogte bestaat de kunstsparren uit 2 of 3 delen - inclusief montagehandleiding en beschermende handschoenen. De doos kan bovendien als opslag worden gebruikt
Bestseller Nr. 4

SALCAR kunstkerstboom 180 cm met 580 punten, kunstkerstboomparaplu systeem incl. Kerstboomstandaard, kerstdecoratie - groen 1,8 m

 • Premium kwaliteit: kunstkerstboom, plastic boom, kleur: groen, van PVC (moeilijk ontvlambaar polyvinylchloride), hoogwaardige kunstmatige dennennaalden, in totaal 580 punten, lengte van de naalden: 2,5-5 cm, lengte van de takken: 15-20 cm. Totale hoogte (inclusief standaard): 180 cm.
 • Groot volume: de afzonderlijke takken met lange en korte takken zijn afwisselend aangebracht, zodat de dennenboom aan volume en natuurlijkheid wint. Geen weekmakers, moeilijk ontvlambaar.
 • Eenvoudige montage: na het aansluiten van de afzonderlijke elementen spant de punten automatisch op. De afzonderlijke takken moeten handmatig worden geopend.
 • Veilig en milieuvriendelijk: geschikt voor binnen en buiten. Er zijn geen weekmakers toegevoegd en het is moeilijk ontvlambaar. Lange houdbaarheid en herbruikbaar. Gemakkelijk op te bergen en op te bergen voor opnieuw gebruik.
 • Geen grenzen van de decoratie: de boom kan als een echte kerstboom naar believen met kerstbollen, lichtkettingen en andere worden versierd. Als je onze Salcar kerstverlichting wilt kopen, zoek dan op Amazon naar "Salcar LED". U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice.
Bestseller Nr. 5

National Tree Company Kunstkerstboom, groen, Dunhill-dennenboom, inclusief standaard, 2,4 m

 • Deze kunstgroene kerstboom van Dunhill is 2,7 m hoog en heeft een diameter van 167,6 cm. Met honderden individueel vervaardigde takken om volle takken te creëren, is deze boom zo ontworpen dat hij er levensecht uitziet en aanvoelt.
 • Ontworpen om er levensecht uit te zien en aan te voelen. Deze boom definieert door zijn liefde voor detail, met honderden individueel vervaardigde takpunten die de brede, volle takken vormen die ruimte creëren voor je lichten en ornamenten.
 • Deze boom beschikt over voorgemonteerde, opklapbare takken die voor een eenvoudige installatie naar beneden worden geklapt en voor een snelle en comfortabele opslag weer inklappen. 45-60 minuten opzij zetten om de boom goed te vormen door de takken terug te trekken en de punten uit elkaar te trekken.
 • Gemaakt van stevige, hoogwaardige materialen, hypoallergeen, vuurvaste naalden, is deze boom gebouwd om de komende jaren kerstsfeer te brengen. Inclusief robuuste metalen voet. Realisme: traditioneel
 • Bij National Tree Company geloven wij dat bijzondere vakantieherinneringen niet ver en weinig tussen zich hoeven te liggen. Laat onze decoraties in deze kersttijd je huis veranderen, terwijl je je concentreert om meer van deze magische momenten te creëren.
Bestseller Nr. 6

Casaria Kerstboom 310 Tips Metalen Voet 150 cm PVC Dichte Takken Kunstkerstboom kerstmis Groen

 • KERSTSFEER - Met de CASARIA kerstboom tover je in een paar stappen een geweldige kerstsfeer tevoorschijn en laat je jouw ogen oplichten. De kunstkerstboom ziet er verbazingwekkend echt uit en kan worden versierd met prachtige kerstversieringen.
 • HOOGWAARDIG - De kerstboom is van hoogwaardig PVC-materiaal, waardoor je hem elk jaar opnieuw kunt gebruiken. De boom is gemakkelijk te verzorgen, prikt niet en kan na de feestdagen uit elkaar worden gehaald en ruimtebesparend worden opgeborgen.
 • SIMPEL - De boom is snel en gemakkelijk te monteren. Je hoeft alleen maar de afzonderlijke sparrensecties samen te voegen. Je kunt de kerstboom ook naar wens vormen en de takken op elkaar afstemmen. De individuele naalden prikken niet.
 • PERFECT FORMAAT - De kerstboom meet 150 cm en past daardoor in elk huis. De boom maakt ook indruk met zijn dichte groene takken en is uitgerust met in totaal 310 punten.
 • INCLUSIEF VOET - De meegeleverde metalen kerstboomstandaard zorgt voor een veilige en stabiele houvast. Zet jouw dennenboom dus in een handomdraai op en geniet van de kerst blikvanger in jouw huis!
UitverkoopBestseller Nr. 7

VA-Cerulean Kunstkerstboom, moeilijk ontvlambaar, snelle montage, kerstdecoratie, kunst dennenboom, kerstboom met standaard, groen pvc met sneeuweffect, 180 cm

 • Verschillende maten: er zijn 5 verschillende maten beschikbaar: 120 cm, 150 cm, 180 cm, 210 cm, 240 cm. Je kunt de perfecte boom naar wens selecteren.
 • Veiligheid en milieubescherming: de bladeren bestaan uit moeilijk ontvlambaar pvc en de boombehuizing uit dik staal, dat duurzaam en onderhoudsvriendelijk is.
 • Recyclen: de kunstkerstbomen kunnen elk jaar steeds opnieuw worden geplaatst en vervolgens ruimtebesparend worden opgeborgen.
 • Gemakkelijk te monteren: met een opvouwbare metalen houder kan de kerstboom de takken en bladeren in de perfecte vorm naar wens ontvouwen.
 • Kerstdecoratie: het is de beste decoratie voor Kerstmis en zorgt voor een feestelijke sfeer, en wij raden kerstballen, lichtsnoeren, led-lichtsnoeren en andere decoraties aan die bij onze kerstboom passen.
UitverkoopBestseller Nr. 8

LARS360 180 cm kunstkerstboom, dennenboom, groen, pvc met sneeuweffect, kerstboom van pvc, voor thuis, kantoor, winkels en hotels, kerstdecoratie

 • 🎄 [PVC Kunstkerstboom]: 180 cm Kunstdennenboom: Kleur: groen, gemaakt van pvc (moeilijk ontvlambaar polyvinylchloride), hoogwaardige kunstdennennaalden, in totaal 500 takken. Plastic boom inclusief metalen standaard.
 • 🎄 [Eenvoudige montage]: de takken en het basisframe kunnen met een paar eenvoudige stappen worden gemonteerd. Elke tak opent met de hand met rijke en weelderige bladeren en simuleert zo een echte kerstboom.
 • 🎄 [Hoogwaardig materiaal]: dit product is gemaakt van niet-brandbaar pvc-materiaal, wat de veiligheid verhoogt en het tot een alternatief maakt voor echte bomen. Kunstkerstbomen kunnen worden hergebruikt.
 • 🎄 [Robuuste metalen standaard]: uitgerust met een robuuste ijzeren standaard is deze kerstboom stabiel en duurzaam, voor een lange levensduur. In vergelijking met een goedkope plastic standaard biedt onze standaard de boom een betere steun en meer balans, waardoor hij recht blijft staan en kapot gaat wordt voorkomen.
 • 🎄 [Vol takken en bladeren]: de bladeren van deze kerstboom zijn gemaakt van hoogwaardig pvc, wat hem een realistisch en vol uiterlijk geeft. De extreem dichte takken maken ze de perfecte decoratie en ideaal voor kleine woningen, kinderkamers, winkels of kantoren. Creëer een perfecte vervanging voor een echte boom in elke ruimte tijdens de kersttijd.
Bestseller Nr. 9

Yorbay Kunstkerstboom met verlichting witte sneeuw LED kerstboom voor kerstdecoratie (180 cm 340LED)

 • 【Stabiel en hoog draagvermogen】De boom bestaat uit deze componenten: boombehuizing met drie verdiepingen + ijzeren houder en een ijzeren voet. De voet heeft een diameter van 40 cm en de diameter van de ijzeren buis bedraagt 22 mm. Deze constructie is zeer stabiel en sterk.
 • 【Ingebouwde ledverlichting】De kerstboom wordt geleverd met GS-gecertificeerde ledlampen, 340 warmwitte lampkralen en een 200 cm lang netsnoer. Het product is IP44 waterdicht en heeft een vermogen van 6 W. Je hoeft geen extra lampen te kopen. Steek de stekker in het stopcontact en de boom begint te branden. Een eenvoudige variant om de boom te versieren.
 • 【180 cm, 930 takpunten + kunstmatige sneeuwvlokken + 56 echte dennenappels 】Supersimulatiedesign: gemaakt van wit pvc en gesimuleerde sneeuwvlokken (geen zuivere sneeuwvlokkenspray), de naaldpunten vormen een volledige tak met een heldere naaldstructuur. Het aantal boomnaalden bedraagt ongeveer 930 stuks, boompunt bedraagt ongeveer 116, wat een zeer hoge dichtheid is. Met echte dennenappels als decoratie ziet de hele boom er nog echt uit.
 • Eenvoudige montage: automatisch boomdesign. Elke tak heeft een vaste sleuf. Om een nog realistischer beeld te krijgen, kun je de takken afzonderlijk in de juiste positie buigen. Je kunt ook onze video ter ondersteuning voor de opbouw bekijken.
 • 【Ook veilig voor gebruik door kinderen】De boom heeft geen scherpe randen, geen weekmakers en de naalden zijn gemaakt van brandvertragend materiaal. Omdat onze kerstboom 100% vuurbestendig is, kan hij zonder veiligheidsrisico's binnen en buiten worden gebruikt. Je kunt hem elk jaar opnieuw gebruiken. Onze ervaring heeft aangetoond dat deze kerstboom tot 15 jaar kan worden gebruikt.
Bestseller Nr. 10

Yorbay Kunstkerstboom met verlichting, witte sneeuwvlokken, led-dennenboom voor kerstdecoratie, van PE en pvc, 180 cm

 • Sneeuwwit en dicht uiterlijk: deze elegante 180 cm hoge kerstboom heeft 1419 PE- en pvc-punten. Hij heeft een mooie en dichte uitstraling. PE is een innovatief materiaal voor kerstbomen. Het ziet er realistischer uit en is milieuvriendelijker.
 • Verbeterde afwerking: in vergelijking met conventionele kerstbomen maakt de kerstboom van Yorbay gebruik van geavanceerde verwerkingsmethoden. Gemengd ontwerp van traditionele donkergroene pvc-takken en super realistische PE-sneeuwpunten, met verschillende punten. De naalden hebben zowel een natuurlijke als dichte uitstraling. Het materiaal is stevig en valt er niet zo gemakkelijk. Daarom kan de boom elk jaar opnieuw worden gebruikt
 • Ingebouwde ledverlichting: verder is de boom uitgerust met een geïntegreerde ledverlichting van 260 warmwitte leds. Voor de individuele werking heeft de boom een 200 cm lang netsnoer. Na de montage van de boom sluit je de boom direct aan op de stroom en kan hij al worden gebruikt. Er zijn geen extra stappen of verlichtingsmaterialen nodig.
 • Eenvoudige montage: elke boom is verdeeld in drie delen en beschikt over een eenvoudig te monteren klapconstructie. Elke tak beschikt over een sleuf. De uiteindelijke vorm van de boom kan na de montage door licht drukken en buigen in de gewenste richting worden ingesteld.
 • Prachtige decoratie: je kunt deze verlichte kerstboom overal neerzetten, zoals in de woonkamer, in de tuin, in de bar, in het hotel, in de supermarkt of elke andere willekeurige plaats binnen en buiten. Prachtig en natuurgetrouw zorgt deze boom voor de juiste kerstsfeer.
Bestseller Nr. 11

NAIZY Kunstkerstboom, 120 cm, met 120 leds, verlichting en snelle montage, klapschermsysteem en metalen standaard, kerstboom

 • Kerstboom - verkrijgbaar in 4 verschillende maten: 120 / 150 / 180 / 210 cm en met elk 220 / 367 / 570 / 820 takken. In uitgeklapte toestand bedraagt de breedte 60 / 75 / 90 / 105 cm. Het precieze aantal en de positionering van de takken volgt de "gouden snede", wat de hele kerstboom een weelderige volheid geeft.
 • Het rijke groen van de kerstboom ziet er bijzonder natuurlijk en authentiek uit. Als je hem in je huis plaatst, dompel je direct onder in een feestelijke kerstsfeer. Dit frisse groen creëert een sfeer van welbehagen en ontspanning voor het hele gezin.
 • Onze kunstkerstboom van pvc-materiaal biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met conventionele bomen. Hij is niet alleen milieuvriendelijk, omdat hij eindeloos kan worden gerecycled, maar bespaart je ook geld, omdat hij jaar na jaar opnieuw kan worden gebruikt.
 • De robuuste metalen houder is opvouwbaar en gemakkelijk te monteren en te demonteren. Hiermee kun je de decoraties veilig ophangen. Dankzij de gedeelde structuur is hij eenvoudig te installeren en kan hij ruimtebesparend worden gedemonteerd en opgeborgen wanneer hij niet wordt gebruikt.
 • Led-lichtsnoer, verkrijgbaar in verschillende maten: 120 / 180 / 250 / 350 lichtballen. De weelderige takken en bladeren, samen met de warme ledlampen, creëren een unieke kerstsfeer in je huis. Gebruik de lichtketting buiten om de feestelijke kerstsfeer ook buiten je huis te verspreiden.
UitverkoopBestseller Nr. 12

Aufun Kunstkerstboom 210cm Kunstkerstboom Deco kerstboom Groen PVC met metalen standaard Kerstdecoratie

 • De kerst is 210 cm lang met 750 takjes om de natuurlijke uitstraling van een echte dennenboom met een volle body te creëren, een opvallende toevoeging aan elke kamer tijdens de vakantie
 • De dennenboom ziet er altijd fris en mooi uit. De stabiele standaard van metaal garandeert een stabiele standaard.
 • Na de kerst kun je de dennenboom gemakkelijk weer opbergen in de meegeleverde opbergdoos, waardoor je ruimte bespaart. Lange houdbaarheid, ook na vele jaren.
 • Makkelijke installatie. De gedetailleerde instructies maken een zeer eenvoudige constructie van de boom mogelijk.
 • Extreem dichte naalden, perfect om te decoreren. Is ideaal voor het kleine appartement, de kinderkamer, winkel of kantoor. Versier en verlicht de kerstboom zoals je wilt.
Bestseller Nr. 13

Froadp Kunstkerstboom van pvc, geïllumineerd sneeuweffect, dennenboom, verwijderbaar, met 570 takken, moeilijk ontvlambaar, voor binnen, kerstdecoratie (250 leds)

 • Kunstkerstboom, hoogte: 180 cm, materiaal: pvc + metalen standaard, afneembare kerstboom met 570 takken + 250 leds, kleur: groen.
 • Warme kerstboom: de weelderige, volle takken en bladeren creëren samen met de lichtaccenten en sneeuweffect een warme kerstsfeer in je huis.
 • Hoogwaardige pvc-kerstboom: deze kerstboom is gemaakt van hoogwaardig, vlamvertragend materiaal, dat vuurvast en veilig is. Zonder weekmakers, niet giftig, veilig en milieuvriendelijk. Herbruikbaar en kostenbesparend.
 • Kunstkerstboom met stabiele metalen standaard: de standaard is inklapbaar en heeft een gepoedercoat oppervlak voor bescherming tegen roest en corrosie. De metalen standaard heeft rubberen voetjes aan de onderkant om krassen op de vloer te voorkomen en de stabiliteit te verbeteren.
 • Veel gebruikte kerstboom: kan worden gebruikt om huizen, winkels, bars, tuinen, stands, enz. te versieren, of voor Kerstmis, Nieuwjaar en andere feestdagen, versier je huis of creëer een feestelijke sfeer.
Bestseller Nr. 14

vidaXL Kunstkerstboom met Standaard Kerstboom Kunstboom Kerst Boom Kerstmis Kerstdecoratie Kerstversiering Decoratie Versiering PVC Roze

 • Creëer tijdens de feestdagen een magische sfeer in je huis of tuin met deze roze kunstkerstboom!
 • Kleur: roze; Materiaal: PVC en staal; Totale hoogte: 150 cm
 • De stalen poten zorgen voor extra stabiliteit
 • De kerstboom is ieder jaar weer te gebruiken waardoor hij een zeer voordelige keuze is ten opzichte van een echte boom
 • Bovendien kan deze boom zowel binnen als buiten worden gebruikt.
Bestseller Nr. 15

TWIDDLERS 120cm Kunstkerstboom, Kerstboom met 260 Spitsen & Metalen Kerstboomstandaard - Vlamvertragend & Gemakkelijk in elkaar te zetten

 • Origineel - We hebben extra tips aan onze bomen toegevoegd om een authentiek uiterlijk te garanderen.
 • Sterk en stevig - een stoere metalen standaard zorgt voor stabiliteit voor uw ultieme kerstversiering. Gemaakt van authentiek, brandwerend PVC-materiaal.
 • Flexibel - Wordt compact geleverd in de doos, maar buig de takken naar behoefte voor een luxueuze uitstraling. Als je klaar bent opvouwen en bewaren voor volgend jaar.
 • Milieuvriendelijk - Onze spaarzame bomen kunnen jarenlang perfect gebruikt worden in huis of in de tuin, voor gebruik binnen en buiten.
 • Garantie - We bieden 100% garantie op al onze producten. Als u vragen of problemen heeft, neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Kunstkerstbomen zijn een goed alternatief voor echte. Ze zijn goedkoper en bieden dezelfde ervaring.

De kunstkerstboom is een geweldige optie voor mensen die in appartementen wonen of niet genoeg ruimte hebben voor een echte boom. Het biedt ook de mogelijkheid om je huis te decoreren zonder je zorgen te maken over rommel die door de boom kan worden veroorzaakt.

Het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte van uw kunstkerstboom voordat u deze aanschaft. Je moet ervoor zorgen dat het in je ruimte past, anders moet je misschien een grotere kopen als je besluit het op je bank of bed te plaatsen.

Wat zijn de verschillende soorten kunstkerstbomen?

Kunstkerstbomen zijn een geweldige manier om uw huis feestelijk te maken zonder dat u er een hoeft te onderhouden.

Er zijn drie hoofdtypen kunstkerstbomen:

 • Realistisch
 • Kunstmatig
 • Kunstmatig/Live

Wat zijn de voordelen van kunstkerstbomen?

Kunstkerstbomen zijn meestal gemaakt van plastic of PVC en zijn niet zo duur als natuurlijke bomen. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Kunstkerstbomen kunnen op veel manieren worden gebruikt – het huis decoreren, met kinderen spelen en zelfs als kerstboomstandaard.

Voordelen van kunstmatige kerstboom zijn onder meer:

 • kunstbomen hoeven niet te worden bewaterd of gesnoeid
 • kunstmatige bomen gaan langer mee dan natuurlijke bomen
 • kunstmatige kunnen worden hergebruikt voor andere

Hoe kies je de beste kunstkerstboom?

Kunstkerstbomen worden steeds populairder. Ze worden een noodzakelijk onderdeel van het vakantieseizoen.

Er zijn drie factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een kunstkerstboom:

 • De kosten van de boom
 • De grootte van de boom
 • De kwaliteit van de boom

Hoe verzorg je een kunstkerstboom?

Kunstkerstbomen zijn een geweldig cadeau voor in huis. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen geen water, bemesting of snoei.

Als u uw kunstkerstboom in leven wilt houden, volgt u deze stappen:

 1. Haal de boom uit de doos en pak hem uit.
 2. Plaats de boom in de buurt van een stopcontact met een stekker in de buurt en steek de stekker in het stopcontact. Als er geen stopcontact in de buurt is, kunt u een stekkerdoos of verlengsnoer gebruiken om op een stopcontact aan te sluiten.
 3. Zoek uit of de lichten op de boom al zijn ingeschakeld door te zoeken naar de lichtschakelaar aan de achterkant van de boom in de buurt van waar deze wordt aangesloten. Zo niet, schakel ze dan nu in voordat u deze in de standaard of basis plaatst.

Hoe lang gaat een kunstkerstboom mee?

Kunstkerstbomen bestaan al tientallen jaren. Ze worden gebruikt als decoratie en ook als een manier om de indruk te wekken van een echte boom zonder het gedoe om het te onderhouden.

De levensduur van een kunstkerstboom is afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Kunstkerstbomen kunnen tot acht jaar meegaan als ze niet regelmatig worden gebruikt of in een vochtige omgeving staan.

Een kunstkerstboom is meestal gemaakt van polyvinylchloride, PVC of polyurethaan, dit zijn duurzame materialen.