Beste ijzer tabletten van 2023 (TOP10)

IJzer is een essentiële voedingsstof voor alle levende organismen. IJzer is een mineraal dat het lichaam nodig heeft om hemoglobine te produceren, het eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof naar weefsels en organen transporteert.

De beste ijzertablet is er een die ferrofumaraat of ferrosuccinaat bevat, de gemakkelijkst opneembare vormen van ijzer.

Een ijzersupplement mag niet minder dan 18 gewichtsprocent elementair ijzer bevatten. Het moet ook minder dan 2 gew.% elementair siliciumdioxide bevatten.

De 10 beste ijzer tabletten beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

IJzertabletten 28 mg - 400 IJzer tabletten supplement voor 6 maanden voorraad - Vegan IJzer Bisglycinaat - Laboratorium getest - Hoge biologische beschikbaarheid - Ondersteuning tegen ijzertekort

 • IJzertabletten van WeightWorld - Dit ijzer supplement bevatten hoge kwaliteit ijzer bisglycinaat, de meest biologisch beschikbare vorm van ijzer. Met 400 ijzer tabletten per verpakking en een dagelijkse dosering van 2 tabletten (28 mg) bevat dit supplement maar liefst 6 maanden voorraad.
 • Voor de vorming van rode bloedcellen en tegen vermoeidheid - IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Daarnaast draagt ijzer bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid, en heeft het een gunstige invloed op een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Claims geautoriseerd door EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid).
 • Meer dan 6 maanden voorraad - Deze natuurlijke en vegan ijzer pillen bevatten een dagelijkse dosering van 28 mg ijzer (bisglycinaat). IJzer bisglycinaat is de meest biologisch beschikbare vorm van ijzer waardoor het ijzerbisglycinaat als volledig element de darmen bereikt. Met een aanbevolen dosering van twee tabletten per dag bevat dit supplement een voorraad voor meer dan 6 maanden.
 • Premium ingrediënten - We zijn er trots op dat we natuurlijke en grondig geteste ingrediënten kunnen gebruiken om eerlijke supplementen te maken. We produceren volgens hoge GMP-normen en zonder toevoegingen zoals conserveermiddelen en kleurstoffen.
 • Kwaliteit van WeightWorld - Als familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring zijn we trots op het leveren van hoogwaardige natuurlijke supplementen. We werken uitsluitend met natuurlijke, gecontroleerde ingrediënten zodat je jezelf op de beste manier kunt ondersteunen.
Bestseller Nr. 2

Iron - 365 tabletten met 40 mg zuiver ijzer + natuurlijke vitamine C - Hoogwaardige grondstof: ijzerbisglycinaat (ijzerchelaat) - Hooggedoseerd - Veganistisch

 • UITSTEKENDE PRIJZEN: 365 tabletten met 40 mg zuiver ijzer uit ijzerbisglycinaat en 40 mg vitamine C uit acerola-extract. 12 maanden voorraad (365 dagen gebruik met dagelijks 1 tablet).
 • PREMIUM COMPLEX: Voor onze ijzertabletten gebruiken wij ijzerbisglycinaat, dat ook wel chelaatijzer (chelaatcomplex) wordt genoemd. Door het chelaatcomplex wordt ijzerbisglycinaat beschouwd als bijzonder biologisch beschikbaar en zeer goed verdragen. Bovendien bevatten onze ijzertabletten natuurlijke vitamine C uit acerola-extract.
 • EERSTE-KLASSE GRONDMATERIALEN: Voor een uitstekende kwaliteit vertrouwen wij uitsluitend op eersteklas grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Voor ons is het niet alleen belangrijk om de beste grondstoffen te gebruiken voor een maximale biologische beschikbaarheid, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke additieven worden gebruikt.
 • 100% VEGAN & ZONDER ONGEWENSTE ADDITIEVEN: Onze ijzertabletten zijn vrij van magnesiumstearaat, lossingsmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen, stabilisatoren, vulstoffen, gelatine en natuurlijk GMO-vrij, lactosevrij, glutenvrij & zonder conserveringsmiddelen.
 • PRODUCTIE & UW TEVREDENHEID: Het Vit4ever assortiment omvat talrijke voedingssupplementen tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Alle producten worden gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en uitsluitend in gecertificeerde EU-fabrieken. Onze productielocaties zijn onder andere Duitsland & Nederland. Als u niet tevreden bent met ons product, of als u hulp en advies nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Bestseller Nr. 3

Gentle Iron Bisglycinate 14mg | 180 veganistische tabletten | immuunondersteuning, vermindert vermoeidheid en vermoeidheid | Niet-GMO, glutenvrij supplement | Geen kunstmatige conserveermiddelen

 • Optimale sterkte: de formule is voorzien van 14 mg ijzer per 1 veganistische tablet om aan uw dagelijkse aanbevolen te voldoen!
 • Boost uw energie: ijzer draagt bij aan vermindering van vermoeidheid en vermoeidheid en energieopbrengst stofwisseling
 • VOORDELEN: ondersteuning van het immuunsysteem, cognitieve functie, vorming van rode bloedcellen en hemoglobine
 • HORBAACH FABRIKANT - Laboratorium getest, vertrouwde ingrediënten, superieure kwaliteit, 100% gegarandeerd!
 • Niet-GGO, Glutenvrij, GEEN kunstmatige smaak/zoetstof/conserveermiddelen - Veganistisch/Vegetarisch
UitverkoopBestseller Nr. 4

IJzer 40 mg plus 40 mg Natuurlijke Vitamine C (met Sinaasappelsmaak) - Zeer Bio-Beschikbare Premium Grondstoffen: IJzerbisglycinaat (IJzerchelaat) + Acerolapoeder - 180 Veganistische Tabletten

 • Zeer biologisch beschikbare ijzertabletten – 8 maanden voorraad – 240 veganistische tabletten – 20 mg elementair ijzer van bijzonder goed verdragen en zeer biologisch beschikbaar ijzerbisglycinaat – plus 40 mg natuurlijke vitamine C uit de originele acerola bessen per tablet. IJzer-bisglycinaat is als chelaatcomplex bijzonder biologisch beschikbaar (kan door het lichaam bijzonder goed worden opgenomen) en goed verdraagzaam. Slechts één, gemakkelijk in te slikken tablet per dag gedurende 8 maanden.
 • Lekkere smaak: met natuurlijk sinaasappelaroma: ijzerpreparaten van andere merken hebben vaak een zeer sterke en onaangename ijzersmaak, daarom hebben we een natuurlijk sinaasappelaroma toegevoegd. De bijzonder lekkere sinaasappelsmaak maakt het innemen aangenaam en moeiteloos – er blijft geen vervelende ijzersmaak achter op je tong.
 • Effect van ijzer: het essentiële spoorelement: ijzer heeft een functie bij de celdeling, draagt bij aan een normale cognitieve functie, een normaal energiemetabolisme en het behoud van een normale werking van het immuunsysteem. Bovendien draagt ijzer bij aan een normaal zuurstoftransport in het lichaam. IJzer draagt bovendien bij aan de vermindering van vermoeidheid en vermoeidheid. *
 • 🌿 100% veganistisch, zonder genetische technologie of additieven: ons hoogwaardige ijzer + vitamine C wordt zonder kunstmatige toevoegingen, genetische manipulatie of andere dierlijke bestanddelen geproduceerd. Vrij van magnesiumstearaten, scheidingsmiddelen, aroma's, kleurstoffen, stabilisatoren, lacotses, gluten en zonder conserveringsmiddelen.
 • Geproduceerd in Duitsland en onafhankelijk laboratoriumgetest: volgens de hoogste kwaliteitsnormen in streng geteste en gecertificeerde installaties, bekroond met ISO en zoals levensmiddelenwettelijk vereist, met HACCP-certificaat in Duitsland gemaakt. Elk GloryFeel-product is onderworpen aan voortdurende tests van geaccrediteerde onafhankelijke volgens DIN EN ISO/IEC 17025 gecertificeerde Duitse testlaboratorium. ▶️ Analysecertificaat: zie productafbeeldingen
Bestseller Nr. 5

Sowelo IJzer hoge dosis 20 mg | 120 tabletten

 • IJzer van Sowelo is een mineraalpreparaat met 20 mg licht verteerbaar ijzerbisglycinaat. Een tablet is een portie die voldoet aan de dagelijkse behoeften. Een verpakking bevat 120 tabletten, genoeg voor 120 dagen voedingssupplement.
 • IJzer is een essentieel mineraal. IJzer is een mineraal dat nodig is voor vele processen in ons lichaam. Het ondersteunt transport, opslag en gebruik van zuurstof in de spiercellen.
 • IJzer is een zuurstoftransporter. IJzer maakt deel uit van de hemoglobin. hemoglobine is het eiwit dat zuurstof van de longen via het bloed naar alle cellen van het lichaam vervoert. Een voldoende zuurstofvoorziening van de organen is essentieel voor het vlotte functioneren van het hele organisme.
 • IJzer bevordert het welzijn. Een voldoende ijzeren spiegel is essentieel voor het behoud van de energie, voldoende vermogen en voor de activiteit van vele enzymen en eiwitten. IJzer is onmisbaar voor zowel een gezonde zwangerschap als voor een gezond immuunsysteem.
 • Je lichaam heeft de juiste hoeveelheid ijzer nodig. Als je te weinig ijzer hebt, kun je een ijzergebreken ontwikkelen. De oorzaken van lage ijzerwaarden zijn bloedverlies, slechte voeding, de fysiologie van het vrouwelijke lichaam of het onvermogen om voldoende ijzer uit het voedsel op te nemen.
UitverkoopBestseller Nr. 7

IJzer Gummies met vitamine C - Draagt bij tot de Vermindering van Vermoeidheid en Moeheid - 28 mg - 120 Gummies voor 2 maanden - Natuurlijke Perziksmaak - Premium Ingrediënten - Vegan - WeightWorld

 • IJzergummies met 100% natuurlijke perziksmaak en vitamine C - Deze heerlijke gummies bevatten 28 mg (100% van de ADH) ijzer en 10 mg vitamine C van hoge kwaliteit. IJzer is belangrijk voor tal van processen in het lichaam. Met deze gummies kun je eenvoudig zorgen dat je voldoende ijzer binnenkrijgt op een heerlijke manier, zonder pillen of tabletten.
 • Voor de vorming van rode bloedcellen en tegen vermoeidheid - IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid, en heeft een gunstige invloed op een normaal zuurstoftransport in het lichaam. IJzer draagt ook bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Ook is aan deze krachtige formule extra vitamine C toegevoegd. Vitamine C verhoogt het ijzergehalte in het bloed. Claims geautoriseerd door EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid).
 • 120 gummies voor 2 maanden voorraad - Met 120 gummies per verpakking en een dagelijkse dosering van 2 gummies bevat elke pot een voorraad voor maar liefst 2 maanden. De kauwbare gummies zijn hoog gedoseerd en heerlijk in gebruik. Verder is dit supplement 100% natuurlijk, vegan, glutenvrij, lactosevrij en GMO-vrij.
 • Premium ingrediënten - We zijn er trots op dat we de meest natuurlijke, grondig geteste ingrediënten kunnen gebruiken om geweldige producten te maken. We produceren volgens hoge GMP-normen en zonder ongewenste toevoegingen zoals kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
 • Kwaliteit van WeightWorld - Als familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring zijn we trots op het leveren van hoogwaardige natuurlijke supplementen aan onze klanten, zoals ook dit ijzer supplement met vitamine C. We werken uitsluitend met natuurlijke, gecontroleerde ingrediënten zodat je jezelf op de beste manier kunt ondersteunen.
Bestseller Nr. 8

IJzeren tabletten - 20 mg ijzer en 40 mg natuurlijke vitamine C uit acerola - 240 veganistische tabletten voor 8 maanden - zonder additieven - laboratorium getest - Made in Germany Balanced Vitality

 • Energieduo: onze ijzeren tabletten zijn hoge dosering en leveren je per veganistische tablet 20 mg ijzer en 40 mg natuurlijke vitamine uit acerola. Samen ondersteunen de twee je energieniveau als een echt powerduo, want ijzer en vitamine C dragen bij aan een normaal energiemetabolisme en aan de vermindering van vermoeidheid en vermoeidheid.
 • Sterke voordelen: ijzer ondersteunt bovendien de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en een normaal zuurstoftransport in het lichaam. De extra vitamine C uit acerola verhoogt de ijzeropname in het lichaam. Ons voedingssupplement ijzer + vitamine C is zeer biologisch beschikbaar en dankzij de gebruikte ijzervorm ijzerbisglycinaat beter verdraagzaam.
 • Dagelijkse doses welzijn: je gezondheid en welzijn staan voor ons op de eerste plaats. Voor een optimale opname raden wij je aan om dagelijks 1 tablet met voldoende vloeistof in te nemen. 240 ijzeren tabletten zorgen voor 8 maanden.
 • Voedselleverancier: Ons voedingssupplement is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij en vrij van conserveringsmiddelen. Wij hechten er veel waarde aan dat het dierproefvrij wordt geproduceerd en geen onnodige additieven zoals magnesiumstearaten, aroma's, kleurstoffen, stabilisatoren of suikeradditieven bevat.
 • Kwaliteit made in Germany: onze tabletten zijn laboratorium getest en worden onder de hoogste kwaliteitsnormen in ISO-gecertificeerde en streng geteste installaties, bekroond met HACCP-certificaat, in Duitsland geproduceerd. Over kwaliteit hoef je je dus geen zorgen te maken, dat nemen wij voor jou over.
Bestseller Nr. 9

IJzersupplementen met natuurlijke vit. C - Effectieve ijzertabletten met 42 mg actief ijzer - IJzersupplementen voor vrouwen en mannen met hoge biologische beschikbaarheid - GMO-vrij, 120 capsules

 • ➤ HOGE BIOAVAILABILITEIT - Bent u op zoek naar de perfecte ijzerondersteuning voor uw dagelijks leven? Bij het ontwikkelen van onze ijzersupplementen was ons doel om een vorm van ijzer te gebruiken die u het best mogelijke effect geeft en ook goed door uw lichaam wordt verdragen. Resultaat: onze ijzertabletten met een hoge concentratie bisglycinaat en een maximale biologische beschikbaarheid. De ijzertabletten zijn zacht voor de maag en leveren u 42 mg ijzer van hoge kwaliteit per dagdosis.
 • ➤ PREMIUM INGREDIENTEN - Er zijn veel verschillende vormen van ijzer. Bisglycinaat staat bekend als een van de meest effectieve vormen. Het dringt optimaal door in de darmwand voor een maximale absorptie. Zo haal je het meeste uit ons veganistisch ijzersupplement. Maar dat niet alleen! We hebben natuurlijke vitamine C toegevoegd om de opname nog meer te verhogen. Vitamine C en ijzer werken heel goed samen en bieden je veel gezondheidsvoordelen!
 • ➤ ESSENTIEEL TRACE ELEMENT - Krijg jij genoeg ijzer binnen? Zo niet, dan is het hoog tijd! IJzer is een van de belangrijkste sporenelementen en is van levensbelang. Het draagt bij tot een normale cognitieve functie en helpt vermoeidheid te verminderen. IJzer is dus uw optimale ondersteuning in het dagelijkse leven. Maar dat niet alleen! Net als vitamine C houdt het ook een normaal energierijk metabolisme instant. Pluspunten: Vitamine C & ijzer ondersteunen de werking van het immuunsysteem.
 • ➤ HOOGSTE KWALITEITSTANDAARDEN - Kwaliteit is onze eerste prioriteit! Ons actief ijzer voor vrouwen en mannen is getest door een derde partij leverancier volgens de hoogste Europese kwaliteitsnormen. Nare toevoegingen en kleurstoffen? Maak je geen zorgen! Wij garanderen u natuurlijke ingrediënten van topkwaliteit. Plus, ons zachte ijzersupplement is GMP, vrij van allergenen en getest op zware metalen.
 • ➤ GELD-TERUG-GARANTIE - Wij zijn een Fins familiebedrijf met een passie voor de natuur. Ons doel is om natuurlijke ondersteuning voor onze dierbaren te ontwikkelen. Kwaliteit en zorgvuldige selectie van de beste ingrediënten zijn daarom belangrijk voor ons. Wij zijn er van overtuigd dat u net zo veel van onze ijzersupplementen zult houden, daarom bieden wij u een 356-dagen geld-terug garantie. Vertel het ons als u niet tevreden bent & krijg uw geld terug - zelfs als de fles al leeg is!
Bestseller Nr. 10

Bandini® IJzer 70 mg + vitamine C 180 capsules veganistisch (voor 6 maanden) – draagt bij aan het normale energiemetabolisme – zeer assiliabel en biologisch beschikbaar – 100% ijzerbisglycinaat + Vit

 • ♫ IJzersupplementen met hoog absorptievermogen: als je op zoek bent naar een dagelijkse metgezel voor je actieve levensritme, is ons ijzer- en vitamine C-voedingssupplement ontwikkeld om je de nodige ondersteuning te bieden, met uitstekende verdraagzaamheid door je lichaam. Onze capsules zijn verrijkt met natuurlijke vitamine C met een hoge biologische beschikbaarheid. Deze ijzeren capsules zijn gemakkelijk in te nemen en bieden 70 mg hoogwaardig ijzerbisglycinaat in elke tablet.
 • Hoogwaardige ingrediënten: er zijn verschillende ijzervarianten beschikbaar, en ijzerbisglycinaat chelaat wordt beschouwd als een van de meest effectieve vormen. Vanwege zijn vermogen om de darmwanden efficiënt te doordringen, zorgt het voor een optimale absorptie en biedt het je het maximale voordeel van ons krachtige ijzerpreparaat. Maar dat is nog niet alles! We hebben natuurlijke vitamine C bevatten, die uit acerola is geëxtraheerd om de absorptie verder te verbeteren.
 • Onverwoestbare microscoop: ijzer is een van de belangrijkste en vitale micro-elementen voor ons bestaan. Het draagt bij aan een regelmatige cognitieve functie en speelt een essentiële rol bij de bestrijding van vermoeidheid en vermoeidheid en wordt daardoor een belangrijk onderdeel van voedingssupplementen die gericht zijn op lichamelijk en geestelijk welzijn. IJzer speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem en de regulering van het energiemetabolisme.
 • Hoge excellentiecriteria: onze hoogste prioriteit is kwaliteit. Onze ijzerpreparaten worden onderworpen aan strenge tests die door derden worden uitgevoerd, met inachtneming van de hoogste Europese kwaliteitsnormen. Additieven en kleurstoffen? Je kunt rustig zijn! Wij garanderen je alleen het gebruik van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, GGO's. Bovendien voldoet ons ijzersupplement aan de GMP-normen en is het vrij van allergenen.
 • Gecertificeerd product. BANDINI Pharma is een Italiaans bedrijf dat innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten voor de gezondheid en het welzijn van mensen op dynamische en professionele wijze kan aanbieden: onze producten worden geproduceerd in ons GMP-gecertificeerde laboratorium, UNI EN ISO 9001:2015 en ISO 22000. De BANDINI Pharma-lijn, volledig in Italië gemaakt, omvat een breed scala aan producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

IJzertabletten zijn de beste optie voor mensen die hun ijzerinname moeten verhogen. IJzer is een voedingsstof die essentieel is voor het transport van zuurstof in het lichaam. Het helpt ook bij de productie van hemoglobine, dat zuurstof van de longen naar andere delen van het lichaam transporteert en helpt bij spiergroei.

Er zijn veel soorten ijzersupplementen op de markt verkrijgbaar en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De volgende punten helpen je bij het kiezen van een goed ijzersupplement:

 1. Kies een ijzersupplement dat ferrosulfaat of ferrofumaraat bevat, aangezien deze vormen beter door het lichaam worden opgenomen dan andere vormen van mineralen.
 2. Vermijd het nemen van supplementen die stoffen zoals aluminium, calcium, koper of zink bevatten, omdat deze de absorptie kunnen verstoren.

Wat zijn ijzertabletten?

IJzertabletten worden vaak aanbevolen voor mensen met een laag ijzergehalte in hun bloed. IJzer is een essentiële voedingsstof die helpt om zuurstof door het lichaam te transporteren. De meest voorkomende oorzaak van ijzertekort is bloedverlies, maar het kan ook worden veroorzaakt door een slechte voeding of chronische ziekte.

Er zijn twee soorten ijzersupplementen: oraal en intraveneus. Orale supplementen kunnen worden ingenomen als pillen, kauwsnacks of vloeistoffen, terwijl intraveneuze behandelingen een naald gebruiken om het supplement rechtstreeks in de ader af te geven.

Wat zijn de beste ijzertabletten?

IJzertabletten zijn een soort voedingssupplement. Ze worden gebruikt om ijzertekort te behandelen en te voorkomen. Er zijn veel verschillende soorten ijzersupplementen op de markt, maar ze zijn niet allemaal even effectief. Dit artikel geeft je een overzicht van de beste ijzertabletten en wat ze voor je kunnen doen.

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een ijzersupplement, is of u bloedarmoede moet behandelen of voorkomen. Als dit nodig is, is het belangrijk dat uw arts de juiste dosering voorschrijft voor uw behoeften. Je moet er ook voor zorgen dat ze een vorm van ijzer voorschrijven die goed door je lichaam wordt verdragen en geen bijwerkingen zoals constipatie of misselijkheid heeft. De meest voorkomende vormen van orale ijzersupplementen zijn ferrosulfaat, ferrogluconaat, fer fumaraat en ijzercitraat. Het wordt aanbevolen om ijzersupplementen in vloeibare vorm te kopen in plaats van in poedervorm, omdat ze gemakkelijker worden opgenomen. Dit kan ook helpen om bloedarmoede te voorkomen. Om enig ongemak te voorkomen, kunt u het ijzersupplement het beste met voedsel of water innemen. Het is mogelijk een overdosis te nemen van orale supplementen, dus pas op dat u deze niet inneemt.

Wat zijn de bijwerkingen van het nemen van ijzertabletten?

IJzer is een mineraal dat nodig is voor de aanmaak van hemoglobine en myoglobine. Het helpt ook bij het transport van zuurstof naar alle delen van het lichaam.

Bijwerkingen van het innemen van ijzertabletten zijn constipatie, misselijkheid, braken en diarree.

Hoe vaak moet ik ijzertabletten innemen?

IJzertabletten worden gebruikt om bloedarmoede door ijzertekort te behandelen. Het is belangrijk om te weten hoe vaak u ijzertabletten moet innemen, omdat het lastig kan zijn om te bepalen of u de aandoening heeft.

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw leeftijd, geslacht en of u al dan niet andere medische aandoeningen heeft.

Bloedarmoede door ijzertekort is een veelvoorkomende aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. IJzertabletten worden gebruikt om de aandoening te behandelen en het is belangrijk dat patiënten weten hoe vaak ze deze moeten innemen om de behandeling effectief te laten zijn.

Welke voedingsmiddelen moet ik eten om te helpen met mijn dieet om meer ijzer in mijn lichaam te krijgen?

IJzer is een belangrijke voedingsstof in de menselijke voeding. IJzer wordt in veel voedingsmiddelen aangetroffen, maar plantaardig voedsel is meestal de beste bron van ijzer.

De beste bronnen van ijzer voor vegetariërs zijn peulvruchten, tofu, tempeh en sojabonen. Voor vleeseters zijn runderlever en donker vleeskip twee goede bronnen van ijzer. Andere bronnen zijn bonen en linzen, volle granen zoals quinoa of haver, verrijkte granen en brood, gedroogd fruit zoals abrikozen of rozijnen, noten zoals amandelen of cashewnoten en bladgroenten zoals spinazie of boerenkool.