Beste co2 meter van 2023 (TOP15)

De 15 beste co2 meter beoordelingen:

UitverkoopBestseller Nr. 1

Technoline WL1030 CO2 meetinstrument, luchthouder, zwart

 • Niet-dispersieve infrarood (NDIR-)gassensor met CO2-meetbereik tot 5000 ppm.
 • Indicatie batterijstatus.
 • Ventilatieaanbeveling op basis van het CO2-gehalte in de lucht.
 • Weergave binnentemperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis.
 • Geheugen van de laatste 24 uur met automatische beeldloopfunctie.
UitverkoopBestseller Nr. 2

CO2-detector, 5-in-1 CO2-sensor, digitale temperatuurmelder, CO2-luchtsensor, luchtkwaliteit, voor binnen, TVOC HCHO

 • ✅【Draagbare CO2-tester】: de CO2-detectoren kunnen snel en nauwkeurig de concentratie van kooldioxide bewaken, eenvoudig te bedienen, druk gewoon op de schakelaar en houd hem 3 seconden ingedrukt om in- en uit te schakelen. De draagbare CO2-tester maakt gebruik van een kleurendisplay met hoge resolutie, het kan de huidige waarde van CO2, temperatuur en vochtigheid duidelijk weergeven.
 • Multifunctioneel: 5-in-1 CO2-detectoren die de concentratie van kooldioxide, temperatuur, luchtvochtigheid, VOC, HCHO kunnen herkennen. Het kan op grote schaal worden gebruikt in gezinnen, landbouwplanten, kas, magazijnen, enz.
 • ✅【Hoge nauwkeurigheid: de CO2-luchtsensor beschikt over een infraroodsensorchip die kooldioxide, temperatuur en luchtvochtigheid binnenin nauwkeurig kan herkennen. Het kan de kooldioxideconcentratie per kubieke meter in real-time weergeven en het meetbereik van kooldioxide bereikt 400 PPM-5000 PPM. Zodra het kooldioxidegehalte de ingestelde waarde overschrijdt, wordt een alarm geactiveerd.
 • ✅【Ingebouwde batterij met grote capaciteit】: de CO2-detector beschikt over een ingebouwde lithiumbatterij van 1500 mA, die in 2-3 uur kan worden opgeladen. Hij kan via een USB-datakabel worden opgeladen en kan na het opladen 20 uur lang worden gebruikt.
 • ✅【Gemakkelijk mee te nemen】: de CO2-sensor heeft een eenvoudig ontwerp, klein en draagbaar, ze kunnen gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen, sauna, yogi, sportschool, groentelessen, kantoor en slaapkamer.
UitverkoopBestseller Nr. 3

Awair Luchtkwaliteitsmeter, innovatieve CO2-meter (kooldioxidemelder), monitor voor temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof (PM 2,5) of chemicaliën (VOC), luchtsensor, met Awair app

 • Betere lucht in de ruimte met Awair Element: Met onze luchtmonitor kun je makkelijk de waarden voor temperatuur, luchtvochtigheid, kooldioxide (CO2-melder), chemische eigenschappen van vluchtige organische verbindingen (VOC) en fijnstof (PM 2,5) in elke ruimte opvolgen.
 • Professionele luchtmeter: Dankzij de Awair Home-app kun je altijd en overal je gegevens controleren. Met behulp van luchtkwaliteitsgegevens in realtime ben je altijd op de hoogte van veranderingen. Voor een ideaal binnenklimaat.
 • Opmerking: In de app kun je onder "Trend" alle wijzigingen in de luchtkwaliteit bekijken en krijg je feedback op basis van de huidige en historische meetwaarden.
 • Met Smart Assistant: De app beschikt over een geïntegreerde smart assistent, die je helpt om de lucht in de hele woonomgeving te verbeteren. Een ideale luchtkwaliteit zorgt voor een goede gezondheid, een betere concentratie en kan de slaapkwaliteit verbeteren.
UitverkoopBestseller Nr. 5

Kooldioxidemelder, Bekasa 5-in-1 luchtkwaliteitsmelder voor binnen CO2-meter digitale TVOC HCHO Monitor Temperatuur Vochtigheid Sensor Tester Kleurrijke achtergrondverlichting Display voor thuiskantoor Gym (zwart)

 • Eenvoudig te gebruiken: CO2-meting. De sensormodule is zeer nauwkeurig, stabiel en bestand tegen interferentie. De kooldioxideconcentratie kan nauwkeurig worden weergegeven. Vochtigheid display en drie meetmodi.
 • Real-time detectie: de CO2-sensor heeft een ingebouwde high-performance chip en maakt gebruik van bewakingstechnologie om ventilatietijden te melden. Het legt vervuilingsgegevens nauwkeuriger vast en is zwak. De stroom die tijdens de elektrochemische reactie wordt gegenereerd, wordt niet beperkt door locatie of tijd, waardoor een nauwkeurige berekening van de CO2-beoordeling mogelijk is, ter ondersteuning van de dagelijkse infectiecontrole en een aangename omgeving.
 • Eenvoudig te lezen LCD-scherm. De CO2-concentratiemeter is een groot LCD-scherm met goed zicht. Het geeft de CO2-concentratie, temperatuur en vochtigheid weer in hoofdletters. Ze zijn ook in één oogopslag kleurgecodeerd. De helderheid van het scherm kan worden aangepast door op de linker- en rechterknoppen op de aan/uit-schakelaar te tikken en de helderheid aan te passen aan de positie, waardoor het een slimme meter is.
 • Compact ontwerp en veelzijdigheid: kan worden gebruikt als desktop/wandgemonteerde eenheid. De CO2-concentratiemeter heeft een compact ontwerp, is klein, licht, gemakkelijk mee te nemen en heeft een nieuwe stijl. De CO2-monitor wordt niet alleen gebruikt in huizen, maar ook op plaatsen waar mensen scholen verzamelen ziekenhuizen restaurants winkelcentra besparingen en slecht geventileerde plaatsen productiefaciliteiten bagagemagazijnen kassen, enz
 • Geavanceerde detectiemodule: De detector van de luchtkwaliteit is aangepast aan een geavanceerde elektrochemische detectiemodule met goede nauwkeurigheid, stabiele prestaties, hoge interferentieweerstand, laag verbruik en lange levensduur van het kabinet. In vergelijking met andere producten vereisen onze kooldioxidedetectoren geen kalibratie, ze kunnen worden getest na het openen van het schip en kunnen nauwkeurig detecteren
UitverkoopBestseller Nr. 6

TFA Dostmann CO2-Monitor AIRCO2NTROL COACH, 31.5009.02, bewaking van de CO2-concentratie, de verlichting geeft het CO2 niveau aan, kamertemperatuur en luchtvochtigheid, wit, (L)105 x (B)33 x (H)56 mm

 • CO2-meetinstrument: bewaak de CO2-concentratie in verschillende ruimtes waar mensen zich bevinden, bv. scholen, kantoren, openbare instellingen
 • Indicator voor comfortzones: Smileys weerspiegelen de luchtkwaliteit, met weergave van de huidige temperatuur en luchtvochtigheid
 • Display: verlichting geeft de huidige kwaliteit van de lucht weer, achtergrondverlichting kan ook worden uitgeschakeld
 • Grafische weergave: CO2-meetwaarden met 24 uur-grafiek, praktisch overzicht van de koolstofdioxide, het meetbereik van de zuurstofmeter is van 0 tot 9999 ppm
 • Stroomvoorziening: de CO2-meter wordt opgeladen via een meegeleverde micro-USB-kabel
Bestseller Nr. 7

WL125 Co2-monitor, weergave van luchtkwaliteit via kleurendisplay (rood, geel, groen)

 • Weergave van CO2-metingen en CO2-trendwaarden
 • 24-uurs historie van de gemeten CO2-waarden als staafdiagram
 • Alarmfunctie voor hoge CO2-waarden
 • Kalibratieoptie voor de CO2-meting
 • Het huidige CO2-gehalte in de lucht wordt weergegeven met de kleuren rood, groen en geel als luchtkwaliteitssymbolen: donkergroen = UITSTEKEND, lichtgroen = GOED, geel = GEMIDDELD, rood = SLECHT (begint te knipperen bij 21 ppm om aan te geven dat het erg slecht is lucht signaal)
UitverkoopBestseller Nr. 8

Technoline WL1020 luchtgoeditor voor bewaking van de luchtkwaliteit, opvolger van WL1005, temperatuurweergave, luchtvochtigheidsweergave, alarm bij slechte luchtkwaliteit, zilver, wit

 • WL1020 opvolger van de WL1005, verbeterde functies, duidelijk mooier display, gekleurde weergave.
 • Temperatuurmeetbereik: -9,9 °C tot 50 °C, meetbereik luchtvochtigheid: 10% tot 95%.
 • Kwartshorloge, binnentemperatuurweergave, luchtvochtigheidsweergave.
 • Luchtkwaliteitssensor voor bewaking van de luchtkwaliteit.
 • Ventilatieaanbeveling: als de luchtkwaliteit te slecht is, ontvang je een ventilatie-aanbeveling (ventilatie-aanbeveling werkt als een lichtsysteem: rode achtergrondverlichting = slechte lucht, gelieve te luchten).
UitverkoopBestseller Nr. 9

Qingping Luchtmonitor, Indoor Air Quality Meter detecteert PM2.5, CO2, TVOC, Temperatuur en Vochtigheid met 328ppi IPS Touchscreen

 • 【Bekroonde multifunctionele luchtkwaliteitsmonitor】Qingping Air Monitor toont een volledig beeld van Indoor Air Quality (IAQ) door PM2.5, CO2, TVOC, temperatuur en vochtigheid te controleren. Het biedt realtime gegevens van weersvoorspellingen, AQI en UV-index (voorspelling van AQI en UV is niet beschikbaar in de VS). U kunt ook de datum, kalender en tijd op het scherm controleren (moet deze op het netwerk aansluiten om toegang te krijgen tot de juiste tijdzone). Het product met elegant design heeft een iF en een Red Dot design awards gewonnen.
 • Nauwkeurige en betrouwbare meting: het product reageert snel en gevoelig met een 1,2 GHz 4-core A7-chipset. Het product heeft ingebouwde sensoren op het hoogste niveau, samen met het multi-mode compensatie-algoritme, de gemeten gegevens zijn nauwkeurig en betrouwbaar. Het innovatieve ontwerp van de ventilatieopeningen maakt voldoende contact tussen de lucht en de sensoren mogelijk om de efficiëntie te verbeteren. De evaluatie en kleurrijke balk onder metingen helpen u om de binnenluchtkwaliteit te interpreteren.
 • 【Hoge resolutie touchscreen】 Het 3,1 inch IPS-touchscreen met 328 PPI is ultrahelder. De helderheid kan automatisch worden aangepast. Elke metriek heeft een kleurindicator onder het nummer, zodat u in één oogopslag de luchtkwaliteit binnenshuis en de temperatuur/luchtvochtigheid van uw kamer kunt begrijpen. U kunt de nummers aanraken of schuiven om de interfaces te schakelen, alle bewerkingen zijn soepel en eenvoudig.
 • 【Slim Wi-Fi-apparaat, ondersteunt Qingping+-app】U kunt de 5 statistieken op afstand in de Qingping+-app controleren wanneer het apparaat is verbonden met 2,4 GHz Wi-Fi (er is geen hub voor nodig). U kunt ook de historische gegevens van de afgelopen 24 uur en 30 dagen controleren of exporteren. Het product heeft een slim besturingssysteem, het ondersteunt firmware-upgrades voor nieuwe functies en optimalisatie. Download de Engelse versie gebruikershandleiding van de productbeschrijving pagina voor meer informatie indien nodig.
 • 【Belangrijke opmerkingen】1) het product kan geen formaldehyde meten; 2) voor het eerste gebruik kan de initialisatie van TVOC ongeveer 4 uur duren; 3) het product wordt gevoed door een meegeleverde USB-C-oplaadkabel, het kan 4 uur werken nadat het volledig is opgeladen, dus houd het in dagelijks gebruik verbinding met de voeding. De oplader is niet inbegrepen in het pakket, de voedingsingang moet 5V 1A zijn; 4) het product kan zwak geluid hebben wanneer de ventilator werkt om de luchtuitwisseling te versnellen.
Bestseller Nr. 10

CURCONSA CO2-meter, 3-in-1 CO2-meetapparaat met omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid, 400 ~ 5000 ppm, oplaadbare lithiumbatterij met 2400 mAh, geschikt voor slaapkamer, kantoor, auto.

 • ➽【 Huishoudelijke benodigdheden】 Met deze CO2-detector kun je nauwkeurig en snel de CO2-concentratie binnenshuis testen om je gezondheid te beschermen. Naast kooldioxide-meetapparaten kunnen ook uiterst nauwkeurige thermometers en hygrometers worden gebruikt om de binnentemperatuur en -vochtigheid in realtime te bewaken. Het is een onmisbaar apparaat in huis of op kantoor. Het is geschikt voor verschillende plaatsen zoals woonkamer, slaapkamer, babykamer, vergaderruimte, bibliotheek enzovoort.
 • ➽ 【Uiterst nauwkeurige CO2-sensor】 Gebruik van niet-dispersieve infraroodtechnologie (NDIR), correctie van het volledige temperatuurbereik, hoge meetnauwkeurigheid, snelle respons, resolutie tot 1 ppm, meetbereik tot 0 tot 5000 ppm.
 • ➽ 【Gehumaniseerd ontwerp】 De co2-meter voor binnenlucht heeft twee soorten luchtkwaliteitswaarschuwingen, namelijk een driekleurig LED-indicatielampje en een comfortabele CO2-concentratie in de gezichtsuitdrukking, waardoor de luchtkwaliteit intuïtiever wordt.Oplaadbare lithiumbatterij met een capaciteit van 2400 mAh, stand-by voor 18 uur, ondersteunt opladen via USB en batterij-indicator.
 • ➽ 【Stijlvol uiterlijk】 Prachtig uiterlijk, eenvoudig ontwerp, lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, het is geschikt voor woonkamer, slaapkamer, babykamer, vergaderruimte, bibliotheek en andere verschillende plaatsen.
 • ➽ 【Wat je krijgt】 PTH-host * 1; Engels handleiding * 1; USB-kabel * 1. Onze CO2-detector heeft een garantie van 12 maanden en levenslange technische ondersteuning. Als je problemen hebt met de goederen die je ontvangt, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons ondersteuningsteam. Wij zullen u van harte van dienst zijn.
Bestseller Nr. 11

CO2-meter, DURFICST CO2-detector, geeft omgevingstemperatuur en vochtigheid weer, draagbaar CO2-verkeerslicht met instelbare schermhelderheid

 • 【Dubbel alarm】: de co2-meter werkt de detectiegegevens elke 3 seconden bij. Wanneer de waarde 2000 bereikt, gaat het alarm af en knippert de ALARM-prompt op het scherm. Klik op "🔔" om het alarmgeluid in of uit te schakelen
 • 【Breed scala aan toepassingen】:De CO2-detector heeft een beugel en een klein gaatje aan de achterkant, waardoor hij gemakkelijk op een bureau kan worden geplaatst of aan de muur kan worden gehangen om te bekijken, waardoor hij ideaal is voor gebruik binnenshuis, kantoren, transport, klaslokalen en andere plaatsen
 • 【Oplaadbaar】:De CO2-meter voor binnenluchtverkeerslicht heeft een ingebouwde oplaadbare batterij van 1500 mAh en een datakabel. Wanneer het batterijpictogram op het scherm begint te knipperen, betekent dit dat de batterij onvoldoende is en zo snel mogelijk moet worden opgeladen . De oplaadtijd is ongeveer 4 uur en kan meer dan 10 uur worden gebruikt op één lading
 • 【Detectieobject】: het CO2-verkeerslicht maakt gebruik van een NDIR-sensor en een tweekanaals ontwerp, dat niet alleen nauwkeurig de CO2-concentratie in de lucht kan meten, maar ook de temperatuur en vochtigheid in realtime kan detecteren. Houd er rekening mee dat de temperatuur- en vochtigheidsgegevens tijdens het opladen worden beïnvloed en het wordt aanbevolen om deze niet te gebruiken tijdens het opladen
 • 【Helderheid aanpassen】: klik op de knop "☀" om de schermhelderheid van de kooldioxidemeter op te helderen of te dimmen om de gebruikstijd van de kooldioxidemeter te verlengen, en druk lang op de knop "☀" om de temperatuureenheid van de helderheidsschakelaar aan te passen
Bestseller Nr. 12

CO2-meter, luchtkwaliteitsmeter CO2, HCHO, TVOC en luchtkwaliteitsindex AQI melder, luchtkwaliteitsmeter voor thuis, kantoor en onderweg, luchtmeter (wit)

 • Multifunctioneel: verbeterde binnenluchtkwaliteitsmonitor met ingebouwde elektrochemische dartsensoren die de lucht van kooldioxide (CO2), formaldehyde (HCHO) nauwkeurig kunnen herkennen, vluchtige organische verbinding (TVOC).
 • 🎈【Gezondheidsbescherming】 In de winter is er normaal gesproken geen ventilatie binnenshuis. Met behulp van CO2-meetinstrumenten kun je de CO2-concentratie binnenshuis nauwkeurig en snel testen om je gezondheid te beschermen. In de winter is het een onmisbaar gereedschap in je slaapkamer of kantoor.
 • Gemakkelijk te dragen: het is eenvoudig om de intelligente luchtkwaliteitsmonitor te dragen, die ons kan helpen gasluchtvervuiling in het huishouden, keuken, slaapkamer, kantoor, school, auto, hotel, reizen, camping, feest enz. Uitgerust met een 2000 mAh-batterij en verpakt met een USB-kabel, kan de standby-tijd 6-8 uur duren.
 • 🎈【Eenvoudig te gebruiken】: druk gewoon 3 seconden lang op de aan/uit-knop om deze luchtmonitor met digitaal led-display en real-time detectie van schadelijke HCHO en TVOC in de kamer eenvoudig te bedienen.
 • 🎈 【Beknopte gegevensweergave】 Een nauwkeurige grafische gegevensweergave vergemakkelijkt het lezen van gegevens, is geen dichte datastapel meer en comfortabel te gebruiken voor oudere mensen en kinderen.
Bestseller Nr. 13

CO2 Detector, Kooldioxide Monitor Meter Groot Scherm Luchtkwaliteit Tester W17 Indoor Luchtkwaliteit Monitor Oplaadbare CO CO2 Formaldehyde HCHO TVOC AQI Detector Real-time Tester voor Auto Thuis Kantoor

 • Detecteer eenvoudig vijf belangrijke stoffen: HCHO, TVOC, CO, CO2, AQI. Het kan worden gebruikt in meerdere scenario's: thuisluchtdetectie, autoluchtdetectie, moeder- en babykamerluchtdetectie en detectie van openbare plaatsen.
 • Duizenden precisie, nauwkeurigere detectie. Continu voeren luchtbewaking altijd en overal om tijdige detectie van luchtkwaliteit problemen te verzekeren.Wetenschappelijk luchtkanaal ontwerp, nauwkeurigere meting, volledig contact met lucht.
 • Helder en groot scherm: LED LCD-kleurenscherm display, intuïtief lezen.Milieuvriendelijke materialen, comfortabeler in gebruik.Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om te plaatsen en op te halen.
 • Lange levensduur van de batterij: 850mAh capaciteit batterij, langdurige levensduur van de batterij. De werktijd is ongeveer 240 minuten en de type-C socket kan op elk moment worden ingeschakeld.
 • Zorg over onze gezondheid: luchtkwaliteitsmonitor, thuisluchtkwaliteitstester voor CO/CO2/HCHO/TVOC/AQI Multifunctionele Air Gasdetector Real Time Data en Mean Value Recording voor Home Office Auto en Classroom Health Assistant-Air kwaliteit is nauw verwant aan de gezondheid van ons leven. Als mensen lange tijd in slechte luchtvervuiling leven, wordt het immuunsysteem van het lichaam aangetast en ziekten veroorzaakt. De luchtkwaliteitsmelder lost het probleem op van het snel en gemakkelijk detecteren van binnenluchtkwaliteit voor e
Bestseller Nr. 14

Kooldioxidedetector, Bekasa 5-in-1 luchtkwaliteitsdetector binnen CO2-meter digitale TVOC HCHO monitor temperatuur vochtigheidssensor tester kleurrijke achtergrondverlichting display voor thuiskantoor sportschool (wit)

 • Eenvoudig te gebruiken: CO2-meting. De sensormodule is zeer nauwkeurig, stabiel en bestand tegen interferentie. De kooldioxideconcentratie kan nauwkeurig worden weergegeven. Vochtigheidsweergave en drie meetmodi.
 • Real-time detectie: de CO2-sensor heeft een ingebouwde high-performance chip en maakt gebruik van bewakingstechnologie om ventilatietijden te rapporteren. Het vangt vervuilingsgegevens nauwkeuriger op en is zwak. De stroom die tijdens de elektrochemische reactie wordt gegenereerd, wordt niet beperkt door locatie of tijd, waardoor een nauwkeurige berekening van de CO2-beoordeling mogelijk is, wat de dagelijkse infectiebeheersing en een aangename omgeving ondersteunt.
 • Eenvoudig af te lezen LCD-scherm. De CO2-concentratiemeter is een groot LCD met goede zichtbaarheid. Het geeft de CO2-concentratie, temperatuur en vochtigheid weer in hoofdletters. Ze zijn ook kleurgecodeerd in één oogopslag. De helderheid van het scherm kan worden aangepast door op de linker- en rechterknoppen op de aan/uit-schakelaar te tikken en de helderheid aan te passen aan de positie, waardoor het een slimme meter is.
 • Compact ontwerp en veelzijdigheid: kan worden gebruikt als bureaublad/wandmontage. De CO2-concentratiemeter heeft een compact ontwerp, is klein, licht, gemakkelijk mee te nemen en heeft een nieuwe stijl. De CO2-monitor wordt niet alleen gebruikt in huizen, maar ook op plaatsen waar mensen verzamelen scholen ziekenhuizen restaurants winkelcentra besparingen en slecht geventileerde plaatsen productiefaciliteiten bagage magazijnen kassen, enz
 • Geavanceerde detectiemodule: de luchtkwaliteitsmelder is aangepast aan een geavanceerde elektrochemische detectiemodule met goede nauwkeurigheid, stabiele prestaties, hoge interferentiebestendigheid, laag verbruik en lange levensduur van de kast. In vergelijking met andere producten hebben onze kooldioxidemelders geen kalibratie nodig, ze kunnen na het openen van het schip worden getest en kunnen ze nauwkeurig detecteren
UitverkoopBestseller Nr. 15

TFA Dostmann CO2-Monitor AIRCO2NTROL 5000, 31.5008.02, bewaking van de CO2-concentratie, Loggerfunctie voor 1 mln. datasets, LED verkeerslichtweergave, kamertemperatuur, wit, (L)116 x (B)24 x (H)42 mm

 • CO2-meetinstrument: bewaak de CO2-concentratie in verschillende ruimtes waar mensen zich bevinden, bv. scholen, kantoren, openbare instellingen
 • Verkeerslichtweergave: de LED-verkeerslichtweergave geeft het huidige CO2-niveau aan (groen, oranje of rood)
 • Display: geeft de huidige kwaliteit van de lucht (CO2-gehalte) en kamertemperatuur aan: de CO2-meter wordt via een meegeleverde micro-USB-kabel opgeladen
 • Grafische weergave: CO2-meetwaarden met 24 uurs graphics, praktisch overzicht van de koolstofdioxidewaarde met maximum- en laagste waarde
 • Datalogger functie: Loggerfunctie slaat meer dan 1 miljoen gegevensrecords op als CSV-bestand op de micro SD-kaart (meegeleverd)

Een kooldioxide (CO2) meter is een apparaat dat het CO2-gehalte in de lucht meet.

Er zijn twee soorten CO2-meters: handmatig en elektronisch. Bij handmatige meters moet u metingen uitvoeren met een handapparaat. Elektronische meters gebruiken sensoren om het CO2-gehalte in de lucht te meten.

De voordelen van een elektronische meter zijn dat deze automatisch het gemiddelde CO2-niveau over een bepaalde periode kan berekenen en ook hoge meetwaarden kan registreren, zodat u weet wanneer u actie moet ondernemen om de CO2-uitstoot in uw huis of kantoor te verminderen.

Enkele overwegingen bij het kiezen van een co2 meter zijn:

 • De nauwkeurigheid
 • De grootte of het gewicht van het apparaat
 • De levensduur van de batterij

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen welke CO2-meter het beste voor u is. De nauwkeurigheid, prijs en grootte zijn belangrijke overwegingen om te maken voordat u een CO2-meter aanschaft.

De nauwkeurigheid van een CO2-meter wordt bepaald door hoeveel variatie er is tussen twee metingen op verschillende dagen, dat kan worden uitgedrukt als een procentueel verschil met het gemiddelde van die twee metingen. Hoe minder variatie tussen twee metingen, hoe nauwkeuriger deze zal worden overwogen.

Wat zijn de verschillende soorten co2-meters?

De gasmeter is een apparaat dat de hoeveelheid gas meet en het aantal kubieke meters berekent. Het kan aardgas en andere brandbare gassen meten.

Er zijn twee soorten meters: vast en draagbaar. Vaste meters meten de hoeveelheid gas die in leidingen of leidingen stroomt, terwijl draagbare meters worden gebruikt voor het meten van het aardgasverbruik thuis of ergens anders.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een co2 meter?

Het kiezen van de juiste co2 meter is geen gemakkelijke opgave. Er zijn verschillende soorten meters en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige meters zijn nauwkeuriger, terwijl andere een lager prijskaartje hebben.

Het eerste dat u moet beslissen, is wat voor soort meter u wilt – digitaal of analoog? Als u een digitale meter wilt, moet u overwegen of het een handheld-apparaat of een stationair apparaat is. Als je een analoge meter wilt, zoek er dan een met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid.

Moet je ook nadenken over hoe vaak je CO2-niveaus moet meten? Als het maar af en toe is, ga dan voor een goedkoop model dat niet elke keer dat het wordt gebruikt hoeft te worden gekalibreerd. Maar als de metingen regelmatig worden gedaan, of als je andere gassen wilt meten, zoals methaan, ozon en lachgas, heb je een duurder model nodig met een robuustere nauwkeurigheid.

Wat is het verschil tussen een digitale en analoge co2-meter?

Een digitale co2-meter is een apparaat dat de concentratie van kooldioxide in de lucht meet. Het doet dit door een sensor te gebruiken die veranderingen in CO2-niveaus kan detecteren. Deze apparaten worden meestal gebruikt door mensen die in beroepen werken waar ze de hele dag CO2-niveaus moeten controleren, zoals mijnwerkers, brandweerlieden en mensen die met zieke dieren of planten werken.

Analoge co2-meters worden meestal gebruikt voor het meten van de concentratie kooldioxide in gesloten ruimtes, zoals een kas of een aquarium. Ze worden ook gebruikt voor het meten van CO2-concentraties in verschillende delen van gebouwen en woningen voor ventilatiedoeleinden.

Hoe weet ik wat voor co2 meter ik nodig heb voor mijn behoefte?

De co2-meter is een belangrijk instrument voor het meten van het kooldioxidegehalte in een ruimte. Er zijn veel soorten co2-meters op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor elk doel.

Er zijn twee hoofdtypen co2-meters: digitaal en analoog. De digitale zijn gemakkelijker te gebruiken en bieden nauwkeurigere resultaten. Ze kunnen ook worden gebruikt om de niveaus van andere gassen zoals zuurstof en stikstof te meten.

Analoge meters zijn goedkoper en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar ze moeten regelmatig worden gekalibreerd.