Beste digitale camera van 2023 (TOP15)

De 15 beste digitale camera beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

Digitale camera, 1080P compactcamera, 44MP fotocamera, HD vlogging-camera, kindercamera met 2,5 inch LCD-scherm, 16x digitale zoom en 1 batterij, voor meisjes, jongens, beginners, zwart

 • 1080P digitale camera: de camera ondersteunt geheugenkaart tot 32G. Deze digitale camera heeft een 1080P FHD videoresolutie, 44MP (max.) beeldpixels, wat de beeldscherpte aanzienlijk verbetert in vergelijking met andere camera's. Deze kindercamera ondersteunt 16x digitale zoom, je kunt afbeeldingen vergroten of verkleinen met de W/T-knop. Met de pauzefunctie kun je het opnemen of afspelen van video's pauzeren. En de ingebouwde oplichtende verlichting helpt je om in het donker hoogwaardige foto's te maken.
 • 44MP HD-camera: uitgerust met vullicht, anti-trillen, continu fotograferen, gezichtsherkenning, glimlachopname, zelfontspanner, interne microfoon en luidspreker (voor opnemen geluidsvideo's). Met deze draagbare camera kun je de meest opwindende en memorabele momenten vastleggen met foto's of video's van hoge kwaliteit. Past perfect bij je wensen, veel plezier en registreer prachtige tijden met vrienden, familieleden en klasgenoten.
 • Vlogging-opname en webcam: camera is uitgerust met videomodus en een ingebouwde microfoon, je kunt dus stabielere en vloeiende video's opnemen. Deze mini digitale camera kan ook als webcam worden gebruikt, zodat je videogesprekken kunt voeren of live kunt streamen en je leven kunt delen op sociale media. De meegeleverde type-C-kabel kan niet alleen worden gebruikt voor het opladen, maar ondersteunt ook de overdracht van foto's en video's van de camera naar je computer om foto's op tijd te verzamelen en op te slaan.
 • Draagbare en gebruiksvriendelijke camera: deze compacte mini-zakcamera is kleiner dan een smartphone en past in je zak of rugzak. Je kunt hem altijd en overal meenemen om gelukkige momenten vast te leggen. Deze point-and-shoot digitale camera voor kinderen van 4 tot 15 jaar is gemaakt van hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen, veilig en stevig. De zakcamera is klein en licht voor kinderen en tieners om in de hand te houden, en super eenvoudig te gebruiken en te bedienen.
 • Perfect cadeau: dit is een goedkope digitale camera op instapniveau die gemakkelijk te gebruiken is en een ideaal cadeau is voor kinderen, volwassenen, studenten en beginners. Laat je kinderen de wondere wereld gaan verkennen en onvergetelijke momenten bewaren. -
Bestseller Nr. 2

Digitale camera, kleine camera, robuust en duurzaam, draagbaar en licht voor reizen thuis (goud)

 • Gemaakt van hoogwaardige materialen, robuust en duurzaam. Aangedreven door 3 AAA-batterijen, gemakkelijk te bedienen.
 • De bovenste sensor garandeert 16 MP foto's en 720p video's, de beeldfrequentie bedraagt 30 fps, kan je helpen om elk kostbaar en vluchtig moment vast te leggen.
 • Eenvoudig te bedienen, met vele nuttige functies zoals 16-voudige digitale zoom en extra licht.
 • Het grote scherm van 2,4 inch maakt het mogelijk om de weergave met afbeeldingen met hoge resolutie te zien.
 • Compact formaat en licht, eenvoudig te vervoeren en op te bergen.
Bestseller Nr. 3

Digitale camera, 56 MP, 4 K, HD, compacte kindercamera met kaart, 32 GB, digitale zoom, 20 x display, 2,7 inch camera, oplaadbaar, draagbaar, voor studenten, volwassenen, beginners, cadeau

 • ✔ 56 MP en 4K HD digitale camera: deze camera beschikt over 5600 megapixels, ondersteunt 4K high-definition video en geeft de meest realistische scène voor je weer. Tegelijkertijd kan de ingebouwde microfoon in de camera je helpen om heldere foto's of video's te maken en onvergetelijke momenten vast te leggen.
 • ✔ 20 x digitale zoom en opname: deze camera beschikt over een super sterke 20 x digitale zoom (geen optische zoom). Druk gewoon op de knop "W/T" om in of uit te zoomen om alle details vast te leggen die u nodig hebt. Het 2,7-inch scherm met 56 miljoen pixels biedt je de ultieme ervaring en duidelijkere foto's. Opgemerkt moet worden dat de camera is uitgerust met een statiefhouder en kan worden gebruikt met een statief.
 • ✔Multifunctioneel en perfect cadeau: de camera is uitgerust met anti-schudden, glimlachopname, continue opname, gezichtsdetectie, extra licht, meertalige opties, ingebouwde microfoon en luidspreker (kan het originele geluid opnemen), waardoor een groot aantal achtergronden wordt toegevoegd. of speciale effecten voor u die u kunt bekijken en selecteren in de instellingen. Het is het beste cadeau voor familie en kinderen.
 • ✔Afbeeldingen Resolutie-instellingen: Inschakelen - druk op de [M]-knop om toegang te krijgen tot de instellingsoptie - zoek [Beeldgrootte] - selecteer 56 MP - druk ten slotte op [MODE] om de bewerking te voltooien - controleer of 56M in de linkerbovenhoek wordt weergegeven om aan te geven dat de instelling is voltooid.
 • ✔Video-resolutie instellen: Druk op [MODE] om toegang te krijgen tot de video-opnamemodus - druk op [M] om toegang te krijgen tot video-opname-instellingen - selecteer [Beeldgrootte] - selecteer de 4K-specificatie - druk vervolgens op [MODE] om te voltooien - controleer of 4K wordt weergegeven in de linkerbovenhoek om aan te geven dat de instelling is voltooid. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op, wij zullen je de beste klantenservice bieden.
Bestseller Nr. 4

AGFA Photo compacte digitale camera met 21 megapixel CMOS-sensor, 8x digitale zoom en LCD-display Zwart

 • 21 megapixel CMOS-sensor
 • 8 x digitale zoom
 • LCD-scherm van 5,1 cm (2,5 inch)
 • Videoresolutie HD 1280 x 720
 • Inhoud: Agfa Photo digitale camera DC5200 21 megapixel 8x zoom zwart
Bestseller Nr. 5

Andoer digitale camera met 2 stuks oplaadbare batterijen, 32 GB geheugenkaart, 1080p, 44 MB HD, 16x digitale zoom, Anti-trilling, auto focus 2.5 IPS scherm glimlach LCD-scherm voor kinderen, kinderenvakantie

 • 1080p video en 48 MP foto: deze digitale camera ondersteunt 1080p videoresolutie en 48 megapixels beeldresolutie. Met deze goedkope camera's kun je altijd prachtige momenten vastleggen met familie en vrienden.
 • 16x digitale zoom en 2,5 inch IPS-scherm: de retro digitale camera heeft 16x digitale zoomfunctie, eenvoudige digitale camera stelt je in staat om het landschap dichtbij en ver weg duidelijk te zien; je kunt kijken wat je filmt of video's of foto's onmiddellijk afspelen op het 2,5 inch grote IPS-scherm van de 16 megapixel digitale videocamera.
 • Multifunctionele digitale camera: de Andoer camera heeft verschillende functies, zoals anti-trilling, gezichtsdetectie, glimlach vastleggen, continue fotografie, zelfontspanner, enz. De beginnerscamera wordt geleverd met een 32 GB TF-geheugenkaart. De gebruiksvriendelijke digitale camera is bedrijfsklaar wanneer je hem ontvangt.
 • Ingebouwde flitser en met oplaadbare batterij: kleine digitale camera's met ingebouwd flitslicht, je kunt heldere en mooie foto's maken in donkere omgevingen; de basiscamera wordt geleverd met 2 stuks 700 mAh-batterijen die gemakkelijk kunnen worden opgeladen met behulp van de USB-kabel in het pakket.
 • De kleine digitale camera voor tieners is een perfect cadeau voor kinderen: de digitale zakcamera kan een verjaardagscadeau, een nieuw termijngeschenk op school, een kerstcadeau of een kinderdagcadeau zijn voor kinderen en tieners om mooie momenten in het dagelijks leven vast te leggen.
Bestseller Nr. 6

Digitale camera, 16 x digitale zoom, 48 MP, fotocamera met groothoek + Macro-lens, 64G TF-kaart, 3,0 inch, compacte camera, 180 graden flipscherm, wifi, vlogging, digitale camera voor beginners

 • Deze fotocamera is uitgerust met 4K-video en 48MP. Met 16-voudige digitale zoom, videopauze, lusopname en stille opname is hij perfect voor vloggen en meer. Bovendien beschikt hij over een zelfontspanner voor het eenvoudig maken van foto's. De verbeterde chip zorgt voor realistische beelden met hoge resolutie en is daarmee het beste cadeau voor vrienden en familie.
 • De digitale fotocamera is 4,5 x 1,7 x 3 inch groot. Gemakkelijk uit te voeren. Een paar knoppen kunnen eenvoudig te bedienen en zeer praktisch zijn. Het besturingssysteem is niet ingewikkeld. Geschikt voor beginners. Tegelijkertijd om aan enkele dagelijkse opnamebehoeften te voldoen. Om echt goede foto's en video's te maken.
 • Uitgerust met een afneembare 52 mm groothoeklens en een macrolens, vangt deze 4K-camera brede horizonten en kleine details met gemak vast. De handmatige focus garandeert scherpe foto's, terwijl een knop aan de bovenkant een eenvoudige omschakeling mogelijk maakt tussen foto-, video- en time-lapse-fotomodus.
 • De 4k digitale camera is uitgerust met USB-kabel, groothoek+macro lens en 64 GB micro-SD-kaart. Het ondersteunt tot 128 GB micro-SD-kaart. De compacte camera heeft een batterij. Het kan 2-3 uur lang ononderbroken worden gebruikt.
 • Deze digitale camera wordt ook geleverd met een ¼ standaard statiefschroefdraad, wifi-functie en flitsschoen (statief niet inbegrepen). Als je vragen hebt, aarzel dan niet om altijd contact met ons op te nemen.
Bestseller Nr. 7

56 MP 2160P HD digitale camera zoom 20 x digitale camera 2,7 inch LCD compacte motorcamera, oplaadbare vloging-camera met 32 GB kaart voor kinderen, studenten, beginners

 • ✔56 MP & 4K FHD: deze camera ondersteunt een beeldresolutie tot 56 MP en een 4K (2160p) videoresolutie om de meest realistische scène voor jou te herstellen, foto's van hoge kwaliteit te maken of video's te maken en onvergetelijke momenten vast te leggen. Deze digitale camera is perfect voor het vastleggen van hoogwaardige momenten met vrienden, familie en klasgenoten. De tijd zal niet ophouden te verstrijken, maar de camera zal je helpen om de mooiste momenten vast te leggen.
 • ✔ 20x digitale zoom en tweefasige ontspanner: deze camera beschikt over een krachtige 20x digitale zoom (zonder optische zoom). Druk gewoon op de knop "W/T" om de zoom te vergroten of te verkleinen. De camera is uitgerust met een tweetraps ontspanner, die zacht moet worden ingedrukt. Er verschijnt een geel frame en de autofocus begint. Als de focus succesvol is, wordt het frame groen. Druk nogmaals op de ontspanner om de opname te voltooien.
 • ✔ Video- en webcam-opname: 4K FHD-videoresolutie om je de beste ervaring en scherpere beelden te bieden. Het is vermeldenswaard dat de camera beschikt over een statiefinterface die met een statief kan worden gebruikt. Deze digitale camera kan ook als webcam worden gebruikt, zodat je videogesprekken kunt voeren, live streamen en je leven op sociale media kunt delen.
 • ✔ Multifunctioneel perfect cadeau: de camera heeft meerdere functies zoals anti-shake, glimlachopname, serieopname, time-lapse-opname, gezichtsherkenning, vullicht, enz., heeft meertalige opties, geïntegreerde microfoon en luidspreker (je kunt het originele geluid opnemen), verschillende achtergronden of voeg speciale effecten toe die je kunt zien en selecteren in de instellingen. Geef je kinderen een perfect schietgereedschap om hun creativiteit te ontwikkelen.
 • ✔ Wat je ontvangt/tevredenheid: het pakket bevat 1 x digitale camera, 1 x oplaadbare Li-ion batterij, 1 x USB-datakabel, 1 x Duits, Frans, Italiaans en Spaans gebruikershandleiding, 1 x cameratas, 1 x schouderriem, 32G-geheugenkaart, 1 x kaartlezer. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen ons best doen om je de beste koopervaring te bieden.
Bestseller Nr. 8

KODAK PIXPRO FZ55-BK 16MP digitale camera 5x optische zoom 28 mm groothoek 1080P Full HD video 2,7 inch LCD Vlogging camera (zwart)

 • 16 Megapixel CMOS-sensor
 • 5x optische zoom - 28 mm groothoeklens
 • 1080P Full HD-video - Vlogging Camera
 • SD-kaartcompatibiliteit: minimaal klasse 10, niet meer dan 512 GB (SD, SDHC, SDXC)
 • 2.7" LCD-scherm - Oplaadbare Li-Ion batterij
Bestseller Nr. 9

Camnoon 1080p 44 MP digitale camera, camcorder, autofocus, 2,5 IPS-scherm, 16 x digitale zoom, anti-shake-gezichtsherkenning, glimlachdetectie met 32 GB TF-kaart, 2 batterijen, cadeau voor kinderen,

 • 1080p video en 44 MP foto: deze digitale camera ondersteunt 1080p videoresolutie en 44 megapixel beeldresolutie. Met deze digitale camera kun je altijd prachtige momenten met familie en vrienden vastleggen.
 • 16-voudige digitale zoom en IPS-scherm van 2,5 inch: de digitale camera beschikt over een 16-voudige digitale zoomfunctie, waarmee je het landschap dichtbij en in de verte duidelijk kunt zien. Op het 2,5 inch (6,35 cm) grote IPS-scherm kun je je filmopnames of het afspelen van video's/foto's direct volgen.
 • Multifunctionele digitale camera: de digitale camera beschikt over verschillende functies, zoals anti-shake, gezichtsherkenning, glimlachdetectie, continue fotografie, zelfontspanner, enz. Wordt geleverd met een 32 GB TF-geheugenkaart. De digitale camera is klaar voor gebruik wanneer je hem ontvangt.
 • Ingebouwde flitser en met oplaadbare accu: ingebouwde flitslamp voor heldere en mooie foto's in het donker. Inclusief 2 stuks 700 mAh batterijen, die via de USB-kabel kunnen worden opgeladen.
 • Perfect cadeau voor kinderen: de compacte en lichte digitale camera in zakformaat kan een cadeau zijn voor kinderen en jongeren om mooie momenten in het dagelijks leven vast te leggen.
Bestseller Nr. 10

Digitale camera, HD 48 MP mini-fotocamera, 8 x digitale zoom, 2,7 inch scherm met webcamfunctie en 32 GB SD-kaart, draagbare digitale camera voor beginners, kinderen en jongeren

 • 8-voudige optische zoom: deze digitale camera is uitgerust met een 8-voudige optische zoom, het beeld is helder en stabiel en je kunt het object probleemloos vergroten.
 • 48 MP digitale camera: deze digitale camera heeft 48 miljoen pixels, wat uitstekende opnameprestaties en fotolprestaties biedt.
 • Webcamfunctie: een digitale camera kan als vlogging-camera worden gebruikt. Met deze digitale camera van 2,7 inch kun je je leven delen en buitengewone momenten vastleggen in verschillende sociale software.
 • 32G SD-kaart: de digitale camera is uitgerust met een 32G SD-kaart en twee batterijen, die probleemloos video's en foto's kunnen opslaan en gelukkige momenten met familie en vrienden kunnen opnemen.
 • Perfect cadeau: met een stijlvolle look en een compacte behuizing is deze digitale camera een geweldige keuze voor kinderen, jongeren, beginners en senioren. Hij is zeer eenvoudig te bedienen en geschikt voor dagelijks gebruik en reizen.
Bestseller Nr. 12

Sony Cyber-Shot Dsc-W810 Digitale Camera, Zilver

 • Resolutie van 20,1 miljoen pixels (effectief) (Super HAD CCD sensor)
 • Optisch 6-voudige zoom, zwenkpanorama, 720p HD-film & party-modus
 • Nooit meer op de gebeurtenissen dankzij optische 6-voudige zoom
 • Knop voor scherpe 720p HD-video's
 • Inhoud: Sony DSC-W810 digitale camera zilver, polsriem, Li-Ion accu NP-BN, voeding, multi-USB-kabel
Bestseller Nr. 13

KODAK PIXPRO Astro Zoom AZ405-BK 20MP digitale camera met 40X optische zoom 24mm groothoek 1080P Full HD-video en 3" LCD (zwart)

 • 40X optische zoom en 24mm brede hoek
 • 20 Megapixels
 • 3 inch LCD
 • 1080P Full HD-video
 • OIS (Optical Image Stabilization) en maakt gebruik van AA-batterijen
Bestseller Nr. 14

4K digitale camera, 18 x digitale zoom, 48 MP, fotocamera met groothoek + macro lens, met wifi en handmatige focus, 32G TF-kaart, 3,0 inch compacte camera, 180° flipscherm, vlogging digitale camera

 • 4K en 48MP – ultrahoge specificaties camera: deze fotocamera is uitgerust met 4K-video en 48 MP. Met 18-voudige digitale zoom, videopauze, lusopname en stille opname is hij perfect voor vloggen en meer. Bovendien beschikt hij over een zelfontspanner voor het eenvoudig maken van foto's. De verbeterde chip zorgt voor hoge resolutie en realistische afbeeldingen en is daarmee het beste cadeau voor vrienden en familie.
 • Met groothoeklens en macrolens: uitgerust met een afneembare 52 mm groothoeklens en een macrolens, vangt deze 4K-camera brede horizonten en kleine details met gemak vast. De handmatige focus garandeert scherpe foto's, terwijl een knop aan de bovenkant een eenvoudige wisseling tussen foto-, video- en time-lapse-fotomodus mogelijk maakt.
 • Gebruikt als pc-camera: Uitgang: de vloggingcamera kan via een USB-kabel op de pc worden aangesloten. Dan kun je bestanden naar je computer overzetten of "PC-camera" kiezen om hem als pc-camera te gebruiken om van videochat of live streaming te genieten.
 • Wifi-functie: de 4K-camera is uitgerust met een wifi-functie, zodat je de app op je smartphone kunt downloaden en de camera met je smartphone kunt verbinden. Je kunt de digitale camera heel eenvoudig via je smartphone bedienen of foto's en video's van de camera rechtstreeks naar je smartphone downloaden, zonder dat er een USB-overdracht nodig is.
Bestseller Nr. 15

Duluvulu Digitale camera, 4K UHD 48MP mini-fotocamera met 32GB geheugenkaart, compacte camera, oplaadbare 16x digitale zoom, fotoapparaat, digitale camera voor kinderen, tieners, beginners en volwassenen, zwart

 • ✔️【UHD 4K & 48MP digitale camera】Deze digitale camera ondersteunt een Ultra HD-videoresolutie van 4K 4096 x 2160p 60 fps en een beeldresolutie van 48 MP, heeft een uitstekend opnamevermogen en fotoprestaties. Met deze compacte camera kun je altijd prachtige en onvergetelijke momenten vastleggen, maak van elke foto een waardevolle herinnering. Deze fotocamera wordt geleverd met een 32G-geheugenkaart, geen extra aankoop nodig.
 • ✔️【16-voudige digitale zoom en 2,8 inch lcd-scherm】Deze digitale camera is uitgerust met een 16x digitale zoom, waarmee je verre objecten kunt inzoomen en alle benodigde details kunt vastleggen. Dit digitale fotoapparaat maakt gebruik van een 2,8 inch IPS-LCD-scherm, kan foto's/video's van heldere kwaliteit maken of afspelen, laat je een ultieme ervaring hebben. Het is vermeldenswaard dat de camera over een statiefinterface beschikt die met statief kan worden gebruikt.
 • ✔️【Multifunctionele digitale camera en gemakkelijk te bedienen】Deze minicamera is krachtig en ondersteunt 4 fotoinstellingen: gewoon, auto, continue, time. 4 videoinstellingen: gewone, langzame, continue opname, timelapse. Ondersteunt autofocus, glimlach vastleggen, gezichtsherkenning, anti-shake, serieopnames, selfie-functies en uitgerust met een ingebouwde zaklamp, de zaklamp kan je helpen om bij slecht licht heldere foto's te maken. Deze camera kan aan al je behoeften voldoen.
 • ✔️【Webcam en verbeterde batterij】Deze digitale camera kan als webcam worden gebruikt, zodat je van videochats of real-time streaming kunt genieten. Sluit de camera via een USB-kabel aan op de computer om videogesprekken met familie of vrienden te voeren. De kindercamera beschikt over twee verbeterde 700 mAh 3,7 V oplaadbare lithium-ion-batterijen, heeft een langere batterijduur en is gemakkelijk om de batterij te vervangen en laat de camera altijd ingeschakeld en extreem energiezuinig.
 • ✔️【Lichte camera en perfect cadeau】Deze digitale camera heeft een modieuze uitstraling en een compacte behuizing, licht (slechts 0,5 lb), hij kan gemakkelijk in je tas of handtas worden gestoken. Het is een goede keuze voor kinderen, tieners, beginners en ouderen, zeer eenvoudig te bedienen. Deze compacte camera is het perfecte cadeau voor verjaardagen, feestdagen, Kerstmis, Thanksgiving en andere speciale gelegenheden. ♚ (WORRY-FREE) ♚ De fotocamera biedt after-sales bescherming, neem dan contact met ons op als je vragen hebt.

Er zijn veel camera’s op de markt en het kan overweldigend zijn om de beste camera voor uw behoeften te vinden. Het artikel geeft een handleiding voor het kopen van de beste digitale camera met uitleg over de factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een camera.

Bij het kopen van een digitale camera zijn er twee belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden: kosten en bruikbaarheid. De kosten worden bepaald door hoeveel u in een camera wilt investeren en hoe vaak u van plan bent deze te gebruiken. Aan de andere kant wordt de bruikbaarheid bepaald door het feit of de camera functies heeft die uw leven gemakkelijker maken tijdens het gebruik ervan.

Digitale camera

Je moet ook rekening houden met het soort fotografie dat je met je nieuwe camera wilt gaan doen.

De sleutel tot het kopen van een goede camera is om de tijd te nemen en onderzoek te doen. U moet er altijd voor zorgen dat u weet wat u koopt en waarom.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de kwaliteit van een digitale camera, zoals megapixels, grootte, zoommogelijkheid, ISO-instellingen, aantal lenzen en beeldstabilisatie.

Hoe kan ik verschillende digitale camera’s vergelijken?

Verschillende digitale camera’s hebben verschillende functies. Het is belangrijk om deze functies te kennen en een beslissing te nemen over wat je nodig hebt voordat je een camera koopt.

Digitale camera’s zijn een essentieel hulpmiddel geworden in ons dagelijks leven. Of u nu een professionele fotograaf bent of gewoon iemand die graag foto’s maakt, het is essentieel dat u de juiste camera voor uw behoeften aanschaft.

Dit artikel geeft u enkele handige tips over hoe u verschillende digitale camera’s kunt vergelijken op basis van hun kenmerken en prijs.

Wat is de beste digitale camera om te kopen?

De beste digitale camera die u kunt kopen, is er een die aan uw behoeften en budget voldoet.

Als je op zoek bent naar een camera die foto’s van hoge kwaliteit kan maken en toch compact blijft, dan is de Canon EOS Rebel T6i de perfecte optie voor jou. Het heeft een 24,2 MP APS-C CMOS-sensor en de DIGIC 7-beeldprocessor. Het heeft ook een ISO-bereik van 100-12800 met uitbreidbare ISO-instellingen tot 25600.

Waar moet u op letten bij het kopen van een digitale camera?

Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van een digitale camera. Het gaat niet alleen om de specificaties en features. U moet ervoor zorgen dat u de juiste camera voor uw behoeften krijgt.

Als u op zoek bent naar een camera die foto’s van hoge kwaliteit maakt, dan is het belangrijk om te weten wat voor lenzen deze heeft en hoe deze werken met de camera.

Als het op camera’s aankomt, zijn er drie hoofdtypen: richt-en-schietcamera’s, spiegelloze camera’s met verwisselbare lens en DSLR-camera’s (digitale spiegelreflexcamera’s). Bij hun spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen zijn point-and-shoot-lenzen ingebouwd in de body van de camera. Hierdoor kunnen deze camera’s met slechts één hand worden gebruikt, wat handiger is dan voor gebruik een aparte lens te moeten zoeken. Deze camera’s bieden meer veelzijdigheid dan hun ‘point-and-shoot’-tegenhangers, omdat ze meerdere lenzen hebben en elk voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt.

Wat is het verschil tussen DSLR en compactcamera’s?

DSLR-camera’s zijn beter voor het vastleggen van afbeeldingen van hoge kwaliteit. Ze hebben grotere sensoren en lenzen die professionele foto’s kunnen produceren.

Compactcamera’s zijn een stuk voordeliger en hebben kleinere sensoren en lenzen dan DSLR-camera’s. Ze zijn gemakkelijker mee te nemen, maar ze missen de kwaliteit van DSLR-camera’s.