Beste fotoscanner van 2023 (TOP10)

De 10 beste fotoscanner beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

Rollei PDF-S 240 SE - Multi-scanner voor foto's, dia's en negatieven, scanproces in seconden, incl. beeldbewerkingssoftware - zwart

 • Fotoformaten: 9 x 13 cm, 10 x 15 cm en 13 x 18 cm - afbeeldingen scannen zonder computer
 • 2,4 inch (6,1 cm) TFT LCD-kleurenmonitor en mini USB 2.0-poort
 • Eenvoudige bediening en scannen in seconden en 2-in-1 geheugenkaartsleuf (SD/SDHC/MMC)
 • Foto van scankwaliteit: tot 2.592x1.850 (13x18cm foto, 1800 dpi) - Scankwaliteit slide/negatief: 2.760x1.840 (1800 dpi)
 • Inclusief pakket: Rollei PDF-S 240 SE multi-scanner voor negatieven, 1 houder voor dia's, 4-in-1 fotohouder (13 x 18 cm, 10 x 15 cm en 9 x 13 cm), USB-kabel, USB-voeding, beeldbewerkingssoftware (BlazePhoto 2.0)
Bestseller Nr. 3

Plustek Foto Scanner - ephoto Z300, scan 4x6 foto in 2sec, Auto Crop en Deskew CCD Sensor. Ondersteuning Mac en PC

 • De eenvoudigste manier om foto's en documenten te scannen. Ondersteunt 3x5, 4x6, 5x7 en 8x10 inch formaten fotoscannen, maar ook briefpapier en A4-formaat. Optische resolutie is maximaal 600 dpi (PS: twee instellingen: 300 dpi/600 dpi).
 • Snel en eenvoudig, 2 seconden voor één 4x6-foto en 5 seconden voor één foto van 8x10 bij 300 dpi. U kunt eenvoudig ongeveer 1000 foto's converteren om bestanden in één middag te digitaliseren en te delen met uw familie of vrienden.
 • Efficiënter dan een flatbedscanner. Plaats de foto's een voor een en scan. Dit maakt ePhoto veel efficiënter dan een flatbedscanner.
 • Krachtige Image Enhancement functies inbegrepen. Verbeter en herstel snel oude vervaagde afbeeldingen met een muisklik.
 • ePhoto Z300 werkt met zowel Mac als pc: Ondersteunt Windows 7/8/10/11, Mac OS X 10.10 tot 13.x, Gebruiker kan de nieuwste versie downloaden op de plustek website.
UitverkoopBestseller Nr. 4

Digitale filmscanner, negatief en diascanner met 5 inch lcd-scherm, conversie van kleur- en zwart-wit-negatieven en dia's van 35 mm, 126, 110, Super 8 en 8 mm in 22 MP HD JPEG-formaat

 • 5 inch LCD-scherm met hoge resolutie: de digitale filmscanner beschikt over een lcd-HD-scherm met een brede kijkhoek voor het direct bekijken en bewerken van foto's. Het hoogwaardige lcd-display toont elk detail van de film met gedetailleerde, gladde en verliesvrije kleuren - perfect om hem met vrienden en familie te delen en als digitale fotolijst thuis of op kantoor te gebruiken.
 • Easy-Load-invoersysteem: de Fast Feed Tray-technologie maakt het continu plaatsen van films mogelijk, waardoor het scannen aanzienlijk wordt versneld. Met de filmscanner kun je kleur- en zwart-witnegatieven en dia's bekijken en bewerken, kleur- en zwart-witnegatieven [135, 110, 126, super 8 en 8 mm] en 50 mm dia's [135, 110, 126 mm] omzetten in digitale bestanden en direct op de SD-kaart (niet meegeleverd) opslaan.
 • One-Touch-bediening: verbeter, zoom en converteer foto's door simpelweg op de "scan"-knop te drukken, zonder ingewikkelde schermen en instellingen! Met eenvoudige opties kun je het type film selecteren, de kleur/helderheid instellen, de flashback afspelen, de datum bewerken, de energiebesparende automatische uitschakeling gebruiken, foto's delen met sociale software, oude films omzetten in JPEG-digitale foto's en je eigen unieke en exclusieve fotoalbums maken.
 • Hoge compatibiliteit: ingebouwde superchip voor nauwkeurige filmonderscheiding bij het scannen. Ondersteunt meerdere modi, HDMI, SD-kaart, TYPE-C USB, handig om dia's binnen en buiten te scannen en op te slaan, stand-alone zonder computer, plug and play. Compatibel met WinXP/7/1.0/Vista a/Mac en andere systemen, meerdere taalopties. Zeer eenvoudig te gebruiken.
 • Accessoires in het pakket: complete accessoires, compatibel met een breed scala aan filmformaten. Inclusief houder voor 50 mm dia's, adapter voor 135-, 110-, 126-, super8- en 8 mm films, reinigingsborstel, TYPE-C-USB-kabel en HDMI-kabel.
Bestseller Nr. 5

CANON CanoScan Lide 300 A4 scanner

 • Prijs en licht – met deze lichte flatbedscanner en zijn USB-voeding bespaar je veel ruimte. Met een gewicht van slechts ca. 1,7 kg neemt het slanke en chique design weinig ruimte in beslag
 • Eenvoudige bediening – dankzij de 4 scanknoppen voor autoscannen, kopiëren, e-mails en PDF is de bediening een fluitje van een cent.
 • Snelle resultaten: een 300 dpi A4-scan is in slechts ca. 10 seconden gemaakt; met automatische scan met één druk op de knop de juiste scan-instellingen bereiken en altijd het perfecte resultaat bereiken.
 • Uitstekende kwaliteit – tot 2.400 x 4.800 dpi met CIS-sensor; uitstekende kwaliteit dankzij Auto Document Fix, voor een helder letterbeeld en Auto Photo Fix voor uitstekende foto's.
 • Levering – CanoScan LiDE 300, USB-kabel; snelstartgids en andere documenten.
Bestseller Nr. 6

Film- en diascanner, alles-in-één film- en diascanner zet 35mm 135 110 126 en Super 8 films/dia's/negatieven om in digitale JPG-foto's, ingebouwd 128 MB geheugen, 2 LCD-schermen

 • 2.0 INCH LCD DISPLAY: Deze 35mm diascanner naar digitaal is uitgerust met een 2.0 inch LCD display. Bekijk gescande foto's direct op het geïntegreerde 2-inch LCD-kleurenscherm of sluit de scanner aan op een TV voor een groter scherm. Hij is ook gemakkelijk te bedienen door senioren.
 • 2 SECONDE CONVERSIE: Deze diascanner converteert 135, 110, 126Kpk en Super 8 film, dia's en negatieven in 2 seconden naar digitaal JPEG-formaat.
 • STANDALONE: De diascanner converteert oude film en dia's van geheugenkaarten naar kleur of zwart-wit zonder dat er een computer nodig is en ondersteunt het aanpassen van de helderheid van het beeld.
 • VERSATIEL: De negatiefscanner zet afbeeldingen in hoge resolutie over naar pc's, laptops, smartphones en tablets. De gedigitaliseerde foto's zijn tot 12M pixels in kwaliteit door software-interpolatie.
 • ONDERSTEUNDE BESTURINGSSYSTEMEN: Digitale filmscanners kunnen worden aangesloten op tv's voor weergave op grotere schermen. Windows 2000/me/xp/2003, Vista en Windows 7 worden ondersteund.
Bestseller Nr. 7

Epson Photo Scanner (Event Manager, Copy Utility Adobe Photoshop), Perfection V600/B11B198032, Zwart/Zilver

 • Benodigdheden: flatbedscanner; resolutie: 6400dpi (horizontaal x verticaal); optische resolutie: Main 6400dpi x Sub 9600dpi
 • Interface: USB 20 type B
 • Scannen zonder wachttijd en onnodig verbruik dankzij Epson ReadyScan-ledtechnologie; fris films en foto's met de Digital ICE-technologie weer op
 • Compatibele besturingssystemen: Mac OS 1058 of hoger, Windows 10, Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP
 • Omvang levering: Epson Perfection V600 Photo Scanner Epson Scan
UitverkoopBestseller Nr. 8

KODAK Mini digitale film- en diascanner – converteert filmnegatieven en dia's van 35 mm, 126, 110, super-8 en 8 mm in JPEG-beelden met 22 megapixels – 3,5 inch LCD-scherm incl. RODFD20

 • Verbazingwekkende miniatuurfilmscanner: met dit all-in-one apparaat kun je oude negatieven en dia's van 135, 126, 110, super-8 en monochrome negatieven scannen, weergeven, bewerken, converteren en opslaan. Verander je oude afbeeldingen in scherpe, heldere, gedetailleerde kleur- of zwart-wit JPEG-bestanden
 • Meerdere adapters voor snel opladen: maximale compatibiliteit en eenvoudige conversie met een groot aantal adapters voor snel, continu opladen; verbeter de kwaliteit tot 14/22 MP met instelbare helderheid, kleur en omkering/spiegel
 • Geactualiseerde gebruikersinterface met 2,4-inch lcd-scherm – speciale scan- en starttoetsen voor eenvoudig scannen met één druk op de knop en snellere menunavigatie; weergave en bewerking van actuele folie- of galerijafbeeldingen op het kleurendisplay [intern geheugen kan tot 128 MB] worden opgeslagen
 • Herinneringen voor het nieuwe jaar – gebruik een willekeurige SD-kaart tot 32 GB (niet meegeleverd); perfect om oude foto's te verbeteren en af te drukken en oude filmformaten op sociale media te delen
 • INTERNATIONALE 3-in-1 adapter en meer: uitgebreid accessoirepakket met universele stroombron voor de VS, EU en Groot-Brittannië, reinigingsstaaf, USB-kabel en kabelvoeding voor tv-kabel; foto's op grote televisie, enz. bekijken
Bestseller Nr. 9

VIISAN VK16 draagbare boek- en documentscanner 16MP hoge definitie, max. scanbereik A3. Dubbele boekpagina's gladmaken en splitsen. scanner met meertalige OCR teksherkennning. Twain. Windows & Mac

 • 【Een multifunctionele A3-scanner】De VK16 is een veelzijdige en zeer nauwkeurige overheadboekscanner, het is een geweldig ideaal hulpmiddel om aan uw pc of laptop te koppelen. De functies van video-opname en realtime projecteren maken het geschikt om bij verschillende gelegenheden te werken, zoals het maken van muziekscores, lesgeven en vergaderen. En de krachtige DeskCam scansoftware is compatibel met pc en Mac.
 • 【Krachtige basisfuncties】De VIISAN draagbare scanner heeft veel krachtige basisfuncties, waaronder een 16 megapixel camera (echte resolutie: 4608 x 3456), 4 LED-vullampen en tot A3-dekking. U kunt snapshots, tijdschriften, boeken, documenten, visitekaartjes, 3D-objecten maken en deze op een computer presenteren.
 • 【Uitstekend ontwerp】De VIISAN-documentscanner is inklapbaar en draagbaar, en de relatief zware basis maakt de structuur stabiel. Als zorgvuldig ontworpen scanner is de scanner zeer eenvoudig voor de gebruikers om het te installeren en gerelateerde software te gebruiken. De armhoogte vast en de camerakop kan niet worden gedraaid.
 • 【Praktische software- en telefoonondersteuning】 De documentcamera heeft een aantal functies met behulp van de nieuwste technologieën, zoals intelligente continue opname, OCR, automatische correctie en het vullen van de gebroken rand van de gescande pagina's, automatische beeldsegmentatie, enz. Telefonische ondersteuningsservice is ook beschikbaar, controleer het etiket op het apparaat om de contactgegevens te krijgen als u vragen heeft over software-installatie en productgebruik.
 • 【Allround Service】:Download onze software om te genieten van allerlei magische functies van VIISAN-scanners! VIISAN VK16 ondersteunt de meeste pc-systemen, waaronder MAC OS. Zoek VIISAN om onze officiële website te bezoeken, waar professionele technici zijn om uw vragen te beantwoorden tijdens het gebruik van het product. Bovendien wordt VIISAN VK16 geleverd met een garantie van één jaar. Kom en ervaar een ongekende high-speed scanervaring.
Bestseller Nr. 10

MUNBYN Documentscanner, 900DPI, Handscanner, resolutie s/w en kleur, documentenscanner, draagbare scanner, draadloze draagbare A4 scanner met kaart JPG en PDF-formaat - zwart

 • ✅【Voor verschillende scanbehoeften】De draagbare handscanner scant je foto's, documenten en boekpagina's in 3-5 seconden bij een resolutie van 900 dpi zelfstandig. In vergelijking met de invoerscanner vouwt of beschadigt de staafscanner oude foto's niet tijdens het scannen. De lezer kan documenten, teksten, spreadsheets, blauwdrukken, pagina's, kleine kaarten en nog veel meer digitaal scannen.
 • Efficiënte overdracht: de documentenscanner vereist geen installatie en draagt eenvoudig gescande documenten over. De USB-kabel verbindt scanner met pc en pc kan gescande documenten weergeven. De draagbare scanner ondersteunt Mac, Windows 7/8/10/XP, Linux voor computersysteem. Als je het gescande bestand wilt bewerken, installeer dan de door ons geleverde OCR-bewerkingssoftware, je kunt het gescande PDF-bestand eenvoudig naar Word-/Excel-formaat converteren en bewerken.
 • ✅【Vereenvoudigde workflow】Leg het te scannen sjabloon plat op een tafel. Houd de scanner in de buurt van de bovenkant van het te scannen object. Scan met constante snelheid van boven naar beneden of van links naar rechts. Je kunt de scanner via een USB-kabel met de computer verbinden om gescande documenten en afbeeldingen te krijgen.
 • ✅【Draagbare scannergrootte】 Lengte: 25,4 cm. Gewicht: 0,44 lbs. Opslagruimte: 16G SD-kaart (meegeleverd). Draagwijze: in een boekentas/aktenmap. Scanmethode: Flatbed Scanning. Stroomvoorziening: 2AA alkaline batterijen (niet inbegrepen)
 • ✅【MUNBYN Warme tips】Gebruik je scansnelheid om de beste resultaten te bereiken. Problemen met de beeldkwaliteit kunnen worden opgelost door de onderkant van de scanner te reinigen, de scanner opnieuw te starten of witbalans te maken. MUNBYN biedt levenslange gratis klantenservice en productbescherming voor alle productproblemen. Een verscheidenheid aan after-sales methoden, zoals real-time chat, telefoon en e-mail, ook op feestdagen, kunnen binnen 24 uur worden beantwoord.

Een fotoscanner is een apparaat dat foto’s inscant en omzet in digitale bestanden. Het kan voor alles worden gebruikt, van het archiveren van oude familiefoto’s tot het scannen van bonnen. Veel mensen gebruiken een scanner om hun oude foto’s te digitaliseren, maar er zijn ook veel andere toepassingen voor dit apparaat.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten scanners op de markt. Ze variëren van eenvoudige modellen die één foto tegelijk kunnen scannen tot duurdere modellen met meerdere functies en mogelijkheden. Als u op zoek bent naar de beste fotoscanner, overweeg dan zorgvuldig uw behoeften voordat u een beslissing neemt.

De volgende factoren zijn de factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een fotoscanner koopt:

 • Hoeveel foto’s wilt u scannen?
 • Welk type papier wilt u scannen?
 • Hoe vaak moet u uw foto’s scannen?
 • Het benodigde formaat van de fotoscanner.
 • De kosten van de benodigde fotoscanner.

Wat zijn de verschillende soorten fotoscanners?

Fotoscanners zijn apparaten die een foto kunnen scannen en omzetten in een digitaal bestand. Er zijn verschillende soorten fotoscanners, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Digitale fotoscanners: deze fotoscanners kunnen foto’s in verschillende formaten scannen, waaronder JPEG en RAW. Ze hebben ook de mogelijkheid om de gescande foto’s op te slaan in verschillende bestandsindelingen, zoals JPEG of RAW.

Filmscanners: dit soort fotoscanners gebruiken film om foto’s te scannen. Ze zetten de gescande afbeeldingen om in digitale bestanden met resultaten van hoge kwaliteit. Ze zijn echter niet zo draagbaar als digitale fotoscanners, omdat er vóór gebruik film op moet worden geladen en ze niet onderweg kunnen worden gebruikt zoals digitale fotoscanners.

Hoe kies ik de beste fotoscanner voor mijn behoeften?

Er zijn veel opties als het gaat om het kiezen van de beste fotoscanner voor uw behoeften. U moet rekening houden met een aantal factoren voordat u een beslissing neemt.

Het eerste dat u moet overwegen, is wat u gaat scannen en hoeveel opslagruimte u nodig heeft. Als u alleen uw persoonlijke foto’s scant, is een draagbare scanner wellicht de beste optie voor u. Wil je documenten scannen, dan is een flatbedscanner aan te raden.

Hoe werkt een fotoscanner?

Een fotoscanner is een apparaat dat een afbeelding scant en omzet in digitale gegevens. Het kan worden gebruikt om documenten, afbeeldingen en ander materiaal te scannen.

De eerste stap in het proces van het vastleggen van een afbeelding is het maken van een foto met een digitale camera. De camera stuurt de beeldgegevens vervolgens naar de computer waar ze door de software worden verwerkt. De software zet de afbeelding vervolgens om in een digitaal bestand dat kan worden opgeslagen of afgedrukt. Dit proces van het scannen van een afbeelding vereist verschillende stappen, waaronder het een voor een nemen van foto’s, het verwerken, het converteren naar bestanden en het opslaan ervan.

Een fotoscanner werkt door een afbeelding vast te leggen met een digitale camera en deze naar de software van uw computer te sturen, zodat deze kan worden verwerkt en opgeslagen als een bestand of op papier kan worden afgedrukt.

Hoe weet u of de beeldkwaliteit goed is op uw nieuwe scanner?

Het is belangrijk om de kwaliteit van uw scanner te kennen. Ook is het belangrijk om te weten hoe u de kwaliteit van uw scan kunt controleren.

Om ervoor te zorgen dat u een goede beeldkwaliteit krijgt, is het raadzaam een stuk papier te gebruiken en dit voor de scanner te houden. Als er vouwen of vouwen op het papier zitten, is uw afbeelding vervormd en mag deze niet worden gebruikt.

Als er geen vouwen of vouwen in het papier zitten, dan kun je een foto maken met de camera van je telefoon en openen in een app zoals Adobe Photoshop of Lightroom.

Wat zijn de beste manieren om uw foto’s op te slaan nadat ze zijn gescand?

Wanneer je je foto’s scant, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te slaan. Er zijn veel manieren om uw gescande foto’s op te slaan en we zullen ze hieronder bespreken.

De beste manier om uw gescande foto’s op te slaan is met behulp van een cloudopslagservice zoals Google Drive of Microsoft OneDrive. U kunt ook een harde schijf gebruiken die op uw computer is aangesloten via een extern opslagapparaat zoals een USB- of SD-kaart.