Beste elektrische kachel van 2023 (TOP10)

De elektrische kachel is een type verwarmingsapparaat dat elektriciteit omzet in warmte. Elektrische kachels worden gebruikt om de binnentemperatuur van een gebouw of een kamer op te warmen om het comfortabeler te maken. Het wordt ook gebruikt voor het drogen van kleding, voedsel en andere materialen.

Er zijn veel factoren waar u op moet letten bij het kopen van een elektrische kachel. Je moet op de hoogte zijn van het wattage, dat het stroomverbruik meet, zodat je kachel de stroomonderbreker niet doorblaast. Je moet ook rekening houden met het temperatuurbereik en de efficiëntie van je verwarming (hoe hoger, hoe beter).

De 10 beste elektrische kachel beoordelingen:

UitverkoopBestseller Nr. 1

RICHEN Kiana elektrische Open Haard - Elektrische staande Open Haard met Verwarming 1000/2000 W, realistisch 3D-vlam effect, LED-Verlichting, Afstandsbediening programeerbaar, Timer, Thermostaat - wit

 • ORIGINEEL OPEN HAARD EFFECT: Realistische open haard door 3D-effect. Natuurlijke uitbeelding van hout en gloed. Geweldige warmtebeleving dankzij schakelbare verwarmingsfunctie. De elektrische open haarden van RICHEN zijn geschikt voor alle ruimtes en zijn zeer eenvoudig in gebruik te nemen.
 • VERWARMING: Echt open haard gevoel dankzij de verwarming. Het verwarmingsvermogen kan in 2 stappen worden ingeschakeld (1000/2000 W) en kan ook grotere ruimtes probleemloos verwarmen. Geniet van het gezellige warme open haard gevoel op koele avonden. Een blikvanger zelfs zonder verwarming - voor perfecte zomeravonden. Temperatuurprofielen zorgen voor een vooraf ingesteld, constant temperatuurniveau. Dubbele veiligheid met oververhittingsbeveiliging en Open-Window-Detection!
 • AFSTANDSBEDIENING: Met behulp van de meegeleverde afstandsbediening kunt U eenvoudig het 3D-vlam effect, het vlampatroon, de LED-verlichting, de ventilatorkachel, de temperatuur, de timer en de programmering instellen. Alle functies kunnen op elk moment via het LCD-display worden bediend. Een sensor in de afstandsbediening meet permanent de omgevingstemperatuur. De thermostaat regelt de verwarmingstemperatuur automatisch.
 • LED-TECHNOLOGIE: Vlam-, gloed- en sfeerverlichting dankzij moderne en energiezuinige LED-technologie. Creëert een indrukwekkend verlichtingseffect. Realistisch 3D vlam effect met 3 verschillende vlampatronen. Gloed- en sfeerverlichting met elk 13 lichtscenario's. De helderheid van de vlam en de gloed kan afzonderlijk worden gedimd op verschillende niveaus.
 • DETAILS: Afmetingen: 840 x 1200 x 280 mm (H x B x T). Levering is in twee pakketten. De MDF-behuizing is mat-wit geschilderd en kan desgewenst met gewone verf worden overgeschilderd. Op die manier past de open haard perfect in elk huis. Verder montagemateriaal is niet nodig, wat een snelle en eenvoudige montage garandeert.
Bestseller Nr. 2

OMISOON Elektrische Kachel, 2000 W, ECO, PTC Keramische Ventilatorkachel, Energiebesparend, stil met 24-uurs timer, 90 ° oscillatie, oververhittingsbeveiliging, 3 verwarming modi

 • Snel opwarmen en het hele jaar door gebruik. Het krachtige PTC-keramische verwarmingselement en het maximale uitgangsvermogen van 2000 W maken een snelle verwarming van de kachel in 2 seconden mogelijk. 3 modi (lage hitte (900 W), hoge hitte (2000 W) en natuurlijke windmodus) zijn geschikt voor gebruik het hele jaar door
 • Instelbare thermostaat voor energiebesparing. Je kunt een constante temperatuur instellen tussen 17 tot 37 °C. Om de door jou ingestelde temperatuur te behouden, schakelt de kachel automatisch aan of uit afhankelijk van de kamertemperatuur
 • 24-uurs timer en afstandsbediening. De kleine kachel kan met een timer van 0-24 uur worden ingesteld. Als de tijd is verstreken, schakelt de kachel automatisch uit en zorgt zo voor een warme en veilige woonomgeving. Met het led-scherm, de bovenste aanraakknop en de afstandsbediening is het eenvoudig om het apparaat zitten of liggen te bedienen
 • 90 graden maximale oscillatie en instelbaar rooster】 Met 35 tot 40 graden verstelbare jaloezieën (omhoog/beneden) en 90 graden oscillatie (links en rechts) kun je de windrichting gemakkelijk controleren. Het kan warmte in een breed bereik overdragen
 • Meerdere veiligheidsbescherming: met kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, PTC-keramische technologie en hoogwaardig vlamvertragend materiaal is de radiator duurzaam en veilig. Kinderen moeten bij het gebruik van de kachel door de ouders worden begeleid
Bestseller Nr. 3

Dreo Elektrische Kachel Atom One, 70° oscillerende, Elektrische Keramische Verwarming met Thermostaat, Timer, Afstandsbediening, Oververhittings- en kantelbeveiliging, Energiebesparende ECO-modus

 • Klein en sterk: deze compacte 26,2 cm grote kachel met geavanceerde PTC-keramische verwarming geeft verrassend sterke warmte af om het je in een handomdraai gezellig en warm te maken, en past perfect op je bureau of nachtkastje. De verborgen draaggreep vergemakkelijkt het verplaatsen tussen slaapkamer, werkkamer, keuken, thuis, en kantoor.
 • Snelle opwarming: aangedreven door een gelijkstroommotor en 9 vleugels geeft deze keramische verwarming een 1500 W krachtige PCC-keramische verwarming af, veel sneller dan andere conventionele elektrische verwarmingen met wisselstroommotor en 3 vleugels. De 3-35 °C instelbare elektronische thermostaat maakt het kinderspel om je omgevingstemperatuur bij kou aan te passen.
 • 70° oscillerende warmte: Deze 70° oscillerende kachel is superieur aan andere kleine verwarmingstoestellen en uitgerust met een exclusief trackball-systeem, dat ertoe bijdraagt dat de warmte meer gebieden stil en gelijkmatig bestrijkt. Het geluidsniveau is laag, tot 40 dB.
 • Veilig in gebruik: Bescherming tegen oververhitting en omslaan zorgt voor ultieme veiligheid. Versterkte uitsteeksels, ABS brandvertragende materialen en een verbeterd rubberen netsnoer zorgen ervoor dat je thuis veilig en zonder stress kunt verwarmen. De meervoudige veiligheidsbescherming is tot in detail superieur aan andere draagbare kachels ontworpen om aan uw behoefte aan veiligheidsverwarming te voldoen.
 • Energiebesparend: beschikt over 3 modi (vermogensverwarming H3/H2/H1, Eco, alleen ventilator) om je comfort te personaliseren. De energiebesparende Eco-modus past zijn prestaties aan op basis van de omgevingstemperatuur om je warm te houden en tegelijkertijd de verwarmingskosten te verlagen.
Bestseller Nr. 4

TRESKO Glazen convector 2000W APP WiFi | Elektrische kachel incl. afstandsbediening | Glas Convector verwarming Touch & LCD Display | Elektrische verwarming vloer- of wandunit (Zwart)

 • ENERGIEBESPARENDE VERWARMING NU: De TRESKO glasconvector warmt binnen enkele seconden op dankzij het aluminium verwarmingselement, dat zorgt voor optimale warmte en behaaglijk comfort. Het reflectoreffect van deze elektrische kachel zorgt er bovendien voor dat de warmte in alle richtingen wordt gericht.
 • STAND OF AAN DE MUUR: Gebruik de kachel als wandkachel, standkachel of plafondkachel. Met de meegeleverde muurbeugel is de elektrische kachel eenvoudig aan elke muur te bevestigen. Onze convectorkachel zorgt voor een behaaglijke warmte in het interieur.
 • BEDIENBAAR DOOR APP & AFSTANDSBEDIENING: De verwarming kan worden bediend via een LCD-display (touch), via APP (Smart-Life APP) of afstandsbediening. De APP kan worden gebruikt om de temperatuur of de timer te veranderen of om de straalkachel aan of uit te zetten.
 • MET TIMER & ZEER STIL: De timerfunctie maakt een individuele instelling van 1 - 24 uur mogelijk. Dankzij het extreem stille geluidsniveau kan de kachel ook ideaal worden gebruikt terwijl u slaapt of praat. Bovendien beschikt de TRESKO vlakke kachel over een kinderbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en een vorst- en verwarmingsmodus.
 • HOGE KWALITEIT: Zeer robuuste en duurzame radiator, optioneel instelbaar tussen 5 - 50°C. Bovendien kan een individuele weekmodus worden ingesteld. De voeten zorgen ook voor een stabiele ondergrond.
Bestseller Nr. 5

Johannson Elektrische Kachel met Thermostaat Aurora | Straalkachel Binnen | Elektrische Kachel Zuinig | E-Kachel | Convectorkachel | 2000W | Elektrische Verwarming | Stiller dan Ventilatorkachel

 • SFEERVOL WARM THUIS: Onze energiezuinige en elektrische haard creëert een aangenaam en knus gevoel voor het hele gezin in je huis. De elektrische verwarming van 2000 Watt zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warme lucht in elke kamer.
 • VEILIG & ZUINIG: We hebben een efficiënte E-kachel ontwikkeld die energiezuinig is in vergelijking met gaskachels. De oververhittingsbeveiliging zorgt ervoor dat je de kamer veilig kunt verlaten wanneer de elektrische verwarming aanstaat.
 • DRAAGBAAR EN PRAKTISCH: met de meegeleverde montagekit kun je deze convectorkachel aan de muur bevestigen. Dankzij de stabiele poten en de 1,5 m lange kabel kan de stand van de elektrische kachel onmiddellijk worden gewijzigd.
 • EENVOUDIGE BEDIENING: Bedien de Aurora elektrische openhaard vanuit de bank via de app of op de kachel zelf. Met de thermostaat en de automatische uitschakeling verwarm je je kamer op het gewenste temperatuur.
 • SNEL GEBRUIK: Het verwarmingselement van deze 2000W werkplaatskachel met thermostaat is perfect ontworpen. De verwarming maximaliseert de warmteoverdracht en zorgt ervoor dat de ruimte zeer snel wordt opgewarmd. Temperatuurbereik: 5 - 45 °C
Bestseller Nr. 6

TRESKO® Glazen Convector Elektrische Kachel Wit - 2000W | Glas Kachel Elektrisch | Convector Kachel Radiator | Elektrische radiator Vloer of Wand Kachel

 • NU ENERGIEBESPARENDE VERWARMING: De TRESKO glasconvector warmt dankzij convectiewarmte binnen enkele seconden op, wat ook in grote ruimtes voor optimale warmte en behaaglijkheid zorgt. Het reflectoreffect van deze straalkachel zorgt er bovendien voor dat de warmte in alle richtingen wordt gericht.
 • STAND OF AAN DE MUUR: Gebruik de radiator als wandkachel, standkachel of plafondkachel. Onze infraroodstraler zorgt voor een behaaglijke warmte in het interieur. Dankzij de geringe diepte van onze glasverwarming kunnen kleine ruimtes perfect worden verwarmd.
 • Traploze instelling: De TRESKO vlakke kachel heeft een traploze thermostaatinstelling van 5-50°C, kinderbeveiliging, dubbele oververhittingsbeveiliging, controlelampje en uitschakelfunctie.
 • SPATWATERBESCHERMING & ZEER STIL: De spatwaterbescherming biedt ook een toepassing in de badkamer. Met een uiterst stil geluidsniveau is de kachel ook ideaal voor gebruik tijdens het slapen of praten.
 • HOGE KWALITEIT: Zeer robuuste en duurzame elektrische kachel met metalen achterkant. De poten met wieltjes zorgen bovendien voor een stabiel houvast en een hoge mate van flexibiliteit.
Bestseller Nr. 7

HOMCOM Elektrische kachel kachel haardkachel elektrische wandkachel (model 3)

 • Rustiek ontwerp: Een prachtige kachel die gewoon overal past! Het ontwerp is gebaseerd op een klassieke houtkachel, de kachel straalt een bijzondere rustieke charme uit. Dit maakt jouw woning in een mum van tijd gezelliger.
 • Het betere en goedkopere alternatief: Bespaar uzelf het gedoe van gesleep met hout! Met een druk op de knop tover je een bedrieglijk echte vuuranimatie tevoorschijn en geef je je huis een gezellige sfeer. Zoals je dat kent van een echte haardkachel, alleen zonder roet en onaangename rooklucht. Voor het plaatsen van de elektrische kachel is geen vergunning nodig.
 • Comfortabele warmte: De geïntegreerde ventilatorkachel levert naar keuze 900 W of 1800 W. Tijdens de koudere maanden van het jaar brengt ons kleine verwarmingswonder jouw woning snel op een behaaglijke temperatuur.
 • Eenvoudig op te bouwen: De kachel is vrijstaand en daardoor gemakkelijk door het huis te plaatsen. Geniet van de aanblik van knetterende houtblokken, geschikt voor het koude seizoen.
 • Handige bediening: De verlichting van de oven is dimbaar en gemakkelijk te bedienen via de console. Deze is op een slimme plaats achter de lade geplaatst.
UitverkoopBestseller Nr. 8

Dreo Ruimteverwarmer Solaris Slim H3, 1800W snelle verwarming keramische elektrische kachel met thermostaat, afstandsbediening, oververhitting en kantelbeveiliging, 1-12 uur timer, 70° oscillerende draagbare verwarming voor kantoor thuis

 • Directe verwarming: Speciale keramische verwarming warmt snel op in 2 seconden en brengt je terug naar de zomer. 3 verwarmingsstanden van 900W tot 1800W zorgen op een energiezuinige manier voor een persoonlijk instelbare behaaglijke warmte in je kantoor, slaapkamer, woonkamer of andere kamers.
 • Stil elk geluid: Er is een reeks technologieën geïntroduceerd om deze ruimteverwarmer adembenemend stil te maken, met name Dreo's ObliqueAirflow-technologie die luchtwervelingen vermindert voor een zachtere, stillere verwarming met slechts 40 dB, stil als een bibliotheek. Geschikt voor slaapkamer.
 • Dompel de hele ruimte onder: Sensationeel snelle verwarming aangedreven door Dreo's motor met hoog koppel levert krachtige warmte tot 10 meter per seconde. Samen met een brede hoek van 70 ° oscillatie om uw hele leefruimte te bestrijken. Aanbevolen voor gebruik in ruimtes onder 25㎡.
 • Instellen, bewaren, opslaan: De adaptieve ECO-modus past het warmteniveau aan om de kamer op de door jou gewenste temperatuur te houden. Deze elektrische ruimteverwarmer heeft ook lage (H1-900W), middelhoge (H2-1100W) en hoge (H3-1800W) warmtestanden, zodat je de kou kunt trotseren en tegelijkertijd meer kunt besparen op je energierekening.
 • Maximaal gemak: De verborgen draaggreep zorgt voor maximale draagbaarheid wanneer je de verwarming verplaatst naar je slaapkamer, garage, woonkamer, kantoor, etc. Je kunt gewoon het paneel aanraken of de afstandsbediening gebruiken om een timer van 1-12 uur, een digitale thermostaat van 5-35 graden en meer in te stellen voor jouw dagelijkse behoeften.
Bestseller Nr. 9

Elektrische Kachel, Keramische Ventilator Kachel 2000W, met Afstandsbediening en LED Touchscreen, Oscillatie 60°, 3 Modi, 12 Uur Timer, Oververhittingsbeveiliging, voor Badkamer en Woonkamer

 • ✅Prestatie - elektrische kachel met afstandsbediening, 2000W elektrische verwarming, comfortabel en stil in gebruik (bedrijfsvolume max. 50 dBA op het hoogste niveau). Niveau 1 - ventilatie (geen verwarming), 8W stroomverbruik, niveau 2 - verwarming 1400W, niveau 3 - verwarming 2000W. Thermostaat voor temperatuurregeling 15-35°C. 60° oscillatie dat de warmte stiller en gelijkmatiger meer gebieden bedekt. Led scherm.
 • ✅Energiebesparende Kachel Ventilator - De keramische kachel is zuiniger dan andere. verbruik keramische kachel per uur op het hoogste niveau is 2 KWh, wat je betaalt voor een prijs per kilowattuur hangt af van de aanbieder en het overeengekomen tarief, waarschijnlijk rond de 0.29€/kWh, plus minus.
 • ✅Veilige Verwarming Elektrisch - Verwarming elektrisch door het gebruik van hoogwaardige vlamvertragende materialen, ingebouwde oververhittingsbeveiliging, kantelbeveiliging en verbrandingsbeveiligingsgaas. Aan de achterzijde is een handmatige schakelaar aanwezig. Geïntegreerde timer 2-12 uur. IP21 spatwaterbescherming. Sluit automatisch bij kantelen. Kachel electrisch, het is ideaal voor gebruik 's nachts en voor gezinnen met kinderen of huisdieren.
 • ✅Compact En Krachtig - Slank formaat (H x L x B): 41 x 18,6 x 12,6 cm, gemakkelijk op te bergen in de zomer, geïntegreerde draagbeugel, stevige standaard, mobiliteit en goede stabiliteit. Het kan worden gebruikt in een kamer van ongeveer 30 vierkante meter. Mini maar krachtige verwarming, keramische ventilatorkachel is perfect voor het snel opwarmen van een afgesloten ruimte zoals onze badkamer en binnenshuis!
 • ✅Garantie Wielange - 30 dagen retour en 12 maanden wettelijke garantie. Ongeacht of de beschermingsperiode is verstreken, neem gerust contact met ons op als u tijdens het gebruik problemen ondervindt met het apparaat.
Bestseller Nr. 10

Elektrische ventilatorkachel, Keramische Kachel 950 W, elektrische verwarming Energiebesparend, stil met 7 uur timer, oververhitting en omvalbeveiliging, 3 modi

 • Bliksemsnelle verwarming: de keramische ventilatorkachel maakt gebruik van PTC-keramische verwarmingselementen, 2S-snelverwarming, produceert meer warmte dan conventionele verwarmingen en bespaart energie. Perfect voor jou en je familie en vrienden in de winter.
 • 3 modi voor een eenvoudige bediening: de elektrische verwarming biedt twee verwarmingsmodi en een koude luchtmodus (hoge hitte 950 W, lage warmte 750 W en 4 W ventilator). Deze PTC-keramische verwarming houdt niet alleen in de winter warm, maar ook in de zomer koel.
 • 🔥【7-uurs timer】De keramische ventilatorkachel is energiebesparend en stil en kan met een timer van 1-7 uur worden ingesteld. Als de tijd is verstreken, schakelt de kachel automatisch uit en zorgt zo voor een warme en veilige woonomgeving.
 • 🔥【Multifunctioneel】De mini-ventilatorkachel heeft een oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging. De elektrische kachel wordt automatisch uitgeschakeld als hij oververhit raakt. Geen verbrandingsgevaar. De onderste kantelbeveiliging zorgt voor een onmiddellijke uitschakeling van de warmtestraler in het geval het apparaat per ongeluk omvalt.
 • 🔥【Draagbaar】De kleine elektrische verwarming is energiebesparend, afmetingen: 21,5 x 13 x 13 cm. Gering gewicht (1,2 kg). Draagbaar ontwerp, gemakkelijk mee te nemen. Kan probleemloos op tafels en vloeren worden geplaatst. Geschikt voor binnenruimtes zoals slaapkamers, woonkamers, kantoren, keukens, garages, tenten enz.

Het kiezen van de beste elektrische kachel is geen gemakkelijke taak. Er zijn veel verschillende soorten kachels op de markt en het kiezen ervan kan een moeilijke taak zijn.

Het eerste waar je op moet letten, is welke maat heb je nodig? Heeft u een kleine draagbare kachel of een grote nodig? De prijs van de kachel is ook afhankelijk van de grootte en het stroomverbruik.

Het volgende dat u moet overwegen, is hoe vaak u het moet gebruiken? Gebruik je hem alleen voor noodgevallen, dan is een kleiner en goedkoper model een goede keuze. Maar als je het elke dag moet gebruiken, ga dan voor iets krachtigers dat langer meegaat.

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrische kachels?

Elk jaar daalt de temperatuur en moeten we beslissen of we een elektrische kachel willen of niet. Er zijn een paar voor- en nadelen van elektrische kachels die u moet kennen.

Voordelen:

 • Ze zijn kosteneffectiever dan gaskachels omdat het goedkoper is om ze te gebruiken.
 • Ze hebben minder onderhoudskosten dan gaskachels, omdat ze niet hoeven te worden geventileerd.
 • Ze kunnen worden gebruikt in gebieden waar brand- of explosiegevaar bestaat, zoals in de buurt van gordijnen, stoffering en andere brandbare materialen.

Nadelen:

 • Elektrische kachels kunnen een gevaar vormen voor de veiligheid als ze niet correct worden gebruikt. Ze mogen niet te dicht bij meubels of muren worden geplaatst, omdat dit zou kunnen

Wat zijn de verschillende soorten elektrische kachels?

Er zijn twee categorieën elektrische kachels: convectie en straling. Convectieverwarmers gebruiken verwarmde lucht om de kamer te verwarmen, terwijl warmtestralers infrarood of elektromagnetische golven gebruiken.

Stralingsverwarmers zijn duurder dan convectiekachels, maar ze zenden infrarood of elektromagnetische golven uit die efficiënter kunnen zijn bij het verwarmen van objecten in een kamer.

Wat kost een elektrische kachel?

De kosten van een elektrische kachel zijn afhankelijk van het type brandstof dat wordt gebruikt, de grootte van de kachel en het rendement. De meest voorkomende brandstoffen zijn elektriciteit, aardgas en propaan.

Elektrische kachels zijn duurder dan aardgas- of propaankachels, maar zijn efficiënter in termen van energieverbruik.

De kosten zijn ook afhankelijk van de grootte van de kachel. Hoe groter een kachel is, hoe hoger de prijs zal zijn.

Hoe kies ik de beste elektrische kachel voor mijn behoeften?

Het kiezen van de beste elektrische kachel voor uw behoeften kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel opties beschikbaar, is het moeilijk om te weten waar te beginnen.

In dit artikel zal ik u door enkele factoren leiden waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw elektrische kachel. Ik zal je ook een lijst geven van de beste elektrische kachels voor verschillende behoeften en budgetten.

Dit artikel gaat u helpen een weloverwogen beslissing te nemen en de perfecte elektrische verwarming voor uw huis te vinden.