Beste koolmonoxide melder van 2023 (TOP15)

De 15 beste koolmonoxide melder beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

Smartwares Koolmonoxidemelder - 10 jaar Sensor - 3 jaar Batterijen - met Display en Testknop - FGA-13041

 • Effectieve bescherming tegen koolmonoxide (CO): deze detector met een bereik van 20 tot 40 m² beschikt over een elektrochemische sensor die de CO-in de lucht herkent, werkt ook bij een kleine hoeveelheid (ca. 27 ppm).
 • Display: het display van de koolmonoxidedetector geeft de CO-concentratie (PPM) aan en geeft mogelijke storingen aan: batterijen of apparaat aan het einde van de levensduur, verkeerd geïnstalleerd.
 • Testknop: zorg ervoor dat je apparaat correct werkt door het regelmatig te testen (eenmaal per maand).
 • 10 jaar sensor en 3 jaar batterijen: de sensor van deze CO-detector heeft een levensduur van 10 jaar. De detector werkt op 3 AA-batterijen die bij de levering zijn inbegrepen, met een levensduur van 3 jaar. Je wordt gewaarschuwd door heldere en akoestische signalen dat je de batterijen moet vervangen of je apparaat moet vervangen.
 • Eenvoudig te installeren: het benodigde montagemateriaal is inbegrepen. Installeer een CO-detector per etage, in de buurt van je verbrandingsapparaten en in de buurt van kamers. Zorg ervoor dat het alarm van 85 dB van iedereen hoorbaar is.
Bestseller Nr. 2

HEIMAN CO-melder koolmonoxidemelder 10 jaar batterijduur 10 jaar sensorlooptijd, testknop,voldoet aan Europese Norm EN50291

 • Zeer moderne sensor: de ultramoderne sensor van deze CO-melder gecombineerd met een hoogwaardige geavanceerde chipset, die gevaarlijke koolmonoxideconcentraties met minder valse alarmen herkent en 10 jaar lang kan worden gebruikt.
 • 【Levensduur van 10 jaar】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met 2 vervangbare laag stroomverbruik, AA-batterijen voor een levensduur van maximaal 10 jaar en een soepele werking gegarandeerd.
 • 【Functionele testtoets】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met een handige testknop voor de functietest. Hiermee kan de alarmmelder ook na een alarm weer resetten of in de bewakingsmodus worden gereset.
 • 【Betrouwbare bescherming】: met een luid alarmgeluid (ca. 85 dB) wordt je door de duurzame alarmgever gewaarschuwd voor gevaarlijke koolmonoxideconcentraties.
 • Hoogwaardig materiaal: de buitenbehuizing van deze melder bestaat uit hoogwaardig milieuvriendelijk en vlamvertragend ABS-kunststof met 10 jaar kwaliteitsgarantie.
Bestseller Nr. 3

ELRO FC4610 Ultra Dunne Koolmonoxidemelder met 10 jaar batterij - CO-melder voldoet aan Europese Norm EN50291

 • DESIGN: 's Werelds dunste koolmonoxidemelder met een dikte van 2,4 cm!
 • BATTERIJ VAN 10 JAAR: De koolmonoxidemelder is uitgerust met een ingebouwde lithiumbatterij met een verwachte levensduur van 10 jaar. Dit betekent dat u 10 jaar lang beschermd bent zonder dat u de batterij hoeft te vervangen.
 • BETROUWBAAR: Een sensor van hoge kwaliteit die het giftige koolmonoxidegas snel detecteert, minder valse alarmen veroorzaakt en zeer milieuvriendelijk is. Als de concentratie te hoog is, geeft de detector een luid alarm van 85 dB.
 • 10 JAAR GARANTIE: ELRO biedt een fabrieksgarantie van 10 jaar, zodat u 10 jaar lang beschermd bent tegen koolmonoxide.
Bestseller Nr. 4

Tadeto Koolmonoxidemelder, draagbare CO-melder met akoestische en optische alarmen, professionele sensor, CO-waarschuwing voor binnen, buiten en industrieel gebruik (batterijen inbegrepen x 3)

 • Elektrochemische precisiesondes: de koolmonoxidemelder heeft een gevoelige elektrochemische professionele sonde, die precies kan lokaliseren koolmonoxidelekkage en toont de real-time concentratie op het lcd-scherm met achtergrondverlichting om je gezin en eigendom te beschermen.
 • Visueel en akoestisch alarm: als de CO-melder in de omgeving groter wordt gedetecteerd dan de vooraf ingestelde alarmwaarde (lage alarmwaarde 35 PPM, hoge alarmwaarde 200 ppm, kan handmatig worden ingesteld), zal de koolmonoxidemelder een piepend geluid geven en het scherm rood knipperend alarm geven, het geluid en de knipperfrequentie van de hoge alarmmodus is hoger en het geluid kan handmatig worden uitgeschakeld.
 • Batterijen inbegrepen en eenvoudig te bedienen: de draagbare koolmonoxidemelder wordt geleverd met 3 x 1,5 V AAA-alkalinebatterijen, zodat je de detector direct na ontvangst kunt gebruiken. Het bereik is 0-1000 ppm, met maximale waarde en gegevensopslagfunctie, de opwarmtijd van het systeem bedraagt ongeveer 30 seconden, je kunt ook kort op de aan-knop drukken om direct in de real-time testinterface te komen.
 • Compact design: eenvoudig te bedienen met één hand, zodat je hem in je tas kunt stoppen. Antislip textuur en materiaal maken het gemakkelijk vast te houden. De draagbare koolmonoxidemelder voor op reis is ook gemakkelijk op te bergen met de meegeleverde opbergtas. Hiermee kun je veranderingen in de koolmonoxideconcentratie in een groot aantal scenario's in real-time bewaken, zonder honderden euro's te hoeven betalen aan testkosten voor vermoedelijke koolmonoxidelekken
 • Wat je krijgt: 1 x Tadeto CO-melder, 1 x opbergtas, 3 x AAA-batterijen, 1 x gebruikershandleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands). In combinatie met de uitstekende levering van Amazon bieden wij 24 maanden klantenservice en levenslange technische ondersteuning. Als je vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
UitverkoopBestseller Nr. 5

WisuAlarm GC20-B Koolmonoxidemelder - 10 jaar batterij - 10 jaar Figaro® sensor - LCD display - Voldoet aan Europese norm

 • Figaro sensor - De sensor in deze melder meet enorm lage concentraties koolmonoxide en waarschuwt daarmee vroegtijdig bij gevaar. Zo kun je direct handelen wanneer er gevaar dreigt.
 • Lange levensduur - De batterij en de sensor van deze melder hebben beide een levensduur van 10 jaar. Zo ben je er zeker van dat je voor lange tijd beschermd bent na aanschaf van deze koolmonoxidemelder.
 • LCD display - Het informatieve LCD-display voorziet je van realtime informatie over de koolmonoxide waardes in de ruimte waar de melder hangt. Daarnaast heeft de melder een geheugenfunctie waarmee je het piekniveau kunt aflezen.
 • Veilige keuze - Deze koolmonoxidemelder voldoet aan de huidige wetgeving en de Europese NEN50291 normen. Ook bezit de melder een CE-markering en het respectabele TÜV kwaliteitscertificaat.
 • Voldoet aan allernieuwste NEN-EN 50291-1:2018/AC:2021
Bestseller Nr. 6

HEIMAN CO-melder, koolmonoxidemelder EN50291, 5 jaar batterijduur, 10 jaar sensorlooptijd, testknop (rond)

 • 【Zeer moderne sensor】: de ultramoderne sensor van deze CO-melder gecombineerd met een hoogwaardige geavanceerde chipset detecteert gevaarlijke koolmonoxideconcentraties met minder valse alarmen en kan 10 jaar lang worden gebruikt.
 • 【5 jaar batterijduur】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met 2 vervangbare AA-batterijen met een laag stroomverbruik, zodat een levensduur van maximaal 5 jaar mogelijk is en een soepele werking wordt gegarandeerd.
 • 【Functionele testtoets】: deze koolmonoxidemelder is uitgerust met een passende testknop voor de functietest. Hiermee kan de melder ook na een alarm weer worden hersteld of in de detectiemodus worden teruggezet.
 • 【Betrouwbare bescherming】: Met een luide alarmtoon (ca. 85 dB) wordt je door de duurzame alarmzender gewaarschuwd voor gevaarlijke koolmonoxideconcentraties.
 • 【Hoogwaardig materiaal】: De buitenbehuizing van deze melder bestaat uit hoogwaardig milieuvriendelijk en vlamvertragend ABS-kunststof.
Bestseller Nr. 7

ELRO FC5003 Kohlenmonoxidmelder - 10-Jahres-Sensor - mit Display

 • 10 JAAR SENSOR: de koolmonoxidemelder is uitgerust met een sensor van 10 jaar. Dit betekent dat je 10 jaar beschermd bent.
 • BETROUWBAAR; een hoogwaardige sensor die snel giftige koolmonoxidegas herkent, minder valse alarmen veroorzaakt en zeer milieuvriendelijk is. Als de concentratie te hoog is, geeft de detector een luid alarm van 85 dB uit.
 • BATTERIJEN INBEGREPEN: met de meegeleverde AA-batterijen heb je 2 jaar veiligheid zonder dat je de batterij hoeft te vervangen.
 • DISPLAY: geef de status van het apparaat snel en eenvoudig weer op het praktische display
 • ONTVANG lege batterij waarschuwing als de batterij binnenkort leeg is.
Bestseller Nr. 8

Scondaor CO-melder EN 50291 gecertificeerd, koolmonoxidemelder met digitaal display en temperatuur, werkt op batterijen, 10 jaar sensor

 • 1. Gecertificeerd volgens EN 50291: 2010: de zeer nauwkeurige en betrouwbare elektrochemische CO-sensor met lange levensduur en het alarm voldoet aan de eisen van CE EN 50291: 2010
 • 2. Digitaal lcd-scherm: weergave van CO-concentratie, PPM-niveau en batterijstatus. En drie led-indicatoren geven drie bedrijfstoestanden aan: rood (alarmmodus), geel (foutmodus), groen (inschakelen, normale standby-modus).
 • 3. Test/menu-knop: druk op "Test" om het CO-alarmcircuit handmatig te controleren op een goede werking en druk op "Menu" om de alarmopname weer te geven. Het alarm beschikt ook over een zelftestfunctie voor automatische detectie van hardwarefouten, zoals interne circuit en CO-sensor in de normale standby-modus om ervoor te zorgen dat het alarm altijd correct werkt
 • 4. Er klinkt een akoestisch 85 dB alarm en de rode led knippert als een gevaarlijk CO-niveau wordt gedetecteerd om de leden van het huis effectief te waarschuwen
 • 5. Werkt op 3 x 1,5 V AA-batterij (batterij niet inbegrepen). Alarmfuncties waarschuwing bij laag batterijniveau om gebruikers erop te wijzen dat de batterijen moeten worden vervangen. Alarmfuncties waarschuwing voor het einde van de levensduur om de gebruiker te waarschuwen om het alarm na 10 jaar gebruik te vervangen
Bestseller Nr. 9

OBEST Koolmonoxide-waarschuwingsmelder, met digitaal display en wisselbatterijvoeding, CO-melder met testknop en led-statusweergave

 • Koolmonoxidemelder (CO) is uitgerust met een zeer nauwkeurige elektrochemische CO-sensor, die CO-gaslekken snel kan herkennen en in keukens, slaapkamers, toiletten en andere plaatsen kan worden gebruikt.
 • Digitale lcd-display geeft de batterijstatus en de concentratie van koolmonoxide in de lucht (ppm) in real-time aan, en er klinkt een geluidssignaal wanneer de concentratie de concentratie overschrijdt.
 • Koolmonoxidemelder beschikt over een zelftestfunctie, die automatisch hardwarefouten zoals interne circuits en koolmonoxidesensoren in normale standby-toestand detecteert, en wordt geleverd met een waarschuwing voor laag batterijniveau om de gebruiker eraan te herinneren de batterij te vervangen om een volledige bescherming te garanderen om altijd een correcte werking te garanderen
 • Werkt op 3 x 1,5 V AAA-batterijen (batterijen niet inbegrepen), laag stroomverbruik, soepele werking, lange levensduur en eenvoudige installatie, kan in enkele minuten probleemloos aan een muur of plafond worden geïnstalleerd
 • Dit product is vele malen beoordeeld en de kwaliteit wordt gegarandeerd. Als je na aankoop vragen hebt, neem dan direct contact met ons op.
Bestseller Nr. 10

CO-melder koolmonoxide-waarschuwingsmelder, elektrochemische sensor, CO-waarschuwing, USB lithium accu, CO-toxische gastester, CO-monitor met digitaal oled-display voor thuis, privéwagen, caravan, garage (wit)

 • Voorkom koolmonoxidevergiftiging: onze CO-detector kan de CO-concentratie in de lucht in real-time bewaken. Als de CO-concentratie de standaard overschrijdt, geeft de detector het alarm "di, di, d ....." uit en knippert het rode licht tot de hoeveelheid omgevingsgas lager is dan de alarmwaarde.
 • Hoogwaardig oled-scherm: betere schokbestendigheid (gebruik de vinger om op het scherm te drukken, het display verandert niet. ), brede kijkhoek (zonder een dode hoek. Vanuit elke hoek is het scherm nog steeds zeer duidelijk. ), hogere lichtopbrengst en lager energieverbruik dan LCD-scherm.
 • 【Oplaadbare lithiumbatterij en USB-power】-- De verzegelde lithiumbatterij kan een half jaar na volledige lading klaar zijn. En de batterij kan weer worden opgeladen. De batterij ondersteunt meerdere beschermingsfuncties zoals kortsluiting, overzwaaien en hoge temperaturen. (Oplaadtijd 4 - 6 uur)
 • Alarmstandaard: de CO-detector kan CO-concentraties onder 30 ppm detecteren en een continue bewaking via digitaal display garanderen. De alarmtijd is afhankelijk van de concentratie koolmonoxide. 50 ppm, waarschuwt binnen 60 tot 90 minuten; 100 ppm, waarschuwt binnen 10 tot 40 minuten; 300 ppm, wordt binnen 3 minuten gewaarschuwd.
 • Breed toepassingsgebied: deze koolmonoxidedetector is geschikt voor alle plaatsen waar koolmonoxide mogelijk is, zoals keuken, badkamer, slaapkamer, privéwagen, hotel, parkeergarage en zelfs in de grilltijd.
Bestseller Nr. 11

Safeliveo CE-gecertificeerde koolmonoxidemelder, waarschuwingsmelder, draagbaar, met 10 jaar sensor, display, testknop en luider, 85 dB alarm, CO-melder, witte koolmonoxide-waarschuwingsmelder, 1 stuk

 • Houd je gezin veilig: de koolmonoxidedetector alarm continue bewaking van koolmonoxideniveaus om jou en je gezin te beschermen. Deze CO-melder heeft het slanke design met een detectiebereik van 40 m².
 • Hoge gevoeligheid en snel alarm: als de gemeten koolmonoxideconcentratie de normale waarde overschrijdt, klinkt er een alarm met meer dan 85 decibel.
 • Batterijlevensduur van 10 jaar: het koolmonoxidealarm wordt geleverd met een lithiumbatterij, die ervoor zorgt dat de melder je huis lang veilig houdt. De batterij van 10 jaar is niet vervangbaar, wat de ergernis met het vervangen van batterijen voorkomt.
 • Verschillende montagemogelijkheden: je kunt schroeven of dubbelzijdig plakband gebruiken om het CO-alarm aan de muur te bevestigen. Of je kunt hem installeren zonder gaten te boren. Het unieke basisontwerp maakt het mogelijk om de koolmonoxidemelder stabiel op het bureau te staan.
 • Knipperende leds: onder normale omstandigheden knippert de groene led elke 60 seconden; in geval van storing knippert de gele led tweemaal met een interval van 40 seconden; de rode led knippert wanneer een test wordt uitgevoerd en wanneer koolmonoxide wordt gedetecteerd.
Bestseller Nr. 12

meross 10 Jaar Batterij Rook- en Koolmonoxide Alarm, LED Display Smoke CO Detector Voldoet aan EN 14604 en EN 50291 Normen, Auto-Check, 85dB

 • 【10 jaar batterij】 Deze rookkoolmonoxidemelder bevat een batterij en kan 10 jaar meegaan, waardoor energie wordt bespaard en toch milieuvriendelijk blijft. Het gasalarm kan rook, vuur, koolmonoxide in één apparaat detecteren, waardoor uw gezin volledig wordt beschermd.
 • 【PRAKTISCH LED-ALRAM】De 2 in 1 rook- en koolmonoxidedetector heeft een ingebouwde chipset. Het LED-licht is normaal groen en wordt rood in nood. Uitgerust met zowel foto-elektrische als elektrochemische CO-sensoren, is het rook-CO-alarm nauwkeurig en betrouwbaar.
 • 【EENVOUDIGE KNOP】Het product heeft slechts één grote knop, die gemakkelijk te gebruiken is. Druk lang om de testmodus in te voeren (gesimuleerde alarmtrigger: 85 dB ongeveer 15 seconden). Wanneer u het alarm wilt afwijzen, is het eenvoudig en snel te dempen met één aanraking.
 • Snelle en eenvoudige installatie: dit combo-alarm werkt op batterijen, geen bedrading nodig en kan in 5 minuten zelf worden geïnstalleerd. Het pakket wordt geleverd met schroeven en beugel.
 • 【36 MAANDEN GARANTIE】Gecertificeerd door DIN EN 14604, EN 50291, CE en RoHS, kan het meross LED-display alarm een nauwkeurige en betrouwbare bescherming van het gezinsleven bereiken.
UitverkoopBestseller Nr. 13

ELRO FC2802 Koolmonoxidemelder met 10-jarige sensor en display - CO-melder voldoet aan Europese Norm EN50291

 • 10 JAAR SENSOR: De koolmonoxidemelder is uitgerust met een 10-jaar-sensor. Dit betekent dat je 10 jaar beschermd bent.
 • BETROUWBAAR: Een kwalitatief hoogwaardige sensor die snel het giftige koolmonoxidegas herkent, minder valse alarmen veroorzaakt en zeer milieuvriendelijk is. Als de concentratie te hoog is, geeft de detector een luid alarm van 85 dB.
 • BATTERIJEN MEEGELEVERD: met de meegeleverde AA-batterijen ben je 2 jaar beveiligd zonder batterijen te vervangen.
 • DISPLAY: Toon de status van het apparaat snel en eenvoudig op het praktische display
 • LEGE BATTERIJ WAARSCHUWING ontvangen als de batterij bijna leeg is.
Bestseller Nr. 14

Spreadtron Koolmonoxidemelder, CO-melder, LCD Digitale Display CO Alarm Detector Voldoet aan EN 50291 Standaard met Piekwaarde Geheugen

 • 【10 Jaar Sensorlevensduur Koolmonoxidemelder 】Gevoed door 2 stuks LR6/AA-batterijen en met een betrouwbare elektrochemische CO-sensor van 10 jaar, biedt deze koolmonoxidemelder u de beste 24/7 bescherming
 • 【EN 50291 gecertificeerde koolmonoxidemelder】Deze koolmonoxidemelder voldoet aan de EN 50291-norm. 4 LED-lampjes geven 4 bedrijfsomstandigheden aan: groen (stroom), geel (fout), rood (alarm), geel (levensduur)
 • 【Piek CO-concentratiegeheugen】 Het LCD-scherm op deze Spreadtron-koolmonoxidemelder toont piek-CO-niveaus sinds de vorige reset, en waarschuwt u voor mogelijke CO-lekken, waardoor u een betere bescherming krijgt
 • 【Handige en eenvoudige installatie】 Deze koolmonoxidemelder is stijlvol, volledig functioneel, gemakkelijk mee te nemen en kan aan de muur worden gemonteerd of op een bureau worden geplaatst. Het kan effectief kleurloos, geurloos, smaakloos en dodelijk koolmonoxide detecteren. Zelftestfunctie, automatische foutcontrole-indicator, waarschuwing voor bijna lege batterij. Alle functies worden automatisch bediend door de microchip, wat het gebruik ervan vergemakkelijkt
 • 【Hoge kwaliteit en lange garantie】 Spreadtron-koolmonoxidemelders voor thuis voldoen aan de EN 50291-norm en bieden u en uw gezin het hoogste niveau van veiligheid en betrouwbaarheid; wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 365 dagen
Bestseller Nr. 15

X-Sense Koolmonoxide Alarmdetector, 10 jaar Batterij Digitaal Display CO Alarm Detector met Peak Value Memory, Voldoet aan EN 50291 Standard, XC04

 • Figaro CO-sensor voor 10 jaar: deze koolmonoxidemelder heeft een ingebouwde geavanceerde Figaro-sensor die gevaarlijke CO-niveaus nauwkeuriger detecteert en sneller reageert, met een levensduur van maximaal 10 jaar
 • Vervangbare batterij van 5 jaar: het koolmonoxidemelder is gebouwd met een vervangbare lithiumbatterij om 5 jaar continue bescherming te bieden; een waarschuwing bij bijna lege batterijen vertelt u wanneer u de batterij moet vervangen voor voortdurende veiligheid
 • Piek CO-concentratiegeheugen: het visuele LCD-scherm registreert en slaat automatisch de piek-CO-niveaus op, zodat een co-alarm dat wordt geactiveerd wanneer u niet thuis bent, kan worden bevestigd met behulp van de geregistreerde piekwaarde
 • Uniek vrijstaand ontwerp: dit koolmonoxidemelder voor thuis staat vrij op elk glad bureaublad, zodat je geen gaten in de muur hoeft te boren; compact formaat van 135 × 63 mm neemt niet te veel ruimte in beslag
 • Tri-Color LED-indicator: Deze X-Sense koolmonoxide monitordetector heeft een 3-kleurige LED-indicator die groen, rood of geel knippert, gecombineerd met hoorbare piepjes, om vermogen, een co-alarm of een storing aan te geven

Koolmonoxide is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas dat gevaarlijk kan zijn voor de mens. Koolmonoxidedetectoren zijn ontworpen om de aanwezigheid van het gas te detecteren voordat het de kans krijgt dodelijk te worden. Deze detectoren zijn er in twee soorten: op batterijen of bedraad.

Op batterijen werkende detectoren worden gevoed door een batterij die elke 6 maanden moet worden vervangen, terwijl bedrade detectoren op een stopcontact worden aangesloten en geen batterijen nodig hebben. Bedrade detectoren hebben ook het extra voordeel dat ze fraudebestendig zijn, wat geweldig is voor diegenen die nieuwsgierige kinderen of huisdieren hebben die er misschien mee willen spelen.

Wat zijn de verschillende soorten koolmonoxidemelders?

Koolmonoxide is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas dat je kan doden zonder dat je het door hebt. Het is een bijproduct van het verbranden van brandstof met onvoldoende of geen lucht. Daarom is het zo belangrijk om koolmonoxidemelders in huis te hebben.

Er zijn twee hoofdtypen koolmonoxidemelders:

1) Foto-elektrisch – Dit is het meest voorkomende type detector omdat ze het goedkoopst te vervaardigen en te onderhouden zijn. Ze detecteren met ultraviolet licht of er voldoende zuurstof is in de ruimte waar de detector staat.

2) Elektrochemisch – Deze zijn duurder, maar ze zijn ook gevoeliger dan foto-elektrische detectoren. Ze gebruiken een elektrochemische sensor die reageert op het niveau van koolmonoxide in de lucht en een alarm activeert als het veilige niveau overschrijdt.

Wat is de beste manier om een koolmonoxidemelder te installeren?

De beste manier om een koolmonoxidemelder te installeren is door deze stappen te volgen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de koolmonoxidemelder.

Stap 2: Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw specifieke detectormodel voor meer specifieke installatie-instructies.

Hoe u uw koolmonoxidemelder kunt testen?

Koolmonoxidemelders zijn de meest betrouwbare manier om het CO-gehalte in uw huis te detecteren. Ze hebben een sensor die koolmonoxide detecteert en een alarmsysteem om u te waarschuwen wanneer het koolmonoxideniveau onveilig wordt.

Er zijn een paar manieren om uw koolmonoxidemelder te testen:

– Controleer het stroomindicatielampje op de detector. Het moet verlicht zijn als het correct werkt.

– Zorg ervoor dat er geen stof of vuil op de lens van de detector of in de ventilatieopeningen zit.

– Als u geen licht door de lens kunt zien, is deze mogelijk kapot en moet deze worden vervangen.

– Het is waarschijnlijk dat u een klikgeluid hoort met een snelheid van eens per 15 seconden. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de interne mechanismen in uw apparaat, die toevallig worden aangedreven door een set batterijen. Batterijen moeten vaak worden vervangen om hun effectiviteit te behouden, en het is mogelijk dat u verouderde batterijen hebt die beginnen te slijten.

Hoe vaak moet ik mijn CO-detector vervangen?

Een koolmonoxidemelder is een apparaat dat is ontworpen om de aanwezigheid van koolmonoxide in een gebouw te detecteren. Ze worden meestal aangedreven door wisselstroom en meten de concentratie van koolmonoxide in delen per miljoen.

De levensduur van CO-melders verschilt per type en merk. Sommige kunnen vijf jaar meegaan, terwijl andere mogelijk na een jaar moeten worden vervangen. De beste manier om te weten wanneer het tijd is om uw CO-detector te vervangen, is door de meegeleverde instructies te lezen of door rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant.