Beste 3d pen van 2023 (TOP15)

3D-pennen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, variërend van prototyping tot het maken van modellen voor 3D-printen. Het is belangrijk om de beste 3D-pen te kiezen voor uw behoeften en budget.

De 15 beste 3d pen beoordelingen:

Bestseller Nr. 1

Huanmin 3D-pennen voor kinderen, 3D-pensjablonen (40 patronen) starterset accessoires 3D-pen filapen 1,75 mm PLA-filament 10 kleuren 5 m voor 3D-printerpen

 • 3D-pensjablonen voor kinderen: kinderen kunnen snel en eenvoudig 3D-objecten maken met 3D-pennen.
 • 40 patronen en 10 kleuren 3D-filament: het 3D-pensjabloon heeft 20 pagina's met 40 verschillende patronen. Kan gemakkelijk met de 3D-pen worden geverfd. 1,75 mm PLA-filament 10 kleuren, elke kleur 5 meter.
 • Herbruikbaar: het 3D-pensjabloon is herbruikbaar, omdat het wordt geleverd met een transparante pvc-tekenplaat om veel mooie 3D-objecten te maken door gewoon het patroon te volgen.
 • Cadeau: dit is een leuk cadeau voor kinderen als ze een 3D-pen hebben. De verscheidenheid aan patronen bevordert het zelfvertrouwen en de creativiteit van je kind, terwijl het ervaring opdoet en het ruimtelijk denken ontwikkelt. Geschikt voor beginners.
 • Tevredenheidsdienst: je kunt contact met ons opnemen als je problemen ondervindt en wij zullen ze snel oplossen!
Bestseller Nr. 2

SCRIB3D P1 3D-printstift met display, bevat 3D-pen, 3 startkleuren van PLA-filament, sjabloonboek + projecthandleiding en oplader

 • [Een cadeau voor het gezin] Ontdek de wereld van 3D-tekenen met de SCRIB3D P1 3D-printpen. Deze pen bevordert niet alleen creativiteit en ruimtelijk denken, maar is ook het perfecte gereedschap voor familieactiviteiten. Creëer zelfgemaakte geschenken, decoraties en voer dagelijkse reparaties uit. De traploze snelheidsfunctie biedt maximale controle, of het nu voor snel vullen of gedetailleerde creaties is. Een must voor creatieve geesten van elke leeftijdsgroep
 • Direct klaar voor gebruik: met 9 meter PLA-kunststof in 3 kleuren kun je je creativiteit de vrije loop laten. De set bevat een voeding, een begrijpelijke handleiding en een gratis sjabloonboek. Sluit de pen gewoon aan, laat hem opwarmen en creëer je 3D-meesterwerk. De veelzijdige en gebruiksvriendelijke PLA-printstof is geschikt voor zowel beginners als creatieve professionals met ervaring in 3D-printen.
 • Eenvoudige bediening: sluit de adapter aan op de pen en kies het gewenste filament. Druk tweemaal op de vooruitknop om het filament te laden. Een rood licht verschijnt tijdens het opwarmproces van 2-3 minuten. Zodra klaar is, extrudeer je door dubbel te tikken of op de vooruit-knop te drukken. Een eenvoudige klik pauzeert de pen. Trek na het tekenen het filament gewoon terug door op de achteruitknop te drukken. Geniet van een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring
 • Multifunctioneel: de SCRIB3D P1 3D-printpen is temperatuurregelbaar om het gebruik van verschillende filamenttypes zoals PLA (160-210 °C) en ABS (210-235 °C) mogelijk te maken. In tegenstelling tot andere 3D-printpennen kan de printsnelheid door de traploze snelheidsregelaar van de P1 optimaal worden aangepast om zowel complexe projecten als snelle vulwerkzaamheden te maken.
 • [Zonder risico kopen] De P1 3D-printpen biedt een veilige keramische punt en krachtige motor zonder verstopping. Automatische stand-by na 2 minuten inactiviteit en anti-verstoppingstechnologie zorgen voor eenvoudig creëren. Profiteer van 1 jaar garantie en eersteklas klantenservice. Vertrouw volledig op uw aankoop; onze ondersteuning helpt bij vragen en tips
Bestseller Nr. 3

Premium 3D-pen met 10 filamenten en etui, 3D-stiften voor kinderen en volwassenen, incl. e-book, 3D-penset voor beginners en professionals, doe-het-zelf knutselset, 3D-drukpen met sjablonen, knutselset voor kinderen

 • De 3D-pen van Filapen is ideaal voor kinderen, jongeren en ook voor volwassenen. De lage temperatuurtechnologie laat het PCL-filament bij lage temperaturen smelten, zodat de creativiteit zonder problemen de vrije loop kan worden gelaten zonder je vingers te verbranden.
 • Voor de krachtigheid en cadeau: behoor je tot de mensen die graag ontwerpen, knutselen, schilderen of een nieuwe uitdaging zoeken? Of wil je de fantasie van je kinderen stimuleren en hun ruimtelijke denkvermogen op een speelse manier bevorderen? Dan is de 3D-penset precies wat je zoekt.
 • 🎁 Perfect cadeau: doe je dierbaren een plezier. De innovatieve 3D-pen laat elk hart sneller kloppen, zowel jong als oud. Met de 3D-penset in een hoogwaardige doos zul je zeker een verrassing slagen!
 • Hoogwaardige kwaliteit: in tegenstelling tot andere 3D-pennen ontstaan bij het gebruik van de 3D-printerpen geen schadelijke geurtjes. Filapen is gebaseerd op PCL-filamenten, omdat deze biologisch afbreekbaar zijn. Bij PCL-filamenten gaat het om een natuurproduct. Elke pen ondergaat bij ons een strenge kwaliteitscontrole.
 • 👍 Compatibel en stabiel: de 3D-printpen van Filapen levert alles wat je nodig hebt om te starten. Je ontvangt de 3D-printerpen, een hoogwaardige doos, een hoogwaardig etui, 10 PCL-filamenten, een extra lange netwerkkabel, meerdere tekensjablonen voor 3D-prints en een gratis e-book.
Bestseller Nr. 4

KreativKids 3D pen. 3D pennen + 20 kleuren PLA filament, [100m]. 3D print pen met LCD-scherm, voor kinderen en volwassenen. PLA filament [20 kleuren x 5m Φ 1,75 mm]

 • [Perfect cadeau voor zowel kinderen als volwassenen]: De 3D-pen is het perfecte verjaardags- of kerstgeschenk om creativiteit, concentratie, fijne motoriek en artistieke vaardigheden te bevorderen.
 • [2 jaar garantie]: onze pen is licht en robuust, in vergelijking met vele ontwerpen van soortgelijke pennen. Hij beschikt over een sterke motor met metalen tandwiel, metalen transmissie en hoogwaardige bedieningsknoppen. Wij zijn zeer overtuigd van ons product, daarom garanderen wij op onze 3D-pennen twee jaar garantie - dat is alleen bij ons
 • Eenvoudig in gebruik: onze 3D-pen is een van de lichtste 3D-pennen op de markt, ligt zeer goed in de hand en is dus ook geschikt voor kleine kinderhanden. Voor de veiligheid schakelt de pen na 3 minuten zonder gebruik naar de standby-modus.
 • [Instelbare temperatuur en snelheid]: De 3D-pen kan zowel PLA als ABS filamenten verwerken, let hier op de juiste temperatuur voor elk materiaal. De snelheid is met behulp van een schuifregelaar instelbaar om met de pen flexibel te kunnen werken
 • [Milieuvriendelijk]: Het PLA filament is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en dus veilig voor de gezondheid
UitverkoopBestseller Nr. 5

Dikale Set 3D-printerpennen voor kinderen en volwassenen, 3D-printer cadeau met 12 kleuren PLA filament 1,75 mm, elke kleur 3 m, 02 A blauw

 • 3D-penset: Het pakket bevat 1 3D-printerpen. 12 kleuren 1.75mm PLA 3d printfilament, elke kleur 3 meter. Een voeding, een stapsgewijze handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands) en een gratis sjabloonhandleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).
 • Leuk cadeau: deze 3D-drukstiftset is een creatief cadeau voor kinderen. Het kan helpen om doorbraak te bedenken en de intelligentie te verlichten, de creativiteit te stimuleren en de praktische vaardigheden te versterken. Heb een geweldige familietijd.
 • Hoge kwaliteit: Dikale 3D-printerpen en 1,75 mm PLA 3D-printer pen filamenten zijn premiumkwaliteit gecontroleerd. De filamenten zijn vacuüm verpakt. Er zal tijdens het gebruik geen luchtbel verschijnen.
 • Eenvoudig te gebruiken: Lees de gebruikershandleiding voor gebruik. Druk na beëindiging van de tekening op de achteruitknop om het filament terug te trekken.
 • Betrouwbare retailer: 30 dagen gratis retourneren en 24-uurs reactieservice worden vriendelijk aangeboden. Als je niet helemaal tevreden bent, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen.
Bestseller Nr. 6

MYNT3D Super 3D-pen, 1,75 mm ABS en PLA-compatibele 3D-printpen

 • Verander je gewone tekeningen in 3D-kunstwerken
 • Traploze snelheidsschuifregelaar kun je voor een optimale regeling van de materiaalstroom regelen terwijl je tekent
 • Nieuw voor 2019: het ultrasoon verzegelde mondstuk is vrijwel verstoppingsbestendig en biedt toonaangevende duurzaamheid
 • De super-3D-printpen is ideaal voor kinderen, kunstenaars en ingenieurs van alle leeftijden
 • Kit bevat 3 kleuren PLA-kunststof filament A/C-adapter en slanke, ergonomische touch-pen
UitverkoopBestseller Nr. 7

Dikale 3D Pen Case Set, 3D Print Pen met 3M 12 kleuren PLA Filament, eenvoudig te bedienen, voor kinderen Home Art Activity Fun, 02A blauw

 • 3D-stiftintroductie: de 3D-pen is ontworpen op 3D-printtechniek. Het filament wordt gesmolten en op het mondstuk geëxtrudeerd, en in de lucht gekoeld tot stabiele toestand gehard. 3D-pen kan op elk oppervlak "schrijven", zelfs direct in de lucht tekenen. Het is een creatief penseel dat zowel 2D- als 3D-schilderen bevat.
 • Inhoud van de levering: de lengte van de hoes 21 cm, breedte 13 cm, hoogte 7,5 cm. 3D-pen lengte 18,5 cm. De hoes bevat een 3D-printerpen 02A blauw, gebruikershandleiding, voeding, 1,74 mm PLA-filament 12 kleuren, elke kleur 3 meter.
 • 3D Creative Fun: de 3D-printpen kan je helpen om een 3D-schilderij te tekenen om een fantasiewereld te creëren. Je kunt je eigen handgemaakte speelgoed en decoraties maken. Groot gereedschap om het ruimtelijke denken te ontwikkelen. Een geweldig cadeau voor je kinderen en kunstliefhebbers om plezier te hebben met knutselen en tekenen.
 • Gemakkelijk te gebruiken: plug-in, verwarm de 3D-pen en selecteer de filamentmodus. Ten tweede, voer het filament in en stel de afdruksnelheid in. Ten derde, begin met tekenen en maken. Ten slotte stop je na gebruik de 3D-pen en ontlaad je het filament.
 • Bonus 250 e-book stencils: je kunt ze downloaden op de pagina producthandleidingen en documenten of dikale.com-support-bestand-downloadpagina. Of stuur ons een e-mail om de link naar de 250 sjablonen-e-books te ontvangen.
Bestseller Nr. 8

3DOODLER Start+ Essentials (2022) 3D-pen voor kinderen, gemakkelijk te gebruiken, leren van home art activiteitenset, educatief STEM speelgoed voor jongens en meisjes leeftijd 6+

 • [De ALLEEN CHILD-SAFE 3D-pen] Ontworpen met geen hete onderdelen, volledig veilig voor kinderen vanaf 6 jaar. Pen mondstuk en plastic kunnen worden aangeraakt zonder verbrandingsrisico's. Gebruik alleen de veilige 3Doodler Start plastic filamenten.
 • [Nieuw & geraffineerd] De 2021 editie van de 3Doodler Start heeft verfijnde extrusieuitrusting voor een soepele 3D-tekenervaring.
 • Altijd leren bij thuis: als tactiel leerspeelgoed, inspireren de pen creativiteit, design, planning, bouwen en veel begrip
 • [PLASTIC MADE IN DE VS] De 3Doodler Start maakt gebruik van een eigen kindvriendelijk PCL-plastic gemaakt in onze productiefaciliteit in Ohio, de VS.
 • [Nieuwe 3DOODLER APP] Krijg een interactieve ervaring en doodle rechts op het scherm met behulp van je 3Doodler Start! De app is verpakt met eenvoudige instructies (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands)
UitverkoopBestseller Nr. 9

Dikale Set 3D-printerpennen voor kinderen en volwassenen, 3D-printer cadeau met 12 kleuren PLA filament 1,75 mm, elke kleur 3 m, 02 A roze

 • 3D-penset: Het pakket bevat 1 stuks 3D-printerpen. 12 kleuren 1.75mm PLA 3d printfilament, elke kleur 3 meter. Een voeding, een stapsgewijze handleiding en een gratis sjabloonhandleiding.
 • Leuk cadeau: deze 3D-drukstiftenset is een creatief cadeau voor kinderen. Het kan helpen om doorbraak te doen, de intelligentie te verlichten, de creativiteit te stimuleren en de praktische vaardigheden te versterken. Heb een leuke familietijd.
 • Hoge kwaliteit: Dikale 3D-printer pen en 1,75 mm PLA 3D-printer pen filamenten zijn premium kwaliteit gecontroleerd. De filamenten zijn vacuüm verpakt. Geen luchtbel zal tijdens het gebruik verschijnen.
 • Eenvoudig te gebruiken: Lees de gebruikershandleiding voor gebruik. Druk na het beëindigen van de tekening en houd de achteruitknop ingedrukt om het filament terug te trekken.
 • Betrouwbare retailer: 30 dagen gratis retourneren en 24-uurs reactieservice worden op vriendelijke wijze aangeboden. Als je niet helemaal tevreden bent, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen.
Bestseller Nr. 10

XYZ Printing da Vinci 3D-pen, 1,75 mm niet-giftige PLA-filament-navulling

 • Het pakket bevat 1,75 mm niet-giftige PLA-filamentvullingen en reinigings- en onderhoudsgereedschappen (ter waarde van €10 10).
 • Productafmetingen: 178 x 28 x 25 mm; productgewicht: 70 g.
 • Afwerking: FFF (Fused Filament Fabrication); Materiaalcompatibiliteit: PLA
 • GRATIS XYZ-hulpbronnen: online video-utorials en technische ondersteuning (compatibel met 3rd Party PLA).
 • XYZprinting Steam 3D-printen educatief plan
Bestseller Nr. 11

3D-pen, sjabloon, 3D-printpen, sjabloon, kleurrijk 40 patronen, 3D-print, tekenboek met herbruikbaar transparant pvc, tekenbord voor kinderen en volwassenen, 3D-pen, accessoires

 • Geweldige partner voor 3D-printen: de sjablonen met 3D-pen helpen bij het instappen met de 3D-pen, vergemakkelijkt de penhantering en het leren. Volgens je eigen ideeën kun je door de 3D-print-atlas vrij verschillende afbeeldingen maken die je bevalt.
 • Creatief design: het 3D-print-tekenboek bevat een gedrukt fotoboek (20 pagina's, 40 patronen) en een volledig herbruikbare transparante pvc-plaat. Volg gewoon de patronen om veel mooie 3D-objecten te maken.
 • Ideaal cadeau: zeer mooi cadeau, als je een 3D-pen hebt, grappig voor kinderen. Papieren vorm speciaal ontwikkeld voor 3D-drukpennen. Verschillende aantrekkelijke cartoonpatronen zijn geschikt voor je kinderen om hun imitatie, schilderen en fantasie te verbeteren.
 • Eenvoudig te gebruiken: de 3D-printstift-tekensjablonen zijn eenvoudig te gebruiken, volg gewoon de patroonsporen om op het papier te tekenen en plak vervolgens alle onderdelen aan elkaar. Je kunt de 3D-pen gebruiken om eenvoudig veel patronen te tekenen, zeer interessant.
 • 【Klantenservice】Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op, wij zullen u binnen 24 uur antwoorden, wij staan voor onze producten en bieden u graag een bevredigende service tegen fabricagefouten.
Bestseller Nr. 12

3D-sjablonen, 3D-printstift, pennen voor kinderen, sjablonen, 3D-tekensjablonen, accessoires, tekenblok met dierenpatronen en vingerbescherming voor 3D-printstiftdesign, 10 kleuren PLA-filament

 • PLA-filament-navullingen: PLA-accessoires in 10 kleuren, zwart, wit, grijs, blauw, rood, oranje, roze, groen, geel, paars. De totale lengte is 50 m. Je kunt je 3D-kunstwerken naar wens beschilderen. Ze zijn een geweldige cadeauset voor je kinderen en vrienden die plezier hebben van knutselen en schilderen.
 • 3D-print-sjabloonmat: de 3D-print-siliconen sjabloonmat is gemaakt van milieuvriendelijke siliconen, dat bestand is tegen een temperatuur van 220-260 °C en het werkoppervlak effectief beschermt. De 41,5 cm x 27,5 cm grote siliconen mat maakt het eenvoudig om de perfecte vormen en lijnen te creëren met een groot aantal basissjablonen zoals rechthoeken, cirkels, driehoeken, dieren en meer. De siliconen pad met 3D-pen is een zeer nuttig 3D-tekengereedschap om de fantasie en creativiteit van kinderen te bevorderen.
 • 3D-print-notitieboek-schrijfblok: het 3D-printstiftblok kan met schoon water worden gewassen en is gemakkelijk te reinigen. De set bevat 40 pagina's kleurboeken met verschillende thema's. Je kunt het met sjablonen gebruiken om snel aan de slag te gaan. Gebruik eenvoudige patronen en lijnen om verschillende dieren- of cartoonmodellen te monteren. Geschikt voor kinderen, beginners of 3D-penkunstenaars. Inspireer onbeperkte creativiteit.
 • Anti-burn vingerhoes: het pakket bevat 2 grote en 2 kleine vingerbeschermingen om je vingers tegen hete draden te beschermen. Onze vingerbeschermers zijn gemaakt van elastische siliconen met een rekbaar, poreus design, dat je vingers ook na langdurig gebruik niet onaangenaam laat voelen. Deeltjes aan de binnenkant van de vingertoppen verbeteren de slipweerstand.
 • Leuk cadeau voor kinderen: of het nu gaat om jongens of meisjes, kunstenaars of knutselaars, deze 3D-drukstiftset is een grappig verjaardags-, kerst- of Halloween-cadeau. Iedereen kan deze 3D-pensjablonen gebruiken om rechte lijnen te tekenen en prachtige 3D-patronen te maken
UitverkoopBestseller Nr. 13

Dikale 3D-printerpen met lage verwarmingstemperatuur en 1,75 mm PCL-filament, 12 kleuren, 3 m per kleur, 3D-stiftset veilig voor kinderen, 250 sjablonen e-Book, roze (60-90 °C, alleen met 1,75 mm PCL)

 • 3D-pen PCL-set: pakket bevat 1 x laagtemperatuur 3D-printerpen. 12 kleuren 1,75 mm PCL 3D-print-filament, elke kleur is 3 meter, in totaal 36 meter. En een voeding, een stapsgewijze handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).
 • Lage verwarmingstemperatuur: deze 3D-printer PCL-pen ligt goed in de hand en is zeer eenvoudig te bedienen. Het mondstuk met lage temperatuur zal geen jonge handen branden. Geschikt voor beginners en ervaren kunstenaars, 3D-printliefhebbers.
 • Geweldig cadeau: deze 3D-print-pennenset is een creatief cadeau voor kinderen. Het kan helpen baanbrekend denken, de intelligentie te verlichten, de creativiteit te stimuleren en het praktische vermogen te versterken. Heb een grote familietijd.
 • Gebruiksmethoden: laad de 3D-pen op. Klik op de voorwaartse knop om de 3D-pen op te warmen. Zodra het licht groen wordt, druk je opnieuw op de vooruitknop om het filament in te voeren. Dan kun je de kunstwerken tekenen. Na gebruik druk je opnieuw op de vooruitknop om het proces te onderbreken. Met de achteruitknop om het filament te ontladen.
 • Bonus-ebooks voor 3D-pensjablonen: je kunt ze downloaden vanaf de producthandleiding en documenten of dikale.com-support-bestanden downloaden. Of stuur ons een e-mail om de link naar de sjablonen-e-books te ontvangen.
Bestseller Nr. 14

3Doodler Mint Start Essential 3D-printerpen 3 mm

 • ✅ De ideale instap in de 3D-print. Kunststof extrudeert en hardt snel uit, zodat kinderen letterlijk alles kunnen creëren wat ze in 3D invalt.
 • ✅ De 3D-printpen inspireert creativiteit, design, planning, opbouw en ruimtelijk begrip.
 • ✅ Eco-filament. Kleurfilament is veilig voor kinderen van 6 tot 14 jaar. BPA vrij
 • ✅ Als hij volledig is opgeladen, werkt de 3Doodler Start+ 45-60 minuten lang draadloos. Natuurlijk kun je het apparaat ook gebruiken als het is ingestoken.
 • ✅ Een meegeleverd boekje bevat nuttige tips voor de eerste stappen en meer dan 10 sjablonen en pad
Bestseller Nr. 15

MYNT3D Professionele 3D-printpen met OLED-display

 • Met de professionele 3D-pen wordt fantasie tot leven gebracht
 • Variabele toevoer maakt het mogelijk om de snelheid en stroom in te stellen voor een optimale controle van het materiaal terwijl je tekent
 • De temperatuur is in stappen van 1 graden van 130 tot 240 °C instelbaar om een optimale fijninstelling te bereiken
 • Het grote oled-display maakt het mogelijk om de temperatuur van het materiaal te bewaken om je te helpen een breed scala aan effecten te bereiken
 • De set bevat 3 kleuren ABS-kunststof filament A/C-adapter en dun

3D-pennen zijn een relatief nieuwe uitvinding die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Met deze tool kun je nu je eigen ontwerp maken voor 3D-objecten en ze tot leven laten komen.

Er zijn veel verschillende merken die 3D pennen aanbieden. Om de beste te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de prijs, het gebruiksgemak en de merkreputatie.

3D-pennen zijn relatief eenvoudig te gebruiken, maar ze vereisen wel enige vaardigheid om goede resultaten te krijgen. De beste manier om erachter te komen of u al dan niet bekwaam genoeg bent, is door zelf een aantal ontwerpen uit te proberen voordat u er een aanschaft.

Wat is een 3D-pen?

3D-pennen zijn een hulpmiddel waarmee u vanaf het begin 3D-objecten kunt maken. Dit omvat alles, van sculpturen tot sieraden.

Welke soorten materialen kun je gebruiken met een 3D-pen?

3D-pennen zijn een nieuw type gereedschap dat steeds populairder wordt. Ze zijn als een pen, maar ze gebruiken plastic in plaats van inkt. 3D-pennen kunnen worden gebruikt om modellen, tekeningen en ontwerpen op elk oppervlak te maken.

Hoe lang duurt het om te leren hoe je een 3D-pen moet gebruiken?

3D-pennen zijn een van de nieuwste tools die op de markt zijn geïntroduceerd. Ze worden gebruikt voor het tekenen van verschillende ontwerpen in een 3D-vorm.

Het kost tijd om te leren hoe je een 3D-pen moet gebruiken, maar het is de moeite waard. Je kunt er prachtige ontwerpen mee maken en het is ook makkelijker om thuis prototypes te maken.

Waar moet u op letten bij het kopen van een 3D-pen?

3D-pennen zijn een geweldig hulpmiddel voor kunstenaars, handwerkers en hobbyisten. Ze kunnen worden gebruikt om 3D-tekeningen op papier en objecten zoals klei te maken.

Let bij het kopen van een 3D-pen op de volgende kenmerken:

 1. Duurzaamheid
 2. Nauwkeurigheid:
 3. Snelheid van de penpunt

Wat is de beste 3D-pen voor beginners en welke is de beste 3D-pen voor professionals?

3D-pennen zijn een geweldig hulpmiddel voor mensen die geïnteresseerd zijn in 3D-printen. Hiermee kunt u objecten in drie dimensies maken.

De beste 3D-pen voor beginners is de j3d-printerpen omdat deze goedkoop en gebruiksvriendelijk is. De beste 3D-pen voor professionals is de CreoPop omdat deze meer functies en mogelijkheden heeft dan andere pennen die momenteel op de markt zijn.

Hoe kies ik de beste inkt voor mijn 3D-pen?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste inkt voor uw 3D-pen. U moet eerst beslissen welk type 3D-pen u heeft en vervolgens bepalen welk type inkt er het beste mee werkt.

Er zijn drie hoofdtypen 3D-pennen: FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-pennen, SLA (Stereolithography) 3D-pennen en DLP (Digital Light Processing) 3D-pennen.

Het type inkt dat u gebruikt, hangt ook af van het materiaal waarmee u werkt. Als u bijvoorbeeld een PLA-filament gebruikt, is een PLA-compatibele inkt de beste optie, omdat PLA een reeks temperaturen aankan en niet kromtrekt of smelt als het wordt blootgesteld aan hoge hitte.

Hoeveel kost een 3D-pen?

Een 3D-pen is een hulpmiddel waarmee u vanuit het niets 3D-objecten kunt maken. Het is een penvormig apparaat dat kan worden gebruikt om op papier, hout en stof te tekenen.

3D-pennen worden steeds populairder omdat ze goedkoper en gebruiksvriendelijker zijn dan de traditionele tekenmethoden. Ze zijn er in vele soorten en maten met verschillende eigenschappen.

De kosten van een 3D-pen zijn afhankelijk van het model dat u kiest en de kenmerken ervan. Er zijn modellen die minder dan 100 euro kosten, terwijl andere tot 500 euro kosten.