Beste bluetooth transmitter tv van 2022 (TOP10)

De 10 beste bluetooth transmitter tv beoordelingen:

Bestseller Nr. 1
1Mii Bluetooth transmitter tv, groot bereik Bluetooth audio zender met dual antenne, aptX Low Latency & HD, AUX/RCA/optisch/coaxiale audio-inputs
 • [Bluetooth 5.0 dual verbinding] Met de nieuwste Bluetooth 5.0-technologieën kan 1Mii Bluetooth-adapter Aux achterwaarts compatibel zijn met Bluetooth 4.2 / 4.0 / 3.0 / 2.0 en je apparaten de stabielere draadloze verbinding bieden. En de adapter kan tegelijkertijd met 2 bluetooth-hoofdtelefoons worden verbonden, zodat je muziek met vrienden kunt delen en genieten.
 • Verbeterd dubbel antennesysteem: de 1Mii bluetooth-zender is uitgerust met een verbeterd dubbel antennesysteem om je bluetooth-apparaten een stabieler en krachtiger bluetooth-signaal te bieden. Met het verbeterde dubbele antennesysteem kan je adapter het bereik van maximaal 50 meter buiten en van maximaal 20 - 30 meter binnen zonder obstakels bereiken.
 • Ondersteuning van aptX HD en aptX Low Latency: met geavanceerde aptX Low Latency-technologieën kan 1Mii bluetooth-zender voor tv een lagere latentie met 80% bereiken. Als je een film bekijkt, zul je een hoogwaardig geluid ervaren, zonder dat audio en video niet synchroon zijn.
 • Zeer eenvoudig te bedienen, Plug & Play: de 1Mii bluetooth-audio-adapter is zeer eenvoudig te bedienen en aan te brengen, eenvoudig aan te sluiten en te werken. Let op: voor het aansluiten moet je de oplader (van uzelf voorbereid) en het netsnoer gebruiken.
 • Ondersteuning van de audio-ingang van aux/rca/optical/coaxiaal: 1Mii bluetooth-transmitter tv ondersteunt audio-ingang van aux/rca/optisch/coaxiaal, zodat hij compatibel kan zijn met 90% van tv, hoofdtelefoon of luidsprekers.
Bestseller Nr. 2
UGREEN Bluetooth 5.1 Adapter 2 in 1 Bluetooth Zender en Ontvanger met 3,5mm Audio Kabel. (1M)
 • Bluetooth 5.1: UGREEN Bluetooth 5.1 Zender en Ontvanger Adapter verbeterde Bluetooth 5.1 technologie, vergeleken met Bluetooth 5.0, is Bluetooth 5.1 audio transmissie stabieler, lagere latentie, video en geluid worden gesynchroniseerd met HD.
 • 2-in-1 Bluetooth Zender en Ontvanger: UGREEN Bluetooth 5.1 met 3,5mm Jack Adapter ondersteunt audiotransmissie via zenderfunctie (TX) naar hoofdtelefoon en via ontvangerfunctie (RX) naar autoradio of stereo.
 • Ontvangst en Verzendmodus: UGREEN Bluetooth 5.1 Adapter ondersteunt het tegelijkertijd verbinden van twee apparaten in de ontvangstmodus (RX). In de zendmodus (TX) kan slechts één apparaat worden aangesloten en een Niet-Bluetooth TV of PC kan gemakkelijk een Bluetooth zender worden.
 • Transmissie Afstand: De effectieve transmissie afstand van de UGREEN Bluetooth 5.1 ontvanger en Zender kan 10M bereiken en is plug and play zonder installatie van een stuurprogramma.
 • Brede Compatibiliteit: UGREEN Bluetooth 5.1 Zender en Ontvanger ondersteunt analoge 3,5mm audio transmissie, compatibel met TV, auto, stereo, computer, settopbox, oortelefoon, luidspreker, versterker, MP3/MP4, enz.
UitverkoopBestseller Nr. 3
Bluetooth transmitter ontvanger, 2-in-1 mini draadloze zenderontvanger, Bluetooth 5.0 zender en ontvanger voor hoofdtelefoon, hifi-luidspreker, radio, auto, tv, pc, laptop, tablet, MP3/MP4
 • 【Bluetooth overal】 Verander als bluetooth-audiozender (TX-modus) een niet-bluetooth-tv, pc, cd-speler, iPod, laptop, tablet, MP3/MP4 (inclusief, maar niet beperkt tot) in een bluetooth-adapter met 3,5 mm aansluiting, ingangsaansluiting. Als bluetooth-audio-ontvanger (RX-modus) is hij ideaal voor het muziekstreaming-geluidssysteem thuis of in het voertuig. Geniet vrij van hifi-cd-achtige audio.
 • Dubbele verbinding: in de TX-modus kan onze bluetooth-adapter audio 5.0 transmitter met twee BT-koptelefoons of -luidsprekers worden gekoppeld en audio tegelijkertijd op beide manieren streamen. In de ontvangstmodus kan het met twee telefoons of tablets worden gekoppeld, maar het kan alleen audio van een van de twee gekoppelde apparaten worden ontvangen. Houd er rekening mee dat de codec van SBC alleen wordt ondersteund als twee apparaten tegelijkertijd zijn gekoppeld.
 • 2-in-1 design: de Bluetooth audio 5.0-zender ontvanger combineert bluetooth-audiozender en -ontvanger in één met een 3,5 mm aux-aansluiting. Bluetooth 5.0-chipset geïmporteerd. De bluetooth-verbinding is stabieler en het draadloze bereik bedraagt meer dan 30 meter. Eenvoudig te koppelen en compatibel met 99,9% bluetooth-apparaten.
 • 【Lage vertraging】Onze zender bluetooth ondersteunt lage latentie, lage latentie voor stereogeluid met hoge weergave en vertragingsvrij streamen van inhoud in de zendermodus. Geniet draadloos van de draadloze audiokwaliteit via je stereo-installatie of je bekabelde luidsprekers. Bij gebruik als ontvanger kan hij tot 8 uur werken en als zender tot 6 uur.
 • Inhoud levering: 1 x Bluetooth 5.0-zender/ontvanger, 1 x 3,5 mm audiokabel, 1 x handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands), 1 x USB-oplaadkabel. Het merk ANKM biedt zijn klanten altijd de beste service. Als je een probleem hebt met onze Bluetooth 5.0-zender en ontvanger, neem dan contact met ons op. Wij zullen het probleem binnen 24 uur voor je oplossen.
Bestseller Nr. 4
Bluetooth 5.0 Ontvanger Zender, AMANKA 2 in 1 Mini Wireless Audio Bluetooth Hi-Fi Adapter met 3,5 mm Audio-uitgang, RCA Audio Adapter voor TV PC Tablet Telefoon Home Cinema
 • 📶【Bluetooth Receiver Transmitter】Deze draadloze audio-adapter kan worden gebruikt als een Bluetooth-ontvanger of -zender. Hij maakt een Bluetooth-verbinding mogelijk met vrijwel elk audioapparaat in huis is de ideale oplossing voor apparaten zonder Bluetooth-mogelijkheid en werkt met 99% van de TV's, TV's, laptops, hifi-systemen, koptelefoons, smartphones, MP3-spelers, CD-spelers, enz.
 • 🔝 【Ontvanger Mode】Uw mobiele telefoon/computer/PAD etc. kan via de Bluetooth 5.0 adapter draadloos worden verbonden met de speaker om audio over lange afstanden af te spelen. De laatste versie van Bluetooth 5.0 is uitgerust met een CSR chip en ondersteunt APTX technologie. Met aptX kun je draadloos TV kijken en krijg je hoge kwaliteit audio-overdracht met weinig vertraging.
 • ✔【Zender Mode】Ideaal als zender voor aansluiting op TV of spelconsole, via Bluetooth 5.0 adapter [Opmerking: Bluetooth productnaam: B5] zendt geluid naar Bluetooth headset, Bluetooth audio-ontvanger kunt u genieten van hifi tot het uiterste, geeft je dieper en realistischer geluid.
 • 📞【Multifunctionele Drukknopbediening】U het Bluetooth-volume regelen voor zowel Bluetooth-transmissie als -ontvangst, van nummer wisselen, het apparaat afspelen of pauzeren. In de handset-modus kunt u oproepen beantwoorden door op de multifunctionele toets te drukken. Nadat u een oproep hebt beantwoord, dubbelklikt u op de multifunctionele toets om het nummer aan het einde van de oproep opnieuw te kiezen.
 • 🔋【Laag Energieverbruik】Bluetooth adapter heeft een ingebouwde 500 mAh batterij, minimum bereik 10m, die kan worden gebruikt voor 12u in RX-modus en 8u in TX-modus, en kan volledig worden opgeladen in ongeveer 2 uur. En hij wordt geleverd met een rode en witte kabel voor het linker- en rechterkanaal, 3,5 mm audiokabel, USB-kabel. ★Let op: als u problemen heeft met de kwaliteit van het product, neem dan direct contact op met de verkoper en wij zullen u op werkdagen binnen 24 uur antwoorden.
Bestseller Nr. 5
Adapter Bluetooth 5.0 zender met LCD-display, ontvanger en zender 3-in-1, draadloos, dubbele verbinding, jack stekker 3,5 mm, lage latentie, mini-ontvanger voor auto/tv/pc/audiosysteem
 • Bluetooth 5.0-adapter: de bluetooth-transsceiver met de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie biedt meer stabiliteit en snellere overdracht, die via Bluetooth 4.2 is en tot 10 m over een lange afstand kan worden gebruikt (geen barrière). Ondersteunt directe verbinding.
 • ♪【Directe verbinding met lcd-display】: geen kabels met computers nodig. Het nieuwste bijgewerkte lcd-display kan naar apparaten worden gezocht die naar het gewenste apparaat kunnen worden geselecteerd of geschakeld, intuïtiever en praktischer en eenvoudig te bedienen. Maak de verbinding zowel eenvoudig als praktisch.
 • Zender en ontvanger: kan eenvoudig worden omgeschakeld vanuit de zender- en ontvangermodus, bluetooth-audiozender (TX-modus), tv, pc, cd-speler, iPod, laptop, tablet, MP3/MP4 (inclusief, maar niet beperkt worden) in een bluetooth-zender met 3,5 mm jackingang.
 • ♪【HD Low Latency Geavanceerde compatibiliteit】: met ingebouwde geavanceerde technologie ondersteunen de zendermodus en de ontvangermodus APTX. Zeg vaarwel tegen de pijnlijke bluetooth-latentie en biedt onmiddellijke geluidservaring. Bluetooth-adapter 5.0. De USB-stick kan worden gebruikt met laptops/pc/hoofdtelefoons/tv's enz. en vereist de installatie van externe drivers
 • ♪【24 maanden garantie】Bluetooth-adapter 5.0. De USB-stick kan zonder kosten een gebruiksvriendelijke garantie, een zorgeloze 24 maanden garantie, snelle en eenvoudige klantenservice om de problemen binnen 24 uur op te lossen.
Bestseller Nr. 6
Ozvavzk adapter voor Bluetooth-ontvanger, Bluetooth zender 5.0, Audio 2 in 1 met audio-uitgang 3,5 mm, Audio RCA
 • Bluetooth-zender – gebruikt voor het ontvangen en overbrengen, voegt de draadloze functie toe aan je tv, pc, mp3, dvd-speler om draadloos van muziek te genieten
 • Zendermodus: de Bluetooth-zender is speciaal ontworpen voor audio-apparaten (zoals MP3, MP4, TV en PC enz.), zonder Bluetooth-functie. Je kunt via de meegeleverde 3,5 mm audio-aansluiting je audioapparaat naar een Bluetooth-compatibel audio-apparaat omzetten, door de bluetooth-zender te verbinden met audioapparaten werken ze met bluetooth-compatibele hoofdtelefoons en luidsprekers.
 • Ondersteunt alle audio-apparaten met audio-ingang-interface om draadloze audio-ontvangst en overdracht mogelijk te maken. Ondersteunt automatisch zoeken naar bluetooth-apparaten en geeft audio draadloos weer.
 • Goede batterijduur met geïntegreerde accu: de batterij heeft een capaciteit van 600 mAh en een levensduur van meer dan 8 uur, je kunt het product normaal gebruiken tijdens het opladen.
 • Comfortabel: eenvoudige bediening en verbinding, geen driver of app nodig.
Bestseller Nr. 7
Avantree Audikast Plus Bluetooth 5.0 Zender voor TV PC met Volumeregeling, aptX Low Latency Draadloze Audio-Adapter voor 2 Hoofdtelefoons (Optical, AUX, RCA, USB), Bereik 100 Voet
 • Brede compatibiliteit: dankzij de optische, AUX- en cinch-ingangskabel van Audikast Plus is hij universeel compatibel en werkt hij met alle tv's op de markt. Hiermee kun je naar je favoriete tv-programma's/films op je eigen volume luisteren; je hoeft het volume van de tv-luidspreker niet meer helemaal open te draaien en je familie of buren te storen.
 • [AptX Low Latency compatibel] de Avantree Audikast Plus is aptX Low Latency-gecertificeerd. Als het (en alleen wannen) met een bluetooth-hoofdtelefoon/luidspreker wordt gebruikt, die ook aptX Low Latency of FastStream ondersteunt, biedt het "geen lipsynchronisatievertraging"-ervaring en garandeert perfect gesynchroniseerde beeld- en geluidssignalen, ongeacht wat je ziet.
 • Twee hoofdtelefoons, samen: de Audikast Plus beschikt over een "dual link"-functie, waarmee twee bluetooth-hoofdtelefoons/-luidsprekers tegelijkertijd kunnen worden verbonden; audio wordt via beide apparaten tegelijkertijd afgespeeld. Geniet van een filmsessie met een partner in je eigen volume, zonder anderen in je huishouden wakker te maken.
 • Uitgebreid bereik: uitgerust met het hoogste bluetooth-bereik, klasse 1, garandeert de Audikast Plus een stabiele en betrouwbare connectiviteit van maximaal 30 meter (onder voorbehoud van overmatige fysieke of draadloze storingen). Moet je beginnen met de bereiding van het diner? Geen probleem, beweeg je in huis en doe wat je moet doen, het geluid wordt niet onderbroken.
 • Gebruiksvriendelijke interface: met duidelijk zichtbare statusweergaven kun je zien en begrijpen wat er gebeurt. Speciale toetsen voor elk apparaat in de dual-link-modus bieden een eenvoudige en intuïtieve bediening. De geïntegreerde volumeregelaars kunnen worden gebruikt voor apparaten die niet over geïntegreerde volumeregelaars beschikken, bijvoorbeeld airpods.
Bestseller Nr. 8
Bluetooth adapter audio, Bluetooth dongle 5.0, 2-in-1 zender/ontvanger met 3,5 mm audiokabel voor tv, pc, laptop, tablet, hoofdtelefoon, hifi-luidspreker, radio, auto, MP3/MP4
 • 【Bluetooth 5.0 transmitter receiver 2-in-1】: de draagbare adapter die als zender of ontvanger kan worden gebruikt. In de zendermodus kan audio van je bluetooth-incompatibele tv of laptop naar een bluetooth-luidspreker of hoofdtelefoon worden overgedragen. in de ontvangstmodus kan muziek van je bluetooth-apparaat worden overgedragen.
 • 【Bluetooth versie 5.0】: Bluetooth 5.0 compatibiliteit is sterker. De Bluetooth 5.0-adapter zorgt niet alleen voor een snellere en stabielere overdracht, maar ook voor een lagere latentie en hoge geluidskwaliteit. Bluetooth signaaloverdracht afstand tot 10 m, realiseert overdracht over lange afstanden.
 • Plug & play: geen configuratie nodig, geen omschakelen nodig. Selecteer gewoon de gewenste modus en sluit deze aan. Rood licht is zendermodus, blauw licht is ontvangstmodus. Opmerking: in vergelijking met conventionele adapters hoeft de Jinhuaxin bluetooth-adapter geen drivers te installeren.
 • Brede compatibiliteit: ondersteunt auto's, computers, tv's, projectoren, mobiele telefoons, tablets, mp3-spelers, cd-spelers, enz. Geniet van lage latentie van draadloze muziek in je huis of auto. Ideaal voor audiosystemen thuis of in het voertuig.
 • 【Klein formaat, grote ingebouwde batterij】: klein formaat, kan met je worden gedragen, ingebouwde 140 mAh batterij, volledige lading kan 4 uur worden gebruikt.
Bestseller Nr. 9
Google Chromecast 3 GA00439-DE
 • Google Chromecast 3 GA00439-DE
Bestseller Nr. 10
Bluetooth-zender, Bluetooth 5.0-zender, Draadloze draagbare audioadapter voor 3,5 mm audioapparaten en RCA-verbindingen, Draadloze draagbare stereo USB-zender voor tv, pc, auto, stereosysteem voor thuis
 • 【Eenvoudig te gebruiken】Deze Bluetooth 5.0-zender heeft USB-voeding nodig, geen andere stuurprogramma's of software nodig. Sluit gewoon de zenders aan en zet de aangesloten apparaten aan en ze zullen automatisch verbinding maken om de ultieme gebruiksvriendelijke audio-ervaring te bieden. U kunt de USB-poort van uw tv gebruiken Of elke telefoonlader, pc USB of ander 5V USB-stopcontact gebruiken.
 • 【Meerdere compatibiliteit】Met geavanceerde Bluetooth-oplossing ondersteunt de Bluetooth-zender het omzetten van thuisaudiosystemen, hoofdtelefoons, luidsprekers, tv of elke analoge audiobron van bedraad naar draadloos. Compatibel met de meeste Bluetooth-apparaten (zoals TV, i-Pod, cd-speler, pc, MP3/MP4, metaaldetector) en koppelen snel met hen en ondersteuning het verzenden van muzieksignaal tot 10 meter (33 voet) afstand.
 • 【Hoogwaardig geluidseffect】Sluit de Bluetooth-zender aan op je tv-audio-aansluiting op de tv. Adopteer Advanced Bluetooth Module waarmee het hoogwaardig geluidseffect krijgt met A2DP en u kunt genieten van de stereomuziek zonder draadbeperking of rustig tv kijken zonder uw familieleden te storen.
 • Draagbaar: de compacte draadloze draagbare audio-adapter is klein (6*3*1cm), lichtgewicht (12g) en gemakkelijk mee te nemen. Pakket bevat: 1 x Bluetooth 5.0-zender, 1 x 3,5 mm audiokabel, 1 x gebruikershandleiding.
 • 【100% tevredenheidsgarantie】Wij bieden 2 maanden geld-terug-garantie en 12 maanden vervangingsgarantie voor de USB-zender. Als u vragen, neem gerust contact met ons op, wij antwoorden u binnen 24 uur!

Het beste manier om een Bluetooth transmitter tv te kopen is door via de online verkopers. Hier vindt u verschillende goede en betaalde producten voor uw behoeften. Ook kunt u kijken naar de reviews van andere consumenten om een goed advies te krijgen. Als u een product koopt via de online verkopers, betaalt u meestal wel voordeliger dan door het product te kopen in een winkel.

Er zijn verschillende factoren die je moet opmerken bij een bluetooth transmitter tv, zoals het type tv, de afstand tot de tv en de mogelijkheden van de tv. Je moet ook weten wat je wilt doen met de tv, zoals streamen of kijken.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een bluetooth transmitter tv zou willen hebben. Een paar van de belangrijkste functies zijn het streamen van video en muziek, het kunnen bekijken van afspraken op tv, en het delen van afspraken met anderen. Er zijn verschillende soorten bluetooth transmitters tv op de markt, en elke functie heeft zijn eigen kenmerken. Het is dus belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met een bluetooth transmitter tv, en wat je daarvoor nodig hebt

De prijs van het beste bluetooth transmitter tv varieert van land tot land. In landen met een hogere prijs, zoals Japan, kan het beste bluetooth transmitter tv een hoger prijs hebben dan in landen met een lagere prijs, zoals de Verenigde Staten.

De beste bluetooth transmitter tv is de Sony STR-DH800. Deze tv heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is zeer stabiel. Ook heeft deze tv een goede afstandsbediening en is het mogelijk om diverse media af te spelen.

Soms kan het best moeilijk zijn om het beste bluetooth transmitter tv te vinden. Met elke nichemarkt die zoveel verschillende producten aanbiedt, is het logisch dat dit het geval is.

Helaas kan dit feit het ongelooflijk moeilijk maken om het artikel te vinden dat het beste bij je behoeften past. Daarom hebben we deze bluetooth transmitter tv-koopgids samengesteld.

Het beste bluetooth transmitter tv vinden

Hier bespreken we een aantal factoren die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u het beste bluetooth transmitter tv voor u koopt.

Ongeacht het type artikel dat u wilt kopen, de kans is groot dat er bestaande koopgidsen op internet zijn, die allemaal tot doel hebben u goede bluetooth transmitter tv-aanbevelingen te geven.

Ondanks deze aanbevelingen is het echter altijd een goed idee om zelf onderzoek te doen. Naast dit onderzoek is het ook super handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Welke functies moet dit artikel hebben om perfect aan mijn behoeften te voldoen?
 • Wat is mijn budget?
 • Moet ik een bepaald merk kopen?

Zodra je deze vragen hebt beantwoord en een goed idee hebt van wat je zoekt, wordt het koopproces een stuk eenvoudiger. Houd er rekening mee dat wanneer u op zoek bent naar het beste product, u zich niet hoeft te haasten. In feite worden zeer zelden de ideale producten gevonden door de eerste te kiezen die u ziet of door uw beslissingen op slechts één factor te baseren. Neem de tijd en geniet van het proces!

Nu, met de antwoorden op de vorige vragen in gedachten, raden we je aan om onze aankomende koopgids voor bluetooth transmitter tv te gebruiken om te vinden wat je zoekt.

Merk

In sommige gevallen is het merk van bluetooth transmitter tv erg belangrijk. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een artikel dat samenwerkt met een ander artikel, is het heel goed mogelijk dat beide producten van hetzelfde merk moeten zijn. Als dit het geval is, is het van vitaal belang om op deze factor te letten, aangezien het kiezen van het verkeerde product het verschil kan betekenen tussen het verspillen van uw geld en het kopen van een geweldig product dat functioneert zoals het hoort.

Kenmerken

De functies in een bepaald bluetooth transmitter tv zijn belangrijk omdat ze kunnen bepalen welke versie van een artikel je nodig hebt en hoeveel geld je moet uitgeven. Overweeg alle belangrijke functies die u wilt dat uw artikel heeft en neem geen genoegen met iets dat niet ten minste ¾ van uw vakjes aanvinkt.

Beoordelingen

Klantrecensies over bluetooth transmitter tv zijn cruciaal – vooral als je een product koopt dat veel geld kost of van groot belang is. Gelukkig zijn de meeste producten online te vinden, wat betekent dat het gebruikelijk is dat er tientallen klantrecensies zijn van degenen die al een bepaald product hebben gekocht.

Let op deze beoordelingen. Let op de voor- en nadelen die ze noemen, en neem deze mee in je grote beslissing. In sommige gevallen zul je gedwongen worden om één nadeel op te offeren om een bepaalde professional te krijgen, maar in beide gevallen zal het nuttig zijn om je bewust te zijn van de mogelijke nadelen.

Kwaliteit

Uiteraard staat kwaliteit centraal. U wilt geen product van lage kwaliteit kopen. Als u dat wel doet, loopt u het risico dat uw artikel kapot gaat, niet goed werkt of op een andere manier zeer teleurstellend blijkt te zijn, evenals geldverspilling.

U kunt de bluetooth transmitter tv kwaliteit vergelijken door te onderzoeken waaruit uw potentiële aankopen zijn gemaakt, en de afzonderlijke artikelen tegen elkaar af te zetten om te zien welke van de beste materialen is gemaakt.

Garantie

Garantie zal niet altijd belangrijk zijn, maar dat kan het zeker zijn. Dit geldt met name als het artikel in kwestie technisch of duur is. Een goede garantie is na aankoop voor een langere tijd geldig en dekt een groot aantal problemen, variërend van defecten aan artikelen tot willekeurige ongelukken, waterschade en andere diverse gebeurtenissen die uw product kunnen beschadigen.

Gevolgtrekking

De zoektocht naar het beste bluetooth transmitter tv kan ontmoedigend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan veel gemakkelijker worden gemaakt door jezelf een paar simpele vragen te stellen en vervolgens kritisch na te denken over de items die je wilt kopen. Overweeg hun kenmerken, kwaliteit, merk, garantie en klantrecensies en de kans is groter dat u een geweldige aankoop doet.