Beste koolmonoxide melder van 2023 (TOP15)

De 15 beste koolmonoxide melder beoordelingen:

UitverkoopBestseller Nr. 1

Koolmonoxidemelder, 10 jaar Sensor 3 jaar Batterijen, met Display en Testknop, Smartwares FGA-13041

 • Effectieve bescherming tegen koolmonoxide (CO): deze detector met een bereik van 20 tot 40 m² beschikt over een elektrochemische sensor die de CO-in de lucht herkent, werkt ook bij een kleine hoeveelheid (ca. 27 ppm).
 • Display: het display van de koolmonoxidedetector geeft de CO-concentratie (PPM) aan en geeft mogelijke storingen aan: batterijen of apparaat aan het einde van de levensduur, verkeerd geïnstalleerd.
 • Testknop: zorg ervoor dat je apparaat correct werkt door het regelmatig te testen (eenmaal per maand).
 • 10 jaar sensor en 3 jaar batterijen: de sensor van deze CO-detector heeft een levensduur van 10 jaar. De detector werkt op 3 AA-batterijen die bij de levering zijn inbegrepen, met een levensduur van 3 jaar. Je wordt gewaarschuwd door heldere en akoestische signalen dat je de batterijen moet vervangen of je apparaat moet vervangen.
 • Eenvoudig te installeren: het benodigde montagemateriaal is inbegrepen. Installeer een CO-detector per etage, in de buurt van je verbrandingsapparaten en in de buurt van kamers. Zorg ervoor dat het alarm van 85 dB van iedereen hoorbaar is.
Bestseller Nr. 2

Koolmonoxide-waarschuwingsmelder, LCD-display, CO-melder, 85 dB, alarm, koolmonoxidesensor, koolmonoxidemelder, met testknop, batterijvoeding

 • 【Zeer nauwkeurige elektrochemische CO-sensor】De koolmonoxide-melder maakt gebruik van sensoren op elektrochemische basis. Zo meet de CO-melder CO-dichtheid continu in zijn omgevingslucht. Zodra de concentraties overeenkomstige grenswaarden bereikt, geeft deze melder hoorbaar alarm. Meestal trekt u dan bij knipperende leds de aandacht.
 • 【LCD-display】Koolmonoxide als dodelijk ademgas, je kunt het met je natuurlijke zintuigen niet waarnemen. Het lcd-scherm van de koolmonoxidemelder geeft de koolmonoxideconcentratie aan, als de lucht 30 ppm bevat. Door de lcd-weergave van de gasmelder kun je altijd de CO-concentratie lezen en bewaken en het optreden van gevaren vermijden.
 • 【Flexibele en eenvoudige installatie】Geen bedrading en stopcontacten nodig, want onze op batterijen werkende koolstofmelder schroeven en wandpluggen beschikbaar zijn, wat snel en eenvoudig overal kan worden geïnstalleerd.
 • 【85 dB alarm en batterijaandrijving】In noodgevallen klinkt de koolmonoxide-melder een alarm van meer dan 85 dB, die in het hele huis iedereen direct kan alarmeren. De koolmonoxidemelder maakt gebruik van verwisselbare batterijen (2 x 1,5 V AA). Elke 30 seconden geeft aan wat aan zwakke batterijen herinnert en ervoor zorgt dat de batterij niet te verwisselen. (Batterijen niet inbegrepen).
 • Kwaliteitsborging en klantenservice: wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van koolmonoxide-melders. Wij bieden u 30 dagen 100% retourgarantie en levenslange klantenservice. Jouw tevredenheid is onze grootste motivatie. Als er nog vragen over zijn, neem dan direct contact met ons op. Wij zullen u binnen 24 uur beantwoorden.
Bestseller Nr. 3

HEIMAN CO-melder koolmonoxidemelder 10 jaar batterijduur 10 jaar sensorlooptijd, testknop,voldoet aan Europese Norm EN50291

 • Zeer moderne sensor: de ultramoderne sensor van deze CO-melder gecombineerd met een hoogwaardige geavanceerde chipset, die gevaarlijke koolmonoxideconcentraties met minder valse alarmen herkent en 10 jaar lang kan worden gebruikt.
 • 【Levensduur van 10 jaar】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met 2 vervangbare laag stroomverbruik, AA-batterijen voor een levensduur van maximaal 10 jaar en een soepele werking gegarandeerd.
 • 【Functionele testtoets】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met een handige testknop voor de functietest. Hiermee kan de alarmmelder ook na een alarm weer resetten of in de bewakingsmodus worden gereset.
 • 【Betrouwbare bescherming】: met een luid alarmgeluid (ca. 85 dB) wordt je door de duurzame alarmgever gewaarschuwd voor gevaarlijke koolmonoxideconcentraties.
 • Hoogwaardig materiaal: de buitenbehuizing van deze melder bestaat uit hoogwaardig milieuvriendelijk en vlamvertragend ABS-kunststof met 10 jaar kwaliteitsgarantie.
Bestseller Nr. 4

Scondaor CO-melder EN 50291 gecertificeerd, koolmonoxidemelder met digitaal display en temperatuur, werkt op batterijen, 10 jaar sensor

 • 1. Gecertificeerd volgens EN 50291: 2010: de zeer nauwkeurige en betrouwbare elektrochemische CO-sensor met lange levensduur en het alarm voldoet aan de eisen van CE EN 50291: 2010
 • 2. Digitaal lcd-scherm: weergave van CO-concentratie, PPM-niveau en batterijstatus. En drie led-indicatoren geven drie bedrijfstoestanden aan: rood (alarmmodus), geel (foutmodus), groen (inschakelen, normale standby-modus).
 • 3. Test/menu-knop: druk op "Test" om het CO-alarmcircuit handmatig te controleren op een goede werking en druk op "Menu" om de alarmopname weer te geven. Het alarm beschikt ook over een zelftestfunctie voor automatische detectie van hardwarefouten, zoals interne circuit en CO-sensor in de normale standby-modus om ervoor te zorgen dat het alarm altijd correct werkt
 • 4. Er klinkt een akoestisch 85 dB alarm en de rode led knippert als een gevaarlijk CO-niveau wordt gedetecteerd om de leden van het huis effectief te waarschuwen
 • 5. Werkt op 3 x 1,5 V AA-batterij (batterij niet inbegrepen). Alarmfuncties waarschuwing bij laag batterijniveau om gebruikers erop te wijzen dat de batterijen moeten worden vervangen. Alarmfuncties waarschuwing voor het einde van de levensduur om de gebruiker te waarschuwen om het alarm na 10 jaar gebruik te vervangen
Bestseller Nr. 5

CO-melder koolmonoxide-waarschuwingsmelder, elektrochemische sensor, CO-waarschuwing, USB lithium accu, CO-toxische gastester, CO-monitor met digitaal oled-display voor thuis, privéwagen, caravan, garage (wit)

 • Voorkom koolmonoxidevergiftiging: onze CO-detector kan de CO-concentratie in de lucht in real-time bewaken. Als de CO-concentratie de standaard overschrijdt, geeft de detector het alarm "di, di, d ....." uit en knippert het rode licht tot de hoeveelheid omgevingsgas lager is dan de alarmwaarde.
 • Hoogwaardig oled-scherm: betere schokbestendigheid (gebruik de vinger om op het scherm te drukken, het display verandert niet. ), brede kijkhoek (zonder een dode hoek. Vanuit elke hoek is het scherm nog steeds zeer duidelijk. ), hogere lichtopbrengst en lager energieverbruik dan LCD-scherm.
 • 【Oplaadbare lithiumbatterij en USB-power】-- De verzegelde lithiumbatterij kan een half jaar na volledige lading klaar zijn. En de batterij kan weer worden opgeladen. De batterij ondersteunt meerdere beschermingsfuncties zoals kortsluiting, overzwaaien en hoge temperaturen. (Oplaadtijd 4 - 6 uur)
 • Alarmstandaard: de CO-detector kan CO-concentraties onder 30 ppm detecteren en een continue bewaking via digitaal display garanderen. De alarmtijd is afhankelijk van de concentratie koolmonoxide. 50 ppm, waarschuwt binnen 60 tot 90 minuten; 100 ppm, waarschuwt binnen 10 tot 40 minuten; 300 ppm, wordt binnen 3 minuten gewaarschuwd.
 • Breed toepassingsgebied: deze koolmonoxidedetector is geschikt voor alle plaatsen waar koolmonoxide mogelijk is, zoals keuken, badkamer, slaapkamer, privéwagen, hotel, parkeergarage en zelfs in de grilltijd.
UitverkoopBestseller Nr. 6

Heiman WiFi koolmonoxidemelder CO-melder, 10 jaar sensor, EN 50291 wit, eenvoudige installatie (WS-720ES)

 • De melder heeft een luid en duidelijk alarm met 85 dB
 • Kan op vlakke oppervlakken of muren worden aangebracht
 • Heiman Koolmonoxide CO-melder met led-statusweergave, gecertificeerd en getest volgens EN 50291.
 • Led-lamp met zelftestfunctie, testknop voor de testfunctie van de CO-waarschuwingsmelder, foutwaarschuwing bij niet-correcte functie, waarschuwingssignaal bij te lage batterij.
 • De buitenbehuizing van deze melder bestaat uit hoogwaardig milieuvriendelijk en moeilijk ontvlambaar ABS-kunststof.
Bestseller Nr. 7

Slimme WiFi Combimelder met 10 jaar batterij - Rookmelder, Koolstofmonoxidemelder, CO melder - Tuya & Smartlife app - Combinatie melder - 1 stuks

 • 2-in-1 OPLOSSING - De rookmelder en koolmonoxidemelder waarschuwt je snel bij brand en te hoge concentraties koolmonoxide. De combimelder biedt de ultieme bescherming tegen twee gevaren, gecombineerd in één alarm.
 • ALTIJD OP DE HOOGTE - Weet wat er speelt in jouw huis met de slimme koppelbare combimelder! Zodra het alarm afgaat, krijg jij direct melding op de gekoppelde Smartlife- of Tuya-app en kun jij snel actie ondernemen.
 • 10 JAAR BATTERIJ - De rookmelder en CO melder met ingebouwde lithiumbatterij gaat 10 jaar mee. Zo hoef jij de batterijen van jouw combimelder nooit te vervangen.
 • ULTRA GEVOELIGE SENSOREN - Foto-elektrische sensoren zijn effectiever in het detecteren van rook en van langzaam brandende branden, zoals bij smeulende materialen (sigaretten, elektrische bedrading). De rookmelders zijn minder gevoelig voor vals alarm door kookdampen of stoom.
 • VROEGTIJDIGE WAARSCHUWING - De combimelder met koolstofmonoxide (CO) meter zorgt ervoor dat jij op tijd gewaarschuwd wordt bij gevaarlijke concentraties koolmonoxidegas. Koolstofmonoxide-gas is onzichtbaar en reukloos, waardoor het zonder koolstofmonoxide gasmelders niet op te sporen is. Koolmonoxide kan ontstaan door onvolledige verbranding bij bijvoorbeeld een CV-ketel, geiser of schoorsteen. Extreem lage concentraties koolmonoxide worden gemeten, waarna de CO meter waarschuwt bij gevaar.
Bestseller Nr. 8

CPVAN Koolmonoxidemelder met Digitale Display, CO-melder met 7 Jaar Levensduur van de Sensor, EN 50291, Vervangbare Batterijen, Waarschuwing voor Lege Batterij. 1 Pak

 • 【Koolmonoxidemelder】Continue monitoring voor CO. Digitale weergave van CO-niveaus vanaf 20 ppm. Detector alarmeert vanaf 50 ppm. De alarmtijd is afhankelijk van de koolmonoxideconcentratie en het displayscherm van het koolmonoxidemelder meet nauwkeurig de koolmonoxideconcentratie en de concentratiegegevens.
 • 【Gemakkelijk in te Stellen】7 jaar levensduur van de sensor, voor ononderbroken 24/7 bescherming, zelfs tijdens stroomuitval. Gevoed door drie vervangbare AA-batterijen (meegeleverd). Ook is er een hoorbare waarschuwing als de batterij bijna leeg is. Zeer eenvoudig te installeren en wordt geleverd met schroeven en muurpluggen. Er is geen bedrading nodig.
 • 【Uw Veiligheid Behouden】Plaats de koolmonoxidemelder in de buurt van de ketel, de gashaard en de kamer om eventuele koolmonoxidelekken uit te sluiten. Het display geeft niet alleen aan of er koolmonoxide lekt, maar ook in welke mate. Elk huis met een hout-, kolen-, gas- of oliegestookte haard zou er een moeten hebben. De koolmonoxidemelder waarschuwt u onmiddellijk wanneer de concentratie een bepaald niveau bereikt, waardoor vals alarm tot een minimum wordt beperkt.
 • 【Levensredder】Een luid alarm van 85 decibel en een knipperende rode LED zorgen voor een onmiddellijk waarschuwingssignaal wanneer gevaarlijke niveaus van koolmonoxidegas worden gedetecteerd.
 • 【Veiligheidscertificering】Voldoet aan norm EN 50291 en CE-gemarkeerd.
Bestseller Nr. 9

OBEST Koolmonoxide-waarschuwingsmelder, CO-melder, met digitaal display, wandhouder, werkt op batterijen, accessoires voor rampenbescherming

 • 【Zeer volume CO-wekker】hoog volume zoemer, 3 meter maximaal 85 dB
 • 【CO-knop】 Gebruik de test-/resetknop om de elektronische uitrusting van het apparaat te testen, de juiste actie van het apparaat te bevestigen en het apparaat in de wekker te resetten
 • 【CO-sensormonitor】De hoogwaardige elektrochemische CO-sensor kan herhaaldelijk worden gebruikt.
 • LCD-displaysensor: LCD-display CO-concentratie.
 • Led-display: om de standby-toestand weer te geven, knippert hij elke 50 seconden en geeft hij de wekker van de detector aan, die snel knippert.
Bestseller Nr. 10

Spreadtron Koolmonoxidemelder, CO-melder, LCD Digitale Display CO Alarm Detector Voldoet aan EN 50291 Standaard met Piekwaarde Geheugen

 • 【10 Jaar Sensorlevensduur Koolmonoxidemelder 】Gevoed door 2 stuks LR6/AA-batterijen en met een betrouwbare elektrochemische CO-sensor van 10 jaar, biedt deze koolmonoxidemelder u de beste 24/7 bescherming
 • 【EN 50291 gecertificeerde koolmonoxidemelder】Deze koolmonoxidemelder voldoet aan de EN 50291-norm. 4 LED-lampjes geven 4 bedrijfsomstandigheden aan: groen (stroom), geel (fout), rood (alarm), geel (levensduur)
 • 【Piek CO-concentratiegeheugen】 Het LCD-scherm op deze Spreadtron-koolmonoxidemelder toont piek-CO-niveaus sinds de vorige reset, en waarschuwt u voor mogelijke CO-lekken, waardoor u een betere bescherming krijgt
 • 【Handige en eenvoudige installatie】 Deze koolmonoxidemelder is stijlvol, volledig functioneel, gemakkelijk mee te nemen en kan aan de muur worden gemonteerd of op een bureau worden geplaatst. Het kan effectief kleurloos, geurloos, smaakloos en dodelijk koolmonoxide detecteren. Zelftestfunctie, automatische foutcontrole-indicator, waarschuwing voor bijna lege batterij. Alle functies worden automatisch bediend door de microchip, wat het gebruik ervan vergemakkelijkt
 • 【Hoge kwaliteit en lange garantie】 Spreadtron-koolmonoxidemelders voor thuis voldoen aan de EN 50291-norm en bieden u en uw gezin het hoogste niveau van veiligheid en betrouwbaarheid; wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 365 dagen
Bestseller Nr. 11

ELRO FC4610 Ultra Dunne Koolmonoxidemelder met 10 jaar batterij - CO-melder voldoet aan Europese Norm EN50291

 • DESIGN: 's Werelds dunste koolmonoxidemelder met een dikte van 2,4 cm!
 • BATTERIJ VAN 10 JAAR: De koolmonoxidemelder is uitgerust met een ingebouwde lithiumbatterij met een verwachte levensduur van 10 jaar. Dit betekent dat u 10 jaar lang beschermd bent zonder dat u de batterij hoeft te vervangen.
 • BETROUWBAAR: Een sensor van hoge kwaliteit die het giftige koolmonoxidegas snel detecteert, minder valse alarmen veroorzaakt en zeer milieuvriendelijk is. Als de concentratie te hoog is, geeft de detector een luid alarm van 85 dB.
 • 10 JAAR GARANTIE: ELRO biedt een fabrieksgarantie van 10 jaar, zodat u 10 jaar lang beschermd bent tegen koolmonoxide.
Bestseller Nr. 12

Putogesafe Rookmelder & CO-melder met lcd-display, koolmonoxidemelder met 10 jaar sensor, rookmelder met verwisselbare batterij, CO-waarschuwingsmelder, GS888, 1 verpakking

 • 2-in-1 bescherming: de gecombineerde rook- en CO-melder is uitgerust met een foto-elektrische rooksensor en een elektrochemische CO-sensor die zowel rook als gevaarlijke CO-waarden detecteert. Zo biedt hij betrouwbare bescherming waarop je gezin kan vertrouwen.
 • Praktisch lcd-display: deze CO-melder beschikt over een gemakkelijk afleesbaar lcd-scherm dat de alarmstatus en het batterijniveau weergeeft, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de CO-waarden in de omgeving in real-time gebeurt.
 • Verwisselbare batterijen: de koolmonoxidemelder heeft een levensduur van maximaal 10 jaar, met 3 verwisselbare AA-batterijen, de levensduur van de batterij tot 7 jaar, meer flexibiliteit bij het vervangen en minder risico op lekken van de batterijen
 • [Drie alarmmodi] 85DB-nummer, lcd- en led-waarschuwing. Als de rookmelder een gevaarlijke situatie detecteert, klinkt er een zoemer, een rood indicatielampje knippert snel en verschijnt er een waarschuwingssymbool.
 • Stille modus: druk op de test-/mute-knop als de rookmelder zich in een waarschuwingstoestand met laag vermogen bevindt. De waarschuwingsmelder wordt ongeveer 10 uur lang stil. Met deze rook- en CO-melder hoef je je geen zorgen te maken over je rust.
Bestseller Nr. 13

HEIMAN CO-melder, koolmonoxidemelder EN50291, 5 jaar batterijduur, 10 jaar sensorlooptijd, testknop (rond)

 • 【Zeer moderne sensor】: de ultramoderne sensor van deze CO-melder gecombineerd met een hoogwaardige geavanceerde chipset detecteert gevaarlijke koolmonoxideconcentraties met minder valse alarmen en kan 10 jaar lang worden gebruikt.
 • 【5 jaar batterijduur】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met 2 vervangbare AA-batterijen met een laag stroomverbruik, zodat een levensduur van maximaal 5 jaar mogelijk is en een soepele werking wordt gegarandeerd.
 • 【Functionele testtoets】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met een passende testknop voor de functietest. Hiermee kan de melder ook na een alarm weer worden hersteld of in de detectiemodus worden teruggezet.
 • 【Betrouwbare bescherming】: Met een luide alarmtoon (ca. 85 dB) wordt je door de duurzame alarmzender gewaarschuwd voor gevaarlijke koolmonoxideconcentraties.
 • 【Hoogwaardig materiaal】: De buitenbehuizing van deze melder bestaat uit hoogwaardig milieuvriendelijk en vlamvertragend ABS-kunststof.
Bestseller Nr. 14

Koolmonoxide CO-melder met display testknop EN 50291 gecertificeerd voor gasfornuizen, open haard

 • Deze melder kan levens redden. Koolmonoxide is zeer giftig en ontstaat door niet volledige verbranding in de open haard of in je gastkachel.
 • Koolmonoxide is een zeer giftige chemische verbinding van koolstof en zuurstof - beter bekend onder CO. Het is kleurloos, smaakloos en geurloos.
 • Snel gemonteerd, afmetingen: HxBxD 107x77x36mm. De onopvallende melder wordt eenvoudig onder het plafond geïnstalleerd en signaleert akoestisch.
 • Testknop voor functietest alarmactivering: 27 PPM > 120 min, 55 PPM 60-90 min, 110 PPM 10-40 min, 330 PPM 3 min EN 50291-1:2018 gecertificeerd
 • Melding bij lage spanning van de batterij. Werkt op 3 x 1,5 volt batterij mignon (AA), levensduur van de batterij bij alkaline ca. 1 jaar (niet inbegrepen)
Bestseller Nr. 15

OBEST Koolmonoxide-waarschuwingsmelder, met digitaal display en wisselbatterijvoeding, CO-melder met testknop en led-statusweergave

 • Koolmonoxidemelder (CO) is uitgerust met een zeer nauwkeurige elektrochemische CO-sensor, die CO-gaslekken snel kan herkennen en in keukens, slaapkamers, toiletten en andere plaatsen kan worden gebruikt.
 • Digitale lcd-display geeft de batterijstatus en de concentratie van koolmonoxide in de lucht (ppm) in real-time aan, en er klinkt een geluidssignaal wanneer de concentratie de concentratie overschrijdt.
 • Koolmonoxidemelder beschikt over een zelftestfunctie, die automatisch hardwarefouten zoals interne circuits en koolmonoxidesensoren in normale standby-toestand detecteert, en wordt geleverd met een waarschuwing voor laag batterijniveau om de gebruiker eraan te herinneren de batterij te vervangen om een volledige bescherming te garanderen om altijd een correcte werking te garanderen
 • Werkt op 3 x 1,5 V AAA-batterijen (batterijen niet inbegrepen), laag stroomverbruik, soepele werking, lange levensduur en eenvoudige installatie, kan in enkele minuten probleemloos aan een muur of plafond worden geïnstalleerd
 • Dit product is vele malen beoordeeld en de kwaliteit wordt gegarandeerd. Als je na aankoop vragen hebt, neem dan direct contact met ons op.

Koolmonoxide is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas dat gevaarlijk kan zijn voor de mens. Koolmonoxidedetectoren zijn ontworpen om de aanwezigheid van het gas te detecteren voordat het de kans krijgt dodelijk te worden. Deze detectoren zijn er in twee soorten: op batterijen of bedraad.

Op batterijen werkende detectoren worden gevoed door een batterij die elke 6 maanden moet worden vervangen, terwijl bedrade detectoren op een stopcontact worden aangesloten en geen batterijen nodig hebben. Bedrade detectoren hebben ook het extra voordeel dat ze fraudebestendig zijn, wat geweldig is voor diegenen die nieuwsgierige kinderen of huisdieren hebben die er misschien mee willen spelen.

Wat zijn de verschillende soorten koolmonoxidemelders?

Koolmonoxide is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas dat je kan doden zonder dat je het door hebt. Het is een bijproduct van het verbranden van brandstof met onvoldoende of geen lucht. Daarom is het zo belangrijk om koolmonoxidemelders in huis te hebben.

Er zijn twee hoofdtypen koolmonoxidemelders:

1) Foto-elektrisch – Dit is het meest voorkomende type detector omdat ze het goedkoopst te vervaardigen en te onderhouden zijn. Ze detecteren met ultraviolet licht of er voldoende zuurstof is in de ruimte waar de detector staat.

2) Elektrochemisch – Deze zijn duurder, maar ze zijn ook gevoeliger dan foto-elektrische detectoren. Ze gebruiken een elektrochemische sensor die reageert op het niveau van koolmonoxide in de lucht en een alarm activeert als het veilige niveau overschrijdt.

Wat is de beste manier om een koolmonoxidemelder te installeren?

De beste manier om een koolmonoxidemelder te installeren is door deze stappen te volgen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de koolmonoxidemelder.

Stap 2: Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw specifieke detectormodel voor meer specifieke installatie-instructies.

Hoe u uw koolmonoxidemelder kunt testen?

Koolmonoxidemelders zijn de meest betrouwbare manier om het CO-gehalte in uw huis te detecteren. Ze hebben een sensor die koolmonoxide detecteert en een alarmsysteem om u te waarschuwen wanneer het koolmonoxideniveau onveilig wordt.

Er zijn een paar manieren om uw koolmonoxidemelder te testen:

– Controleer het stroomindicatielampje op de detector. Het moet verlicht zijn als het correct werkt.

– Zorg ervoor dat er geen stof of vuil op de lens van de detector of in de ventilatieopeningen zit.

– Als u geen licht door de lens kunt zien, is deze mogelijk kapot en moet deze worden vervangen.

– Het is waarschijnlijk dat u een klikgeluid hoort met een snelheid van eens per 15 seconden. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de interne mechanismen in uw apparaat, die toevallig worden aangedreven door een set batterijen. Batterijen moeten vaak worden vervangen om hun effectiviteit te behouden, en het is mogelijk dat u verouderde batterijen hebt die beginnen te slijten.

Hoe vaak moet ik mijn CO-detector vervangen?

Een koolmonoxidemelder is een apparaat dat is ontworpen om de aanwezigheid van koolmonoxide in een gebouw te detecteren. Ze worden meestal aangedreven door wisselstroom en meten de concentratie van koolmonoxide in delen per miljoen.

De levensduur van CO-melders verschilt per type en merk. Sommige kunnen vijf jaar meegaan, terwijl andere mogelijk na een jaar moeten worden vervangen. De beste manier om te weten wanneer het tijd is om uw CO-detector te vervangen, is door de meegeleverde instructies te lezen of door rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant.