Beste co2 meter van 2023 (TOP15)

De 15 beste co2 meter beoordelingen:

UitverkoopBestseller Nr. 1
Technoline WL1030 CO2 meetinstrument, luchthouder, zwart
 • Niet-dispersieve infrarood (NDIR-)gassensor met CO2-meetbereik tot 5000 ppm.
 • Indicatie batterijstatus.
 • Ventilatieaanbeveling op basis van het CO2-gehalte in de lucht.
 • Weergave binnentemperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis.
 • Geheugen van de laatste 24 uur met automatische beeldloopfunctie.
UitverkoopBestseller Nr. 2
Awair Luchtkwaliteitsmeter, innovatieve CO2-meter (kooldioxidemelder), monitor voor temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof (PM 2,5) of chemicaliën (VOC), luchtsensor, met Awair app
 • Betere lucht in de ruimte met Awair Element: Met onze luchtmonitor kun je makkelijk de waarden voor temperatuur, luchtvochtigheid, kooldioxide (CO2-melder), chemische eigenschappen van vluchtige organische verbindingen (VOC) en fijnstof (PM 2,5) in elke ruimte opvolgen.
 • Professionele luchtmeter: Dankzij de Awair Home-app kun je altijd en overal je gegevens controleren. Met behulp van luchtkwaliteitsgegevens in realtime ben je altijd op de hoogte van veranderingen. Voor een ideaal binnenklimaat.
 • Opmerking: In de app kun je onder "Trend" alle wijzigingen in de luchtkwaliteit bekijken en krijg je feedback op basis van de huidige en historische meetwaarden.
 • Met Smart Assistant: De app beschikt over een geïntegreerde smart assistent, die je helpt om de lucht in de hele woonomgeving te verbeteren. Een ideale luchtkwaliteit zorgt voor een goede gezondheid, een betere concentratie en kan de slaapkwaliteit verbeteren.
Bestseller Nr. 3
WL125 Co2-monitor, weergave van luchtkwaliteit via kleurendisplay (rood, geel, groen)
 • Weergave van CO2-metingen en CO2-trendwaarden
 • 24-uurs historie van de gemeten CO2-waarden als staafdiagram
 • Alarmfunctie voor hoge CO2-waarden
 • Kalibratieoptie voor de CO2-meting
 • Het huidige CO2-gehalte in de lucht wordt weergegeven met de kleuren rood, groen en geel als luchtkwaliteitssymbolen: donkergroen = UITSTEKEND, lichtgroen = GOED, geel = GEMIDDELD, rood = SLECHT (begint te knipperen bij 21 ppm om aan te geven dat het erg slecht is lucht signaal)
UitverkoopBestseller Nr. 4
Technoline WL1020 luchtgoeditor voor bewaking van de luchtkwaliteit, opvolger van WL1005, temperatuurweergave, luchtvochtigheidsweergave, alarm bij slechte luchtkwaliteit, zilver, wit
 • WL1020 opvolger van de WL1005, verbeterde functies, duidelijk mooier display, gekleurde weergave.
 • Temperatuurmeetbereik: -9,9 °C tot 50 °C, meetbereik luchtvochtigheid: 10% tot 95%.
 • Kwartshorloge, binnentemperatuurweergave, luchtvochtigheidsweergave.
 • Luchtkwaliteitssensor voor bewaking van de luchtkwaliteit.
 • Ventilatieaanbeveling: als de luchtkwaliteit te slecht is, ontvang je een ventilatie-aanbeveling (ventilatie-aanbeveling werkt als een lichtsysteem: rode achtergrondverlichting = slechte lucht, gelieve te luchten).
Bestseller Nr. 5
Qingping Luchtmonitor, Indoor Air Quality Meter Detecteert PM2.5, CO2, TVOC, Temperatuur en Vochtigheid met 328ppi IPS Touchscreen
 • Bekroonde multifunctionele luchtkwaliteitsmonitor: Qingping Air Monitor toont een volledig beeld van de luchtkwaliteit (IAQ) door PM2.5, CO2, TVOC, temperatuur en vochtigheid te bewaken. Het biedt real-time gegevens van de weersvoorspelling, AQI en UV-index (de prognose van AQI en UV is niet beschikbaar in de VS). U kunt ook de datum, kalender en tijd op het scherm controleren. De elegante gadget met een mooie aluminium-magnesium afwerking heeft een iF en een Red Dot design awards gewonnen.
 • Nauwkeurige en betrouwbare meting: het product reageert snel en gevoelig met een 1,2 GHz 4-core A7-chipset. Het product heeft sensoren op het hoogste niveau van SenseAir en Sensirion ingebouwd, samen met het multi-mode compensatie-algoritme, de gemeten gegevens zijn nauwkeurig en betrouwbaar. Het innovatieve ontwerp van de ventilatieopeningen maakt voldoende contact tussen de lucht en de sensoren mogelijk om de efficiëntie te verbeteren.
 • 【Hoge resolutie touchscreen】Het 3,1" IPS-aanraakscherm met 328 PPI is ultraduidelijk. De helderheid kan automatisch worden aangepast. Elke metrische is voorzien van een kleurindicator onder het nummer, zodat u in één oogopslag de binnenluchtkwaliteit en de temperatuur/vochtigheidsgraad van uw kamer kunt begrijpen. U kunt de nummers aanraken of schuiven om de interfaces te schakelen, alle bewerkingen zijn soepel en eenvoudig.
 • 【Slim Wi-Fi-apparaat, ondersteunt Qingping+ app】 U kunt de 5 statistieken op afstand controleren in de Qingping+ app wanneer het apparaat is verbonden met Wi-Fi (het heeft geen hub nodig). U kunt ook de historische gegevens van de afgelopen 24 uur en 30 dagen controleren of exporteren. Het product heeft een slim bedieningssysteem, het ondersteunt firmware-upgrades voor nieuwe functies en optimalisatie.
 • Belangrijke opmerkingen: 1) het product kan Formaldehyde niet meten; 2) voor het eerste gebruik, de initialisatie van TVOC kan ongeveer 4 uur duren; 3) het product wordt gevoed door een USB-C-oplaadkabel, het kan 4 uur werken na volledig opgeladen, dus houd het bij dagelijks gebruik aan de voeding. Het vermogen moet 5V 1A zijn; 4) het product kan zwak geluid hebben wanneer de ventilator werkt om de luchtuitwisseling te versnellen. Als u vragen heeft, stuur ons dan e-mails, wij zullen in detail antwoorden.
UitverkoopBestseller Nr. 6
Koolmonoxidemelder, 10 jaar Sensor 3 jaar Batterijen, met Display en Testknop, Smartwares FGA-13041
 • Effectieve bescherming tegen koolmonoxide (CO): deze detector met een bereik van 20 tot 40 m² beschikt over een elektrochemische sensor die de CO-in de lucht herkent, werkt ook bij een kleine hoeveelheid (ca. 27 ppm).
 • Display: het display van de koolmonoxidedetector geeft de CO-concentratie (PPM) aan en geeft mogelijke storingen aan: batterijen of apparaat aan het einde van de levensduur, verkeerd geïnstalleerd.
 • Testknop: zorg ervoor dat je apparaat correct werkt door het regelmatig te testen (eenmaal per maand).
 • 10 jaar sensor en 3 jaar batterijen: de sensor van deze CO-detector heeft een levensduur van 10 jaar. De detector werkt op 3 AA-batterijen die bij de levering zijn inbegrepen, met een levensduur van 3 jaar. Je wordt gewaarschuwd door heldere en akoestische signalen dat je de batterijen moet vervangen of je apparaat moet vervangen.
 • Eenvoudig te installeren: het benodigde montagemateriaal is inbegrepen. Installeer een CO-detector per etage, in de buurt van je verbrandingsapparaten en in de buurt van kamers. Zorg ervoor dat het alarm van 85 dB van iedereen hoorbaar is.
Bestseller Nr. 7
Protmex CO2-meetinstrument, CO2-sensor, real-time bewaking, kooldioxide, concentratiemeter, alarmfunctie, 2400 mAh, grote capaciteit, batterijtemperatuur met vochtweergave, USB-oplaadbaar
 • 3-in-1 multifunctionele luchtkwaliteitsmeter: de CO2-monitor bewaakt de omringende luchtkwaliteit (CO2-gehalte, temperatuur, luchtvochtigheid) in real-time en met hoge nauwkeurigheid en visualiseert de toestand van de lucht. Met deze CO2-detector kun je het CO2-gehalte aan de binnenkant nauwkeurig en snel testen om je gezondheid te beschermen.
 • Zeer nauwkeurige sensor: Multi-luchtkwaliteitsbewaking apparaat met zeer nauwkeurige laserdeeltjessensor en kooldioxidesensor gebaseerd op NDIR-technologie (niet dispersief infrarood) .Volledige temperatuurbereik correctie, hoge meetnauwkeurigheid, snelle reactie, resolutie tot 1 ppm, meetbereik tot 0 tot 5000 ppm.
 • Gehumaniseerd ontwerp: De omgevingslucht-CO2-meetinstrument voor omgevingslucht beschikt over twee soorten luchtkwaliteitswaarschuwingen, namelijk een driekleurige led-display en een comfortabele CO2-concentratie in gezichtsuitdruk, waardoor de luchtkwaliteit intuïtiever wordt. Oplaadbare lithiumbatterij met een capaciteit van 2400 mAh, stand-by voor 18 uur (levensduur varieert afhankelijk van de omgeving), ondersteunt USB-opladen en batterij-indicator.
 • Eenvoudige kalibratie: als je denkt dat de CO2-meter niet precies meet, kun je proberen om de CO2-meter te kalibreren. Om het CO2-meetapparaat te kalibreren, druk en houd je eerst de toetsen A en B op het CO2-meetapparaat tegelijkertijd gedurende 3 seconden wanneer het apparaat is uitgeschakeld. Wacht tot de 200 seconden countdown is verstreken en het CO2-meetinstrument sluit de kalibratie automatisch af.
 • USB opladen en klein en gemakkelijk mee te nemen: hij kan via de laadaansluiting van elk mobiel apparaat worden opgeladen. Het kan op verschillende sterk bezochte plaatsen worden geïnstalleerd zoals restaurants, commerciële oppervlakken en -instellingen, kleuterscholen, scholen, sociale instellingen enz. Als je vragen hebt over het product, neem dan gerust contact met ons op via Amazon. Wij zullen binnen 24 uur antwoorden.
Bestseller Nr. 8
5-in-1 luchtmonitor CO2-meetinstrument CO2-melder luchtkwaliteitsmeter draagbare CO2-luchtkwaliteitsmeter, luchtkwaliteitsmonitor met omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid
 • ✿ 5-in-1 CO2-detector: de kooldioxidemonitor voor gebruik binnenshuis gebruikt een NDIR-sensor, die de CO2-concentratie, TVOC, HCHO, luchtvochtigheid en temperatuur in real-time nauwkeurig kan bewaken.
 • ✿ De kooldioxidedetector beschikt over een groot kleurenscherm, intuïtief lezen, digitaal led-display + lcd-scherm + achtergrondverlichting, een zachte oogbescherming en een helderder display.
 • ✿ De CO2-monitor met intelligent kleurendisplay geeft het licht aan, dat de kleur afhankelijk van de verschillende mate van kooldioxideconcentratie verandert. Zo kun je de huidige toestand van de kooldioxideconcentratie in de lucht gemakkelijk registreren.
 • ✿ 2 installatiemethoden: wandmontage en desktopplaatsing; 4 gekleurde alarmzoemers: de zoemer klinkt wanneer de CO2-concentratie meer dan 1500 PPM ligt.
 • ✿ Draagbare CO2-monitor met compact design, geschikt voor bewaking van de luchtkwaliteit thuis, in scholen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, restaurants, winkelcentra, fabrieken, hotels, laboratoria enz.
Bestseller Nr. 9
TFA Dostmann CO2-Monitor AIRCO2NTROL 5000, 31.5008.02, bewaking van de CO2-concentratie, Loggerfunctie voor 1 mln. datasets, LED verkeerslichtweergave, kamertemperatuur, wit, (L)116 x (B)24 x (H)42 mm
 • CO2-meetinstrument: bewaak de CO2-concentratie in verschillende ruimtes waar mensen zich bevinden, bv. scholen, kantoren, openbare instellingen
 • Verkeerslichtweergave: de LED-verkeerslichtweergave geeft het huidige CO2-niveau aan (groen, oranje of rood)
 • Display: geeft de huidige kwaliteit van de lucht (CO2-gehalte) en kamertemperatuur aan: de CO2-meter wordt via een meegeleverde micro-USB-kabel opgeladen
 • Grafische weergave: CO2-meetwaarden met 24 uurs graphics, praktisch overzicht van de koolstofdioxidewaarde met maximum- en laagste waarde
 • Datalogger functie: Loggerfunctie slaat meer dan 1 miljoen gegevensrecords op als CSV-bestand op de micro SD-kaart (meegeleverd)
Bestseller Nr. 10
Rovary RV2000P C02 meetapparaat, luchtkwaliteitsmeter, draagbaar en oplaadbaar, met alarm, 190 gram
 • Invloed op de luchtkwaliteit: de Rovary RV2000P is een draagbare CO2-meter die je zeer nauwkeurig en in real-time over de luchtkwaliteit binnenshuis informeert.
 • Draagbaar voor elke ruimte: de RV2000P meet de luchtkwaliteit in elke ruimte en kan dankzij zijn oplaadbare accu overal mee naartoe worden genomen. De Rovary CO2-meter kan ook met aangesloten voeding worden gebruikt.
 • Eenvoudig te gebruiken: het grote display van de Rovary RV2000PCO2-meter is gemakkelijk af te lezen. Bovendien kun je visuele meldingen instellen die je waarschuwen als de CO2-waarde te hoog is. Dankzij de logfunctie kun je de eerder gemeten waarden in alle rust controleren.
 • Automatische kalibratie: de CO2-meter beschikt over een automatische basislijncorrectie. Het meetinstrument kalibreert zichzelf op de juiste waarden.
 • ISO-gecertificeerd (EN55035) en CE-getest, voldoet aan de eisen van de bouwvoorschriften
Bestseller Nr. 11
TFA Dostmann CO2-Monitor AIRCO2NTROL UP, 31.5010.02, CO2-display met uitgebreide verkeerslichtweergave, temperatuur & luchtvochtigheid, geheugen- en alarmfunctie, (L) 77 x (B) 96 x (H) 144 mm,Wit
 • CO2-monitor: CO2-monitor onderzoekt de kamerlucht op CO2-concentratie, kan een belangrijke indicatie geven van een hoge concentratie aërosolen, kans op virusoverdracht neemt af bij goede ventilatie.
 • CO2-meter: De hoogwaardige NDIR Dual Beam Sensor meet met behulp van infraroodstraling het concrete gehalte aan kooldioxide in de lucht, met alarmfunctie zodra de ingestelde CO2-meetwaarde is overschreden
 • Functies: Luchtkwaliteitsmonitor met opslag van de hoogste en laagste waarden van CO2, temperatuur (°C/°F) en vochtigheid, contrastrijk display met 4 helderheidsniveaus en geïntegreerde oplaadbare batterij met een werkingsduur van 12 uur
 • CO2-verkeerslicht: Groot CO2-display met uitgebreide verkeerslichtweergave (Good, Normal, Poor, Serious) in de kleuren groen, blauw, geel, rood; maakt eenvoudige aflezing van het actuele CO2-gehalte in de lucht mogelijk
 • CO2-meetinstrument: bewaak de CO2-concentratie in verschillende ruimtes waar mensen zich bevinden, bv. scholen, kantoren, openbare instellingen
Bestseller Nr. 12
Uzoli CO2 detector melder meter temperatuur luchtvochtigheid luchtkwaliteitsmonitor kooldioxidemonitor ventilatieaanbeveling gevarenalarm - EM749B
 • 1. [3-in-1 luchtkwaliteitsmonitor] Uitgerust met de nieuwe generatie hoogwaardige sensoren op basis van het fotoakoestische meetprincipe, kan deze monitor de CO2-concentratie, temperatuur en vochtigheid gevoeliger meten en de luchtkwaliteit 24 uur effectiever bewaken. De CO2-monitor heeft ook een tijdsysteem (GEEN radioklok) en een wekker, gemakkelijk te gebruiken voor alle mensen.
 • 2. [Visualisering van de luchtkwaliteit] De CO2-monitor heeft een groot LCD-scherm, grote cijfers van CO2-waarden, duidelijke verdeling van gebieden, kleurendisplay, gemakkelijk om de gegevens in één oogopslag te lezen. De CO2-monitor is verlicht met één knop en instelbaar in 3 helderheidsniveaus, waardoor de waarde ook in donkere omgevingen goed te zien is.
 • 3. [CO2-verkeerslicht en 4-kleuren emoji-pictogrammen] Om de huidige luchtkwaliteit beter te kennen, geeft deze meter CO2-verkeerslicht en bijbehorende 4-kleuren emoji-pictogrammen weer. Volgens de gegevens (van 400 tot 5000ppm) zijn ze groen bij 400-600ppm, lichtgroen bij 601-1000ppm, geel bij 1001-1500ppm en rood bij 1501-2000ppm. Als de waarde >2001ppm is, blijft het rode emoji-pictogram knipperen.
 • 4. [Vriendelijke ventilatie-aanbeveling] Ideale, efficiënte kamerventilatie verbetert het concentratievermogen en vermindert het risico op virusinfectie. Als de CO2-concentratie 1500ppm, 2000ppm of de ingestelde drempel overschrijdt, worden het ventilatieadvies, de gevaarwaarschuwing en de akoestische (piep) met visueel (knipperend symbool) alarm dienovereenkomstig gegeven, om te voorkomen dat een overmatige CO2-concentratie uw prestaties en zelfs uw gezondheid aangetast.
 • 5. [Draagbare kooldioxidedetector] Deze kooldioxidemonitor heeft een ingebouwde lithiumbatterij als back-upstroombron (nadat de batterij volledig is opgeladen, is de levensduur van de batterij maximaal 20 uur) en wordt geleverd met een USB-oplaadkabel. Het is zeer compact en kan worden meegenomen om de CO2-concentratie in verschillende binnenruimtes te meten, zoals slaapkamer/ woonkamer/ klas/ kantoor/ vergaderruimte, enz.
Bestseller Nr. 13
5-in-1 luchtmonitor CO2-meter CO2-melder luchtkwaliteitsmeter draagbare CO2-luchtkwaliteitsmeter, luchtkwaliteitsmonitor met omgevingstemperatuur, luchtvochtigheidsmeter, zwart
 • ✿ 5-in-1 CO2-detector: de kooldioxidemonitor voor gebruik binnenshuis gebruikt een NDIR-sensor, die de CO2-concentratie, TVOC, HCHO, luchtvochtigheid en temperatuur in real-time nauwkeurig kan bewaken.
 • ✿ De kooldioxidedetector beschikt over een groot kleurenscherm, intuïtief lezen, digitaal led-display + lcd-scherm + achtergrondverlichting, een zachte oogbescherming en een helderder display.
 • ✿ De CO2-monitor met intelligent kleurendisplay geeft het licht aan, dat de kleur afhankelijk van de verschillende mate van kooldioxideconcentratie verandert. Zo kun je de huidige toestand van de kooldioxideconcentratie in de lucht gemakkelijk registreren.
 • ✿ 2 installatiemethoden: wandmontage en desktopplaatsing; 4 gekleurde alarmzoemers: de zoemer klinkt wanneer de CO2-concentratie meer dan 1500 PPM ligt.
 • ✿ Draagbare CO2-monitor met compact design, geschikt voor bewaking van de luchtkwaliteit thuis, in scholen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, restaurants, winkelcentra, fabrieken, hotels, laboratoria enz.
UitverkoopBestseller Nr. 14
Scondaor Professionele CO2 Meetinstrument met NDIR sensor 400-5000PPM, CO2 Monitor Meter met temperatuur en vochtigheid, kooldioxide detector meter, oplaadbare lithiumbatterij
 • Snelle reactie en hoge gevoeligheid: De CO2 Meetinstrument maakt gebruik van NDIR-sensor met hoge precisie om de kooldioxideconcentratie nauwkeurig te controleren, en u effectief te waarschuwen voor CO2-risico's.
 • Groot digitaal display en gemakkelijk af te lezen: Het 2,8 inch TFT-kleurenscherm geeft duidelijk de CO2-concentratie in real time, de temperatuur en de vochtigheid van de omringende lucht weer, reageert op de drempelwaarde van de CO2-meter en waarborgt uw veiligheid en gezondheid.
 • NDIR-CO2 sensor: De CO2-monitor meter maakt gebruik van geavanceerde NDIR-technologie die een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur heeft. Wanneer het CO2-niveau 1000ppm overschrijdt, verandert de kleur van het CO2-aantal van wit in geel, oranje of rood om de luchtvervuiling te alarmeren.
 • Wijd Gebruikte Plaats: Klein formaat, draagbaar en desktopgebruik, geschikt om binnen of buiten te dragen, detectie van kooldioxide (CO2) in huis, kantoor, school, auto en andere plaatsen.
 • Kwaliteitsborging: Zorg voor levenslange klantenondersteuning en 24-uurs reactie. Als u om het even welk vraag of probleem hebt, gelieve ons per e-mail te contacteren, zullen wij u tevredenheidsoplossing verstrekken.
Bestseller Nr. 15
5 in1 CO2 Meter Digitale Kooldioxide USB Air HCHO Multifunctionele Gas Monitor Analyzer Vochtigheid Temperatuur Kwaliteit
 • Toepasselijke temperatuur: 0~ 70°C
 • Kooldioxide meetbereik: 400 ~ 5000 PPM. Resolutie van de meting van kooloxide: 1 PPM
 • Temperatuurmeetbereik: 0 ~ 50 °C. Nauwkeurigheid temperatuurmeting: bodem 1°C
 • Vochtigheid meetbereik: 0 ~ 999%RH. Nauwkeurigheid meting vochtigheid: +5% RH

Een kooldioxide (CO2) meter is een apparaat dat het CO2-gehalte in de lucht meet.

Er zijn twee soorten CO2-meters: handmatig en elektronisch. Bij handmatige meters moet u metingen uitvoeren met een handapparaat. Elektronische meters gebruiken sensoren om het CO2-gehalte in de lucht te meten.

De voordelen van een elektronische meter zijn dat deze automatisch het gemiddelde CO2-niveau over een bepaalde periode kan berekenen en ook hoge meetwaarden kan registreren, zodat u weet wanneer u actie moet ondernemen om de CO2-uitstoot in uw huis of kantoor te verminderen.

Enkele overwegingen bij het kiezen van een co2 meter zijn:

 • De nauwkeurigheid
 • De grootte of het gewicht van het apparaat
 • De levensduur van de batterij

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen welke CO2-meter het beste voor u is. De nauwkeurigheid, prijs en grootte zijn belangrijke overwegingen om te maken voordat u een CO2-meter aanschaft.

De nauwkeurigheid van een CO2-meter wordt bepaald door hoeveel variatie er is tussen twee metingen op verschillende dagen, dat kan worden uitgedrukt als een procentueel verschil met het gemiddelde van die twee metingen. Hoe minder variatie tussen twee metingen, hoe nauwkeuriger deze zal worden overwogen.

Wat zijn de verschillende soorten co2-meters?

De gasmeter is een apparaat dat de hoeveelheid gas meet en het aantal kubieke meters berekent. Het kan aardgas en andere brandbare gassen meten.

Er zijn twee soorten meters: vast en draagbaar. Vaste meters meten de hoeveelheid gas die in leidingen of leidingen stroomt, terwijl draagbare meters worden gebruikt voor het meten van het aardgasverbruik thuis of ergens anders.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een co2 meter?

Het kiezen van de juiste co2 meter is geen gemakkelijke opgave. Er zijn verschillende soorten meters en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige meters zijn nauwkeuriger, terwijl andere een lager prijskaartje hebben.

Het eerste dat u moet beslissen, is wat voor soort meter u wilt – digitaal of analoog? Als u een digitale meter wilt, moet u overwegen of het een handheld-apparaat of een stationair apparaat is. Als je een analoge meter wilt, zoek er dan een met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid.

Moet je ook nadenken over hoe vaak je CO2-niveaus moet meten? Als het maar af en toe is, ga dan voor een goedkoop model dat niet elke keer dat het wordt gebruikt hoeft te worden gekalibreerd. Maar als de metingen regelmatig worden gedaan, of als je andere gassen wilt meten, zoals methaan, ozon en lachgas, heb je een duurder model nodig met een robuustere nauwkeurigheid.

Wat is het verschil tussen een digitale en analoge co2-meter?

Een digitale co2-meter is een apparaat dat de concentratie van kooldioxide in de lucht meet. Het doet dit door een sensor te gebruiken die veranderingen in CO2-niveaus kan detecteren. Deze apparaten worden meestal gebruikt door mensen die in beroepen werken waar ze de hele dag CO2-niveaus moeten controleren, zoals mijnwerkers, brandweerlieden en mensen die met zieke dieren of planten werken.

Analoge co2-meters worden meestal gebruikt voor het meten van de concentratie kooldioxide in gesloten ruimtes, zoals een kas of een aquarium. Ze worden ook gebruikt voor het meten van CO2-concentraties in verschillende delen van gebouwen en woningen voor ventilatiedoeleinden.

Hoe weet ik wat voor co2 meter ik nodig heb voor mijn behoefte?

De co2-meter is een belangrijk instrument voor het meten van het kooldioxidegehalte in een ruimte. Er zijn veel soorten co2-meters op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor elk doel.

Er zijn twee hoofdtypen co2-meters: digitaal en analoog. De digitale zijn gemakkelijker te gebruiken en bieden nauwkeurigere resultaten. Ze kunnen ook worden gebruikt om de niveaus van andere gassen zoals zuurstof en stikstof te meten.

Analoge meters zijn goedkoper en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar ze moeten regelmatig worden gekalibreerd.