Beste brandmelder van 2023 (TOP10)

De 10 beste brandmelder beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

Brennenstuhl RM C 9010 Rookmelder met verwisselbare batterij (doordringend alarmsignaal) wit

 • Rookmelder met verwisselbare 9 V blokbatterij – levensduur van de batterij minstens 1 jaar
 • Brandmelder getest en gecertificeerd volgens EN 14604 – meer veiligheid voor jou, je familie en je eigendom
 • Rookmelder detecteert vroegtijdig rook in je interieur en waarschuwt je tijdig voor mogelijke gevaren – ideaal voor plafondmontage in de slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, hal enz
 • In geval van een alarm meldt de brandmelder een luid doordringend alarmsignaal (85 db) – rookmelder redden leven
 • Inhoud: 1 x rookmelder RM C 9010 in de kleur wit, 1 x 9 V blokbatterij, 1 x bevestigingsmateriaal – in overtuigende kwaliteit van Brennenstuhl
Bestseller Nr. 2

2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder met 5 Jaar Batterij en Magneet Montage - Voldoen aan Europese Norm EN14604

 • Langdurige Bescherming: Met een batterijduur van 5 jaar ben je langdurig beveiligd zonder de noodzaak om batterijen te vervangen, wat zorgt voor continue veiligheid en gemoedsrust.
 • Snelle Detectie: Uitgerust met een geavanceerde optische sensor die snel reageert op brand, waardoor je in een vroeg stadium gewaarschuwd wordt bij rookontwikkeling.
 • Gebruiksvriendelijk: Test de functionaliteit van je rookmelder eenvoudig met de testknop en blijf op de hoogte van de batterijstatus dankzij de lege batterij indicator.
 • Moeiteloze Installatie: De magneet montage set maakt het mogelijk jouw rookmelders snel en zonder gereedschap te installeren, ideaal voor elke woonruimte.
 • Betrouwbare Kwaliteit: Geniet van een zorgeloze gebruikservaring met 5 jaar garantie, waardoor jij verzekerd bent van een product dat voldoet aan strenge Europese veiligheidsnormen.
UitverkoopBestseller Nr. 3

Smartwares RM250 Rookmelder – Inclusief batterij – Testknop – 85 dB, 1 pack, wit

 • Bescherm jezelf en je familie door tijdig te kunnen handelen bij brand
 • Sensor met een levensduur van 10 jaar
 • Rookmelder uitgerust met testknop en daardoor eenvoudig te testen
 • Lege batterij indicator zodat je weet wanneer de batterij verwisseld moet worden
 • Eenvoudig te monteren en schoon te houden
UitverkoopBestseller Nr. 4

Smartwares FSM-11510 Rookmelder/brandmelder, 5 jaar batterij TÜV-gecertificeerd RM250, wit, per stuk verpakt

 • TÜV-geteste rookmelder met testfunctieknop.
 • Foto-elektrische sensor.
 • Incl. 5-jarige alkaline batterij & montagemateriaal
 • Batterij-indicator (batterij vervangbaar) en pauzefunctie om gedurende 10 minuten de gevoeligheid van het alarm te verminderen.
 • Levensduur van het product - 10 jaar
UitverkoopBestseller Nr. 5

ELRO FS4610 Ultra Dunne Rookmelder met 10 jaar batterij - Voldoet aan Europese Norm EN14604

 • DESIGN De dunste rookmelder ter wereld met een diepte van 2,3 cm. Vanwege het moderne ontwerp heeft de ELRO FS4610 ontving de Red Dot Design Award en de IF Award.
 • STIWA GUT De ELRO De FS4610 rookmelder kreeg de beoordeling 2,2 (GUT) van Stiftung Warentest (StiWa). Ook gecertificeerd met Q-label en volledig getest volgens DIN EN14604.
 • 10 JAAR BATTERIJ De rookmelder is uitgerust met een ingebouwde lithiumbatterij met een levensduur van 10 jaar. Dat betekent dat je 10 jaar beschermd bent zonder dat je de batterij hoeft te vervangen.
 • BETROUWBAAR Een hoogwaardige sensor die snel reageert op brand, minder valse alarmen veroorzaakt en zeer milieuvriendelijk is. In geval van brand geeft de rookmelder een alarm af van 85 dB
 • KLAAR VOOR DE SLAAPKAMER dankzij de nachtmodus Het LED-licht wordt automatisch gedimd in donkere kamers, zodat u tijdens het slapen niet te maken krijgt met knipperende LED's.
Bestseller Nr. 7

Meross Rookmelder met wifi, 3 stuks, met hub, werkt met Apple HomeKit geschikt voor de slaapkamer, brandmelder met mute-functie en zelftestfunctie, getest volgens DIN EN 14604

 • Alarmkoppeling: als het WALN alarm rook/hoge temperaturen detecteert, piepen de onder dezelfde hub aangesloten alarmen om je eraan te herinneren. Een hub kan 16 meross apparaten (in sensoren, detectoren, thermostaatventielen tegelijkertijd bedienen.
 • Rook- en oververhittingsfunctie: naast de rookdetectie kan het ook oververhitting detecteren. Als de temperatuur te hoog is (54 - 70 °C), klinkt er een pieptoon om je eraan te herinneren. Daarnaast is er waarschuwing voor laag batterijniveau. 85 dB maximaal alarm.
 • Ventilatieert rookmelder: real-time waarschuwing: als hoge temperaturen of dichte rook worden gedetecteerd, worden de Meross-app of de Apple Home-app onmiddellijk gewaarschuwd. Ook als je niet thuis bent, kun je tijdig alarminformatie ontvangen. Rookmelder is getest volgens EN 14604, EN 61000, EN 50130, gecertificeerd door Intertek en SGS.
 • Waar thuisautomatisatie: stel trigger in om andere Meross-apparaten in de Meross-app te bedienen. Schakel de Meross-gloeilamp in de hal in als de rookmelder klinkt. Andere gebruiksmethoden wachten erop om door jou te worden vrijgeschakeld.
 • Compatibel met Apple HomeKit (iOS 13 of hoger) en SmartThings. Ondersteunde apparaatbesturing via de Meross-app en Apple Home (Apple Watch, Apple TV, HomePod). Android-gebruikers gebruiken de Meross-app op Android 6.0 of hoger.
UitverkoopBestseller Nr. 9

Meross Rookmelder/brandmelder met 10 jaar batterij, geschikt voor de slaapkamer, brandmelder met mute-functie en zelftestfunctie, klein en plat design, getest volgens VDs DIN EN 14604, 1-delige set

 • 【Zeer betrouwbaar】De Meross rookmelder is gecertificeerd door CE, RoHS, VdS, DIN EN 14604, waardoor de veiligheid voor je gezin wordt gewaarborgd. Als er problemen zijn met onze producten, kun je contact met ons opnemen, wij moeten je binnen 24 uur zo snel mogelijk antwoorden
 • 【Levensduur van 10 jaar】Deze rookmelder is uitgerust met een 3 V laag stroomverbruik lithiumbatterij, zodat een levensduur tot 10 jaar mogelijk is en een vlotte werking garandeert. Opmerking: de batterij is niet vervangbaar
 • 【Zelftest】De rookmelder beschikt over een zelftestfunctie, die de handmatige wekelijkse test kan vervangen. Als er een fout wordt gedetecteerd, gaat het product naar de waarschuwingsmodus. De melder heeft 3 waarschuwingsmodi: zoemer fout waarschuwing, sensor foutwaarschuwing, laag batterijniveau waarschuwing
 • 【Mute-schakeling en geen ondersteuning van de Meross-app】Als de brandmelder rook heeft gedetecteerd en over de alarmmodus schakelt, kun je het alarm 10 minuten dempen door op de testknop te drukken. Dit product wordt onafhankelijk gebruikt en kan niet met de Meross app worden gebruikt
 • 【Nachtmodus】De brandmelder beschikt over een omgevingslichtherkenning. Afhankelijk van het omgevingslicht verandert hij de helderheid van het ledlicht. In donkere ruimtes wordt het led-signaal gedimd om storing van de nachtslaap te voorkomen
Bestseller Nr. 10

Bosch Smart Home-rookmelder II, met app-functie, compatibel met Apple Homekit

 • Smart Alarm: rookmelder slaat bij rookontwikkeling ter plaatse alarm d.m.v. een sirene, en onderweg per app via pushmeldingen op de smartphone
 • Minder vaak een vals alarm: door natuurlijk huisstof en vuil veroorzaakte valse alarmen worden dankzij een ingebouwde vervuilingscompensator tot een minimum beperkt
 • Verwisselbare batterij: slimme rookmelder met een 3-volt-lithiumbatterij met een levensduur tot wel 5 jaar
 • Sirene bij inbraak: de rookmelder wordt tegelijkertijd gebruikt als onderdeel van het alarmsysteem als binnensirene, die in geval van inbraak luid alarm slaat en inbrekers op de vlucht doet slaan
 • Maximale meerwaarde in het systeem: voor integratie in het Bosch Smart Home-systeem is een Bosch Smart Home controller vereist

Brandmelders zijn onmisbaar in elk huis. Ze kunnen worden gebruikt als alarmsysteem om mensen te waarschuwen voor brand. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van de beste brandmelder voor uw huis.

De beste branddetector heeft de mogelijkheid om hitte en rook te detecteren, zodat hij u kan waarschuwen nog voordat hij het punt bereikt waarop hij schade zou veroorzaken. Het moet ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken zijn, maar niet te omvangrijk of duur.

Brandmelders zijn er in verschillende soorten en maten, dus het is belangrijk dat u er een kiest die geschikt is voor uw huisruimte en budget. Sommige hebben mogelijk extra functies, zoals batterijback-up of watersensoren, die in bepaalde situaties handig kunnen zijn, maar niet allemaal hebben ze deze functies nodig.

Het eerste waar u op moet letten, is het type brandmelder dat u nodig heeft. Er zijn twee soorten brandmelders: rookmelders en koolmonoxidemelders. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat rookmelders smeulende branden detecteren, terwijl koolmonoxidemelders giftige gassen zoals CO en CO2 detecteren.

Het volgende dat u moet overwegen, is waar in uw huis u de detector wilt plaatsen en wat voor soort dekking u krijgt. Sommige modellen bestrijken slechts een klein gebied en andere kunnen een groot gebied bestrijken, dus het is belangrijk dat u erachter komt wat het beste voor u werkt voordat u er een kiest.

Wat zijn de verschillende soorten brandmelders?

Brandmelders zijn er in verschillende soorten, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. Ze worden gebruikt om rook, hitte en vuur te detecteren.

Rookmelders: Rookmelders zijn ontworpen om rook en koolmonoxide te detecteren. Ze werken door de aanwezigheid van deze gevaarlijke deeltjes in de lucht waar te nemen.

Hittedetectoren: Hittedetectoren zijn ontworpen om hitte en branden te detecteren. Ze werken door een temperatuurstijging te detecteren die niet natuurlijk of veilig is voor mensen of eigendommen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een brandmelder?

Brandmelders zijn een belangrijk veiligheidsproduct voor uw huis. Het is echter niet eenvoudig om de beste voor uw behoeften te vinden. Er zijn veel verschillende soorten, dus je zult wat onderzoek moeten doen voordat je er een koopt.

Brandmelders zijn er in twee soorten: foto-elektrisch en ionisatie. Foto-elektrische detectoren gebruiken licht om vuur te detecteren, terwijl ionisatiedetectoren een stroom afgeven die door sensoren kan worden gedetecteerd.

Bij het kiezen van een brandmelder is het belangrijk om te weten welk type brand ze zullen detecteren en wat het detectiebereik is voor het geval de melder afgaat als er geen brand aanwezig is.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een brandmelder?

Een brandmelder is een apparaat dat de aanwezigheid van brand detecteert. Het wordt gebruikt om mensen te waarschuwen en de verspreiding van vuur te stoppen.

Er zijn veel verschillende soorten brandmelders. Ze kunnen rook, koolmonoxide, hitte en geluid detecteren. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Rookmelders: detecteert rookdeeltjes in de lucht en stuurt een alarm wanneer deze een bepaalde concentratie bereikt
 • Hittedetectoren: detecteert temperatuurveranderingen en stuurt een alarm wanneer een bepaalde drempel wordt bereikt
 • Koolmonoxidemelders: detecteert de aanwezigheid van koolmonoxide en stuurt een alarm wanneer een bepaalde concentratie wordt bereikt
 • Geluidsdetectoren: detecteert geluidsgolven in de lucht en stuurt een alarm wanneer een bepaalde drempel wordt bereikt

Hoe werkt een brandmelder?

Een brandmelder is een apparaat dat de aanwezigheid van warmte detecteert en dit gebruikt om branden te detecteren. Brandmelders kunnen worden geïnstalleerd in huizen, kantoren, magazijnen en fabrieken.

Brandmelders werken door de hoeveelheid warmte in een ruimte te meten. Ze bestaan meestal uit drie delen: een sensor, een stroombron en een alarmsysteem. Wanneer de sensor overtollige warmte detecteert, wordt de stroombron geactiveerd die het alarmsysteem inschakelt.

Hoe lang gaan brandmelders mee?

Brandmelders zijn doorgaans ontworpen om een bepaalde tijd mee te gaan. De tijdsduur is afhankelijk van het type detector.

Brandmelders zijn ontworpen om een bepaalde tijd mee te gaan, maar hun levensduur kan door een aantal factoren worden verkort. Als ze dat doen, moeten ze zo snel mogelijk worden vervangen.